DIOUF ČELÍ NÁSLEDKŮM SVÉHO ZKRATU

16.03.2003, 01:25
Aktuality
El Hadji Diouf, spoluhráč Milana Baroše v útoku anglického Liverpoolu, při utkání čtvrtfinále Poháru UEFA proti Celticu Glasgow plivl na jednoho z fanoušků skotského týmu a nyní čelí následkům. Od Liverpoolu už dostal nejvyšší možnou pokutu a pravděpodobně jej ještě čeká trest od UEFY...

Senegalský útočník neudržel nervy na uzdě, když šel v závěru utkání pro míč do zámezí a jeden z příznivců Celtiku jej zezadu poplácal po hlavě. Loňský nejlepší fotbalista Afriky se otočil a na fanouška plivl. Incident neušel pozornosti televizní kamery a mladý útočník byl potrestán, klub mu udělil pokutu ve výši dvou týdenních platů. "Je to škoda, protože to vrhá stín na jinak vynikající zápas," vyjádřil se k události trenér Reds Gerard Houllier. "Ať už byl jakkoli provokován, toto je nepřijatelné. Bereme to vážně a vypořádáme se s tím interně," dodal Houllier před tím, než bylo rozhodnuto o výši pokuty.

Senegalský reprezentant si po utkání uvědomil, co provedl, a omluvil se. Navíc se rozhodl k přátelskému gestu a Dominica Schiavoneho, "napadeného" fanouška, pozval na odvetný zápas do Liverpoolu. Ten pozvání od Dioufa přivítal a považuje celou záležitost za uzavřenou. "Je to od něj hezké gesto. Toužím ten zápas vidět a incident na stadiónu Parkhaed mě neodradil," řekl Schiavone v rozhovoru pro skotský list Daily Record.

Zatím tedy Diouf vyvázl jen s pokutou a se zaplacením vstupenek pro Schiavoneho a jeho kamaráda, to nejhorší jej však zřejmě ještě čeká. UEFA je v trestání podobných incidentů neúprosná, například záložník Celty Vigo Peter Luccin si za plivnutí na protihráče vysloužil trest na čtyři zápasy. V případě Dioufa by mohl být trest ještě tvrdší, neboť jeho chování mohlo způsobit konflikt s fanoušky. A navíc se událostí zabývá policie a je možné, že Diouf stane i před civilním soudem.

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*sleepy

Diouf ted patri k oporam Liverpoolu a udelal peknou blbost.Nastesti se omluvil.Sice Dioufu pekne namychli, ale mel nechat nervy na uzde.

PS:Jestli ma nejaky priznivec Nedveda ICQ at se ozve.Moje ICQ je 224712404

Reagovat
HOST*Skynet

Jsem příznivec Nedveda a Juve, ale pomoct ti nemůžu

Reagovat
HOST*Martinek 007

Ten kdo se měl omluvit je ten rádoby příznivec fotbalu. Měl dostat doživotní distanc na fotbal.Tinm@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Diouf je jedním z nejpřeceňovanějších fotbalistů současnosti. Na ms ani gól, za Liverpool sotva 5, ale neustále o něm budou všichni básnit. Fůůůůj

Reagovat
PJ

Baroš je podle mně mnohem lepší. Jen škoda že teď dostává víc prostoru právě Diouff, protože Owen je ve formě tak tam pro Baroše nezbejvá místo...

Reagovat
HOST*Fru-Fru

Myslím si, že tím, že se Diuf za svůj čin veřejně omluvil a ještě pozval poškozeného fanouška na odvetný zápas udělal maximum proto co mohl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele