Dosáhl jsem všeho, o čem jsem snil, prohlásil Burdisso

10.10.2018, 22:56
Aktuality
Nicolás Burdisso je dalším hráčem, jenž se rozhodl definitivně uzavřít kariéru. Bývalý argentinský reprezentant naposledy oblékal dres Turína, od léta byl potom volným hráčem...

Sedmatřicetiletý rodák z Alton de Chipión je odchovancem Bocy Juniors, kde se prosadil do prvního mužstva a dobrými výkony si řekl o přesun do Evropy, kam ho vytáhl Inter Milán.

Dres milánského velkoklubu oblékal Burdisso pět sezón, následoval přesun do konkurenčního AS Řím, kde nepříliš vysoký stoper působil bezmála stejný časový úsek. Posléze se účastník dvou světových šampionátů s Argentinou vydal ještě do Janova a uplynulou sezónu hrál za Turín.

Od léta však byl 49násobný reprezentant bez angažmá a nového zaměstnavatele už hledat nebude, protože se rozhodl definitivně pověsit kopačky na hřebík. "Dnes, 19 let po mém debutu, přišel čas na odchod z profesionálního fotbalu," napsal Burdisso na sociální síti.

"Děkuji všem, kteří mě na této cestě doprovázeli," uvedl bývalý obránce, který během své kariéry opanoval čtyři Scudetta a Coppa Italia, navíc s Argentinou vybojoval zlatou medaili na Olympijských hrách 2004. "Jsem spokojený, dosáhl jsem všeho, o čem jsem jako dítě snil," uvedl Burdisso.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
Frantszek

hodně štěstí ve zbytku života. Myslím, že to má v hlavě srovnané a nehrozí mu nějakej krach.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra s krátkými vlasy

Reagovat
Frantszek

..ne

Reagovat
Mustang™

Yes

Reagovat
ttopi

Fakt že jo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Beči

Díky a hodně štěstí

Reagovat
ttopi

Škoda, že nesnil o tom, že vyhraje LM, nebo MS...

Reagovat
smazaný uživatel

Aj bez toho sa dá žiť, rovnako ako bez víťazstva v SC.

Pekná kariéra. Nech sa mu darí aj naďalej.

Reagovat
ttopi

Žít jo, ale jako dítě o tom sní každej fotbalista. Kdo říká, že ne, tomu nevěřím. Samozřejmě, že postupem času, když seš si vědom svých kvalit, tak je ti jasné, že se ti to třeba nepovede. Ale že by nesnil o MS, kór coby Argentinec, o tom silně pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš je vidět, že má rozum a neklade si nereálné cíle. Argentina byla fotbalová velmoc naposledy za Maradony. Vždyť skoro 30 let nejsou schopní vyhrát ani blbou Copu.

Reagovat
Bandita_Harry

Asi nesnival uplne detailne, bol uspesny? bol, dreams comes true...

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Rip

Reagovat
smazaný uživatel

Krom toho ještě řekl, že by časem rád pracoval pro AS, že miluje klub i tifosi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tito fotbalisté se už nikdy nevrátí, stejně jako ty krásné doby při sledování fotbalu. Ani si to člověk tehdy neuvědomoval. Znal jsem tehdy sestavy všech předních týmů zpaměti a Burdissa dobře znal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele