DONADONI: CIZINCI ŠKODÍ SERII A

01.05.2007, 17:05
Aktuality
Podle Roberta Donadoniho neprospívá Serii A velký počet cizinců. Ti v klubech často zabírají místa mladým italským fotbalistům, čímž trpí i národní tým. Jeho trenér by proto navrhoval jednoduché řešení...

"Asi si udělám pár nepřátel, ale upřímně, v lize hraje strašně moc zahraničních hráčů. Když jsem ještě hrál, tak na jeden tým vycházeli tři a stačilo to," vzpomíná kouč italské reprezentace, který v této funkci před letošní sezónu vystřídal Marcella Lippiho.

"V jednom klubu by cizinců nemělo být více než pět," přichází Donadoni s návrhem řešení.

Přeborníkem mezi italskými kluby, co se počtu cizinců týče, je milánský Inter, který tak dělá čest svému jménu Internazionale. V jeho prvním týmu je pouze pět hráčů italské národnosti - Francesco Toldo, Paolo Orlandoni, Marco Andreolli, Marco Materazzi a Fabio Grosso. První tři z této pětice jsou navíc jenom náhradníky a na hřiště se dostávají sporadicky.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

Jaké se budou letos hrát reprezentační turnaje, nebo kdy se budou hrát Asijský pohár a Gold Cup ??

Reagovat
Shevchenko

diky moc vam vsem

Reagovat
HOST*SHEVA=kkt

neni zac

Reagovat
Shevchenko

DI DO PICI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele