Derby prošetřuje chování Pearsona, jehož možná čeká vyhazov

29.09.2016, 08:52
Aktuality
Do dalších problémů se dostal manažer Nigel Pearson, který na sebe kontroverzními okamžiky upozorňoval už v čele Leicesteru. Třiapadesátiletý kouč nyní vede druholigové Derby County, to však co nevidět nemusí platit. Pearson se totiž dostal do křížku s klubovým majitelem Melem Morrisem, za což byl suspendován pro úterní klání s Cardiffem...

Nigel Pearson se s Morrisem setkal v pondělí a společně měli vášnivě diskutovat o mizerném startu Beranů do sezony. Pod dohledem rodáka z Nottinghamu Derby vyhrálo jenom jeden z úvodních devíti ligových zápasů a druhé vítězství přidalo teprve předevčírem pod vedením Chrise Powella.

Dočasný lodivod Derby County by nakonec v čele mužstva také mohl zůstat. Podle informací Johna Percyho z Daily Telegraph stále probíhá vyšetřování Pearsonova chování a nejspíš by se mohlo protáhnout až do dalšího týdne. Trenérova pozice se tak zdá být ve vážném ohrožení.

"Počítám, že tým povedu i v sobotu proti Readingu. Ve středu (tj. včera) si promluvím s majitelem a pak uvidíme," prohlásil po druhé venkovní výhře v sezoně Powell, větší díl zásluhy však odmítal: "Ale byl to Nigelův tým a já tu výhru věnuji jemu, protože jsem cítil, že by stejně přišla, hráče měl dobře připravené."

Nigel Pearson na iPro Stadium zavítal v květnu a s ambiciózním mančaftem měl napodobit svůj úspěch s Leicesterem, který dříve rovněž vytáhl do Premier League. Jenže Derby pod ním konkrétně doma ani jednou nevyhrálo a vsítilo všehovšudy jeden gól, což samo o sobě - i bez hádky s vlastníkem - znesnadňovalo Pearsonovu pozici.

Pokud by někdejší manažer Southamptonu skutečně dostal padáka, kromě Chrise Powella by se o kormidlo mohl ucházet také Steve McClaren (pro něhož by se po fiasku v Newcastlu jednalo o návrat do nedávného působiště) nebo Steve Bruce, který se zřejmě zvažuje i s ohledem na uvolněný post trenéra anglické reprezentace.

Pearsona z angažmá v Leicesteru předchází pověst problematického kouče a Foxes ho dle médií měli poprvé propustit už po bizarní potyčce s Jamesem McArthurem z Crystal Palace, jehož Pearson v jednu chvíli i chytil pod krkem. Výřečnému trenérovi, který jindy způsobil poprask, když novináře označil za pštrosa, nakonec v Leicesteru nepřímo zlomila vaz sexuální nahrávka s účastí jeho syna-hráče City.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, telegraph.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Steve Bruce prosím, kým nie je neskoro.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruce by nebyl špatnej

Reagovat
Noustress

Steve Bruce do Wiganu Caldwell asistent

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl čirej nesmysl. Sharpe několikrát mluvil o tom, na jaký herní filozofii chce stavět-dominantní fotbal na míči, to, co hrál s týmem předtím Martinez. A to je naprostej opak toho, co hraje Bruce. Navíc on čeká na repre nebo nějakej lukrativnější projekt, než je v současnosti Wigan. Nehledě na to, že by jeho příchod byl dobrá zmrdovina vůči Garymu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať udělají z Matěje Vydry hrajícího trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Chování tohoto magora ještě někoho překvapuje? Vždyť to je namyšlenec s iq tykve. Hrozný defekt

Reagovat
smazaný uživatel

Rodák z Nottinghamu- dobré vědět . Co s tím všichni mají ? Začínají se opičit po tenisportál?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele