DNES ODVETY TŘETÍHO KOLA POHÁRU UEFA

22.02.2007, 13:29
Previews
Již dnes večer bude známa kompletní šestnáctka účastníků osmifinále letošního ročníku Poháru UEFA. Zásluhou výtržností fanoušků Feyenoordu má již postup jistý Tottenham, velmi blízko k němu má i další pětice týmů - Sevilla, Newcastle, PSG, Espanyol a Werder...

Určitě nejsledovanější dvojicí jsou Brémy a Ajax. Werder doma před týdnem využil početní výhody a nizozemskému klubu nasázel tři branky a mohlo jich být daleko víc. Někomu by se mohlo zdát, že o postupujícím je již dávno rozhodnuto, ale tak tomu rozhodně není. Německý klub totiž v domácí soutěži poslední dobou ztrácí a prohrál již třikrát v řadě, a to se Schalke, Stuttgartem a naposledy Hamburkem. Tyto tři celky Ajaxu ukázaly cestu na zdolání brémské obrany - do sítě týmu vedeného Thomasem Schaafem totiž nasázely celkem osm branek.

O mnoho snazší pozici než německý vicemistr budou mít kluby, které si výhru přivezly ze hřišť soupeřů. Jedním takovým je Newcastle, "Straky" i s početnou marodkou vyhrály na půdě Zulte-Waregemu 3:1 a v odvetě si tak mohou dovolit šetřit zdravé opory.

Jasno je zřejmě i v duelu obhájce trofeje se Steauou Bukurešť, Sevilla v Rumunsku vyhrála 2:0. Stejnou pozici jako španělský klub si vypracovalo také PSG, to bude doma hostit AEK Atény a v cestě za postupem by mu neměla vadit ani absence Bonaventura Kaloua.

Ve spanilé cestě pokračuje Espanyol, tým z Barcelony si v základní skupině pohrál například s Ajaxem a Spartou a problémem pro něj pravděpodobně nebude ani Livorno. Městský rival z Barcelony v Itálii vyhrál i bez několika zraněných a rovněž v tomto případě by byl nepostup obrovským překvapením.

Po velké jistotě postupu před týdnem sahal Alkmaar, ten v utkání na půdě Fenerbahce vedl již 3:1, přesto nakonec neodolal tlaku tureckého týmu a domů odjel "pouze" s remízou 3:3. Nerozhodným výsledkem skončily i další čtyři duely - Bordeaux se rozešlo smírně s Osasunou, Spartak se Celtou Vigo, Šachtar s Nancy a CSKA Moskva doma nedokázalo porazil Maccabi Haifa. Izraelským týmům se v úvodních duelech dařilo, druhý zástupce této země v soutěži ukončil sérii neporazitelnosti Glasgow Rangers.

Nepovedeného závěru může litovat Panathinaikos. Ten držel v Lensu remízu 1:1, jenomže od 70. minuty opět prohrával a o tom, že doma bude muset dát minimálně dvě branky, rozhodla poslední minuta a v ní proměněná penalta Dindana.

Hodnš zajímavé představení bude k vidění v Ewood Parku, kde Blackburn přivítá Leverkusen. Rovněž německý tým měl na dosah lepší výchozí pozici do odvety, ještě krátce před koncem vedl 3:1, jenomže v závěru korigoval Nonda. Ofenzivu Rovers bude z levého kraje zálohy opět dirigovat Morten Gamst Pedersen, který již doléčil zranění stehenního svalu.

Další možnost na potvrzení pověsti pohárového mužstva dostane večer Parma, svěřenci trenéra Ranieriho budou proti Braze otáčet výsledek 0:1.

Čtvrteční program třetího kola Poháru UEFA:
18:45 AZ Alkmaar - Fenerbahce (3:3)
19:00 Blackburn - Leverkusen (2:3)
19:00 Nancy - Šachtar Doněck (1:1)
19:15 Dinamo Bukurešť - Benfika (0:1)
19:45 Maccabi Haifa - CSKA Moskva (0:0)
20:45 Sevilla - Steaua Bukurešť (2:0)
20:45 Newcastle - Zulte-Waregem (3:1)
20:45 PSG - AEK Atény (2:0)
20:45 Celta Vigo - Spartak Moskva (1:1)
20:45 Panathinaikos - Lens (1:3)
20:45 FC Parma - Braga (0:1)
20:45 Osasuna - Bordeaux (0:0)
21:00 Ajax - Werder Brémy (0:3)
21:05 Rangers - Hap Tel Aviv (1:2)
21:30 Espanyol - Livorno (2:1)
Tottenham - Feyenoord zrušeno

Autor: Tomáš Pavlík / EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*ajax

snad to ajax zvladne moc mu verim

Reagovat
smazaný uživatel

moc sa nespoliehaj

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar do toho, doufam že to kluci dnes zvládnou a postoupěj ale jestli ne tak ukázat že uměj hrát fotbal a rozloučit se s touto sezonou v pohárech dustojně, protože dokud budem v týmu mít takový ,,šmejdy,, jako je Marica který zahodí 99,999999% šancí tak to bude horší a horší příští rok se muže klidně stát že budem bojovat o max. 5 příčku v Ukajinské lize. Tak Marica ukáž se zase chlapče

Reagovat
HOST*

Celta, Espanyol, Nancy, Panathinaikos, Ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele