Eredivisie - preview 10. kola

21.10.2016, 09:13, aktualizováno 23.10.2016, 09:03
Previews
Další čtyři zápasy přináší Eredivisie. Vitesse zajíždí na hřiště Nijmegenu, vedoucí Feyenoord Rotterdam si to rozdá s druhým Ajaxem a poslední Groningen přivítá Alkmaar. Heracles se představí pro změnu v Heerenveenu...
NEC Nijmegen - SBV Vitesse  (neděle 12:30)
Fotbalisté Nijmegenu předvádějí v letošním ročníku průměrné výkony a pokukují po horní polovině tabulky. V současnosti jsou na dvanácté pozici s devíti body a své konto by rádi rozšířili proti Vitesse. To i v této sezóně patří mezi kandidáty na evropské poháry a i přes nevyrovnané výkony si vede poměrně slušně. V dosavadních devíti zápasech vybojovalo čtrnáct bodů a nachází se na solidní šesté pozici, za pátým Alkmaarem zaostává o body dva.

Domácí v prvních třech zápasech nového ročníku ani jednou neprohráli a získali pět bodů, v následujících třech zápasech však nevybojovali ani jeden. Poté bezbrankově remizovali s Tilburgem a na půdě Rody Kerkrade zvítězili 1:0. V minulém kole dlouho vzdorovali vedoucímu Feyenoordu a vypadalo to, že ho připraví o první body v této sezóně, jenže jednogólové vedené neudrželi a brankou v nastaveném čase prohráli 1:2.

Arnhem prozatím prohrál pouze třikrát, v předchozích dvou duelech vybojoval čtyři body. Nejprve doma zdolal trápící se Groningen, minule získal cenný bod s Alkmaarem po výsledku 2:2. "V každém utkání se snažíme předvést stoprocentní výkon a jsem moc rád, že držíme krok s nejlepšími. V dlouhodobé fázi je velmi těžké udržet stálou formu a i přes dílčí neúspěchy se vše ubírá správným směrem" řekl s velkým optimismem kouč Vitesse Henk Fraser.

Ten bude v nedělním poledním střetnutí postrádat Yeniho kvůli poraněným zádům, van der Werff má potíže s kolenem. V hostujícím dresu začíná po svém návratu ožívat útočník Ricky van Wolfswinkel, který doposud skóroval hned pětkrát. "Jeho účast v týmu je hodně znát, má na kluky pozitivní vliv a v důležitých okamžicích nás umí podržet. Pevně doufám, že nám pomůže k naplnění našich cílů," dodal na předzápasové tiskové konferenci dobře naladěný Fraser.

Trenér NEC Peter Hyballa nemá k dispozici pouze nemocného Lundholma. "Čeká nás další nesmírně těžký zápas, ve kterém nejsme považováni za favority. To ale nic nemění na tom, že si věříme a chceme zvítězit. Vitesse má skvělý kádr plný individualit a na druhou stranu předvádí i týmový výkon. Musíme si dávat pozor na rychlý přechod soupeře na útočnou polovinu, ten je totiž extrémně nebezpečný," řekl Hyballa s evidentní úctou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Tohle bude možná nejdůležitější zápas celého podzimu. Pokud Feyenoord udrží svou stoprocentní ligovou bilanci a podaří se mu před vlastními fanoušky skolit i Ajax, možná definitivně stvrdí pozici podzimního půlmistra. Ajax v Eredivisie neprohrál už šestkrát v řadě a v téhle bilanci hodlá pokračovat. Na svého soupeře z druhé příčky ztrácí pět bodů.

Asi nejznámější a nejzkušenější nizozemský rozhodčí Björn Kuipers, působící několik let na mezinárodní scéně, dostal důvěru od komise rozhodčích k řízení tohoto utkání. Je to logický tah, půjde tady opravdu o hodně. Feyenoord zcela jistě má v tuhle chvíli na to, aby Ajax v rámci nejvyšší nizozemské soutěže poprvé po osmi zápasech, konkrétně od roku 2012, porazil.

Tohle De Klassieker bude mít pořadové číslo 181. A po dlouhé době se bude jednat o souboj prvního týmu s druhým. V Ajaxu mluví o tomhle derby jako o utkání roku. A v táboru Feyenoordu tomu není rovněž jinak. "Musím však říct, že tenhle zápas není klíčový. O titulu v žádném případě nerozhodne, to až poslední kola," upozorňoval hostující kouč Peter Bosz.

Rozdíl mezi oběma celky by byl pomalu až astronomický, pokud by domácí i na desátý pokus zvítězili. "Je to opravdu důležité střetnutí. Nemůžeme si dovolit nabrat manko osmi bodů. Vždy se dívám jen na svůj tým, který na 95 procent plní herní strategii. Naše síla je pouze v nás, v našich schopnostech. Musíme hrát dobrý fotbal," dodával amsterdamský stratég.

Hosté hráli ve čtvrtek na půdě Celty Vigo bez Lasseho Schöneho, před nynějším utkáním však Dán normálně trénoval a vypadal zdravě. Jeho start je i přesto nejistý. "Rozhodli jsme se, že bude v nominaci. Ale zjistíme až později, jestli bude nebo nebude připravený," prozrazoval Bosz, jemuž ještě stále chybí brankář Tim Krul.

Domácí budou bez gólmanů Warnera Hahna a Kennetha Vermeera, jinak má však trenér Giovanni van Bronckhorst k dispozici kompletní kádr. Feyenoord se stejně jako soupeř pere v Evropské lize, na rozdíl od něj však doma ve čtvrtek dokázal porazit ukrajinskou Zarju. V lize disponuje vůbec nejlepším skóre, během devíti kol vsítil už dvacet pět branek a pouhé tři inkasoval.

De Trots van Zuid si vytyčili před tímto střetnutím jen ty nejvyšší cíle. "Bude to jedna z nejlepších her pro Feyenoord. Jako fanoušek jsem byl hodně vystresovaný, poté jako hráč také a teď jako trenér tomu není jinak," uvedl van Bronckhorst. "Je jisté, že oba týmy srší sebedůvěrou. Já můžu slíbit, že budeme bojovat do poslední sekundy, abychom získali vítězství."
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Hansson - Karsdorp, Eric Botteghin, van der Heijden, Kongolo - Vilhena, El Ahmadi - Basacikoglu, Kuijt, Toornstra - Jörgensen
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Veltman, Davinson Sánchez, Viergever, Sinkgraven - Ziyech, Schöne, Klaassen - Traoré, Dolberg, Younes
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.50 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Groningen nemůže být v žádném případě spokojen se svou současnou cestou nizozemskou nejvyšší soutěži, po devíti odehraných kolech má na kontě pouze šest bodů a nachází se až na šestnácté barážové pozici. Nyní se pokusí alespoň částečně dostat z krize proti Alkmaaru, který sice bude považován za mírného favorita, na druhou stranu se také zasekl a v posledních zápasech se mu vůbec nedaří. V Eredivisii je prozatím pátý se šestnácti body.

Na papíře by favority měli být hosté, jenže ti v předchozích pěti střetnutích dvakrát prohráli a třikrát remizovali. Situaci si výrazně zkomplikovali především v Evropské lize, když ve čtvrtek doma podlehli izraelskému Maccabi Tel-Aviv 1:2. "Jedná se o zcela jiné soutěže a my k tomu tak musíme přistupovat. Dobře víme, že postup do jarní fáze EL je nyní hodně daleko, na druhou stranu nás čeká liga a my se na ni musíme připravit," uvedl trenér AZ John van den Brom.

Ten v nedělním utkání nemůže počítat s Vlaarem kvůli svalovému zranění v oblasti lýtka, van der Linden má potíže se stehnem. "Groningen má dobrý tým a dokáže hrát špičkový fotbal, jeho současná pozice podle mě neodpovídá kvalitám. Bude to těžký zápas, máme za sebou náročný program a po prohře s Maccabi musíme nabrat nové sebevědomí. Pevně věřím, že se nám to povede a dokážeme zvítězit," doplnil padesátiletý van den Brom.

Groningen doposud získal tři body jen jednou a to proti Utrechtu v 6. kole, když překvapivě zvítězil vysoko 5:1. V předchozích dvou zápasech naopak prohrál, kdy nejprve nestačil na Vitesse v poměru 1:2 a minule doma nezvládl souboj s Heerenveenem (0:3). V tomto zápase navíc dohrával v devíti, trenér Ernest Faber tak nebude mít k dispozici kromě zraněných Payneho (pata) s Drostem (kotník) tak vyloučené hráče Davidsona s Memiševičem.

"Snažíme se dostat do dobré pohody a všichni pro to děláme maximum, bohužel lepší výsledky nepřicházejí. Z této situace jsme velmi často frustrovaní a pak děláme chyby, kterým bychom jindy zabránili. Momentálně nám nezbývá nic jiného, než se pokusit překvapit velmi silný Alkmaar, který podle mě patří mezi nejlepší výběry celé soutěže," řekl na předzápasové tiskové konferenci Faber. Loňské vzájemné souboje skončily 2:0 a 1:4 z pohledu Groningenu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.60 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - Heracles Almelo  (neděle 16:45)
Fotbalisté Heerenveenu zažívají jeden z nejlepších vstupů do nejvyšší soutěže za poslední roky a po devíti odehraných kolech se hřejí na velmi solidním třetím místě s osmnácti body, za druhým Ajaxem zaostávají o body čtyři. Nyní budou plnit úlohu mírného favorita proti Heracles Almelo, tedy účastníkovi 3. předkola Evropské ligy. Hosté si naopak na ligové scéně příliš dobře nevedou, doposud zvítězili jen jednou a jsou až třináctí s osmi body.

SC sice v prvních třech kolech ani jednou nevyhrálo a získalo pouze dva body, od této chvíle však v následujících šesti utkáních získalo hned šestnáct bodů a může se tak pyšnit velmi dobrou bilancí. Na kontě má jednu porážku a určitě si nyní nechce na konto připsat druhou. "Jsem moc rád, že nám vše vychází a postupně stoupáme tabulkou vzhůru. Nesmíme si ale myslet, že všechno bude snadno fungovat až do konce sezóny," krotí euforii domácí kouč Jurgen Streppel.

Ten může počítat s kompletním výběrem, jeho svěřenci dokázali letos remizovat se silným Alkmaarem či s PSV, v posledních dvou venkovních duelech vyhráli jasně ve shodném poměru 3:0 na půdě Den Haagu a Groningenu. "Čeká nás těžký zápas, Heracles dlouhodobě předvádí výborné výkony a má hodně silný tým. Letos hraje téměř se všemi soupeři vyrovnaně, potřebuje jen častěji vítězit," dodal s uznáním sedmačtyřicetiletý Streppel.

Almelo naposledy zvítězilo ve 2. kole proti Tilburgu, jeho šňůra bez plného bodového zisku se tak v současnosti protáhla až na sedm utkání. V předchozích třech remizovalo, nerozhodně se rozešlo s Groningenem (0:0), Twente (1:1) i naposledy s obhájcem mistrovského titulu z PSV (1:1), což se dá považovat za úspěch. Trenér hostů John Stegeman bude postrádat Fledderuse, Zomera a Gosense (všichni problémy s kolenem), Vujičevič laboruje s břišními svaly.

V loňských vzájemných střetnutích dokázalo v obou případech uspět Heracles, které přehrálo Heerenveen po výsledcích 2:0 a 1:0. "Statistika je pouze pomocnou složkou, rozhodovat se bude na hřišti. My se musíme připravit na protivníka, který střílí hodně branek, je ve výborné formě a v patří mezi nejlepší v celé soutěži. O snadném soupeři tak nemůže být v žádném případě řeč. Pokud chceme zvítězit, tak musíme odvést stoprocentní výkon," uvedl bez jakýchkoliv výmluv čtyřicetiletý trenér Almela.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 4.20 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Go Ahead Eagles - FC Twente  (sobota 18:30)
Nováček z Go Ahead Eagles se zatím letos pere s nástrahami největší soutěže a prozatím bojuje o záchranu, ovšem sezóna bude ještě dlouhá. Domácí výběr v dosavadních devíti kolech vybojoval osm bodů a nachází se na čtrnáctém místě tabulky. Nyní se pokusí své konto rozšířit proti Twente, které se i přes finanční problémy nachází v horní polovině Eredivisie, se čtrnácti body mu patří velmi solidní sedmé místo.

Hosté sice neměli úplně nejlepší vstup do nového ročníku, následně však v pěti ligových kolech dokázali hned čtyřikrát zvítězit. V posledních dvou zápasech získali dva body, když se nejprve rozešli smírně s Heracles po výsledku 1:1 a minule remizovali se Zwolle 2:2 i přesto, že hned dvakrát vedli. Momentálně budou v sobotním střetnutí považováni v Deventeru za mírné favority, ale jednoduchá úloha je v žádném případě nečeká.

Domácí bodují především před vlastním publikem, kde získali hned sedm bodů z celkových osmi. Porazit dokázali Rodu a Excelsior, svůj jediný dosavadní venkovní bod uhráli v Alkmaaru po výsledku 2:2. Naposledy se snažili konkurovat silnému Utrechtu, jenže duel se jim nepovedl a vznikla z toho jasná porážka 0:3. V tuto chvíli se musejí vyrovnat s početnou marodkou, na které se nachází hned šest hráčů.

Kvůli poraněnému kotníku nemohou dlouhodobě nastoupit van Ewijk, Lambooij, Dekker a Hamdaoui, po operaci kolene se zotavuje David a s přetrženou achilovkou laboruje také Daemen. Oba dva celky se spolu od roku 2013 utkaly hned pětkrát a ve čtyřech případech zvítězilo Enschede, Go Ahead má na kontě jedno vítězství. Předloni ve všech třech případech uspělo Twente, když v lize zvítězilo 2:1 a 3:1, v národním poháru uspělo po penaltovém rozstřelu.

Hosté nemohou využít služeb brankáře Stevense, který má potíže s kolenem, zraněné rameno nepustí na trávník ani Andersena. "S našimi výkony můžeme být spokojeni, nicméně určitě bychom chtěli více vyhrávat. Našemu protivníkovi se před vlastním publikem daří a troufám si tvrdit, že se dá očekávat vyrovnaný souboj. Musíme hrát opět trpělivě a oproti posledním střetnutím se chceme vyvarovat chybám v defenzívě," řekl kouč FC René Hake.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam  (sobota 19:45)
Už od konce září nezaznamenal PSV napříč všemi soutěžemi žádné vítězství. A především v Eredivisie si situaci opravdu pořádně zkomplikoval. Copak o to, že před reprezentační přestávkou remizoval na půdě rozjetého Heerenveenu. Poslední nerozhodný výsledek s Heraclesem byl větší průšvih. Něco obdobného si proti Spartě Rotterdam prostě nemůže dovolit.

Ztráta na první příčku je po devíti odehraných kolech skoro až astronomická. Dohánět devítibodové manko na vedoucí Feyenoord bude pořádně těžká dřina. Obhájci titulu psychicky ani příliš nenapomáhá stav v Lize mistrů. V tomto týdnu padl na půdě favorizovaného Bayernu 1:4 a prakticky už ztratil naději na to bojovat o osmifinále.

Domácí trenér Phillip Cocu si uvědomuje, že výsledky budou v následujících týdnech to nejdůležitější. Budou mít určitě větší prioritu než například předváděná hra. "Plně si uvědomujeme, co jsme doma už provedli. Ne všichni hráči jsou přesvědčeni o tom, že proti Spartě získáme tři body," připustil možnou ztrátu sebevědomí. "Snažíme se hrát atraktivně, jenže ve finále je skóre to hlavní."

Rotterdamský celek si v tuhle chvíli jako nováček nevede vůbec špatně, získal na své konto už dvanáct bodů a drží se v klidném středu tabulky. Na výhru čeká tři zápasy v řadě, před týdnem bral remízu 2:2 s Willemem II určitě jako ztrátovou. PSV naposledy skolil před dlouhými patnácti lety, od té doby z dvanácti případů hned desetkrát prohrál.

Domácím budě chybět trojice Jorrit Hendrix, Luuk Koopmans a Jürgen Locadia, nejistý je pak start u Siema de Jonga, který utrpěl drobné šrámy ze zápasu proti Bayernu. "Je to opravdový profesionál. I když dostal volno, šel si zatrénovat," chválil svého svěřence Cocu. "Dělá to jen kvůli tomu, aby se mohl co nejrychleji vrátit na trávníky."

Sparta, která se mimochodem střetne s PSV i příští týden v rámci KNVB Bekeru, postrádá Ronalda Bergkampa, Daniëla Breedijka, Paca van Moorsela, Mathiase Pogbu a Ryana Sanusiho. "Liga mistrů a Eredivisie jsou dvě úplně odlišné soutěže. Největší vážnost má vždy následující utkání, ale i to pohárové je důležité. Teď zkrátka musíme využít domácího prostředí," dodával Cocu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - ADO Den Haag  (sobota 19:45)
Roda Kerkrade byla posledním celkem nizozemské nejvyšší soutěže, který nedokázal ani jednou zvítězit, ovšem tuto nepříznivou bilanci dokázal přerušit v 9. kole, kdy nejtěsnějším poměrem 1:0 vyhrál na půdě Excelsioru. Díky tomuto úspěchu opustil poslední místo Eredivisie, se šesti body se nachází na sedmnáctém místě. Nyní přivítá konkurenční Den Haag, který se po dobrém vstupu do soutěže zasekl a v poslední době se mu nedaří.

Kerkrade v úvodních osmi utkáních získalo jen tři body, dlouhodobě se trápí hlavně v ofenzívě. V devíti zápasech totiž vsítilo pouhopouhé čtyři góly a v této statistice je suverénně nejhorší v celé soutěži. "Potřebovali jsme vzpruhu a jsme moc rádi, že ta přišla na půdě Excelsioru. V naší hře pochopitelně byly chyby, na druhou stranu se tříbodový zisk počítá a my věříme, že se blýská na lepší časy," řekl kouč Rody Yannis Anastasiou.

Třiačtyřicetiletý řecký rodák se musí obejít bez několika hráčů, na marodce se nacházejí Schahin s van Sonem (oba poraněný koleno), dále Milec (vymknutý kotník), Chruch (potíže s kyčlí) a Ananou (problémy s třísly). "Nás protivník není v dobré formě a my bychom toho chtěli využít. Na druhou stranu dobře víme, že když se nedaří, tak odhodlání uspět je hodně vysoké. Chceme zvítězit a pro první domácí výhru uděláme maximum," dodal Anastasiou.

Hosté v úvodních čtyřech ligových zápasech získali hned deset bodů a pokukovali po nejvyšších příčkách, teď však zaznamenali už pět porážek v řadě a Eredivisií klesli na desátou pozici. V sobotním střetnutí budou postrádat Maloneho (svalové zranění v oblasti břicha), Kastaneera (poraněná třísla) a Meijerse (po operaci kolene). Naposledy doma přivítali silný Ajax a nakonec mu polehli po výsledku 0:2, předtím prohráli ve Zwolle 1:2.

V loňských vzájemných duelech nevzešel vítěz ani jednou, oba souboje skončily remízou (1:1, 2:2). Podobně vyrovnaný duel se dá očekávat také teď. "Roda sice nijak nezáří v ofenzívě, na druhou stranu je hodně těžké najít recept na jeho obranu. O důležitých bodech mohou rozhodovat maličkosti. My jsme prohráli pětkrát v řadě a tuto šňůru nehodláme prodlužovat, jedeme si pro výhru," uvedl s odhodláním trenér ADO Željko Petrovič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.30 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - FC Utrecht  (sobota 20:45)
Tilburg v tomto ročníku patří mezi největší aspiranty na sestup do nižší soutěže a jeho výsledky tomuto scénáři zatím napovídají, i když do konce sezóny zbývá ještě mnoho kol. Willem v dosavadních devíti zápasech zvítězil pouze jednou a to ve 3. kole na půdě Ajaxu, kde senzačně uspěl po výsledku 2:1. Momentálně je na patnácté pozici se sedmi body. Nyní přivítá silný Utrecht, který se po nepovedeném vstupu do soutěže zvedá.

Hosté v prvních šesti zápasech ani jednou nedosáhli na tříbodový zisk a vybojovali jen tři nerozhodné výsledky, i když jejich herní projev nebyl vůbec špatný. V předchozích třech zápasech již dvakrát zvítězili vždy před domácím publikem, když po výhře 2:0 nad Spartou Rotterdam minule porazili 3:0 Go Ahead. V tuto chvíli chtějí navázat na dobré rozpoložení a zaznamenat svou první venkovní výhru právě v Tilburgu.

Utrecht bude v sobotním večerním utkání postrádat Braafheida (přetržená achilovka) s Hardeveldem (problémy s kolenem) a bude považován za mírného favorita. "Na úvod jsme měli velmi těžký los a dílčí neúspěchy nás lehce nalomili, teď se teprve dostáváme do optimální pohody. Jsme moc rádi, že lepší výsledky přišly poměrně brzy, sezóna bude ještě hodně dlouhá a prvotní zaváhání můžeme napravit," řekl kouč FC Erik ten Hag.

Jeho svěřenci se díky dvěma výhrám vyšplhali na jedenácté místo s devíti body a kýžená horní polovina tabulky už je celkem blízko. "Tilburg disponuje dobře organizovanou obranu a je jedním z těch týmů, který proti papírově silnějším celkům hraje velmi dobře. My musíme hrát trpělivě a pokusit se navázat na dobrou produktivitu z poslední doby. Pevně věřím, že obrovský tlak z nás spadl a tentokráte zvítězíme," doplnil optimistický hostující stratég.

Domácí mají na marodce jedno jméno, kvůli poraněným tříslům nezasáhne do hry Joppen. Hostům se i přes mnoho nabídek podařilo udržet francouzského ostrostřelce Sébastiena Hallera a na jeho kvality budou spoléhat i tentokráte, s pěti brankami je společně s Richairem Živkovičem nejlepším střelcem týmu. V loňských vzájemných utkáních vždy zvítězil domácí tým. Tilburg nejprve na podzim uspěl po výsledku 3:1, v jarní odvetě prohrál na půdě protivníka 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
Excelsior se po slušném vstupu do soutěže lehce zasekl a momentálně prohrál na ligové scéně již třikrát v řadě, navíc se svými úhlavními rivaly. I tak je v tabulce Eredivisie na solidní deváté pozici s deseti body a teď se pokusí své konto rozšířit proti Zwolle. To se naopak v poslední době zvedá, ve dvou minulých duelech získalo čtyři body. I přesto je v tabulce na posledním osmnáctém místě se šesti body o skóre za Rodou Kerkrade.

Právě s Rodou prohrálo SBV v posledním kole, když mu v domácím prostředí podlehlo 0:1. Předtím prohrálo 0:3 na půdě nováčka z Go Ahead a špatnou sérii odstartovalo s PSV Eindhoven po porážce 1:3. "Bohužel úvodní úspěchy se nyní přeměňují v nezdary a my musíme co nejdříve najít správnou cestu. Vítězit umíme, momentálně nám však chybí větší sebevědomí, které bychom chtěli nabrat proti Zwolle," řekl kouč SBV Mitchell van der Gaag.

Hosté v prvních sedmi zápasech získali pouze dva body a prvního vítězství se dočkali až v 8. kole proti Den Haagu, který porazili 2:1. Naposledy ukázali velkou vnitřní sílu na půdě favorizovaného Twente, když dvakrát dokázali srovnat nepříznivý stav a nakonec si z Enschede odvezli remízu 2:2. Hostující trenér Ron Jans se dlouhodobě musí vyrovnat s početnou marodkou, na níž se v tuto chvíli nachází hned pět jmen.

Mimo hru jsou de Boom kvůli problémům s kolenem, po operaci kolenních vazů se zotavuje Dekker. Thomase s Brock-Madsenem dlouhodobě trápí svalové zranění v oblasti stehna, do plného tréninku se teprve vrací Nijland. V posledních pěti vzájemných zápasech bylo úspěšnější Zwolle, které od roku 2013 ani jednou s Excelsiorem neprohrálo. Loni PEC zvítězilo doma 3:0 a v jarní odvetě na půdě soupeře vybojovalo bod po remíze 2:2.

Van der Gaag nemůže počítat s Badjeckem vinou problémů se stehnem, stejné poranění nepustí na trávník Arghuse. "Náš protivník je v dobré pohodě a bude hodně těžké ho porazit. My bychom potřebovali co nejdříve vstřelit vedoucí gól, který by vnesl do naší hry klid. Zwolle má výborně secvičené standardní situace a zakládá si hru na rychlém přechodu do ofenzívy po křídlech. Abychom uspěli, tak nesmíme dělat chyby," dodal stratég Excelsioru.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam990025:327
2.AFC Ajax971122:822
3.SC Heerenveen953119:818
4.PSV Eindhoven953116:518
5.AZ Alkmaar944115:916
6.SBV Vitesse942314:1014
7.FC Twente942318:1614
8.Sparta Rotterdam933312:1212
9.SBV Excelsior931511:1610
10.ADO Den Haag931511:1710
11.FC Utrecht923414:169
12.NEC Nijmegen92347:149
13.Heracles Almelo91538:118
14.Go Ahead Eagles92259:168
15.Willem II91447:157
16.FC Groningen913510:186
17.Roda JC91354:156
18.PEC Zwolle91357:206

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud prohrajeme s Fene, tak už se celkem začnu bát, protože náskok 8 bodů by byl hodně slušný. Ale stejně si pořád stojím za tím, že PSV letos obhájí.

Reagovat
Stiksxx

Kdepak. Ja uz jsem s tím vyrovnany ze tahle sezóna bude jen o tom, abychom jsme se poucili z chyb a naučili se novým věcem. Bude i ocistova. Pocitam s odchodem Willemse, Narsingha, Guardada. A kdo ví jestli ne dalších. Takze pristi sezóna bude zase o nove stavbě tymu. Udělali jsme par špatných přestupů. Teda skoro všechny. Nelíbí se mi Schwaab ani Siem. Nemáme produktivitu ani potřebné štěstí. Ten tým je takový uz zatuchly a chtelo by to nějaký novy impuls. Poskladat to treba jinak. Hrát jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele