Eredivisie - preview 17. kola

16.12.2017, 08:56, aktualizováno 17.12.2017, 08:40
Previews
Rotterdamským derby bude odstartován nedělní program posledního podzimního kola, Sparta doma hostí Feyenoord. Šlágr se ovšem bude hrát jinde, v souboji druhého se třetím poměří síly Alkmaar a Ajax. Utrecht přivítá Heracles, Excelsior se střetne s Groningenem...
Sparta Rotterdam - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
V dalším rotterdamském derby je dán jasný favorit, oba nedělní soupeři totiž mají naprosto odlišné ambice. Domácí Sparta bojuje o holé přežití, v poslední době nevyužívá nabídnuté příležitosti a nachází se v obrovské krizi. Momentálně ji patří předposlední sedmnácté místo s jedenácti body a před poslední Rodou Kerkrade je o skóre. Obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu také nemůže být s dosavadním průběhem příliš spokojen.

Během první poloviny sezóny nabral obrovské manko na vedoucí PSV Eidnhoven. Oproti němu sice disponuje jedním ligovým duelem k dobru, ale ztráta čtrnácti bodů je vskutku propastná. Pokud chce ještě myslet na první příčku, tak si až do konce Eredivisie může dovolit jen minimální počet zaváhání. Hosté sice neprohráli již šestkrát v řadě, jenomže z toho pouze dvakrát vyhráli a hned čtyřikrát uhráli nerozhodný výsledek.

Naposledy neudrželi vedení s Heerenveenem a rozešli se s ním smírně po výsledku 1:1, předtím zdolali Arnhem (1:0) a Groningen (2:0). V tabulce jsou na šesté pozici se šestadvaceti body. "Všichni v klubu věříme, že nic není ztraceno. Ve fotbale se může stát ledacos, nicméně k udržení naděje potřebujeme vyrovnat své výkony. Čeká nás hodně dlouhá a trnitá cesta, na druhou stranu naděje umírá poslední," řekl optimisticky kouč Giovanni van Bronckhorst.

Ten se stále musí vypořádat s nepříjemnou situací v defenzivní řadě. Dlouhodobě mimu hru zůstávají Haps (zlomenina klíční kosti), van der Heijden (poraněný lýtkový sval) a Botteghin (problémy s kolenem). Otazník visí nad startem další obránce Neloma, jenž se zotavuje po zranění stehenního svalu. "Městská derby jsou vždy specifická a soupeře nemůžeme podcenit. Určitě bude chtít vzdorovat, důležitá bude trpělivost," dodal lodivod Feyenoordu.

Sparta v domácí soutěži nevyhrála pětkrát po sobě, nyní navíc nezískala bod ve třech střetnutích v řadě za sebou. Po neúspěších s Utrechtem (1:3) a s PSV (0:1) naposledy předvedla sympatický výkon v Almelu, avšak proti Heracles proměnila jen dvě z velkého množství šancí a nakonec po inkasovaném gólu v 90. minutě prohrála 2:3. Na trávník se stále nepodívá Fin Saksela (po operaci kolene) a ani obránce Vriends (potíže s třísly).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.99 - 4.66 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Utrecht v současné chvíli stabilizoval své výkony a postupně se prokousal k pozicím, které v příštím roce budou znamenat účast v evropských pohárech. Momentálně je v tabulce na pátém místě se sedmadvaceti body a na čtvrté Zwolle má manko tří bodů. Nyní se pokusí své konto rozšířit proti houževnatému Heracles, které na tom není také úplně nejhůře a nachází se na deváté pozici s jednadvaceti body. Nicméně papírovým favoritem přeci jen je domácí FC.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga vybojovali z předchozích šesti střetnutí úctyhodných čtrnáct bodů. Nerozhodné výsledky zaznamenali s Bredou (2:2) a ve Zwolle (1:1), jinak zdolali Ajax (2:1), Excelsior se Spartou (v obou případech 3:1) a naposledy také Venlo po výsledku 1:0. Jejich forma má stálou vzrůstající tendenci, na druhou stranu i Almelo se může pyšnit solidní bilancí. Z předchozích sedmi klání dosáhlo na dvanáct bodů.

V jeho zápasech velmi často padá hodně branek. Mírné zklamání zažilo v Tilburgu, kde po nepovedené úvodní dvacetiminutovce prohrálo1:3. Následně zavítalo do Alkmaaru a ani přes solidní hru v prvním dějství neodvrátilo vysokou porážku 0:5. Naposledy přivítalo zachraňující se Spartu Rotterdam, kdy je výrazně podržel brankář Castro a díky vstřelené brance v 90. minutě nakonec s velkým štěstím uspělo v poměru 3:2.

Kouč John Stegeman doufá, že jeho svěřenci si mírnou euforii přivezou také do Utrechtu. "Hrajeme proti hodně silnému protivníkovi, který v této sezóně může dosáhnout na velké věci. Má správně vyvážený kádr a je nesmírně produktivní. My v žádném případě nechceme hrát druhé housle, neboť si věříme a úspěch v závěru nad Spartou nás povzbudil. Tři body získáme jen v případě, že předvedeme nadstandardní výkon na všech postech."

Ten má na marodce van den Buijse, Duarteho a Hardevelda. Ten Haag postrádá Bahebecka, Kaliho, Makienoka a Joostena. "Na utkání se opravdu těšíme, protože bychom se mohli dočkat dalšího ofenzivního koncertu. Náš protivník se v každém duelu snaží útočit. Myslíme jen na tři body, získat je však nebude jednoduché," vyjádřil se lodivod Utrechtu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.46 - 7.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Šlágr kola mezi Alkmaarem a Ajaxem slibuje zcela určitě tuhou bitvu o průběžnou druhou příčku ve skupině. Oba týmy si doposud vedly bodově na chlup stejně, akorát že hosté mají výrazně lepší skóre, takže jsou za vedoucím PSV oni. Domácím se v posledních dvou sezónách na soupeře nedařilo, prohráli s ním celkem třikrát ze čtyř případů.

AZ má bezpochyby velmi slušnou formu a právem usiluje o příčky nejvyšší. Ačkoli v tomhle souboji bude mírným outsiderem, rozhodně si na nizozemského giganta může věřit. Vždyť v uplynulých devíti kolech ztratil z možných sedmadvaceti bodů pouhé čtyři, a to za říjnovou remízu v Groningenu a za plichtu ve vložném kole se Zwolle.

Alkmaarský kouč John van den Brom si v současné chvíli nemůže na nic stěžovat. A věří, že proti Ajaxu jeho tým předvede stejně dobrý výkon. "Stadion bude vyprodaný. Není to krásné? Moji hráči budou maximálně motivovaní jako tým i jako jednotlivci. Jako hráč bych chtěl hrát takové zápasy každý týden. Opravdu se těším," mínil na tiskové konferenci.

Pro domácí to bude druhé hodně náročné utkání v řadě během pár dnů. V úterý se utkali se Zwolle, čtvrtým mužstvem tabulky, a na jeho půdě uhráli aspoň bod. "Jestli budeme nyní hrát méně otevřeně? Už proti PEC jsem si myslel, že hrajeme hodně otevřeně, protože jsme tam klidně mohli prohrát. Musíme být nyní lepší," dodával van den Brom.

Ten mimochodem pro toto střetnutí nebude mít k dispozici čtveřici hráčů, a to ve složení Ron Vlaar, Calvin Stengs, Marko Vejinovic a Myron Boadu. "Nečekejte nějaké zásadní změny v sestavě," vzkazoval domácí stratég. "Když porovnáte oba týmy, každý má velké osobnosti. Především mladé a talentované hráče s individuálními vlastnostmi."

Když Ajax padl se svým protivníkem naposledy, bylo tomu v roce 2015, tedy jednou jedinkrát za uplynulých osm utkání. Teď je navíc ve výtečné pohodě, před týdnem skolil svého největšího rivala z PSV a ve čtvrtek si hravě poradil s Excelsiorem. Ofenzíva je přitom právě ta složka hry, která žene de Godenzonen dopředu.

Dvaadvacet gólů stihli nastřílet během pouhých pěti zápasů! Co se absencí týče, nebudou hosté ani zdaleka v optimální sestavě. Vykartovaný je nově Joël Veltman, poraněné koleno má čerstvě Maximilian Wöber, a dále jsou na marodce Daley Sinkgraven, Nick Viergever, Václav Černý, Benjamin van Leers a Amin Younes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.51 - 3.90 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Excelsior - FC Groningen  (neděle 16:45)
Excelsior střídá v letošním ročníku výborné výkony s těmi hodně špatnými a momentálně se nachází v hluboké krizi. V nizozemské nejvyšší soutěži totiž prohrál pětkrát v řadě a v tabulce mu patří dvanáctá pozice se sedmnácti body, výrazně se mu přiblížilo sestupové pásmo. Nyní se svou mizérii pokusí prolomit s konkurenčním Groningenem, jenž s jedenáctým místem a taktéž sedmnácti body není spokojen, na druhou stranu má jeho forma vzrůstající tendenci.

Rotterdamský celek naposledy uspěl začátkem listopadu proti poslední Rodě Kerkrade, kterou přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0. Vzápětí ale nenašel recept na Utrecht (1:3), PSV (1:2), Bredu (1:3), Zwolle (1:2) a ve čtvrtek ve vloženém kole ani na Ajax, amsterdamskému klubu podlehl 1:3. "Kromě utkání s Bredou jsme nebyli favorité a mohli jen překvapit, což se nepovedlo. Nemyslím si, že je s námi něco špatně," shodil ze stolu spekulace kouč SBV Mitchell van der Gaag.

Ten dále pokračuje s tvrzením, že ani v jednom z těchto duelů neudělali jeho hráči ostudu. "Kvalita Eindhovenu a Ajaxu je obrovská, porážka o jeden či dva góly není nic strašného. Potřebujeme získat zpět ztracené sebevědomí a já pevně doufám, že se nám to podaří už teď proti Groningenu. Do konce roku chybějí dvě střetnutí a my v nich chceme uspět. Odvedeme maximum, to vím jistě," řekl van der Gaag odhodlaně.

Hosté se naposledy postarali o comeback s vysoce favorizovaným PSV, když dotáhli dvoubrankové manko a po vstřelené brance v páté nastavené minutě získali bod (3:3). Z předchozích pěti případů nestačili jen na Feyenoord (0:2), jinak přehráli Vitesse (4:2), Den Haag (3:0) a remízu vybojovali v Kerkrade proti Rodě (2:2). Trenér Ernest Faber má na marodce Australana Hrustiče (poraněná třísla) s Dánem Larsenem (potíže s achilovkou). Kvůli pěti žlutým kartám bude chybět také Idrissi.

Domácí se musí obejít bez Američanů Payneho s O'Neillem, na trávník se nepodívají ani Karami s Damenem a s Bruinsem. Trest za žluté karty musí odpykat Koolwijk. Naopak v ofenzívě by již mohl pomoci útočník Elbers, jenž si odseděl trest za vyloučení proti Zwolle. "Ukázali jsme vnitřní sílu, bojovali až do konce a byli za to odměněni. Musíme však zůstat nohama na zemi. V letošním ročníku máme problémy právě v zápasech, jako je ten s Excelsiorem," řekl váhavě Faber.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.44 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - NAC Breda  (sobota 18:30)
Heerenveen sice ve druhé polovině podzimní části neprožívá ani zdaleka nejúspěšnější období, ale alespoň ve vloženém kole získal cenný výsledek na půdě Feyenoordu. Protože se po několika zpackaných zápasech propadl pouze do středu tabulky a play-off Evropské ligy se mu jaksi vzdaluje, potřeboval by si určitě napravit reputaci proti Bredě.

Největším problémem pro fríský celek je statistika domácích utkání. Ze sedmi z nich na Stadionu Anebo Lenstry totiž uzmul vítězství pouze jednou jedinkrát, dohromady urval jen pět bodů, a je v rámci Eredivisie v tomhle ohledu druhý nejhorší. Nad Bredou vyhrál sedmkrát z posledních deseti zápasů, takže vzájemná bilance mu hraje do karet.

V Rotterdamu ve středu předvedli domácí poměrně slušný výkon. Především pro brankáře Warnera Hahna měl tenhle souboj pikantní náboj, protože ve Feynoordu ještě loni působil. "Vrátil jsem se tam a nechtěl jsem prohrát," ubezpečoval. "Máme ovšem jen jeden bod a chtěli jsme získat více. Nevím, jestli je to úplně dobré."

Heerenveenu bude chybět zraněné duo ve složení Arber Zeneli a Martin Ödegaard, oba mají zdravotní problémy, a to je především pro ofenzívu poměrně nepříjemná zpráva. "Zahráli jsme v Rotterdamu dobrý zápas, myslím si, že jsme si hodně věřili. Můžeme tedy určitě přenést tento náš výkon do dalších kol," zakončoval svou zpověď Hahn.

Breda se aktuálně nachází v sestupovém pásmu. Především v obraně se mužstvu trenéra Stijna Vrevena dlouhodobě nedaří, v lize už inkasovalo celkem třiatřicetkrát, a hůře je na tom v tomhle ohledu už jen Willem II. Od konce září se mu podařilo získat všechny pouze v jednom jediném případě, a to před dvěma týdny nad Excelsiorem.

NAC hlavně trápí neustále se rozšiřující marodka, na níž se aktuálně nachází až osm hráčů. Nigel Bertrams, Karol Mets, Arno Verschueren, Menno Koch, Robbie Haemhouts, Olivier Rommens, Thomas Agyepong a Chiró N'Toko, to je konkrétní jmenovitý seznam. Ve vloženém kole se hostům mimochodem nezadařilo, padli totiž s Twente.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.35 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - PEC Zwolle  (sobota 18:30)
Fotbalisté Tilburgu v poslední době stabilizovali své výkony, zlepšení nastalo především v ofenzivní fázi a díky tomu svěřenci trenéra Erwina van de Looie neprohráli již pětkrát po sobě. Tabulkou Eredivisie se posunuli na čtrnácté místo se šestnácti body a na sestupové pozice mají náskok tří bodů. Nyní se pokusí zastavit rozjeté PEC, které září v celém průběhu této sezóny a nachází se na čtvrté příčce se třiceti body.

Domácím pomohl především návrat nigerijského útočníka Bartholomewe Ogbecheho. Ten letos nastoupil od začátku v předchozích pěti duelech a se svým týmem ani jednou neprohrál. V celkově sedmi utkáních nastřílel již osm branek, pětkrát v řadě za sebou zaznamenal alespoň jednu trefu. "Jeho návrat je rozhodně znát, hráči si více věří a po psychické stránce jsou na tom lépe," řekl pochvalně van de Looi.

Ten ale vzápětí dodává, že Ogbeche sám Tilburg nezachrání. "Určitě přijdou zápasy, kdy se mu střelecky tolik dařit nebude a ostatní hráči ho musí podpořit. Nyní přivítáme Zwolle a to má obrovské kvality. Hraje nesmírně disciplinovaně a jen zřídka dělá chyby, k tomu dokáže zužitkovat téměř každou nabídnutou příležitost," dodal závěrem pětačtyřicetiletý lodivod. V sobotu bude postrádat Slovince Velikonju s Petersem (oba problémy s kolenem).

Hosté v dosavadních šestnácti kolech prohráli pouze dvakrát a to s favorizovaným Ajaxem (0:3) a s PSV (0:1). Naposledy překonali historický rekord v počtu neprohraných utkání v řadě za sebou na hřištích soupeře, který se prozatím zastavil na čísle šest. V úterý se ve šlágru kola utkali s Alkmaarem a nakonec vybojovali bod po výsledku 1:1, předtím se v domácím prostředí rozešli smírně s jiným rivalem z Utrechtu (taktéž 1:1).

Kouč John van 't Schip nemá k dispozici Sandlera kvůli zlomenině klíční kosti, Kopperse nepustí na trávník potíže s achilovkou. "Tilburg opravdu ožil a porazit ho bude složité, navíc před vlastní kulisou. Musíme si dát pozor na jeho ofenzivní zbraně, které jsou účinné. Nicméně my také podáváme dobré výkony a já věřím, že uspějeme," vyjádřil se van 't Schip. Loni byl ve vzájemných střetnutích úspěšnější Tilburg po výsledcích 2:0 a 0:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.27 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - ADO Den Haag  (sobota 19:45)
PSV v předchozích dvou zápasech zaznamenal bodové ztráty a teď potřebuje zabrat, proti Den Haagu je považován za velkého favorita. Nizozemskou nejvyšší soutěž stále vede se čtyřiceti body, ovšem jeho náskok na nejbližší pronásledovatelé z Alkmaaru a Ajaxu se ztenčil na pět bodů. Hosté zatím naplňují svůj cíl nacházet se ve středu tabulky, téměř po polovině sezóně jsou osmí s třiadvaceti body.

Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho měli po čtrnácti kolech k dispozici deset bodů na Ajax a osm na Alkmaar. Jenomže poté nezvládli šlágr podzimu v Amsterdamu a AFC podlehli celkem hladce po výsledku 0:3. Naposledy skvěle vstoupili do duelu s Groningenem, v prvním poločase vedli 2:0 a 3:1. Jenomže ve druhé části se soupeř zvedl a PSV po inkasované trefě v páté nastavené minutě získal pouze bod (3:3).

"Všichni si uvědomujeme, že tato ztráta byla zbytečná a v konečném účtování nás může mrzet. Na druhou stranu se nesmíme položit, ročník bude ještě dlouhý a takovéto momenty se ve fotbale prostě stávají. Do konce roku zbývají ještě dvě utkání a my v nich chceme naplno bodovat. S Den Haagem potřebujeme být koncentrovaní od samého začátku až do závěrečného hvizdu, zvítězit určitě můžeme," vyjádřil se sedmačtyřicetiletý Cocu.

Kromě dvou nelichotivých výsledků utrpěl PSV další ránu. V duelu s Ajaxem si natrhl stehenní sval Jürgen Locadia, který je s devíti brankami na druhém místě tabulky střelců Eredivisie hned za svým týmovým kolegou Lozanem a minimálně do konce roku 2017 si nezahraje. "Je to samozřejmě velmi nepříjemné, ale každý tým se s tím potýká. Letos jsme na zranění měli celkem štěstí, musíme hrát i bez něj," objasnil situaci Cocu.

ADO ve středu udolal Rodu po výsledku 3:2, stejným poměrem zvítězil o víkendu v Enschede. Kouč Alfons Groenendijk nemůže využít služeb Kanona (potíže s kotníkem), Lorenzena (problémy se zadním stehenním svalem) a Kishny (poraněné koleno). "Můžeme pouze překvapit a nejsme pod tlakem. Dobře víme, že PSV pravidelně porážet nemůžeme, ovšem dílčí úspěch reálný je," řekl s naději v hlase třiapadesátiletý Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.04 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Twente neprožívá úspěšnou sezónu, i když potenciál rozhodně má a v závěru ročníku by se tento tradiční klub nakonec nemusel prát o holé přežití až do závěrečného kola. Po necelé polovině Eredivisie se nachází na patnáctém místě se třinácti body. Před šestnáctou Bredou (kterou v úterý porazil 2:1) je pouze o skóre. Nyní se pokusí překvapit silný Arnhem, jemuž patří sedmá pozice s třiadvaceti body a poslední dobou mu to příliš nejde.

Enschede až do minulého úspěchu na půdě NAC nedokázal naplno bodovat hned šestkrát v řadě, z toho pětkrát prohrál a jednou remizoval. Bod získal paradoxně s Ajaxem, proti jednomu z největších favoritů na zisk mistrovské trofeje uhrál výsledek 3:3. Svěřenci trenéra Gertjana Verbeeka se v emotivním utkání s Bredou postarali o nepříliš lichotivé gesto, které rozhodně nepatří do kategorie fair-play.

Po závěrečném hvizdu totiž mohutně slavili přímo před kotlem Bredy a za to byli "odměněni" velkým množstvím odpadků naházených na hrací ploše. Hrdinou tohoto klání se stal Maročan Oussama Assaidi, jenž vsítil obě branky a se šesti góly je nejlepším střelcem týmu. Verbeek se dlouhodobě musí obejít bez pětadvacetiletého slovinského záložník Vukčiče, jenž se zotavuje po problémech s kotníkem.

"Jsme moc rádi, že konečně přišlo vítězství a nálada v kabině je mnohem lepší. Všichni cítí, že jde o klíčovou fázi a emoce jsou tak normální reakcí, na druhou stranu se nic podobného nesmí opakovat. Arnhem respektujeme a vnímáme jeho sílu, očekávám vyrovnaný souboj až do konce. Pevně věřím ve stabilizaci našich výkonů a doufám, že se co nejdříve vzdálíme sestupovému pásmu," řekl na předzápasové tiskové konferenci pětapadesátiletý Verbeek.

Arnhem má oproti většině soupeřů k dobru odložený duel se zachraňující se Spartou Rotterdam, v předchozích šesti ligových střetnutích zvítězil pouze jednou. Minule přivítal Tilburg a alespoň remízu 2:2 zachraňoval dvě minuty před koncem. Předtím nebral ani bod ve vyrovnaném souboji v Rotterdamu a Feyenoordu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Na marodce má Büttnera (poraněný zadní stehenní sval) a van der Werffa s Colkettem (oba problémy s kolenem).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.33 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Roda JC - VVV Venlo  (sobota 20:45)
V předposledním kole tohoto roku na sebe narazí dva celky, které mají obrovské problémy s udržením a každý bod potřebují jako sůl. O něco hůře je na tom domácí Roda Kerkrade, které patří poslední osmnácté místo s jedenácti body, ovšem za sedmnáctou Spartou Rotterdam je pouze o skóre. Venlo mělo skvělý vstup do nováčkovské sezóny, jenomže v poslední době se mu vůbec nedaří, a proto je třinácté se šestnácti body.

Domácí celek v úvodu sezóny nebodoval hned šestkrát v řadě, pak lehce ožil a někdy dokázal překvapit. Letos obral o body obhájce mistrovské trofeje z Feyenoordu po remíze 1:1, začátkem prosince si vyšlápl na Heerenveen a zdolal ho po výsledku 2:1. Následně neudržel dvoubrankové vedení s Groningenem a remizoval s ním 2:2, podobný průběh zažil také ve středu v Den Haagu.

Proti tomuto soupeři totiž vedl 1:0 a 2:1, ovšem po přestávce během šesti minut dvakrát inkasoval a nakonec prohrál 2:3. "Bohužel začátky máme slušné, jenomže koncentraci nedokážeme udržet až do konce. Určitě se na nás podepisuje nervozita, ze které vycházejí hrubky. Každý bod je velmi důležitý a tentokráte věřím, že předvedeme stabilní výkon od úvodního výkopu až do posledního hvizdu," řekl toužebně trenér JC Robert Molenaar.

Ten má na marodce Němce Götza (svalové problémy v oblasti břicha), Paulissena s Djimem trápí poraněné koleno. Po vyloučení v utkání s Groningenem by se do základní sestavy už měl vrátit kapitán Adil Auassar, naopak kvůli červené kartě po dvou žlutých v klání s Den Haagem bude chybět obránce Dijkhuizen. Hosté čekají na ligové vítězství od konce září, v tuto chvíli nedosáhli na tříbodový zisk již devětkrát po sobě.

Naposledy přivítali Utrecht a podlehli mu v nejtěsnějším poměru 0:1. Kouč Maurice Steijn nemůže nasadit Peeterse (zraněný zadní stehenní sval) a Posta (potíže s kotníkem). "Přestalo se nám dařit v ofenzívě, k tomu v obranné činnosti děláme zbytečné chyby. Všechno je o sebevědomí a to si potřebujeme zvednout proti Rodě. Vzhledem k důležitosti očekávám opatrný průběh, rozhodovat mohou malé detaily," uvedl střídmě čtyřiačtyřicetiletý Steijn.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.24 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven16131244:2040
2.AFC Ajax16112349:1535
3.AZ Alkmaar16112330:1635
4.PEC Zwolle1686223:1530
5.FC Utrecht1583425:2427
6.Feyenoord Rotterdam1575325:1526
7.SBV Vitesse1565428:1923
8.ADO Den Haag1672721:2523
9.Heracles Almelo1663724:3321
10.SC Heerenveen1655623:2720
11.FC Groningen1645726:2817
12.SBV Excelsior1652919:2717
13.VVV Venlo1637618:2516
14.Willem II1644824:3416
15.FC Twente16411123:3213
16.NAC Breda1634917:3313
17.Sparta Rotterdam1525813:2611
18.Roda JC16321116:3411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
raduinho

Nový komentář.

Reagovat
Stiksxx

Tak nevím nevím. Logicky by se mi líbila plichta ale asi bych radši prohru Ajaxu.

Reagovat
afc ajax

naštastie ti to nevyšlo

Reagovat
Stiksxx

Jak uz to bývá. Bohuzel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Sparta dava cest svemu jmenu. Pastoor kdy leti?

Reagovat
jáá

že by se Feye probudil?

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentne se probudil dost vyrazne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele