EINDHOVEN VYŘADIL MONACO

10.03.2005, 00:40
Aktuality
Finalista minulého ročníku Ligy Mistrů AS Monaco je ze hry venku. PSV Eindhoven ho dokázal porazit i napodruhé, když góly vstřelili Vennegoor of Hesselink a Beasley. Domácí měli více střel na branku, hosté však byli mnohem efektivnější, když dokonale využili chyb monacké obrany.

Za domácí knížecí klub nastoupil poprvé v roce 2005 vyléčený Chevanton, kterého v útoku doplnil Saviola. Kallon se přesunul na pravé křídlo, Plašil operoval na levém. Naopak chyběl zraněný obránce Squillaci. Hosté hráli v osvědčené sestavě s ofenzivním triem Farfán, Ji-Sung Park a Vennegoor of Hesselink, do sestavy se vrátil stoper Alex, naopak jen na lavičku usedl autor tří gólů v posledním ligovém zápase Robert. První zápas v Holandsku vyhráli domácí 1:0, Monaco tedy muselo dotahovat.


-    :


Zápas začal opatrně, první šanci připravil Kallonovi přesným centrem Plašil, ale útočník ze Sierry Leone pálil jen do gólmana Gomese. Po čtvrthodině hry mělo Monaco další šanci, Chevanton unikl po pravém křídle, přes Saviolu se k míči dostal Plašil, ale jeho střelu zblokoval Ooijer, o pár chvil později střílel Plašil jen nad. Udeřilo na druhé straně. Roh rozehrál Cocu, našel zcela volného nabíhajícího Vennegoora of Hesselinka a ten zblízka hlavou zařídil hostům vedení. Monaco bylo gólem ochromeno, v tu chvíli muselo k postupu dát góly tři, Chevantonův trestný kop však pro Gomese nebyl příliš nebezpečný a brankář míč snadno ukryl ve svém náručí. Zvýšit mohl naopak Park, ale Roma jeho lob vystihl a zneškodnil.

Obrana hostí v druhé půli byla i díky zkušenostem Cocuho a van Bommela dobře organizovaná, příliš možností Monaku nedala. Saviola vyslal do uličky Chevantona, ale jeho střelu včas zablokoval obránce Bouma, o pár minut později šel míč přes Chevantona a Kallona k Saviolovi, ale ten zblízka přestřelil. Domácí poslali na hřiště místo Plašila třetího útočníka Adebayora, ale definitivní pojistku dali hosté. Park odcentroval a Beasley, který vystřídal Vennegoora of Hesselinka, byl zcela nekrytý sám před Romou a nemohl nedat. Frustraci Monaca obnesl stoper Givet, když nabral Farfána a po červené kartě šel předčasně do sprch.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Maniac

Monacu se nedaří v lize a PSV vyhrál oba zápasy....není co řešit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele