Eredivisie - preview 19. kola

20.01.2017, 11:23, aktualizováno 22.01.2017, 08:49
Previews
Feyenoord si poradil s Willemem II a na tahu je Ajax, který cestuje do Utrechtu. PSV Eindhoven doma přivítá Heerenveen, Nijmegen hostí Rodu, Excelsior čeká měření sil s Go Ahead Eagles...
FC Utrecht - AFC Ajax  (neděle 12:30)
Druhý Ajax potřebuje zvítězit i na půdě Utrechtu, aby mu vedoucí Feyenoord neunikl na nějaký daleko větší bodový rozdíl. Do toho se navíc zezadu nepříjemně tlačí PSV. Domácí ovšem mají hodně úctyhodnou formu, svou poslední porážku utrpěli na začátku října. A bylo to právě na půdě nynějšího protivníka, kterému tedy má co oplácet.

Mužstvo kouče Petera Bosze čeká zcela určitě na Stadion Galgenwaard hodně obtížná zkouška, ostatně jako v minulosti. Už loni tady amsterdamský celek prohrál a na podzim měl se svým soupeřem poměrně značné problémy. Čtyřikrát v řadě se Ajaxu nepodařilo z Utrechtu přivézt domů všechny tři body.

Jenže nezvítězit by teď byl zkrátka velký hřích. "No, já jsem tam tedy nikdy neprohrál," odpověděl Bosz na tiskové konferenci na dotaz novinářů, kteří po něm chtěli, aby vzkázal nějaká povzbudivá slova fanouškům, a pobavil tím značnou část žurnalistů. "Já nezastavím vzestup našeho soupeře. My se jen musíme připravit na to, co nás čeká."

Vstup do nového roku se de Godenzonen vydařil dle očekávání, vlastně bez větších problémů uspěli naplno na půdě Zwolle. Každopádně hosté se tentokráte budou muset vypořádat s některými absencemi. Abdelhak Nouri, Pelle Clement a Václav Černý zůstávají mimo hru, nad startem Amina Younese se vznáší otazník.

A opravdu těžko říct, jestli nastoupí i Anwar El Ghazi, jenž je údajně na odchodu z klubu. "Existuje šance, že nás opravdu opustí. Už mluvil s několika zájemci, sám jsem s ním o tom hovořil. Ale tak dlouho, co bude Anwar hráčem Ajaxu, ho budu využívat," potvrdil Bosz. "Hrál už v minulém utkání a myslím, že odvedl dobrou práci."

Utrecht se nachází na šesté příčce a rád by se dotáhl na Alkmaar s Heerenveenem, kteří bojují stejně jako on o evropské poháry. V prvním jarním kole ani svěřenci trenéra Erika ten Haga nezaváhali, byť na půdě Sparty Rotterdam vydolovali vítězství až v samotném závěru. Nemají zkrátka jediný důvod, proč by si na Ajax nemohli věřit.

Že tým důvěřuje plně ve své schopnosti, potvrdil i samotný utrechtský stratég, jemuž bude chybět zraněná trojice Edson Braafheid, Rico Strieder a Robbin Ruiter. "Myslíme si, že to bude dobrý zápas," říkal dosud spokojený ten Hag. "Jako celek i jako individuality jsme se vyvinuli. Teď se zkrátka těšíme na výzvu proti jednomu z nejlepších týmů v Nizozemsku."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.25 - 3.70 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - Go Ahead Eagles  (neděle 14:30)
V tomto nedělním střetnutí půjde o hodně, oba soupeři totiž bojují o holé přežití a v poslední době na tom nejsou příliš dobře. O něco lépe si stojí domácí Excelsior, který má na kontě šestnáct bodů a v tabulce je na patnácté příčce. Hosté z Go Ahead se momentálně nachází na osmnáctém místě s pouhými dvanácti body a potřebují zvítězit jako sůl, v případě tříbodového zisku by mohli po delší době opustit poslední pozici.

Rotterdamský výběr v předchozích pěti ligových střetnutích nezvítězil ani jednou a získal pouhé tři body, v prvním utkání v novém roce zavítal na půdu obhájce mistrovského titulu z PSV a utrpěl porážku 0:2. Svému nedělnému protivníkovi má rozhodně co vracet, na podzim v 8. kole totiž prohrál v Deventeru 0:3. Hosté v současnosti mají ještě delší šňůru bez výhry, na tříbodový zisk nedosáhli šestkrát v řadě a k tomu vybojovali pouhý jeden bod.

V roce 2017 přivítali Alkmaar a na velkého favorita nestačili v poměru 1:3. "Je to pro nás pochopitelně důležitý zápas, při případné výhře se opět můžeme oddálit sestupovým pozicím a uspět potřebujeme jako sůl. Proti Go Ahead očekávám opatrný souboj z obou stran a nemyslím si, že by padalo mnoho gólů. Rozhodovat může vedoucí branka a já pevně věřím, že ji vstřelíme právě my," uvedl optimisticky trenér Excelsioru Mitchell van der Gaag.

Ten se musí obejít bez de Reuvera kvůli potížím s kotníkem, do tohoto duelu nezasáhne ani Brazilec Arghus vinou zraněného zadního stehenního svalu. Hosté se musí obejít bez tří jmen, nicméně v tomto ohledu jsou na tom o něco lépe než soupeř. Po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil David, poraněný kotník trápí Lambooije a Daemena zase přetržená achilovka.

"Proti PSV jsme nepředvedli špatný výkon a s trochou štěstí jsme mohli bojovat o body. Naše výkony půjdou dle mého názoru nahoru a jsme schopni stoupat tabulkou. Soupeř určitě předvede houževnatý výkon a pokusí se nám vštípit jeho hru, tomu musíme zabránit," dodal závěrem pětačtyřicetiletý van der Gaag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.40 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - Roda JC  (neděle 14:30)
Nijmegen i Roda mají v letošním ročníku jasný úkol a tím je záchrana, především domácí výběr si ale brousí zuby také na horní polovinu tabulky. NEC je momentálně na desátém místě s dvaadvaceti body a při případném úspěchu může poskočit o jednu příčku výše. Kerkrade je kvůli jediné výhře z osmnácti ligových duelů v sestupovém pásmu, na druhou stranu díky nejvíce remízám v celé Eredivisii rozhodně není jeho situace kritická.

Hosté doposud posbírali třináct bodů a jsou sedmnáctí o bod před Go Ahead, na přímou záchranu ztrácejí pouhopouhé tři body. V tomto ročníku mají obrovské problémy v ofenzívě, vsítili totiž jen osm gólů a to je na vysoce útočnou nizozemskou nejvyšší soutěž hodně málo. Druhé nejméně produktivní je Zwolle, které zaznamenalo hned o šest vstřelených branek více. Roda na úvod roku 2017 přivítala vedoucí celek tabulky z Feyenoordu.

S rotterdamským celkem prohrála 0:2 a své čekání na gól protáhla již na rovných 400 minut. "Pochopitelně tato bilance není lichotivá, usilovně ale pracujeme na zlepšení a všichni doufáme, že tvrdá práce přinese své ovoce. V Nijmegenu nejsme považováni za favority, na druhou stranu kvalitativně za tímto soupeřem o tolik nezaostáváme a můžeme naplno bodovat," uvedl s optimistickými vyhlídkami hostující kouč řeckého původu Yannis Anastasiou.

Ten se stále bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného Churche, který má problémy s kyčlí, na druhou stranu se jeho marodka oproti podzimu hodně vyčistila. Nijmegen v předchozích třech ligových utkáních získal hned sedm bodů, minule vyhrál na půdě konkurenčního Tilburgu 1:0. V podzimním vzájemném souboji na půdě Rody zvítězil stejným poměrem a na minimálně podobný výsledek by rád navázal také nyní.

Trenér Peter Hyballa nemůže využít Leiwakabessyse, který se ještě nezotavil po potížích se zadním stehenním svalem. "Roda vyniká týmovým duchem a dobrou prací v defenzívě, i přes horší útočnou fázi umí být nebezpečná z rychlých protiútoků. Nemůžeme si myslet, že nám dobře organizovaný protivník nechá tři body zadarmo," varuje Hyballa před sebeuspokojením a podceněním protivníka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - SC Heerenveen  (neděle 16:45)
Šlágr 19. kola nizozemské nejvyšší soutěže obstarají týmy PSV a Heerenveenu, i tentokráte se dá očekávat nesmírně napínavý souboj. Za mírného favorita bude považován eindhovenský výběr, ovšem SC svému protivníkovi v posledních zápasech skvěle konkurovalo a bez šance na bodový zisk není. Obhájce mistrovského titulu je na třetím místě se sedmatřiceti body a na vedoucí Feyenoord už má manko osmi bodů. Hosté jsou čtvrtí s dvaatřiceti body.

PSV momentálně drží sérii pěti ligových střetnutí bez porážky, nicméně v první polovině zaznamenalo až příliš mnoho ztrát a teď bude muset dotahovat. V prvním utkání tohoto roku přivítalo rotterdamský Excelsior a zdolalo ho 2:0. SC v minulých pěti vystoupeních prohrálo pouze jednou a hned čtyřikrát zvítězilo, na konci uplynulého roku utrpělo nečekanou prohru 1:2 se zachraňujícím se Tilburgem. Naopak úvodní duel roku 2017 dopadl podle očekávání.

Heerenveen díky dvěma brankám Rezy Ghoochannejhada během necelých dvou minut zdolal Den Haag 2:0. PSV se svým nedělním protivníkem remizovalo ve třech předchozích utkáních po výsledku 1:1 a trenér Phillip Cocu doufá, že jeho svěřenci dokážou v pravý čas tuto sérii přerušit. "Je to silný celek a téměř za každé situace s námi drží krok. I teď očekávám vyrovnaný zápas, který však hodláme převrhnout na naši stranu," řekl Cocu odhodlaně.

Domácí stratég se bude muset obejít bez Zinčenka kvůli poraněnému lýtku, Bergwijna trápí kotník a Locadia laboruje s třísly. "Sezóna bude ještě dlouhá, avšak naše manko na první místo je poměrně velké, a proto si nemůžeme dovolit ztrácet. Heerenveen je letos jeden z našich úhlavních rivalů. Pokud chceme myslet na nejvyšší metu, tak potřebujeme proti největším konkurentům bodovat naplno," doplnil Cocu bez jakýchkoliv výmluv.

Hosté přijedou na Philips Stadion bez Scharse, nizozemský záložník bude mimo hru několik týdnů kvůli poraněnému kotníku. Na marodce se dále nachází Veerman (problémy se zadním stehenním svalem) a pak van Aken. "Jsme rádi, že se nacházíme takhle vysoko, nicméně PSV nemůžete porážet každý den. Klíčem k úspěchu by mohla být trpělivá hra a také vysoká produktivita, vzhledem k ofenzivní síle protivníka to však opravdu bude těžký zápas," řekl s realistickými plány trenér SC Jurgen Streppel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.10 - 7.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam  (sobota 18:30)
Fotbalisté Alkmaaru i letos bojují o evropské poháry, navíc mají před sebou v jarní části sezóny velmi nabitý program. Kromě domácí soutěže postoupili i do čtvrtfinále národního poháru a probojovali se mezi dvaatřicítku nejlepších v Evropské lize. Nyní budou plnit úlohu favorita proti Spartě Rotterdam, která se po osmnácti odehraných zápasech nachází na třináctí pozici se sedmnácti body a momentálně nemá dobrou formu.

Hosté totiž nedokázali v lize zvítězit již šestkrát v řadě za sebou, navíc v těchto duelech získali pouhý jeden bod. Do druhé poloviny soutěže vstoupili utkáním s Utrechtem a nakonec favoritovi podlehli 1:2 i přesto, že po prvním poločase vedli. Duel prohráli až brankou zhruba dvě minuty před koncem. AZ se na úvod roku 2017 utkalo s Go Ahead a na půdě posledního celku Eredivisie uspělo v poměru 3:1.

V nizozemské nejvyšší soutěži se nachází na páté pozici s jednatřiceti body a na čtvrtý Heerenveen má manko jednoho bodu. Domácí výběr v předchozích deseti utkáních prohrál pouze jednou, trenér John van den Brom se bude muset obejít bez čtyř hráčů. Kvůli problémům s kyčlí nemůže nastoupit van der Linden s Coutinhem, van Eijden má potíže s třísly a Vlaar laboruje s lýtkovým svalem.

V podzimním vzájemném střetnutí dokázal rotterdamský výběr bodovat, když se rozešel s Alkmaarem v nerozhodném poměru 1:1. "Sparta má své kvality a jako nováček si vede dobře, i když momentálně není v optimální formě. Na druhou stranu několikrát ukázala, že umí hrát velmi trpělivě a čekat na své příležitosti. Pokud chceme uspět, nesmíme soupeře podcenit a potřebujeme odvést stoprocentní výkon," uvedl zdrženlivě van den Brom.

AZ v tomto ročníku spoléhá především na Woutera Weghorsta, který se doposud trefil už jedenáctkrát a hlavní oporou by měl být i tentokráte. Hosté přijedou do Alkmaaru bez Bergkampa s Breedijkem, kteří dlouhodobě laborují s kolenem. "Jsme v dobrém rozpoložení a věříme si, tato část sezóny může být pro naše sebevědomí klíčová. Proti Spartě budeme spokojeni jen se třemi body," dodal s jasnými plány padesátiletý stratég domácího týmu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.85 - 6.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Oba dva sobotní soupeři momentálně bojují o záchranu, nyní je proto čeká důležitý vzájemný zápas. Ani jeden výběr nemá v současnosti dobrou formu a dá se tedy očekávat vyrovnaný souboj. ADO je v tuto chvíli na čtrnáctém místě se sedmnácti body, PEC se nachází na šestnácté barážové příčce se čtrnácti body a rozhodně není se svým umístěním spokojeno. Hosté nedokázali zvítězit již v šesti ligových duelech v řadě za sebou.

Domácí tým na tom není o moc lépe, ze šesti minulých utkání jednou vyhrál a hned pětkrát prohrál. Na konci uplynulého roku dokázal zdolat konkurenční Spartu Rotterdam v nejtěsnějším poměru 1:0, letos narazil na vysoce favorizovaný Heerenveen a na jeho půdě utrpěl porážku 0:2. PEC přivítalo na začátku druhé poloviny sezóny amsterdamský Ajax a po horším vstupu do druhého poločasu prohrálo po výsledku 1:3.

V dresu Zwolle by už mohl nastoupit nově příchozí útočník Erik Israelsson, sedmadvacetiletý švédský hráč přišel vyztužit ofenzívu z Hammarby. V předchozích týdnech se také spekulovalo o pozici trenéra Rona Janse a vedení za něj bude muset po konci letošního ročníku shánět náhradu, osmapadesátiletý trenér totiž hodlá opustit lavičku PEC po čtyřech letech. Domácí trenér Željko Petrovič bude v sobotu postrádat hned čtyři jména.

Asi největší ztrátou bude absence japonského forvarda Mika Havenaara, který laboruje s lýtkovým svalem, mimo hru jsou taktéž Malone (zraněné tříslo) a Jansen s Meijersem (oba potíže s kolenem). "Proti Heerenveenu jsme nepředvedli špatný výkon a pevně věřím, že se budeme s každým přibývajícím utkáním zlepšovat. Vzhledem k situaci zřejmě bude duel se Zwolle trochu nervózní, nicméně vyhrát určitě můžeme," uvedl optimisticky Petrovič.

Hosté stále nemají k dispozici Mokhtara vinnou zraněných třísel, Dekker se dlouhodobě zotavuje po operaci kolenních vazů. V dresu Zwolle by se mohl opět v základní sestavě objevit český krajánek Josef Kvída, čerstvě dvacetiletý obránce dostal šanci podruhé v sezóně proti Heerenveenu a odehrál 70 minut. V podzimním vzájemném střetnutí slavilo úspěch PEC, když díky dvěma trefám Mokhtara zvítězilo těsně 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Willem II  (sobota 19:45)
Rotterdamský Feyenoord zatím zažívá opravdu povedenou sezónu a v boji o titul si stojí nejlépe, nicméně sezóna bude ještě dlouhá a svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta potřebují v silné konkurenci bodovat v téměř každém kole. Doposud posbírali solidních pětačtyřicet bodů a před druhým Ajaxem disponují pětibodovým náskokem, před třetím PSV jsou dokonce o bodů osm. Teď budou plnit úlohu jasného favorita proti Tilburgu.

Tomu se naopak letos příliš nedaří a nachází se až na dvanáctém místě s devatenácti body, v boji o záchranu tak rozhodně nemá vyhráno. Povedla se mu hlavně závěrečná část loňského roku, kdy v pěti zápasech vybojoval solidních devět bodů. I přes horší umístění v Eredivisii zaznamenal několik cenných skalpů. Hned v úvodu sezóny zdolal Ajax, následně remizoval s obhájcem titulu z PSV (0:0) a přehrál i momentálně čtvrtý Heerenveen (2:1).

Na druhou stranu se mu příliš nedaří proti úhlavním rivalům, v prvním střetnutí nového roku přivítal Nijmegen a po vyrovnané bitvě mu podlehl 0:1. Domácí výběr bude ve druhé části sezóny působit na dvou frontách, když postoupil do čtvrtfinále národního poháru, ovšem v Evropské lize vypadl v základní skupině. Proti Tilburgu by měl nastoupit v téměř kompletní sestavě, kvůli problémům s kotníkem by měl chybět pouze van Beek.

V podzimním vzájemném souboji dokázal uspět Feyenoord na půdě Willemu po výsledku 2:0, podle papírových předpokladů by se ziskem tří bodů neměl mít větší problémy ani nyní. Ovšem soupeř disponuje výbornou defenzívu, v uplynulých šesti utkáních totiž inkasoval pouze dvakrát. "Pochopitelně o herním projevu Tilburgu víme a potřebujeme být trpěliví, nesmíme se nechat ničím rozhodit," řekl opatrněji domácí stratég van Bronckhorst.

Feyenoord v současnosti drží sérii čtyř vyhraných duelů v řadě, minulý týden zavítal na půdu Rody a dokázal ji porazit 2:0. Hosté budou v sobotu postrádat Heerkense kvůli poraněným břišním svalům, připraven ještě není Bruno Andrade vinou zraněného lýtkového svalu a do hry nezasáhne ani Ojo. "Pokud předvedeme standardní výkon a dokážeme proměňovat šance, tak bychom měli uspět," dodal vzápětí optimističtěji jednačtyřicetiletý kouč vedoucího celku tabulky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.00 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Začátek sezóny je v Groningenu dávno zapomenut. V listopadu a prosinci se mužstvo kouče Ernesta Fabera výsledkově obrovsky vzepjalo, v sedmi utkáních padlo jen na půdě favorizovaného Ajaxu, a míní svou formu potvrdit i proti Vitesse. To je v tabulce jen o příčku výše a taktéž si vede velmi, velmi slušně.

Může se z toho nakonec stát poměrně zajímavá podívaná dvou celků, které se v tuhle chvíli nachází ve středu tabulky, ale nemají daleko k pohárovým příčkám. Každopádně poslední vzájemné duely dopadly povětšinou lépe pro Vitesse. Groningen v uplynulých pěti případech svého protivníka nikdy neporazil a třikrát v řadě s ním dokonce padl.

Domácí v prvním jarním střetnutí smetli bez větších problémů venku Heracles. Vyprovodili ho celkem čtyřmi brankami. Protože vykartovaný byl obránce Hans Hateboer, nemohl se tohoto souboje zúčastnit. Teď by ale měl být připravený naplno. "Bylo hnusně, takže jsem zápas sledoval v televizi. A líbilo se mi to," culil se.

Klub ze severu Nizozemska si aktuálně hodně věří. Určitě by rád zabojoval o Evropskou ligu a co nejdále se držel od sestupových vod i nadále. "Sebevědomí je vysoké. Ukázali jsme, že můžeme hrát dobrý fotbal. Navíc budeme hrát doma, to je naše výhoda. Očekávám pěkné utkání, doufejme, že s tříbodovou tečkou," uvedl bek Yoell van Nieff.

Ani jeden z týmů netrápí vyloženě nějaké rozsáhlé absence. Každopádně pro Groningen je škoda, že kvůli kotníku bude chybět útočník Tom van Weert, druhý nejlepší šutér týmu. Vitesse se bude muset vypořádat s odchodem Marvelouse Nakamby, který odjel na Africký pohár národů, suspendovaná je navíc jiná velká opora, a to osmigólový střelec Lewis Baker.

Pokud-li do statistik zapíšeme i domácí pohár, vyhrál arnhemský tým celkem čtyřikrát z pěti posledních střetnutí. Po novém roce si před vlastními fanoušky poradil s Twente. "Groningen i my jsme vstoupili do roku 2017 dobře. Náš soupeř je těžkou překážkou pro každého," očekává nelehký mač hostující stratég Henk Fraser.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Oba dva celky vstoupily do nového roku prohrou a nyní mají šanci tento neúspěch napravit v páteční předehrávce 19. kola. Domácí Twente nezvládlo první polovinu zápasu na půdě Vitesse a nakonec podlehlo svému soupeři po výsledku 1:3. Almelo se pokusilo bodovat s konkurenčním Groníngenem, jenže tento zápas naprosto nezvládlo a prohrálo vysoko 1:4. Enschede se momentálně nachází na osmé pozici se čtyřiadvaceti body.

Domácí celek prohrál dvakrát v řadě, s Heracles se utkal v 8. kole a na jeho půdě remizoval 1:1. "Čeká nás důležitý zápas, ve kterém chceme zvítězit a opět bychom rádi udělali radost našim fanouškům. Heracles vyznává podobný styl hry jako my, má nebezpečné standardní situace a navíc dokáže proměňovat nabídnuté příležitosti. Na druhou stranu má určité mezery v defenzívě a těch bychom chtěli využít," uvedl trenér FC René Hake.

Ten se stále bude muset obejít bez brankáře Stevense kvůli poraněnému kolenu, Ede laboruje se stehenním svalem. Hosté doposud posbírali jednadvacet bodů a jsou na jedenácté pozici, zatím se mohou bez větších potíží vyhřívat ve středu tabulky. Pozor si budou muset dát především na tureckého útočníka ve službách Twente Enese Ünala, který skóroval hned jedenáctkrát v sedmnácti zápasech.

"Pochopitelně mu nesmíme dát příliš prostoru, i když hra našeho protivníka rozhodně není založena na jediném hráči. Preferuje týmový výkon a v důležitých chvílích umí rozhodnout. Pevně doufáme, že se oproti zápasu s Groningenem zlepšíme ve všech směrech a vyvarujeme se hrubým chybám v defenzívě. Očekávám vyrovnaný souboj, o vítězi mohou rozhodovat opravdu jen malé detaily," vyjádřil se kouč Almela John Stegeman.

Hostující stratég má momentálně na marodce Darriho vinnou zraněného zadního stehenního svalu, Fledderus se zotavuje po operaci kolenních vazů a Agbaljan je dlouhodobě mimo hru vinou přetržené achilovky. V hostujícím dresu působí český útočník Jaroslav Navrátil, který se snaží vybojovat stabilní místo v základní sestavě. Nelepším střelcem je švédský forvard Samuel Armenteros, jenž v tomto soutěžním ročníku skóroval osmkrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.00 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam18143149:1245
2.AFC Ajax18124238:1440
3.PSV Eindhoven18107127:837
4.SC Heerenveen1895434:2032
5.AZ Alkmaar1887332:2431
6.FC Utrecht1877428:2328
7.SBV Vitesse1875627:2326
8.FC Twente1866627:2624
9.FC Groningen1865727:2623
10.NEC Nijmegen1857619:2822
11.Heracles Almelo1856722:2921
12.Willem II1847712:2019
13.Sparta Rotterdam1845923:3117
14.ADO Den Haag18521116:3117
15.SBV Excelsior18441023:3416
16.PEC Zwolle18351014:3714
17.Roda JC1811078:2313
18.Go Ahead Eagles18331215:3212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Stiksxx

Doufám, že Ajax tradičně s Utrechtem ztratí.

Těším se na Heerenveen. Přijede Schaars a přál bych, aby hrál od základu Odegaard, ale to asi není reálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty hlavně doufej, ať ztratí Feye, jinak vám budou i naše ztráty celkem k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

To já budu doufat samozřejmě taky, ale musí to být se soupeřem, u kterého je ta šance pravděpodobná. Doma s Tilburgem... Nikdo tomu samozřejmě nevěří

Reagovat
smazaný uživatel

vy hlavne klepnete Srdicka, at si zas tak moc nevyskakujou

Reagovat
Stiksxx

No já bych se nedivil, kdybychom ztratili. Hrajou dobře a my hrozně.

Reagovat
AjaxFans

Svata pravda

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ze dneska musi vsecky body zustat doma o to vic co ceka v dalsich trech kolech

Reagovat
Stiksxx

Ty máte docela slušně nabitý.

Reagovat
smazaný uživatel

no a pak este prijede Lyon

Reagovat
Stiksxx

S Depaykem. Ale on asi nebude moct nastoupit co?

Reagovat
smazaný uživatel

par minut za ucka odehral v EL, takze by nemel nastoupit, doufam, ten by byl na holandsky pude zbytecne moc namotivovanej, to nepotrebujem

Reagovat
jáá

snad s Lyonem něco ukopete a doufám, že Legii zase pošleme domu

Reagovat
smazaný uživatel

neblazni, uspech bude, kdyz to neskonci dvema debaklama, ale vy musite polaky killnout, o tom nepochybuju

Reagovat
AjaxFans

Škoda,ze Delofeu uprednostnil Ac pred nama

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem se chtel podivat, jak se dari Muricovi v te italske prdeli a doposavad odehral 6 (!) minut v lize, rek bych vyborne zvolenej mancaft na hostovani

Reagovat
jáá

to teda

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli tam byla i opce na odkoupeni, tak mate aspon sichr, ze ji nezaplati a v lete ho mate zpatky, nicmene se muze vratit v horsim stavu, nez kdyz odchazel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele