Drogba: Po sezóně pověsím kopačky na hřebík

12.03.2018, 21:57
Aktuality
Dalším hráčem, který po skončení sezóny odejde do fotbalového důchodu, bude Didier Drogba. Ten momentálně nastupuje za Phoenix Rising, kde je také spolumajitelem, dále už pak hrát nebude...

Bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny se přes menší francouzské kluby dostal do Le Mans, kde si následně řekl o pozornost Guingampu, ze kterého se stěhoval do Marseille.

Olympique pomohl rodák z Abidjanu do finále Poháru UEFA, kde ale tehdy byla úspěšnější Valencia, přesto si Drogba svými výkony řekl o pozornost a přišel přestup do Chelsea.

Na Stamford Bridge se 40letý kanonýr stal klubovou legendou, když zde během devíti let, včetně ročního návratu během sezóny 2014/15, vyhrál čtyři ligové primáty, čtyři vítězství v FA Cupu, tři Ligové poháry a Ligu mistrů - vůbec první v historii Blues.

Po zmíněném druhém angažmá v Londýně se Drogba přesunul do Major League Soccer, kde oblékal dres Montrealu Impact, od jara potom v nižší United Soccer League nastupuje za Phoenix Rising, ve kterém má bývalý hráč Shanghai Shenhua nebo Galatasaraye svůj podíl.

V další sezóně už však svými výkony chod klubu ovlivňovat nebude, protože se rozhodl pověsit kopačky na hřebík. "Jsem moc rád, že stále hraji. Začal jsem na vrcholné úrovni docela pozdě," prohlásil Drogba. "Rád se obklopuji mladými lidmi, kterým jsem tady chtěl předat své know-how, ovšem tahle sezóna je má poslední v roli hráče," oznámil bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny, za které během své kariéry odehrál 105 mezistátních duelů s bilancí 65 gólů.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
LeonardoUžoa

Bezva

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív jsem četl Pogba a dost mě to překvapilo. U Drogby to chápu.

Reagovat
Irek

Ja to same

Reagovat
smazaný uživatel

On ještě hraje? Já měl za to, že už je tak 2-3 roky v důchodu.

Reagovat
technecium

To značí, že propásnul čas na odchod

Reagovat
Noke

Co je tohle jako za logiku?

Reagovat
smazaný uživatel

Internet je úžasná věc. Ukazuje, co jsme za národ negativních a závist chtivých lidí. Nechápu, proč by každý takové hráče posílal do důchodu. Spousta lidí žije v mylné představě, jak si fotbalista za život vydělá, že nemusí nic dělat. Přesně názor lůzy a chudých lidí. Takhle úspěšní lidé, kteří obětovali rodinu a spoustu dalších věcí, aby dělali to, co milují a něco dokázali, pro ně není štěstí skončit a flákat se, pro ně je to noční můra. Navíc, co můžete vědět, co ten fotbalista chce po konci kariéry dělat. Když končí mezi 30-40 lety, stále mají 3/4 životy mnohdy před sebou. Třeba chce něco udělat pro svět a lidi, co fotbal hrát nemůžou a fotbalově slabší země. Dnes je na to ideální doba. Někdy mi to tu přijde stejný jak na novinkách nebo pod články na ČT24 apod. Kde je pořád závist, vztek, arogance, nadávky, urážky, nespokojenost, ale nikdo se svým životem nic neudělá, ale má 1000 rad, jak by ho měli vézt ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty na čom ideš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Chlapče, ty to máš v hlavě tak pomotaný.

Aktiva, pasiva, podsouvání, neustálý hledání sraček...

Reagovat
smazaný uživatel

fotbalisti se dožívají 120-160 let?

Reagovat
cink

Víš jak to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

nesváděj to na národ...lidi jsou kreténi všude, ne jenom u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo ale je rozdíl jestli jich je deset do miliónu nebo 999 999....

Reagovat
Seydou Doumbia

na EF asi těch 999 999 jinak asi něco mezi 10 - 999 999

Reagovat
Pony Slaystation

tl:dr

Reagovat
smazaný uživatel

závistivých*

vést*

Ty 3/4 života před sebou jsou totální píčovina. Pokud hráč ukončí kariéru v 35 letech (příklad), má za sebou polovinu života. Mnohdy se lidé v dnešní době dožívají nižšího věku.

Zrovna ty mi připadáš jako jeden z toho stáda mudrlantů na Novinkách. Mají obrovskou touhu něco sdělit světu, ale přitom melou totální píčoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

pre mňa najlepší hráč histórie !

Reagovat
smazaný uživatel

jak ti jeboce

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších hráčů světa, škoda že cyklus fotbalisty je krátký jako srpnová neděle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele