Deportivo dá šanci už pátému brankáři, zkusí Ukrajince Kovala

21.01.2018, 16:28
Aktuality
Již pátého brankáře v probíhající sezoně brzy vyzkouší Deportivo La Coruňa. Španělský klub nebývalou personální krizi řeší hostováním donedávna jedničky Dynama Kyjev Maksyma Kovala; součástí dohody je také případná opce na brankářovo vykoupení. Hodnota klauzule není známa.

Čerstvě pětadvacetiletý Koval byl dříve hodnocen jako budoucnost ukrajinské gólmanské školy, avšak po svém proražení na místě zraněného Šovkovského v pouhých 17 letech nikdy domnělý potenciál nenaplnil. V sezonách 2014/15 a 2015/16 hostoval mimo Kyjev a loni na podzim koncem října přišel o post jedničky Dynama.

Nyní na Kovala čeká zbrusu nová výzva, a laťka popravdě není nastavena nijak závratně vysoko. Osmnácté Deportivo celou sezonou provází hrubky gólmanů, kterých už trenéři protočili hned několik.

Posloupnost byla následovná: začal zkušený Rubén, po dvou kolech, pěti inkasovaných gólech a zlomenině malíčku přenechal místo Polákovi Tytońovi, který od Pepeho Mela dostal k dispozici jediný start o čtyřech obdržených brankách. Potom přišla řada na Rumuna Pantilimona, který si zatím na prostoru šesti utkání vedl asi nejlépe. Přesto ještě v polovině října dostal na chvíli šanci mladičký béčkař Francis Uzoho.

Na poslední kola se mezi tři tyče vrátil Rubén, který však nedávno opět chyboval a po deseti startech se může "pochlubit" 22 inkasovanými góly. Depor tak raději sáhl k radikálnímu řešení. Koval se zároveň stal už druhou včerejší posilou lacoruňského celku poté, co z Athletiku přišel Eneko Bóveda.

Autor: Tomáš Daníček / riazor.org

Komentáře (17)

Přidat komentář
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fsada

a jak dlouho tam asi bude tenhle, chyba je jinde ne za všechno může nutně brankář,když nefunguje obrana tak může chytat sebe lepší brankář....

Reagovat
Azazelo RD

Toto se libí uživatelům Tomáš Kuča a Lukáš Hroššo.

Reagovat
Chlupatá máma

Hroššo nám vychytal finále poháru...

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

souhlasím

Reagovat
Phillipinho

Tak ty si asi evidentne leos nevidel chytat golmany Deporu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Teoretik

Dobré načasování článku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

měli koupit Šovkovskiho za pakatel, by ještě chytal do padesáti spolehlivě

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že ty současné gólmany v Dynamu by i v padesáti strčil do kapsy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neřekl bych že zrovna dnes za ten 7-golový příděl mohl Rubén, čímž netvrdím že jindy chytal spolehlivě. Každopádně bych dal ještě šanci Uzohovy

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to pro Kovala bude nová výzva a pomůže mu to. Byl to obrovský talent, ale jak je napsáno v článku, v poslední době hodně stagnoval. Věřím, že to pro něj bude vzpruha. Pořád je to velice kvalitní a perspektivní brankář. https://www.youtube.com/watch?v=k911V5VUzhM

Reagovat
smazaný uživatel

Povolají Koubu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele