DROGBA STÁLE VĚŘÍ

16.02.2007, 09:03
Aktuality
Gólová mašina, Didier Drogba, pošilhává po Evropské zlaté kopačce. Ze všeho nejvíce ale chce anglický titul pro Chelsea. Dosud dal tento útočník z Pobřeží slonoviny 25 gólů, ale upřednostňuje cíle týmu nad svými osobními.

"Samozřejmě, můžu vyhrát Zlatou kopačku," říká 28letý bývalý útočník Le Mans, Guingampu a Marseille. "Ale nic by to neznamenalo, pokud Chelsea nevyhraje ligu. Nejraději bych vyhrál anglickou ligu a Zlatou kopačku zároveň." Chelsea je nyní šest bodů za vedoucím Manchesterem United, do konce ligy zbývá 11 zápasů.

Po prvních rozporuplných sezónách začaly v Anglii vyvstávat domněnky, že by mohl být Drogba prodán. Místo toho se však postupně dostal do životní formy.

"Jako profesionál jsem vždycky upřednostňoval své vlastní herní potřeby a góly před cokoli dalšího," připustil. "Ale rozhodl jsem se zůstat v Chelsea. Dost mi v tom pomohlo povzbuzení, které jsem dostal od našeho manažera. Hraju dobře, protože se cítím dobře a jsem šťastný, že mohu trénovat s kamarády."

Není to pouze počet gólů, které Drogba skóroval v Anglii, evropských soutěžích a za národní tým Pobřeží slonoviny, ale také způsob, jakým je dosáhl.

"Kdybych měl vyzdvihnout můj nejlepší gól, byl by to ten v Evertonu," řekl Drogba. "Bylo to dramatické utkání, gól v posledních minutách zápasu a ještě navíc tak důležitý, protože jsme otáčeli výsledek (17.12.2006 - Chelsea nakonec vyhrála na půdě Evertonu 3:2 - poznámka autora). Moc bych rád poděkoval Josemu za to, že mi na začátku věřil a já jsem rád, že mu důvěru mohu oplatit. V současnosti mám snad nejlepší formu mé kariéry."

Autor: Pavel Nadrchal / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Tak snad mu ta forma vydrží...

Reagovat
HOST*antyzlín

piču vydrží..stejně chelsea nebyhraje titul,tak si nedelejte naděje furt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele