Donnarumma obrátil a prodloužil smlouvu s AC Milán

11.07.2017, 19:00
Aktuality
AC Milán bude moci nadále počítat se službami Gianluigiho Donnarummy. Mladý brankář, jenž nedávno odmítl s Rossoneri prodloužit kontrakt, obrátil a podepsal na San Siru smlouvu do roku 2021...

Stále teprve 18letý gólman se poprvé mezi tři tyče milánského velkoklubu postavil předloni na podzim v zápase se Sassuolem (2:1) a následně už začal chytat pravidelně.

Za necelé dvě sezóny tak má Donnarumma na kontě 68 ligových zápasů, Rossoneri si ho pak logicky chtěli zavázat novým kontraktem, mladý brankář ale prostřednictvím svého agenta Mino Raioly prodloužení smlouvy zamítl. Nakonec však otočil a přece jen zůstane na San Siru.

Obě strany se dohodly na prodloužení spolupráce na dalčí čtyři roky, součástí nové dohody je pak výstupní klauzule ve výši 70 až 100 milionů eur, pokud se však AC Milán ani během další sezóny nekvalifikuje do Ligy mistrů, spadne výstupní doložka na 50 milionů.

Do svého bývalého působiště se navíc vrací Gianluigiho starší bratr a rovněž brankář Antonio Donnarumma, jenž se v AC Milán neprosadil a následně se přes Piacenzu, Gubbio, Janov a Bari dostal až do Asterasu Tripolis. Ten podepsal s Rossoneri neupřesněný kontrakt.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (306)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele