Eredivisie - preview 30. kola

07.04.2017, 08:43, aktualizováno 09.04.2017, 08:50
Previews
Ajax neměl problémy v Nijmegenu a čeká na odpověď Feyenoordu, na který čeká prověrka ve Zwolle. PSV Eindhoven je jasným favoritem souboje s Willemem II, Alkmaar hostí Rodu, Utrecht poměří síly s Twente...
AZ Alkmaar - Roda JC  (neděle 12:30)
Hráči Alkmaaru již prakticky nemají šanci na přímou účast v Evropské lize z ligového umístění a tento cíl mohou splnit vítězstvím v národním poháru, na konci dubna se ve finále utkají s konkurenčním Arnhemem. V Eredivisii momentálně bojují o páté místo, doposud posbírali dvaačtyřicet bodů a jsou šestí tři body právě za Vitesse. Nyní přivítají Rodu Kerkrade, jež je v tabulce sedmnáctá se šestadvaceti body a má záchranářské starosti.

Domácímu celku se v jarní části sezóny vůbec nedaří, v předchozích deseti utkáních pouze dvakrát zvítězil a hned čtyřikrát prohrál. Před týdnem se doma utkal s Groningenem a vybojoval bod po bezbrankovém výsledku, naposledy neměl šanci konkurovat druhému Ajaxu a v Amsterdamu prohrál vysoko 1:4. Hosté ve druhé polovině soutěže získávají body hlavně doma, na venkovních stáncích prohráli již třikrát v řadě.

Nejvíce je určitě mrzí neúspěch na půdě úhlavního rivala z Den Haagu, kterému podlehli hladce 1:4. Ve čtvrtek sehráli další klíčový souboj se Zwolle a díky brance v předposlední minutě nakonec zvítězili 2:1. "Byl to pro nás důležitý moment, stále jsme v kontaktu a o setrvání v soutěži se budeme prát až do konce. Alkmaar má skvělý tým, ale neporazitelný není a s prázdnou odjíždět nechceme," řekl odhodlaně trenér Rody Yannis Anastasiou.

Čtyřiačtyřicetiletý řecký rodák se musí vypořádat s velmi početnou marodkou, na které se v tuto chvíli nacházejí Auassar, Rajkov, Kum, Gnjatič, Papazoglou, Rutjes, Wolters, Marcos Gullón a Church. "Je to nepříjemnost, na druhou stranu teď jde o všechno a výkonnostní rozdíly se mohou srovnat. Našim cílem je předvést koncentrovaný výkon v obraně a chceme také ukázat týmového ducha," dodal závěrem Anastasiou.

AZ v současnosti postrádá pouze Svenssona vinou zraněného zadního stehenního svalu. "Národní pohár je pro nás samozřejmě důležitý, avšak ligu rozhodně nestavíme na druhou kolej a chceme skončit co nejvýše. V poslední době nám spoustu věcí nevychází, na těch potřebujeme zapracovat. Od Rody očekávám houževnatý výkon od začátku do konce," uvedl trenér Alkmaaru John van den Brom. Podzimní vzájemný zápas skončil nerozhodně 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.10 - 7.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Dlouho do noci se prostě slavit nemohlo, i když Feyenoord ve středu smetl z povrchu zemského zachraňující se Deventer a uštědřil mu vůbec nejvyšší debakl letošního ročníku Eredivisie. Vyhrát musí znovu, jinak by se mu druhý Ajax mohl dostat na opravdu těsný dostřel. Zaváhání ve Zwolle zkrátka nepřipadá v úvahu.

Před týdnem rotterdamský celek nedokázal uspět ve veledůležitém souboji s Ajaxem, oklepal se však z porážky velmi záhy. A Go Ahead Eagles v rámci vloženého kola nasázel hned osm gólů! Soupeř zkrátka působil na hřišti jako hodně špatný kompars. Jenže teď proti De Trots van Zuid bude stát protivník, na jehož stadionu se mu dlouhodobě vůbec nedaří.

Od roku 2013 tam hrál celkem čtyřikrát, ale ani jednou domů nepřivezl aspoň bod! "Neumím si vysvětlit, proč máme tak negativní bilanci. Jestli víte, proč tomu tak je, můžeme to změnit," odpověděl novináři pro Feyenoord TV kouč Giovanni van Bronckhorst. "Musíme do toho zápasu jít s důvěrou sami v sebe. Minulé vítězství nás dobře navnadilo."

Hosté se budou muset vypořádat s absencí zraněného Ricka Karsdorpa, jenž má problémy s kolenem, dále budou chybět Sven van Beek a Bilal Basacikoglu. Nejistý je start u Terence Kongola, naopak nastoupit by nakonec měl Nicolai Jörgensen, nejlepší střelec týmu, jenž středeční zápas vynechal. "Vypadá to s ním dobře," potvrzoval van Bronckhorst.

PEC je v tuhle chvíli v dolní polovině tabulky a proti aktuálnímu lídrovi nebude mít spíše co ztratit. Pořád není jeho záchrana jistou záležitostí, ačkoli se zdá být pětibodový náskok dostačující. Domácí nezvládli ve vloženém kole jedno z klíčových střetnutí na půdě Rody a zcela určitě musí stále myslet na zadní vrátka.

Mužstvo kouče Rona Janse letos hraje před vlastními fanoušky velmi bídně, hůře je na tom v tomhle ohledu pouze Deventer. I domácí se potýkají s poměrně širokou marodkou, chybět jim bude hned pětice hráčů, a to ve složení Nicolai Brock-Madsen, Rick Dekker, Wouter Marinus, Hervin Ongenda a Athanasios Karagounis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.55 - 4.40 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (neděle 14:30)
Utrecht má v poslední době velmi dobrou formu a díky tomu se v tabulce drží na čtvrté pozici s padesáti body, před pátým Arnhemem momentálně disponuje slušným pětibodovým náskokem. Nyní se může od svých soupeřů ještě více oddálit, neboť v nedělním duelu 30. kola přivítá jednoho z velkých konkurentů z Twente Enschede. Ten je v tabulce Eredivisie na sedmé příčce s dvaačtyřiceti body a bojuje o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy.

Domácí výběr v předchozích deseti zápasech hned sedmkrát zvítězil a jen dvakrát prohrál, v tuto chvíli drží šňůru tří vítězství v řadě za sebou. Po úspěchu 3:0 v Nijmegenu nezaváhal proti Tilburgu a před vlastními fanoušky ho zdolal 2:0, v úterý se nenechal zaskočit ani zachraňujícím se Excelsiorem a i přes nepříznivý průběh nakonec uspěl v poměru 3:1. Hosté v minulých dvou střetnutích získali jeden bod.

Nejprve naprosto senzačně neudrželi nadějné vedení proti poslednímu celku tabulky z Go Ahead a podlehli mu 1:2. Ve čtvrtek přivítali třetí PSV a velmi cenný bod získali až brankou ve druhé nastavené minutě, kdy na konečných 2:2 vyrovnával Bersant Celina. "Tato branka nás určitě povzbudí, ve zbývajícím průběhu rozhodně máme o co hrát. V Utrechtu to však bude hodně těžký úkol a za favority se považovat nemůžeme," uvedl trenér Twente René Hake.

Ten bude postrádat Seyse kvůli poraněné ruce, brankáře Stevense dlouhodobě trápí problémy s kolenem. Domácí trenér Erik ten Hag má na marodce van der Meera (potíže s ramenem), Joosten se Striederem laborují s kolenem a za překročený limit povoleného počtu žlutých karet bude pykat obránce Troupée. Podzimní vzájemný souboj skončil nerozhodným výsledkem 1:1 a vyrovnaný průběh může být k vidění i teď.

"Na zápas se hodně těšíme, výhra by nás přiblížila k vytouženému čtvrtému místu. Twente má podle mého názoru srovnatelné kvality, naposledy obralo o body suverénní PSV a z jeho výkonů máme respekt. I tentokráte se pokusíme předvést nátlakový útočný fotbal a pevně věřím, že si udržíme současnou produktivitu. Vzhledem k ofenzivnímu hernímu pojetí soupeře se podle mého názoru mají diváci na co těšit," vyjádřil se sedmačtyřicetiletý ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.90 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - Willem II  (neděle 16:45)
PSV Eindhoven se v letošním ročníku stále snaží stahovat ztrátu na své největší konkurenty, ovšem po minulé ztrátě na půdě Twente se mu obhajoba titulu i Liga mistrů lehce vzdálily. Domácí výběr je momentálně na třetím místě tabulky s pětašedesáti body a na druhý Ajax má manko čtyř bodů, na vedoucí Feyenoord ztrácí bodů sedm. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Tilburgu, jenž je momentálně jedenáctý s třiatřiceti body.

Hosté ještě nemají jistou záchranu, k té se mohli přiblížit ve středu proti Den Haagu, kterému však podlehli nejtěsnějším poměrem 1:2. V tuto chvíli nedokázali zvítězit již třikrát v řadě, ovšem letos již několikrát překvapili velké favority. PSV z posledních deseti zápasů hned osmkrát vyhrálo a utrpělo jednu porážku právě od Feyenoordu po výsledku 1:2. Ve čtvrtek zavítalo do Enschede a těsný jednobrankový náskok nedokázalo udržet až do konce.

Na půdě protivníka sice brzy prohrávalo 0:1, pak ale výsledek otočilo. O důležitý tříbodový zisk přišlo brankou ve druhé nastavené minutě. "Pochopitelně nás tato ztráta mrzí, do konce chybí už jen pět kol a titul je poměrně daleko. V takto důležité chvíli si musíme situaci pohlídat lépe, právě tato dvoubodová ztráta nás může stát lepší umístění," vrátil se k předchozímu duelu trochu zklamaný domácí trenér Phillip Cocu.

Ten bude v nedělní dohrávce 30. kola postrádat Pasveera kvůli zraněné kyčli, po problémech s kolenem se zotavuje Švéd Lundqvist. "Tilburg má skvělý přechod na útočnou polovinu, pozor si musíme dát hlavně na Frana Sola, jenž dokáže skórovat téměř z každé pozice. Našim úkolem je zvítězit a znovu oživit naděje, jiný výsledek nepřipadá v úvahu. Troufám si tvrdit, že k zisku trofeje povede cesta jen přes stoprocentní bodový zisk," dodal vzápětí Cocu.

Willem nemůže využít služeb nigerijského útočníka Ogbecheho, který laboruje s kolenem. Nemoc postihla Tshimangu, Joppen má potíže s třísly, Koppers zase s kolenem a Heerkens ještě nevyléčil svalové poranění v oblasti břicha. V podzimním vzájemném střetnutí se oba celky rozešly smírně po nerozhodném bezbrankovém výsledku, předtím eindhovenský klub zvítězil před vlastní kulisou 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.50 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Důležité střetnutí v boji o play-off Evropské ligy spolu odehrají Vitesse a Heerenveen. Oba celky v tabulce dělí pět bodů, a zatímco domácí by potřebovali zvítězit, aby mohli ještě reálně stíhat čtvrtý Utrecht, hosté potřebují uspět naplno, aby se do první sedmičky vůbec vešli. Ve vloženém kole se jinak oběma celkům dařilo.

Vzájemné zápasy v uplynulé době vyznívaly daleko lépe pro arnhemský celek, který prohrál jen jednou z uplynulých devíti případů. Naposledy přitom Frísané vyloupili Gelredome v roce 2012, a to v rámci domácího poháru. "Soupeř má opravdu hodně individuálních kvalit. Snadno dosáhne branky," upozorňoval hostující stratég Jurgen Streppel.

I přesto, že Streppelova družina v úterý triumfovala nad Spartou Rotterdam, celkově nemůže klub hodnotit jaro pozitivně. Oproti podzimu je vidět diametrální výsledkový rozdíl. A ve zbývajících kolech se bude muset o Evropskou ligu tvrdě rvát. "Vítězství s týmem dělá divy. Poskytlo nám relaxaci i dobrou náladu," věří v lepší budoucnost hostující lodivod.

Streppel sice má po suspendaci zpátky Jerryho St. Justeho, jenže zdravotní problémy mají Joost van Aken i Sam Larsson, a jejich start je v ohrožení, byť ne vyloučený. Těžko říci, jestli už od začátku do hry nastoupí dříve dlouhodobě zraněný kapitán Stijn Schaars, který během svého návratu proti Spartě odehrál zhruba poslední půlhodinku.

Pokud se domácím podaří vyhrát, vlastně, aspoň pro sebe, eliminují dalšího protivníka, který by je mohl z pomyslného play-off vystrnadit. Co se formy týče, jsou na tom poměrně slušně. Před týdnem skolili Nijmegen, naposledy si poradili na půdě Heraclesu. "Znovu nás čeká klíčové utkání. Potřebujeme nahánět Utrecht," uvědomoval si kouč Henk Fraser.

Právě čtvrtá příčka se Vitesse, které bude postrádat duo Kevin Diks a Maikel van der Werff, vzdaluje. Dohnat pětibodové manko bude pořádně obtížné. Zaváhání musí být co nejméně. "Byl jsem potěšen minulou výhrou v Almelu. Myslím, že jsme našli lepší řešení proti oslabenému soupeři. V nynějším zápase budou rozhodovat detaily," dodával Fraser.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - FC Groningen  (sobota 19:45)
Hráči Den Haagu zažívají v poslední době vzkříšení a vrátili se do boje o přímou záchranu, teď na ně čeká další důležitý souboj s konkurenčním Groningenem. Domácí výběr se díky dvěma výhrám v řadě za sebou posunul na patnáctou pozici s osmadvaceti body, hosté taktéž minule vyhráli a v Eredivisii jim patří desátá příčka se třiatřiceti body. Pokud dokážou uspět i v sobotním střetnutí, tak už bude účast v příštím ročníku hodně blízko.

Den Haag v předchozích šesti utkáních prohrál pouze jednou a to v Alkmaaru po výsledku 0:4, jinak ale vybojoval bod s Twente i Utrechtem (ve shodném poměru 1:1), zdolat dokázal Nijmegen (1:0), Rodu Kerkrade (4:1) a ve vloženém kole uspěl i v Tilburgu (2:1). "Spodní část je stále hodně vyrovnaná a každý bod může rozhodovat, v žádném případně nesmíme polevit. Pokud navážeme na minulé výkony, tak můžeme vyhrát," řekl kouč ADO Fons Groenendijk.

Ten se i v tomto případě bude muset obejít bez Kastaneera kvůli poraněnému oku, Jansen laboruje s kolenem. "Groningen se dokáže nejčastěji prosazovat ze standardních situací, má velmi schopné útočníky a určitě si chce do zbývajících duelů zajistit klid. Proto si nemůžeme myslet, že by hrál s menším odhodláním nebo horší koncentrací. Potřebujeme se soustředit jen na svůj výkon a rádi bychom využili podpory fanoušků," dodal vzápětí domácí stratég.

FC minule proti Nijmegenu přerušil dlouhou šňůru bez vítězství, která trvala od poloviny ledna dlouhých dvanáct zápasů. Díky pozorné hře vyhrál ve středu 2:0, předtím se rozešel smírně s Alkmaarem v bezbrankovém poměru. Ernest Faber nemůže využít služeb Američana Payneho vinou zraněného zadního stehenního svalu, van Weert laboruje s kotníkem. Co se týče vzájemných zápasů, tak v nich poslední dobou dominuje Groningen.

Hostující celek zdolal svého sobotního soka již třikrát za sebou a neprohrál s ním hned ve čtyřech případech, na podzim ho na stadionu Euroborg zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1. "Jsme moc rádi, že jsme konečně prolomili smůlu a dotáhli zápas do vítězného konce. Ovšem sezóna pro nás rozhodně ještě nekončí, za námi je to hodně vyrovnané a my bychom si chtěli závěrečné zápasy tohoto ročníku užít," vyjádřil se pětačtyřicetiletý Faber.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.40 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NEC Nijmegen - AFC Ajax  (sobota 19:45)
Nijmegenu se nedaří prolomit velmi špatné období a kvůli tomu stále klesá tabulkou blíže k sestupovému pásmu, momentálně je na patnácté pozici s osmadvaceti body jen o skóre před šestnáctým Den Haagem. Nyní ho v domácím prostředí čeká hodně těžká úloha, neboť přivítá vysoce favorizovaný Ajax. Ten bojuje o titul a pět kol před koncem ztrácí na vedoucí Feyenoord tři body, před třetím PSV disponuje čtyřbodovým náskokem.

NEC momentálně nedokázal zvítězit již čtyřikrát v řadě, naposledy dosáhl na tříbodový zisk proti Heracles začátkem března po výsledku 3:1. Od té doby nedokázal skórovat proti Den Haagu (0:1) a ani Utrechtu (0:3), vzápětí prohrál v Arnhemu s Vitesse 1:2 a naposledy se představil proti velkému rivalovi z Groningenu, jemuž podlehl 0:2. AFC je naopak jediným celkem nizozemské nejvyšší soutěže, který v jarní části sezóny ještě neprohrál.

V dosavadních dvanácti zápasech hned desetkrát vyhrál a jen dvakrát remizoval, proto se mu daří likvidovat ztrátu na rotterdamského protivníka. Ve vloženém 29. kole se utkal s Alkmaarem a bez větších potíží ho zdolal 4:1, předtím v jednom z nejdůležitějších utkání tohoto ročníku přehrál Feyenoord 2:1. Své dvě bodové ztráty překvapivě zaznamenal se zachraňujícím se Groningenem a Excelsiorem po shodných výsledcích 1:1.

Trenér Nijmegenu Peter Hyballa doufá, že jeho svěřenci dokážou soupeře zaskočit. "Není sice pravdou, že nemáme co ztratit, teď nás čeká rozhodující fáze o udržení a my v ní chceme být co nejúspěšnější. Ajax má silný kádr a jede si k nám pro tři body, pokusíme se mu situaci co nejvíce zkomplikovat." Domácí budou postrádat Buwalda kvůli poraněnému kotníku, po problémech s ledvinami se teprve zotavuje Švéd Dyrestam.

Hostující kouč Peter Bosz nemůže využít služeb kapitána Klaassena vinou potíží s kotníkem, chybět bude i důležitý dánský útočník Dolberg (zranění třísel). "Všem nám musí být jasné, že až do posledního zápasu potřebujeme být téměř stoprocentní. Nicméně nechceme se tím nějak svazovat, budeme se chtít maximálně koncentrovat na každý jednotlivý duel," vyjádřil se třiapadesátiletý Bosz. V podzimním vzájemném střetnutí vyhrál Ajax vysoko 5:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.60 - 6.10 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Go Ahead Eagles - Heracles Almelo  (sobota 20:45)
Go Ahead Eagles dělá v závěru, co může, aby se alespoň vyhnul přímému sestupu či dokonce baráži. Nicméně nováčkovi se v současnosti příliš nedaří, nachází se na poslední osmnácté pozici s třiadvaceti body a jeho ztráta na sedmnáctou Rodu Kerkrade činí tři body. Nyní se pokusí zdolat Heracles Almelo, jenž si naopak při případném tříbodovém zisku může definitivně zajistit setrvání v příštím ročníku nejvyšší nizozemské soutěže.

V tuto chvíli mu patří devátá příčka se čtyřiatřiceti body a musí odolávat nejbližším pronásledovatelům. Domácí výběr v předchozích sedmi utkáních vybojoval pouze čtyři body, jinak si na konto připsal hned pět porážek. Nerozhodný výsledek 2:2 uhrál na půdě silného Heerenveenu, uplynulý víkend oživil své naděje na záchranu po senzační výhře 2:1 proti Twente Enschede. Nicméně na 29. kolo rozhodně nebude vzpomínat v dobrém.

V něm totiž zavítal do Rotterdamu a proti vedoucímu Feyenoordu selhal ve všech ohledech, domů si nakonec odvezl obrovský debakl 0:8. "Tento výsledek může mít hodně negativní účinek, ovšem na druhou stranu se hráči soupeře mohou ještě více semknout a naopak předvádět nadstandardní výkony. Tento zápas pro nás rozhodně nebude jednoduchý, od Go Ahead očekávám bojovnou a odhodlanou hru až do konce," řekl trenér hostů John Stegeman.

Ten se bude muset znovu vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Droste (zlomenina žeber), Duarte (problémy se zadním stehenním svalem), van Ooijen s Vermeijem (oba potíže s kolenem) a také Agbaljan (přetržená achilovka). Trest za vyloučení v předchozím střetnutí s Vitesse si k tomu bude odpykávat Pröpper. Almelo právě proti tomuto soupeři prohrálo ve středu nejtěsnějším poměrem 0:1.

Go Ahead se v sobotním duelu bude muset obejít bez nemocného Maatsena, David dlouhodobě laboruje s kolenními vazy. V letošním vzájemném zápase na stadionu Polman bylo úspěšnější domácí Heracles, které přehrálo svého soka 2:1. "Našim úkolem je skončit v horní polovině tabulky a třeba se ještě poprat i o kvalifikaci Evropské ligy, proto nesmíme žádný souboj podcenit. Vyhrát určitě můžeme, ale je potřeba hrát velmi koncentrovaně," dodal čtyřicetiletý Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.64 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Rotterdam - SBV Excelsior  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 30. kola uvidíme duel dvou výběru, které bojují o holé přežití a bodový zisk je pro ně téměř povinností. O něco lépe je na tom domácí Sparta Rotterdam, jež se v tabulce nachází na třináctém místě s osmadvaceti body, ovšem při případných neúspěších může brzy klesnout do sestupového pásma. SBV doposud vybojoval pětadvacet bodů a je sedmnáctý v těsném závěsu za Den Haagem a Rodou Kerkrade.

Oba dva protivníci nezvládli utkání vloženého kola a v úterý nakonec prohráli. Excelsior se sice dostal velmi brzy do vedení proti favorizovanému Utrechtu, jenže po zpackaném vstupu do druhého poločasu prohrál 1:3. "Tenhle zápas nás hodně mrzí, v prvním poločase jsme si vytvořili dostatek gólových příležitostí a nedokázali je využít. I za nepříznivého stavu jsme se probojovali do šancí, ovšem zklamala nás produktivita," vrátil se k předchozímu střetnutí stratég SBV Mitchell van der Gaag.

Ten se nyní v Rotterdamu chce co nejlépe připravit na nervóznější průběh. "Rozhodně to nebude překrásná podívaná s mnoha vyloženými možnostmi, spíše očekávám tuhý obranný blok s čekáním na chyby soupeře. V tuto chvíli může záležet na každém zápase a jakákoliv ztráta by mohla mít fatální následky. Musíme být důrazní v osobních soubojích a bojovat do poslední chvíle, tříbodový zisk není nereálný," dodal vzápětí odhodlaně van der Gaag.

Sparta se pokusila vyzrát na trápící se Heerenveen, ale po bezbrankovém prvním poločase hned třikrát inkasovala a nakonec prohrála 0:3. Skórovat nedokázala ani v předchozím klání, obhájci mistrovského titulu z PSV podlehla 0:2. Letošní podzimní vzájemné střetnutí vyznělo lépe pro Exclesior, ten po divokém průběhu uspěl v poměru 3:2. Momentálně se bude muset obejít bez Arghuse (problémy se stehenním svalem) a bez Drosta (potíže s břišními svaly).

Rotterdamský klub postrádá Bergkampa (poraněná kyčel) s Vriendsem (zraněný lýtkový sval). "O důležitosti tohoto zápasu není pochyb. Do konce soutěžního ročníku zbývá pět kol a my uděláme všechno proto, abychom se vyhnuli přímému sestupu či baráži. Dobře víme, že výhra nám ještě nic nezajistí, na druhou stranu by nás porážka dostala do hodně obtížné situace. Excelsior má své kvality, ale zdolat ho můžeme," uvedl trenér Sparty Alex Pastoor.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.40 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam29233377:1972
2.AFC Ajax29216262:1969
3.PSV Eindhoven29198256:2065
4.FC Utrecht29148746:3450
5.SBV Vitesse291361044:3445
6.AZ Alkmaar291012748:4442
7.FC Twente29119941:3942
8.SC Heerenveen291171149:4040
9.Heracles Almelo29971341:4834
10.FC Groningen297121038:4033
11.Willem II29891226:3433
12.PEC Zwolle29871432:5331
13.Sparta Rotterdam29771535:5328
14.NEC Nijmegen29771527:4928
15.ADO Den Haag29841727:5028
16.Roda JC295111321:4526
17.SBV Excelsior295101434:5425
18.Go Ahead Eagles29651828:5723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zwolle musí! Stejně tak naše povinné 3 body s Nijmegenem. A Neres na lávku prosím, to tam radši budu trpět Traorého, Brazilec by si měl odkopat tak jednu sezonu v Jongu.

Reagovat
dextroza_m

Co ten Černý teda? Ať jde v létě jinam...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ho nepustíme. A Venca sám říká, že si chce vybojovat místo v Ajaxu, ale Kluivert hraje fantasticky a pokud nám ho hned nepřetáhne Barcelona, tak si Václav nezahraje vůbec bohužel.. na krajích je teď přetlak (Younes, Traoré, Neres, Kluivert, případně Nouri, Černý) a přijde mi, že je Venca fakt tou poslední volbou aktuálně.

Reagovat
Jeňa

Traorému po sezóně skončí hostovaní ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale bojím se, aby ho vedení nechtělo na další rok nebo dokonce koupit. Top hráč z něj nikdy nebude a neumí zakončovat.

Reagovat
jáá

ta koncovka je mizerná..já to nikdy nemusel...ale povodit si hráče umí, to je fakt...ale to zakončení je opravdu tragický

Reagovat
dextroza_m

A je poslední volbou kvalitativně?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžká otázka.. s Nourim jsou na tom kvalitativně asi stejně, i když Nouri je spíš CM nebo AM. Když ale nastoupí na kraji, taky hraje slušně.

Venca má takovou strašně atypickou postavu, měl by nabrat svalovou hmotu. Když si ho srovnám s Kluivertem, který je sice negr, ale o dva roky mladší, tak je tam strašně velký rozdíl v té svalové hmotě, i proto se dokáže Kluivert více prosazovat v tom dospělém fotbale.

Reagovat
AjaxFans

Co by dělal nouri na křídle?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele