Dortmund do úspěšného konce dotáhl příchod Dialla

26.06.2018, 16:55
Aktuality
Abdou Diallo bude od nadcházející sezóny nastupovat za Borussii Dortmund. Ta se na příchodu 22letého defenzivního univerzála dohodla s Mainzem, jenž obdrží 28 milionů eur...

Bývalý mládežnický reprezentant Francie je odchovancem proslulé akademie Monaca, ovšem do nabitého kádru se nedokázal prosadit, nepomohlo ani hostování ve Waregemu.

Když i během předminulého ročníku plnil Diallo roli pravidelného náhradníka, kývl nakonec na nabídku Mainzu, který prakticky neznámého obránce přivedl za 5 milionů eur.

Diallo falckému klubu tuhle investici bohatě vrátil, dobrými výkony pomohl skromnému mužstvu zajistit ligovou záchranu, přičemž si zároveň řekl o zájem movitějších klubů.

Rodák z Tours byl rázem spojovaný s Neapolí, Lyonem nebo RB Lipsko, jako nejvážnější uchazeč o služby mladého defenzivního univerzála byl ale od začátku brán Dortmund. Vestfálský celek nakonec uspěl, když Mainzu zaplatil podle neoficiálních zpráv až 28 milionů eur.

Obě strany se dohodly na spolupráci do roku 2023, přičemž bývalá opora Mainzu by mohla s Manuelem Akanjim vytvořit jednu z nejperspektivnějších stoperských dvojic. "Je moderním, silným a velmi inteligentním stoperem. Navíc dokáže hrát i na kraji defenzivní čtveřice anebo uprostřed zálohy," pochvaluje si novou akvizici sportovní ředitel Michael Zorc.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (63)

Přidat komentář
Kluivert9

Před rokem jako nepotřebnej nekopa do Mainzu za 5 mega a po roce do Dortmundu za 28, dobrý

Reagovat
jv

Nekopa proto, že se neposadil ve 20 do sestavy Monaca? Takhle by se potom dalo odsoudit hráčů...

Reagovat
Kluivert9

Tak zrovna v Monacu na mladých staví a když ho s klidným srdcem ve 20 pustí za pár drobnejch i přesto, že v obraně měl minimální konkurenci, tak je to dost vypovídající...

Reagovat
jv

Glik, Jemerson, Raggi a Jorge je minimální konkurence? Jiank ho pustili spíš právě kvůli tomu, že někdo nabízel 5 milionů eur, což zase není pár drobných za mladého hráče bez zkušeností.

Reagovat
Kluivert9

Jorge je levej bek, to nebyla primární konkurence. Zbytek není nic, co by měl být pro kvalitního mladého hráče problém. Obrana je nejslabší část sestavy Monaca.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

to hej no mozno bude stat za to

Reagovat
smazaný uživatel

28???? Watzke s Zorcem se už definitivně zbláznili....

Reagovat
smazaný uživatel

To jako vážně? Aby to nebyl další Dahoud nebo jemu podobní. Za tyhle peníze to teda nic moc není.

Reagovat
bayern987

Reagovat
elChe

Proč musí psát autor Monaca a ne normálě Monaka?

Reagovat
jv

Protože to chce psát v originále, stejně jako třeba Köln.

Reagovat
elChe

A proč tu třeba nepíšete, že někdo přestoupí do Londona?

Reagovat
Rudnevs

Tak niekto má radšej tie originálne názvy, ale nie vždy sa dajú použiť, čiže pokiaľ sa použiť nedajú, tak použije tie, čo sa použiť dajú, čiže tie české/slovenské... Trebárs ja to tak tiež robím. A nechápem, prečo tu s tým majú niektorí taký problém a musia sa šprtať v niečom, čo je absolútne nepodstatné.

Reagovat
jv

Ježiš, třeba proto, že London vypadá blbě

Reagovat
Rudnevs

Má ho tu niekdo nasledovaného?

Nemôžem samozrejme sledovať všetky zápasy a i keď sledujem, tak častokrát len tak rekreačne, že nesledujem podrobne výkony jednotlivcov, čiže hoci Dialla samozrejme registrujem a viem, že v poslednej dobe sa v novinách často preberali špekulácie o jeho odchode, ale prakticky sa dá povedať, že vôbec netuším, čo to je za hráča...

Možno si tým trochu serem do huby, že to hodnotím, hoci ho nemám nasledovaného, ale fakt mi príde, že 28 mio. € je za neho moc a to i pri súčasnej inflácii, ktorá vo futbale panuje... Za stopéra z Mainzu je to podľa mňa príliš.

Reagovat
jv

Právě proto ho nechci hodnotit, když ho z Mainzu skoro nemám nasledovaného, každopádně částka je to vysoká, snad teda odpovědní vědí, co dělají. Plusem je, že zahraje na třech postech.

Reagovat
Rudnevs

Keď sa nad tým zamyslím a dám dokopy tú súčasnú infláciu s ďalšími faktormi, ako je napríklad to, že BVB je v balíku (a každý to vie), že má len 22 a že zvládne viac pozícii, tak tá cena možno i odpovedá... Každopádne na prvý pohľad to znie skutočne šialene.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ono to moc smysl nedává, stejně tak univerzální byl Ginter a odešel. U nás se mu nedařilo, právě proto, že se s ním zacpávaly díry. Nikde neměl stabilní místo a to se odrazilo. Tady to vidím podobně. Ginter odešel, má pevný místo v sestavě a ejhle, úplně jiný hráč, který naplňuje potenciál. Tím chci říct, že 28 je prostě hodně, zvlášť za hráče, který přichází spíše jako borec na lavičku, který bude třeba 3. volba na jakýkoli post.

Reagovat
Rudnevs

Prichádza primárne na IV a tam si po odchode Sokratisa zahrá dosť. Na ostatných pozíciách bude nastupovať iba ako núdzové riešenie. Je pravda, že vy to asi zas tak nevyužijete, keďže momentálne máte širší káder, než by bolo zdravé (no, uvidíme ako to bude po letnej prestavbe), ale to, že vie nastúpiť i na iných pozíciách je rozhodne plus.

Ginter sa mi páčil na jeseň 2015, to hral na RV a hral naozaj znamenito... Už sa na tej pozícii pomaly dostával i do reprezentácie a ja som si myslel, že už tam ostane nastálo, ale potom sa vrátili zo zranenia Piszczek a Durm a Ginter začal lietať zostavou ako horúci zemiak.

No uvidíme, neni to výsledok geniálneho skautingu alebo nejaky kvalitný hráč za skvelú cenu, tiež sa mi zdá 28 ako dosť, hoci je to určitým spôsobom vysvetliteľná čiastka... Ja by som ho zatiaľ bral ako otáznik.

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého jedničkou bude Akanji a s ním nejspíše Toprak, aby tam byl i někdo zkušenější. Otázka zda ještě někdo nedorazí, což by mě asi nepřekvapilo. Potom by se tam mohl celkem chytit i Zagadou, takže pořád je tam celkem široká škála možností.

Upřímně sem taky čekal, že se Ginter usadí na RB, ale potom měl trošku úpadek a Piszczek se vrátil v hodně slušné formě. Ginter začal putovat sestavou a už se nedostal do formy. Asi by i zůstal, ale chtěl hrát a vyhodnotil to moc dobře. Celkově mi dost chybí stejně jako Bender.

Reagovat
jv

Ginter chtěl hrát základ, což by prostě u nás na stoperu nehrál, takže odešel a hraje základ v Gladbachu, kterej mu tuhle šanci dal. Diallo se spokojí s pozicí do rotace, navíc bych se vůbec nedivil, kdyby hrál ve dvojici s Akanjim, což by mohla být skvělá stoperská dvojice. Uvidíme.

Jinak, jak ostatně prohlásil Zorc, hned několik hráčů odejde, takže se nakonec může využívat i na jiných postech. Teď bude klíčový právě to, aby se podařilo "nepotřebné" hráče prodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, ale já chtěl poukázat na to, že kdykoli byl v týmu nějaký univerzál, tak byl problém, že neodehrál 2-3 zápasy na stejné pozici. Potom nemohl ukázat to, co v něm doopravdy bylo. Pokud by stál Diallo třeba 15, tak by to byl dobrý kup, jen prostě za 28 mi příjde jako šílený přestřel. Na druhou stranu se může stát, že se vážně chytí na CB, a pak si řekneme, že to byl dobrý nákup, ale já tomu moc nevěřím.

Reagovat
Rudnevs

Veď ostatne i hore som v tej zátvorke dodával, že to nasadzovanie na iných pozíciách je otázne podľa toho, ako sa ten káder zmení... Každopádne sa nebojím, že by Diallo nedostával dostatok príležitostí.

To je pravda, chystá sa poriadny Sommerschlussverkauf... Odísť má Castro, Rode, Durm, Yarmolenko a Toljan. Na hosťovanie má ísť Zagadou, Isak a Larsen. Špeciálne prípady sú Schmelzer a Sahin, ktorým BVB nebude brániť v odchode, ale zároveň sú stále cenní pre kabínu, čiže pokiaľ nebudú chcieť odísť, tak môžu ostať...

Doriešiť bude treba ešte i post útočníka, uvidíme, či to nakoniec bude Batshuayi alebo niekto iný... Každopádne peňazí z predajov ostalo dosť, tak nech sa zodpovední činia. Budúcu sezónu som na vás veľmi zvedavý, Favreho Gladbach som mal celkom rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak radikálně si myslím, že si počínat nebudeme na trhu. Víceméně by se překopal celý tým a těžko by se skládala jedenáctka.

Reagovat
Rudnevs

Prekopať to a vytvoriť tým lepšiu atmosféru v tíme je asi i cieľom, káder bol príliš široký a nefungovalo to... Veľavravná je výpoveď Boszovho asistenta, ktorý vravel, že v kabíne bolo priveľa hráčov, tí neťahali za jeden povraz a niektorí boli frustrovaní, že nehrajú.

Každopádne v tom zozname sa jedná väčšinou len o náhradníkov alebo o hráčov, čo už nehrajú žiadnu rolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud na ten seznam koukneš, tak by to nebylo nejideálnější. V případě, že by se nepodepsal Batshuayi, tak by v týmu nebyl jediný útočník, odchod trojice Toljan, Zagadou a Durm je téměř nemyslitelná. Nezůstal by jediný back up pokud se nepletu a v případě, že by odešel i Schmelzer by tam nebyl už vůbec nikdo.

Reagovat
Rudnevs

Útočník sa podpíše určite, či už to bude Batshuayi alebo nie...

Tak trebárs sa im nepodarí streliť všetkých tých náhradníkov, alebo ešte niekoho privedú alebo vytiahnu z juniorky...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný je to možné, na druhou stranu do sezony asi nechceš jít s dvěma/třemi beky, kteří věčně jsou zranění a mladýma, kteří nemají žádné zkušenosti. Ale jak říkáš, může tam někdo zůstat.

Osobně si myslím, že Toljan ještě sezonu si odkroutí a Zagadou taky zůstane. Útočník se určitě podepíše, ale je to zase to samé, když vypadne, už je tam jen Schurrle. Jako sem zvědavý, ale doufal sem, že BVB půjde nahoru, no zatím mi ten tým připadá spíše slabší než loni.

Reagovat
smazaný uživatel

WHU podepsalo Diopa za 25 milionů a BVB nakupuje za vyšší částku hráče, který je minimálně statisticky horší.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale zase ma zkusenosti s nemeckou ligou

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale Diop by mi přišel pro BVB jako dobrý nákup, Diallo spíš ne. Uvidíme, může překvapit, ale obávám se, aby 28 milionů za něj nebyl provar.

Reagovat
Seydou Doumbia

Provar to klidně být může. Otázkou je zda to potom je tím hráčem a nebo tím, jak je ten klub celkově v poslední době dosraný.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že je to klubem. Chybí mi silné BVB. Představa, že mezi sebou o titul bojují BVB, RB Lipsko a Bayern by pro mě udělalo Bundesligu rázem mnohem zajímavější. Wolfsburg také ustoupil z výslunní a o Schalke se radši ani nezmiňuji.

Reagovat
Seydou Doumbia

Wolfsburg byl bohužel pseudo klub, který dlouho nemohl vydržet...u Schalke je problém že většina opor odhází zadarmo místo aby za ně měli nějaké € a přivedli adekvátní náhrady...podobně to podle mě je ve Francii, kterou by třeba sledovalo více lidí, kdyby tam už před sezonou nemělo PSG jistý titul...vyjímka byla jednou Monako...

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ taký je dnešný futbal... Veľkokluby sa čoraz viac oddeľujú od ostatných klubov a to nie len v Nemecku. Už si ani neviem poriadne predstaviť, že by Bundesligu vyhral niekto iný ako Bayern. Do pár rokov možno RB, ktoré je v balíku a má veľké plány, ale inak nič.

Jasné, Bayern bol v modernej histórii nemeckého futbalu vždy považovaný za najlepší tím a favoritom na titul, ale vždy sa predpokladalo, že o ten titul s nimi niekto zabojuje a väčšinou to tak i bolo... Neni to tak dávno, čo titul boli schopné vyhrať tímy ako Dortmund, Stuttgart, alebo Werder, v devädesiatkach trebárs i Lautern a i keď vyhral Bayern, tak väčšinou to bol otvorený a napínavý boj, o titul viackrát bojoval napríklad Leverkusen (pamätný je vlastný gól Ballacka), Schalke a Meister der Herzen ani netreba pripomínať. Teraz sme sa dostali do štádia, keď pred sezónou nedokážeme ani povedať, kto by mohol s Bayernom reálne súperiť a čokoľvek iné, ako výhra Bayernu, by bola šialeným prekvapením.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle napsané.

Reagovat
Hyrax

Asi tak Holt je třeba si počkat na nějakej zázrak typu Leicester. Nebo na slabší sezónu favorita a zároveň dobrou práci jinýho týmu, to srovnání Monaco a Leipzig se docela nabízí. Jen je škoda, že se RB moc přát nedá. Ale hlavně mi přijde, že celkově ta liga teď docela ztratila náboj. Ty roky okolo titulů BVB a jejich fotbal, taky jsem tehdy hrozně žral Favreho Gladbach a tak. Teď mi přijde, že se všichni jen tak plácaj za Bayernem

Reagovat
Rudnevs

Ostáva nám už len priať si, aby sa budúcu sezónu spojilo to najlepšie z Favreho futbalu, ktorý predvádzal v Gladbachu, s tým najlepším, čo ešte v BVB ostalo, a aby mal Bayern pod novým trénerom slabšiu sezónu.

Reagovat
Hyrax

Na BVB se kvůli Favremu příští rok určitě párkrát podívám, snad to bude klapat. Pak se ještě hodně těšim na 1. FCN, ale vůbec netušim, s jakym týmem se vrací a jestli maj šanci se udržet, nebo to bude rovnou pád. Ale alesoň tam na nějakej zápas vyrazím

Reagovat
Rudnevs

V 2. BL hrali od príchodu Köllnera v závere predminulej sezóny celkom pekný futbal, v BL to vidím na boj o záchranu, ale šancu udržať sa rozhodne majú...

Mne neboli nikdy sympatickí, keby spadli, ani by mi nechýbali... Ani ten štadión sa mi nepáči - dráha, akustika nič moc, dokonca i niektoré tribúny sa kymácajú a celkovo proste vyzerá tak nejak divne.

Z môjho pohľadu keď už priať nejakemu postupujúcemu, tak Fortune, to je sympatický klub!

Reagovat
Hyrax

Já mam v Norimberku příbuzenstvo, takže proto jim docela přeju. Město je to taky fajn, navíc když mě vezmou na zápas, tak mě tim neurazí Ale jak teď koukám an tu soupisku, moc optimismu to ve mně nevyvolává. Ale Fortuna jetaky fajn, kéž by se jedem z těch týmů zachránil na úkor třeba Wolfsburgu, ale to je asi nereálný.

Reagovat
Rudnevs

Aha, jasne, to s tým Nürnbergom chápem...

Uvidíme, ako na tom bude Wolfsburg, tí priviedli celkom schopného manažéra Schmadtkeho a dali mu na prestupy celkom pekný balilk peňazí, čiže tipoval by som, že budú vyššie... Každopádne ešte by som si počkal na tie prestupy, zatiaľ stihol kúpiť iba nejakeho útočníka z Holandska.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Schalke a BVB je mi konkrétně asi nejvíc líto. Pamatuji si na BVB ve finále CL a zároveň na Schalke v semifinále, když za ně hrál Raúl.

Reagovat
Rudnevs

Ešte lepší príklad - sezóna 1996/97

Champions League Sieger - Borussia Dortmund

UEFA-Cup Sieger - FC Schalke 04

To čo píšeš ty bolo mimochodom s dvojročným odstupom, S04 v 2011 a BVB v 2013. Uvidíme, Favre je schopný tréner a Schalke sa taktiež zdvíha, ale či to bude stačiť na úroveň Bayernu je otázne, skôr by som povedal, že nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.

Také se obávam toho, že Bayern nikdo jen tak nedožene. Pravda, kádr jim postupně stárne, nicméně na každou pozici mají/jsou schopni zajistit náhradu. Bál jsem se, jak je poznamená konec Lahma, nicméně nic výrazného se nedělo, odchod Robbena nebo Ribéryho také nebude až tak znát. Navíc zatím nikdo z nově příchozích hráčů nebyl vyloženě provar (Tolisso mě moc baví a co se týče Renata Sanchese, tak ten se může stále ještě rozehrát po hostovačkách).

Reagovat
Rudnevs

Bayern je inde zázemím, popularitou i finančnými možnosťami, koniec jednej legendy (Lahm) ich v Bundeslige nejak extra nepoznamená, to som úprimne ani nečakal, že sa tak stane...

Uvidíme, ako zvládnu situáciu s Robbenom a Riberym, na Bundesligu to stačí i bez nich, ale v Champions League to môže byť problém... Som zvedavý, ako ich nahradia - či proste zainvestujú veľké prachy, tak ako to robia veľkokluby, alebo či to vyriešia nejak sympatickejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jak se mezitím vypracují Gnabry a Coman. V druhého zmiňovaného jsem kdysi docela fotbalově věřil, teď nevím, jak hraje.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež neviem ako Coman, ale každopádne Gnabry môže byť zaujímavý, v Hoffenheime chytil na záver sezóny neskutočnú formu, len sa potom zranil...

Mimochodom, jak hore spomínate opory Schalke, čo odchádzajú zadarmo, tak sa mi celkom páči, ako sa vyvinula situácia s Meyerom... Ten nemá poriadne kam ísť, naposledy dostal košom od AC s odôvodnením, že majú na jeho pozícii plno. Nakoniec pôjde možno dokonca do Hoffenheimu alebo zakotví v nejakom tíme zo spodku tabuľky PL. Také pôsobiská by som mu prial, nič iné si ani nezaslúži.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Chápu, že hráči mají často ambice hrát někde "výš" případně venku, ale štve mě situace, kdy si hráč "vydupává" přestup mimo hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu docela věřím a Dahoudovi bych dal ještě sezónu a pak ho hodnotil ono toho v BVB letos nefungovalo více.

Reagovat
smazaný uživatel

Dahoud za celou sezonu nepřesvědčil a jeho pozice teď bude ještě slabší, dle mého se ukázalo, že mu minimálně styl fotbalu nesedí. A tohle nevidím nijak slibně, kdykoli přišel nějaký univerzál, mělo to většinou podobný průběh.

Reagovat
jv

S Dahoudem souhlasím, ale ještě dostane určitě šanci, teď odcházet nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepočítám, že odejde, ale taky moc nevěřím, že se prosadí.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

sokratis je dobra posila pre arsenal

Reagovat
Neuminho92

Není to na Bundesligu nějak moc vysoká částka ?

Reagovat
smazaný uživatel

28 Odchod Mislintata nás zasáhne víc než si myslíme...

Reagovat
Seydou Doumbia

Toho mel získat Lyon. Obrance, zkušenosti z německé ligy... velká škoda

Reagovat
Kluivert9

Za ty love fakt ne

Reagovat
Seydou Doumbia

Jenže když by měl přijít takový Zouma či Sakho tak by to taky nebyla žádná levná záležitost a jsou starší, ale ty zkušenosti by se nám do LM na pozici stopera neskutečně hodili...

Reagovat
Kluivert9

Za 25 jste mohli mít Diopa a ten je trošku někde jinde než Diallo.. co Malang Sarr?

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten byl třetí, který mě napadl...kdyby odešel Diakhaby tak bych ho určitě bral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele