Eredivisie - preview 31. kola

13.04.2018, 09:08, aktualizováno 15.04.2018, 09:01
Previews
Bitva mezi rivaly PSV Eindhoven a Ajaxem bude ozdobou neděle v nizozemské Eredivisie. Důležité zápasy se však budou hrát i za nimi, Feyenoord a Utrecht bojují o účast v evropských pohárech a na konci tabulky mohu zápasy Bredy s Willemem II a Rody v Groningenu hodně napovědět o sestupujících...
NAC Breda - Willem II  (neděle 12:30)
Důležitý souboj o záchranu přiblíží vítězný tým k získání prvoligové licence i pro příští sezónu, naopak poražený ještě může zažít perné chvilky ve zbývajících třech kolech. Výhoda domácího prostředí je na straně Bredy, které náleží patnáctá pozice se třiceti body a za svým sobotním rivalem je pouze o skóre. Do tohoto klání půjde s větším sebevědomím, neboť v uplynulém kole zvítězila a Tilburg naopak prohrál.

Nováček letošního ročníku získal z posledních šesti střetnutí hned deset bodů a hlavně díky této bilanci nemusí bít na poplach. Po porážkách s Rodou (0:1) a s vedoucím PSV (1:5) přivítal v minulém kole Arnhem a po perfektním taktickém výkonu zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. "Bylo to důležité, naši největší rivalové totiž také zvítězili a tuto vzpruhu jsme potřebovali. Duel s Willemem může být naprosto klíčový," řekl úvodem kouč Stijn Vreven.

Tilburg letos spoléhá na produktivní schopnosti španělského kanonýra Frana Sola, jenž je se šestnácti ligovými brankami nejlepším střelcem Eredivisie. "Není to jenom o něm, potřebuje podporu spoluhráčů. Samozřejmě jsem rád, že mu to tam padá, sám nás ale v nejvyšší soutěži neudrží. Všem je jasné, že v utkání s Bredou půjde o hodně a nervozitu tak nejde vyloučit. Případná výhra by nás velmi uklidnila," uvedl s velkým očekáváním Reinier Robbemond.

Prozatímní kormidelník Tilburgu utrpěl první porážku v nové roli na rotterdamské půdě, když jeho svěřenci podlehli Excelsioru 1:2. Předtím se však postaral o šok s PSV (5:0), remizoval s Twente (2:2) a dokázal zdolat Utrecht (3:2). V neděli se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Lewis, Branderhorst, Lieftink, Azzaoui, Enoh, Meißner, Peters, Velikonja a Asumah. Karetní trest za vyloučení s SBV navíc bude odpykávat Lachman.

Naopak po červené kartě s Utrechtem by se do základní jedenáctky měl vrátit Heerkens. Domácí na tom nejsou, co se týče absencí, o mnoho lépe. Chybět budou Sadiq, N'Toko, Agyepong, Korte, Schoofs a Rommens. "Tilburg dokáže v důležitých zápasech zabrat a má i více zkušeností, pro nás hraje obrovské odhodlání a skvělí fanoušci. Rozhodovat budou detaily," doplnil na předzápasové tiskové konferenci Vreven. Na podzim skončilo vzájemné utkání nerozhodně 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.54 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Feyenoord se bude snažit do konce sezóny uhájit svou současnou čtvrtou pozici, aby měl v posezónním play-off o Evropskou ligu co nejlepší výchozí postavení. A právě v tomto kole může udělat výrazný krok k tomu, aby ve zbývajících třech zápasech hrál v naprosté pohodě. Střetne se totiž s Utrechtem, který je v tabulce jen o jednu příčku pozadu.

Oba celky dělí aktuálně pět bodů, takže když mužstvo z Rotterdamu neprohraje, pořád bude mít situaci pevně ve svých rukou. V opačném případě by se mu mohlo jeho usilování zbytečně zkomplikovat. Každopádně na De Kuipu je Feyenoord obecně velni silný, z patnácti duelů vydoloval před vlastními fanoušky hned devět tříbodových výsledků.

Kouč Giovanni van Bronckhorst si v současné chvíli nemůže na nic stěžovat. A potvrdil, že jeho tým, který bude v tomhle klání favoritem, je připravený. "Opravdu skvěle jsme potrénovali, a to navíc za skvělých podmínek," pochvaloval si. "Všechno proběhlo tak, jak jsem si představoval. Mám ve své hráče plnou důvěru, jsme v dobré formě."

Domácí se v posledních kolech prosazovali hlavně směrem dopředu , vždyť v uplynulých třech utkáních proti Zwolle, Excelsioru i Twente skórovali vždy aspoň třikrát, a celkově zvítězili už čtyřikrát za sebou. "Jsme v posledních týdnech opravdu velmi spokojeni," nemohl si stěžovat van Bronckhorst, kterému bude chybět pouze zraněný Jerry St. Juste.

Utrecht by opravdu potřeboval zabrat naplno, jestli ještě chce v lize skončit čtvrtý. Tak jako tak by však případný neúspěch rozhodně překousl, neboť první sedmičku, a tedy souboj o Evropskou ligu, má v podstatě zajištěnou. S posledními výsledky nicméně nemohl být úplně spokojený, z možných devíti bodů urval v posledních třech kolech jen dva.

Hostům bude nově chybět Gyrano Kerk, jenž stihl posbírat pět žlutých karet a dostal od disciplinárky automatickou stopku, plně k dispozici by naopak měl být Yassine Ayoub. "Celý týden normálně trénoval," ubezpečoval trenér Jean-Paul de Jong. "Když vyhrajeme, přiblížíme se soupeři na rozdíl dvou bodů, a to by mohlo být zajímavé."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.17 - 4.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Roda JC  (neděle 14:30)
Další nedělní zápas o záchranu bude mít mírného favorita, nicméně šance na úspěch jsou přesto otevřené. Groningen není spokojený s letošními výkony a v samém závěru se alespoň částečně snaží napravit vzniklé škody. Momentálně se nachází na třináctém místě tabulky se třiceti body, před čtrnáctým Tilburgem a patnáctou Bredou je o skóre. Teď může udělat výrazný krok k udržení v přímém střetnutí s Rodou.

S Kerkrade to ještě před zhruba měsícem vypadalo hodně bledě, avšak po třech výhrách v řadě za sebou nyní útočí na přímou záchranu. Se šestadvaceti body jí patří šestnácté místo a za Groningenem tak zaostává o pouhé čtyři body, při případném úspěchu mu může ještě výrazně ztrpčit život. FC v posledních deseti případech bodoval naplno jen jednou a to doma se Zwolle (2:0). Poté těsně podlehl silnému Alkmaaaru (2:3) i Ajaxu (1:2).

Před týdnem zavítal do Heerenveenu a domů si odvezl cenný bod po výsledku 1:1. "Předchozí tři zápasy nám ukázaly, že můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. I účast v baráži by pro nás byla katastrofou, proto chceme za každou cenu získat tři body. Je nám jasné, že to bude bitva o každý centimetr prostoru od samého začátku. Nutně potřebujeme diváckou podporu," vyzývá fanoušky Groningenu k loajalitě trenér Ernest Faber.

Hosté pod vedením kouče Roberta Molenaara vzkvétají s každým utkáním a na vítězné vlně jistě chtějí zůstat i nyní. Po nelichotivé porážce 0:2 se Spartou získali sebevědomí na půdě Bredy (1:0), pak si poradili s Arnhemem (3:0) a minule i se Zwolle (3:2). "Důležitost tohoto klání je všem jasná. Zatím jsme dělali dílčí krůčky, teprve v tuto chvíli bychom mohli promluvit do závěrečného boje o přímé udržení," uvedl devětačtyřicetiletý Molenaar.

Faber nemá k dispozici pouze Mahiho s Bacunou, zatímco jeho protějšek postrádá Kurta (problémy s ramenem), Götza (svalové potíže v oblasti břicha), Djima s Paulissenem (oba poraněné koleno) a nastoupit nemůže ani van Peppen. Ve vzájemných střetnutích se více daří Rodě. Ta třikrát po sobě přivítala FC na vlastním stadionu a hned dvakrát zvítězila 3:1, v první polovině sezóny se s ním rozešla smírně po výsledku 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.88 - 4.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Očekávaný šlágr tohoto ročníku Eredivisie je právě za dveřmi, po dohrávce 31. kola může být znám nizozemský mistr. Domácí PSV Eindhoven letos předvádí skvělé výkony, celou soutěž vede se sedmasedmdesáti body a v dosavadních třiceti zápasech se radoval naplno hned pětadvacetkrát. Čtyři kola před koncem drží sedmibodový náskok před druhým Ajaxem, a pokud ho na stadionu Philips porazí, tak získá definitivní jistotu.

Naopak amsterdamský celek bude bojovat alespoň o naději. Před třetím Alkmaarem je o pohodlných osm bodů a o kvalifikaci Ligy mistrů tak zřejmě nepřijde, nicméně stejně daleko má i k nejcennější trofeji. Svěřenci trenéra Phillipa Cocu v posledních deseti ligových duelech prohráli pouze jednou a to v Tilburgu (0:5). Naposledy zvládli hodně důležitý zápas v Alkmaaru, kde prohrávali 0:2, ale díky fantastickému obratu uspěli po výsledku 3:2.

"Porážka by nám ještě mohla výrazně zkomplikovat situaci, tým však ukázal obrovskou sílu. Troufám si tvrdit, že díky této výhře budeme pod mnohem menším tlakem než soupeř, který naopak musí uspět. Našim cílem je získat tři body a oslavit společně s fanoušky obrovský úspěch. Úplně nespokojeni bychom nebyli ani s remízou. Máme vše ve svých rukách, o titul přijít nehodláme," řekl s velkým odhodláním sedmačtyřicetiletý Cocu.

Jeho slova potvrzuje také hrdina poslední doby Luuk de Jong, jenž díky své aktivitě vybojoval pro PSV pokutový kop hned ve třech utkáních po sobě. "Ajax je náš odvěký rival a výhra nad ním vždy zahřeje u srdce. Momentálně by byla radost ještě dvakrát větší, neboť by znamenala titul. O motivaci máme postaráno, před našim skvělými fanoušky necháme všechno. Musím však přiznat, že ani bodem bychom nepohrdli," vyjádřil se sedmadvacetiletý útočník na předzápasové tiskové konferenci.

Oba dva rozhodně ví, o čem mluví. V případě nerozhodného stavu by totiž PSV udržel současný náskok a k jistotě by potřeboval zvítězit jen jednou ze tří zbývajících střetnutí. Jeho nadcházejícími soupeři jsou Roda, Den Haag a Groningen a všichni se určitě dají porazit. "Pokud by se to v neděli nepovedlo, tak to bude komplikace, na druhou stranu máme náskok a je jen na nás, jak s ním naložíme" dodal závěrem eindhovenský kormidelník. AFC se může chlubit naprosto totožnou bilancí minulých deseti soubojů, neboť v nich osmkrát zvítězil, jednou remizoval a jednou prohrál. Před týdnem si poradil s Heracles 1:0, v nedávné době si na konto připsal vysoké výhry 4:1 nad Heerenveenem a 5:2 se Spartou. "Jestliže chceme poskočit na nejvyšší příčku, tak musíme ve zbývajícím průběhu vybojovat všech dvanáct bodů, o tom tady nikdo nepochybuje," projevil se úvodem kouč Erik ten Hag.

Tomu dlouhodobě scházejí zranění obránci Viergever se Sinkgravenem, na trávník se nepodívá ani de Jong, náhradní brankář van Leer či český krajánek Černý. Naopak do základní jedenáctky by se mohl vrátit dánský snajpr Dolberg, karetní trest za vyloučení s Groningenem již odpykal obránce Veltman. Ten Hag bude nejvíce spoléhat na ofenzivní schopnosti kanonýra Huntelaara. "Umí se prosadit v klíčových chvílích, ovšem nesmí v tom být sám. Zvítězíme jen tehdy, když všichni hráči odvedou maximum," má jasno lodivod AFC.

"Celý tým se na tuto chvíli dlouhodobě připravuje. Ve hře nás udrží jen výhra, proto se nemůžeme prezentovat defenzivní taktikou. Soupeř má obrovskou výhodu, nebude tak nervózní a může čekat na chyby. Jsem si jistý, že ještě není rozhodnuto, v našich silách je nepříznivou situaci zvrátit," doplnil ten Hag. Domácí mají na marodce Švéda Lundqvista a Argentince Romera.

Největšími zbraněmi PSV by kromě de Jonga měli být Mexičan Lozano, spolehlivý exekutor penalt van Ginkel či uruguayský křídelník Pereiro. Podzimní vzájemný souboj jasně vyzněl ve prospěch Ajaxu (3:0). "Nemáme co ztratit, nezbývá nám nic jiného než věřit v malý zázrak. O síle PSV se nemusíme dlouhosáhle bavit, bude to vyrovnané ve všech směrech," myslí si obávaný dánský lídr standardních situací Lasse Schöne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.56 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ADO Den Haag - FC Twente  (sobota 18:30)
Twente je čtyři kola před koncem Eredivisie nad propastí a zachránit ho mohou jen naprosto fenomenální výkony v závěru základní části. Enschede se nachází na poslední pozici s dvaceti body a na sedmnáctou příčku Sparty má manko čtyř bodů, za šestnáctou Rodou zaostává o bodů šest. Teď nutně potřebuje uspět na půdě Den Haagu, který je momentálně devátý se čtyřiceti body a ještě má šanci na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy.

ADO sice není v ideální formě, avšak stále je na tom lépe než sobotní protivník. V předchozích pěti zápasech získal čtyři body. Po nečekaných porážkách se Spartou (1:2) i s Bredou (0:2) si spravil chuť na půdě Excelsioru a zvítězil 2:1. Následně neměl šanci s Alkmaarem (0:3) a naposledy si odvezl cenný bod z Utrechtu. S ním sehrál hodně divoký zápas a dokonce sahal po výhře, ale ani remíza 3:3 není k zahození.

Hosté naposledy zvítězili v polovině prosince, kdy uspěli v Bredě (2:1). Od té doby nezažili vítězný pocit čtrnáctkrát po sobě, teď to hodlají změnit. "Jsme v kritické situaci, na druhou stranu bez boje se v žádném případě nevzdáme. Až do konce sezóny nehrajeme s žádným týmem s top pětky, záchrana není ztracena. Nervozita musí jít stranou, jde o všechno," řekl s velkým odhodláním prozatímní trenér Twente Marin Pušič.

Jeho svěřenci minule bojovali proti rozjetému Feyenoordu a dlouho drželi nerozhodný výsledek, nakonec však rozhodla velká kvalita protivníka (3:1). "Bylo to těžké, i přes veškerou naší snahu držel soupeř otěže utkání pevně ve svých rukách. Potřebujeme být trpěliví, nesmíme propadat panice," dodal Pušič na předzápasové tiskové konferenci. Obejít se musí bez Kvasiny, El Hamdaouiho, Vukčiče a ter Avesta.

Kouč Den Haagu Alfons Groenendijk nemusí řešit tak velké problémy s marodkou, postrádá pouze Kishnu vinou zraněného kolene. "Rádi bychom si ještě prodloužili sezónu a k pohárovým příčkám nemáme daleko. Enschede bude hrát na hranici možností a očekávám od něho urputný výkon," uvedl Groenendijk krátce. Na podzim byl se svým týmem úspěšnější, ze stadionu De Grolsch Veste si odvezl šťastnou výhru 3:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - Sparta Rotterdam  (sobota 19:45)
Arnhem momentálně zažívá krizi, kvůli které ho ještě čeká tuhý boj alespoň o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy a nyní se ji před vlastními fanoušky pokusí překonat proti zachraňující se Spartě. Vitesse se momentálně nachází na sedmém místě tabulky s dvaačtyřiceti body o dva před osmým Heerenveenem. Sparta je sedmnáctá se čtyřiadvaceti body a na patnáctou pozici Bredy ztrácí šest bodů.

Domácí výběr naposledy bodoval naplno začátkem března, kdy přivítal vysoce favorizovaný Ajax a překvapivě ho porazil 3:2. Vzápětí utrpěl nečekaný debakl v Utrechtu (1:5) a poté se rozešel smírně bez branek s Heracles. V nacházejících dvou duelech se utkal s celky z dolních pater Eredivisie. Nejprve vyhořel před vlastním publikem proti Rodě Kerkrade (0:3), uplynulé kolo neuspěl ani v Bredě (0:1).

Rotterdamský celek se ke konci letošního ročníku zlepšuje, v předchozích pěti kláních hned třikrát zvítězil. Po úspěších nad Den Haagem (2:1) a Rodou (2:0) neměl šanci s Ajaxem (2:5) a spokojený nemohl být ani ve Zwolle (0:2). Minule prohrával s Venlem 1:2, ovšem díky dvěma brankám Roberta Mührena vývoj otočil (3:2), přitom rozdílovou trefu vsítil až v 90. minutě. Podle slov trenér Dicka Advocaata se jednalo o hodně důležitý moment.

"Vítězná branka v samém závěru může mít pozitivní vliv. A to navíc v utkání, kde šlo o hodně a ještě jsme prohrávali. V kádru panuje dobrá atmosféra a odhodlání se zachránit je obrovské. Teď nebudeme pod takovým tlakem, neboť na poslední Twente máme malý náskok a můžeme tak hrát s větším klidem. Vitesse sice není v optimální pohodě, jenže jeho kvalita je obrovská," řekl Advocaat opatrně.

V sobotu bude postrádat brankáře Kortsmita a Fina Sakselu. Domácí do tohoto střetnutí už nepovede kouč Henk Fräser, jenž byl ve středu odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům. Tým prozatím převezme dosavadní stratég rezervy Joseph Oosting. Fräser však příliš dlouho bez angažmá nebude, na začátku příští sezóny totiž usedne právě na lavičku Sparty místo končícího Advocaata. Arnhem nemá k dispozici Kruiswijka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.35 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Heerenveen stále balancuje na hranici postupu do první sedmičky. V posledních čtyřech zbývajících kolech bude usilovat o to, aby se do ní propracoval a mohl si ještě zahrát play-off o Evropskou ligu. V posledních týdnech není ve špatné formě, určitě je však potřeba jí potvrdit na půdě Venlo, které se nachází v dolních patrech tabulky.

Domácí budou dohrávat tuhle sezónu v naprostém klidu a míru. Pohárové příčky se jich sice netýkají, ovšem co je pro ně daleko důležitější, to je skutečnost, že ani ty sestupové. Jen shoda velkých náhod a zcela tragické výkony by je mohly do těchto soubojů znovu namočit. Spíše je však tohle tvrzení ryze utopickou záležitostí.

I proto na VVV v podstatě neleží absolutně žádný tlak. I když naposledy padl na půdě o záchranu bojující Sparty, nemuselo mu to tolik vadit. "Teď musíme proti Heerenveenu hrát daleko lépe," uvědomoval si kouč Maurice Steijn. "Bude to těžký zápas. Co považuji za daleko důležitější, že se poučíme z chyb, které jsme udělali před týdnem."

Heerenveenu by měl chybět Martin Ödegaard, pro něhož tahle sezóna kvůli zlomené zánártní kůstce definitivně skončila, a rovněž kapitán Stijn Schaars, i tak by však Steijn svého protivníka, na jehož půdě na podzim uhrál aspoň remízu, opravdu nerad podceňoval. "Pořád má schopnosti pro to, aby se vešel do první sedmičky," dodával.

Fríský klub v souboji o sedmou pozici pořád tahá za kratší konec. Urvat šňůru vítězství se mu už několik měsíců jednoduše nedaří, nicméně dvoubodová ztráta na Vitesse je samozřejmě stažitelná. "Pro nás je důležitý vždy jen následující zápas. Nyní se soustředíme pouze na Venlo. A v podstatě nás nic jiného nezajímá," uvedl hostující trenér Jurgen Streppel.

V posledních pěti utkáních padli hosté pouze na půdě favorita z Ajaxu, naposledy v severonizozemském derby proti Groningenu remizovali. "Jsme na konci sezóny. V téhle fázi je vždy k vidění několik překvapivých výsledků," připomínal Streppel. "Každý má svůj zájem, ale neměli bychom se bát. Musíme být soustředění sami na sebe."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.21 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PEC Zwolle - SBV Excelsior  (sobota 20:45)
Zwolle rozhodně není spokojeno se svým vystoupením ve druhé polovině sezóny, avšak v konečném účtování ještě může dosáhnout na solidní umístění. Momentálně mu patří šestá pozice s třiačtyřiceti body, což by zajišťovalo dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy. Teď bude plnit úlohu mírného favorita proti Excelsioru, nicméně tomu se skvěle daří na venkovních stadionech a bez šance na výhru rozhodně není.

PEC v předchozích deseti ligových zápasech zvítězil pouze dvakrát a jednou remizoval, jinak si na konto připsal hned sedm porážek. Naposledy sice dotáhl dvoubrankové manko v Kerkrade, jenže záhy inkasoval a domů odjížděl bez bodů po výsledku 2:3. Předtím se utkal s jiným týmem bojujícím o holé přežití ze Sparty a tu porazil 2:0, na něco podobného by určitě rád navázal i teď proti dalšímu rotterdamskému protivníkovi.

SBV z minulých sedmi utkání čtyřikrát zvítězil a třikrát prohrál. Po úspěchu ve Venlu (2:3) nezvládl duel s Den Haagem a podlehl mu 1:2, následně v místním derby s Feyenoordem utrpěl debakl 0:5. Chuť si spravil s Tilburgem, ještě v úvodním poločase otočil nepříznivý vývoj a po výhře 2:1 se definitivně zachránil. V tuto chvíli se nachází na desáté příčce s osmatřiceti body.

Trenér Mitchell van der Gaag nemá k dispozici Američana Payneho, poraněné tříslo nepustí na trávník El Azzouziho a Damen dlouhodobě laboruje s kolenem. "Chceme hrát v dobré pohodě, každý následující zápas si můžeme užít. Zwolle dokáže předvádět skvělé výkony, jenomže nevyhýbají se mu ani výpadky. Jen bránit určitě nebudeme, jedeme si pro vítězství," řekl hostující stratég s optimistickými vyhlídkami.

Jeho protějšek John van 't Schip věří, že se tým po nedávné porážce nepoloží. "Je o co hrát, nejbližší konkurenti nám dýchají na záda. Excelsior skvěle řeší rychlé brejky a hodně nebezpečný je také po rohových či přímých kopech. V defenzívě musíme hrát zodpovědně, k tomu potřebujeme snížit procento nepřesných přihrávek." Chybět mu budou Marinus (po operaci kolene), Nijland (potíže s třísly) a Koppers (problémy s achilovkou).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.91 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - AZ Alkmaar  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 31. kola bude považován za mírného favorita Alkmaar, který ještě bojuje o druhou příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů, ovšem tato meta se čtyři kola před koncem základní části nezdá být příliš reálná. Manko na druhý Ajax činí osm bodů, stejný odstup si AZ drží na čtvrtý Feyenoord. Domácí Heracles se nachází na jedenáctém místě Eredivisie se sedmatřiceti body a určitě ještě chce zabojovat o horní polovinu tabulky.

Domácí výběr po třech výhrách v řadě za sebou zažívá mnohem chudší období, z minulých tří ligových vystoupení získal jediný bod. Po bezbrankové remíze s Arnhemem nestačil před vlastními fanoušky na konkurenční Heerenveen (1:2) a před týdnem nedokázal překvapit Ajax. Na jeho půdě prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1, vzhledem k nespočtu možností protivníka byl tento výsledek ještě milosrdný.

Hosté v celém průběhu předvádějí vyrovnané výkony, jenomže v klíčových zápasech s největšímu rivaly se jim nedaří. Zhruba před měsícem zavítali do Rotterdamu a místnímu Feyenoordu podlehli 1:2. Naposledy vedli proti vedoucím PSV Eidndhoven 2:0, ale v závěrečné dvacetiminutovce během několika minut naprosto vyhořeli a nakonec museli skousnout hořkou porážku 2:3.

"Bohužel je to škoda, rozhodně jsme měli navíc. Náš protivník ukázal velkou vnitřní sílu a jasně naznačil, že to se ziskem mistrovského titulu myslí smrtelně vážně. Nám nezbývá nic jiného než bojovat, v tuto chvíli je hlavním úkolem udržet třetí příčku a vyhrát národní pohár. Heracles v žádném případě nesmíme podcenit, dokáže přizpůsobit herní styl komukoliv a je velmi nebezpečné po standardních situacích," uvedl hostující kouč John van den Brom.

Ten se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Hatzidiakos, Helmer, Vejinovič, Boadu, Stengs a český krajánek Mihálik. Sám van den Brom bude na lavičce svého výběru chybět, neboť byl potrestán za nevhodné chování právě proti PSV. Nastoupit nemůže ani obránce Vlaar, jenž byl minule vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti. Almelo postrádá Hardevelda, první vzájemný souboj skončil vysokou výhrou AZ (5:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.46 - 4.86 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven30252379:3477
2.AFC Ajax30224480:2870
3.AZ Alkmaar30195659:3262
4.Feyenoord Rotterdam30166862:3454
5.FC Utrecht301310753:4749
6.PEC Zwolle301271141:4443
7.SBV Vitesse301191046:4142
8.SC Heerenveen3010101042:4740
9.ADO Den Haag301171237:4540
10.SBV Excelsior301151437:4738
11.Heracles Almelo301071341:5537
12.VVV Venlo307131033:4334
13.FC Groningen306121243:4830
14.Willem II30861644:5530
15.NAC Breda30861635:5230
16.Roda JC30751833:6126
17.Sparta Rotterdam30661829:5924
18.FC Twente30481833:5520

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Stiksxx

Tenhle víkend by byl sen oslavit titul doma a ještě proti Ajaxu.

Come on PSV!

Reagovat
jáá

bude se lámat chleba, na zápas se už těším!

Reagovat
AjaxFans

Tak tak.Ač vyhrá nám moc šanci nezvedá

Reagovat
afc ajax

Ak by sme vyhrali dajako tak to bude veľmi ,velmi zaujimave

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poďme dáme jim na prdel !

Reagovat
jáá

bude také dost zajímavý souboj

Reagovat
smazaný uživatel

to teda

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je na fotce Klaassen?

Reagovat
Stiksxx

Jediné vysvětlení mě napadá, že už není v Ajaxu a v tomhle kole se rozhodne, že Ajax nebude mít titul.

Reagovat
jáá

spíš maj pár obrázků který splňují autorská práva, tak ho tam šoupli, jinak mě jiný důvod nenapadá

Reagovat
AjaxFans

Příště dají Suareze

Reagovat
jáá

jooo tak ten říkal, že se jednou vrátí i kdyby ho Ajax odmítnul

Reagovat
AjaxFans

Škoda,že se nevrátil Ibra.Byla by to perla Ered

Reagovat
jáá

bohužel, ale nikde jsem ani nečetl nějaké spekulace že by měl zájem či tak, jen v době toho přestupu do MU

Reagovat
Seydou Doumbia

Někdo to pár dnu zpátky házel pod nějaký příspěvek. Rozhodně povinnost pro každého milovníka nizozemské kopané. https://www.levneucebnice.cz/p/moje-filozofie-fotbalu-autobiografie/

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc =)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele