Do čela alžírské reprezentace se po 15 letech vrací ikona Madjer

18.10.2017, 21:57
Aktuality
Alžírskou reprezentaci výjimečně povede domácí kouč, na tři roky se jí upsal bývalý útočník Porta a nyní 58letý trenér Rabah Madjer. Hráčská ikona svou zemi vedla už třikrát, poprvé v letech 1995-96 a naposledy dávného roku 2002. Přijít si má na poloviční výdělek v porovnání se skončivším Španělem Lucasem Álcarazem...

Rabah Madjer se řadí k nejvýraznějším postavám alžírské fotbalové scény, když své zemi svými góly pomáhal na první mistrovství světa roku 1982 a Portu pro změnu k triumfu v Poháru mistrů evropských zemí 1987.

Za reprezentaci se trefil na třech různých Afrických pohárech národů, včetně toho vítězného roku 1990, a dvakrát byl nominován do all-stars týmu turnaje. Pouze Abdelhafid Tasfaout se za národní tým trefil víckrát (34) než Madjer (28).

Osmapadesátiletý odborník přichází po čtyřech cizincích obnovit dříve silnou tradici Alžířanů v čele alžírské reprezentace. On sám zatím nemá příliš na co navazovat - jeho jediný Africký pohár se mu nevyvedl, když se svými svěřenci ročník 2002 opouštěl již po skupinové fázi. Pak si dal Madjer tři roky pauzu, aby se na chvíli vrátil k řemeslu v Kataru. Poslední dekádu pracoval pro televizi a netrénoval.

Alžírsko už pod Lucasem Álcarazem přišlo o šanci zúčastnit se mistrovství světa v Rusku, kvalifikaci o Africký pohár národů 2019 však zahájilo úspěšně, těsnou výhrou nad Togem. Příští zápasy skupiny, kde účinkuje také Gambie a Benin, se odehrají až v březnu 2018.

Autor: Tomáš Daníček / dzfoot.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Biozdenda

Ancelottiho mladší bratr?

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatujete ten gol patičkou ve finále LM proti Bayernu??

Reagovat
waynemarkrooney

Ne a nemusíš mi vykat

Reagovat
smazaný uživatel

příští rok budete ve škole brát i množné číslo

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele