Dortmundská krize - trápení na pátou!

22.10.2014, 18:57
Názory a komentáře
V Lize mistrů mají bodů dost. Ale v domácí soutěži se potápějí níž a níž. Fotbalisté Borussie Dortmund zažívají pekelný start a po osmi kolech mají na svém kontě už pět porážek! Náhoda to není. Pojďme si rozkrýt důvody, proč svěřenci kouče Kloppa tolik tápou. Za 8. bundesligovým kolem se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Jan Homolka.

Brankář
Roman Weidenfeller rozhodně není špatný gólman, patří k těm lepším. Ale hvězdou typu Neuera není. V těžkých chvílích tým nepodrží a navíc chybuje. Tak jako v posledním zápase. Jen Borussia a Werder Brémy neudržely letos ani jednou čisté konto.

Individuální chyby
Borussia už nepůsobí jako dobře namazaný stroj. Není zápas, kdy by některá z opor neudělala těžko vysvětlitelnou hrubku. Tak jako Ramos proti Hamburku nebo Weidenfeller proti Kolínu. Počet inkasovaných branek po hrubkách nabízí strašlivé číslo - 6.

Zranění
Nejvíce je to vidět vzadu. Schmelzer, Hummels, Subotić, Piszczek. Pamatujete na tohle spojení? Já ne. Naposledy totiž obrana nastoupila v tomto složení před 63 zápasy. K tomu připočtěme další kupu marodů a problém je na světě. V 11 zápasech nastoupilo 7 různých sestav.

Přechod do útoku
Ten mohla Borussia vyučovat. Soupeři nevěděli, kam dříve skončit. Na tři doteky uměli být žlutočerní v šanci na druhé straně hřiště. Tenhle styl ale nyní vypadá jako přečtený.

Motivace
Reus, Gündogan i Mchitarjan se vrátili do základu v sobotním zápase. A jako by si hráči řekli, že vše bude OK. Ale nebylo, oba góly padly po nedůrazu a prohraných soubojích. Zatímco v Lize mistrů nikdo souboj proti věhlasnému soupeři neošulí, v lize je to jinak.

Náhrada Lewandowského
Šutér je pryč a výkony jeho nástupců nejsou optimální. Immobile se snaží, ale přechod na německý styl zatím nedotáhl. Ramos i Aubameyang také zdaleka nejsou takovými zabijáky, jakým býval Lewandowski.

Autor: Honza Homolka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund bohužel prohrál s nejhoršími týmami v BL. Já čekal, že potrápí Bayern a bude to zajímavý ale takhle Bayern vyhraje zase o 20 bodů. Snad se vzpamatujou a uhrajou LM...

Reagovat
Tuxedo

ja to vidím na dlhoročnú nadvládu Bayernu až kým to niekto nedoserie čo dufam bude onedlho ale pokial tam bude Sammer tak Bayern bude vyhrávať.

Reagovat
Ángel di María 22

"týmami"

Reagovat
smazaný uživatel

jo no to se mi povedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Čech do Dortmundu

Reagovat
Tuxedo

ten pôjde do Realu prial by som mu to za verné služby.

Reagovat
bayern987

Snad ne! A stejně nechápu jak by si pomohli.

Reagovat
smetos

Do AS Rim. Sanctis je uz za zenitem a za nim nikdo neni.

Reagovat
db18

Aby ho v létě posadil Trapp nebo Zieler?

Reagovat
DieFohlenBMG

pochybuju, že mu v BVB nebo v AS dají lepší plat než v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, nechtějí dávat nikomu ani o korunu více a je to dobře. Nechtějí skončit ve finančních problémech jako přes lety a jsou postupnými kroky. Tahle cesta se mi i přesto, že neudržíme klíčové hráče, prostě líbí

Reagovat
smazaný uživatel

zdar lidi, omlouvám se za spam, ale kdyby někoho zajímalo něco o mladých českých hráčích :) http://martintran7.blogspot.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

To chce zmenu trenera, po sezone Benitez do BVB a Klopp do City

Reagovat
smazaný uživatel

Po vzestupu přichází pád a málokomu se to vyhne, i takový je fotbal...má to AC Milán, ManUtd u nás teď Slavia i Liberec :))) chvíle BvB zase přijde, ale krize se nevyhýbají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Chválím - autor článku docela dobře vystihl naše současné problémy...nebo měl bych říct naše bývalé problémy? .... dneska to otočíme!! BVB!

Reagovat
db18

Tak v LM problém ani nebyl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to rozhodně nebyl.. pro nás to byl nejlepší start do CL v historii. Myslím to tak, že dnešní potencionální výhrou bychom celé to trápení přerušili, pozitivní dojmy bychom přenesli na BL a následně nastartovali vítěznou sérii!!

...takový je plán

Reagovat
smazaný uživatel

Největší problém tu ovšem nezazněl a to je velká marodka v záloze a to především tvořivích hráčů, potom přichází zápas, kdy musí tvoří Bender a proto ten přechod už není učebnicový...Dortmund bude opět šlapat jako stroj, chce to ještě 2-3 zápasy a všechno bude při starém

Reagovat
smazaný uživatel

bože ta hrubka

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund to mal extrémne ťažké v posledných týždňoch, neustály kolotoč zranení a návratov do tréningu a formy, ale každé obdobie sucha sa raz končí a ja verím, že v Dortmunde sa skončilo v sobotnou prehrou. Čoskoro sa najväčšie opory dostanú opäť do tempa a pôjde to. Už dnes som zvedavý na ofenzívny štvorlístok, ktorý vyzerá fantasticky, tak snáď to bude opät staré dobré BVB, nie len v LM, ale aj v BL

Reagovat
bayern987

A v LM vedou 3:0 po prvním poločase...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude líp i v BL (snad)... S Kolínem se poprvé vrátily do sestavy opory (Reus navíc jen vinou zranění Durma) a trvalo zápas, než si to sedlo. Alespoň v to pevně doufám

Reagovat
DieFohlenBMG

v LM hlavně ještě nedostali gól, v BL letos neudrželi nulu

Reagovat
smazaný uživatel

@@c,,,PonyKudapenichyKanenislojujl

Reagovat
peky

je to divný v champions league vyhrajou všechno a v lize spíš bída,ale snad to zloměj

Reagovat
DieFohlenBMG

kdyby vyhráli LM, tak klidně můžou skončit osmí

Reagovat
celeb

Nepamatam si, ze by malo nejake muzstvo viac bodov zo par zapasov v LM nez v lige!

Reagovat
Rišan

Vůbec nejde o to, aby Dortmund sváděl boj o prvenství v BL s Bayernem ale o to, aby se BD aspoň dostali do LM, případně aspoň do EL. Kontrast s letošní jízdou LM je ovšem křiklavý, to mi je už kvůli Kloppovi líto..

Reagovat
domingo

To je mi ale analyza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele