Dortmund má další posilu, z Wolfsburgu koupil Schürrleho

22.07.2016, 13:24
Aktuality
Borussia Dortmund získala v průběhu čtyřiadvaceti hodin už druhého německého reprezentanta. Včera se do ní vrátil nyní již bývalý hráč Bayernu Mnichov Mario Götze, jehož dnes následoval André Schürrle...

"Osminásobný německý mistr získal po Mariu Götzem dalšího německého reprezentanta. Z Wolfsburgu s okamžitou platností přichází André Schürrle, který podepsal kontrakt platný do 30. června 2021. Do tréninku v Dortmundu se zapojí začátkem srpna," stojí v prohlášení na internetových stránkách BVB.

25letý křídelník dříve hrával za Mainz a Leverkusen a před třemi lety přestupoval do Chelsea. V Londýně se ovšem nedokázal prosadit a po sezoně a půl za něho vysázel přes třicet milionů eur bundesligový Wolfsburg. Zde Schürrle stihl 43 ligových duelů a v nich deset gólů.

Borussia za Schürrleho podle médií zaplatí třicet milionů eur, což pro vestfálský celek představuje rekordní sumu. Tento transfer zřejmě definitivně znamená odchod Jakuba Błaszczykowskiho, pro něhož v týmu v konkurenci Schürrleho, Marca Reuse a Ousmane Dembélého nezůstane místo.

Autor: Tomáš Pavlík / bvb.de

Komentáře (330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele