DOSTÁLEK S PETROUŠEM MÍŘÍ DO KAZANĚ

18.11.2003, 21:16
Aktuality
Hned dva hráči základní sestavy opustí v zimě fotbalovou Slavii Praha. Obránce Adam Petrouš a záložník Richard Dostálek se totiž dohodli na víceletých kontraktech se třetím celkem uplynulého ročníku ruské ligy – Kazaní, jejímiž zaměstnanci se definitivně stanou 1.1.2004.

Letošní nováček ruské ligy si třetí příčkou vybojoval účast v předkole příštího ročníku Poháru UEFA, když dokázal pokořit renomované kluby jako Lokomotiv a Spartak Moskva a nestačil pouze na CSKA Moskva a Zenit Petrohrad. K tomuto úspěchu pomohli klubu i dva čeští hráči, Jiří Novotný a Tomáš Čížek, kteří do tři tisíce kilometrů vzdálené Kazaně zamířili před rokem z pražské Sparty.

Slavie vyinkasuje za oba fotbalisty okolo šedesáti milionů korun, z čehož přibližně 75% tvoří částka za Petrouše. Ten podepsal v klubu tříletou smlouvu, jeho o tři roky starší spoluhráč dvouletou. "Oba dva u nás byli spoustu let a odvedli hodně práce. Klub je rád, že jim mohl lukrativní angažmá umožnit," uvedl k celé záležitosti manažer pro komunikaci pražského mužstva Jiří Vrba. Oba hráči ještě nastoupí letos v barvách Slavie ke dvěma soutěžním utkáním. V pátek hostí Slavia v lize České Budějovice a derniéru si odbudou příští čtvrtek, kdy "sešívaní" nastoupí v Bulharsku v odvetě druhého kola Poháru UEFA proti tamnímu Levski Sofia. Dostálek s Petroušem však nejsou prvními zimními posilami Kazaně, protože již před nimi získalo vedení Rubinu ze Samary reprezentačního záložníka Andreje Karjaku.

Oba fotbalisté s reprezentačními zkušenostmi byli dlouholetými oporami pražského klubu a v posledních letech patřili k neodmyslitelným částem základní sestavy. Šestadvacetiletý Petrouš je odchovancem Slavie, v jejímž dresu nastoupil v české lize ke 161 zápasům, v nichž zaznamenal deset branek. Dostálek začínal s fotbalem v Jarošově a přes Uherské Hradiště a Brno se v roce 1998 dostal do Slavie. Na svém kontě má 273 startů v české nejvyšší fotbalové soutěži, během kterých nastřílel 55 branek.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
PJ

Hmmm, že by Slavie jela na klidnej střed tabulky? Sem zvědavej na náhradu...

Reagovat
HOST*Adam

Klub má vážné finanční potiže. Ligu nevyhráva, takže z ekonomických důvodů asi těžko takovej tým může udržet. Pochopil to každý, snad kromě trénera.(My si pořidime ještě lepší fotbalisty),..Tak to sem na vás moc zvědavej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele