De Rossi připustil, že by mohl pokračovat v reprezentaci

20.02.2018, 17:02
Aktuality
Itálie bude v dalším cyklu napravovat nezdar z kvalifikace o postup na mistrovství světa do Ruska a pomáhat jí přitom možná bude i Daniele De Rossi. Zkušený záložník AS Řím měl po zpackané baráži se Švédskem v úmyslu své účinkování v reprezentaci ukončit, v tuto chvíli ale svůj postoj částečně přehodnotil...

Italové v základní skupině nestačili na Španěly a v následné baráži vypadli se Švédskem. Na severu Evropy prohráli 0:1, v domácí odvetě pak uhráli jen bezbrankovou remízu.

Po nezdaru u týmu skončil Gian Piero Ventura a toho nyní dočasně nahradil kormidelník jednadvacítky Luigi Di Biagio. Svaz pokračuje v hledání stálého kouče a tomu by následně mohl být k dispozici i De Rossi.

"Když se vrátím k playoff proti Švédsku, tak mám za to, že pro některé z nás se jednalo o konec éry. Když selžete, je správné udělat krok stranou," nechal se slyšet jeden ze symbolů AS Řím.

"Svaz teď bude vybírat nového trenéra a ten bude mít k dispozici dobré hráče. Říkal jsem to už dříve, reprezentaci jsem vždycky vnímal jako rodinu a z mé strany to není o tom, že bych zavřel dveře a zahodil klíč. Kdo ví, pokud se nový trenér rozhodne mě kontaktovat a bude si myslet, že mohu týmu pomoci, tak co poté? Samozřejmě mi je 34 let, s tím nic dělat nemohu," dodal.

De Rossi za italskou reprezentaci nastoupil ke 117 zápasům a na svém kontě má 21 gólů, v roce 2006 přispěl k zisku titulu mistra světa.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
Liquid

taky jste rádi, že budou Italové na MS chybět

Reagovat
smazaný uživatel

MMVPČ

Reagovat
John Obi Mikel

Já teda ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Buffon zpívající hymnu musí chybět všem

Reagovat
Rudnevs

Zas je pravda, že mne osobne tam nejako vyslovene chýbať nebudú, z tej dvojice som viac prial Švédsku, ktoré mi je sympatickejšie, ale vzhľadom na to, že sa tam dostala Saudská Arábia, Egypt alebo Panama, by som Taliansko za ktorúkoľvek z týchto krajín určite vymenil, rovnako ako trebárs Holandsko, Česko, Slovensko a samozrejme Rakúsko...

Reagovat
Jeňa

To budou mít mítní diskutéři radost

Reagovat
JuventusFC1897

komu uz len ten smatlak moze pomoct

Reagovat
Yanek

Upřímně Daniele, jakkoliv ho mám rád, by měl být jeden z těch, který přenechá místo novým. To, že nastávající generace bůhvíjak slibně nevypadá, je bohužel druhá věc.

Reagovat
stas87

Nie je to takl dlho, co tu ludia z talianskej sekcie pisali, ze buducnost acka nevyzera uplne tragicky, nie?

Reagovat
Yanek

Já osobně nevidím ani koncepci ani hráče, kteří by měli hodně našlápnuto. Pár hvězdiček neplní očekávání, lídří žádní. Výsledky juniorských výběrů za bernou minci nepovažuju.

Reagovat
Deki

děs a bída... do budoucna to fakt moc dobře nevypadá, to jsem si ještě tak před 4 lety říkal, že to jde zase nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád patří k tomu lepšímu a je posilou, řekl bych, že co jedná generace, to slabší, zatímco Totti, Inzaghi, Maldini a spol., tedy generace 70.let byla famózní, tak 80.léta byla již o poznání horší a 90.jsou naprotí tragédové, ti kdyby hráli proti týmům jako ty předešlé, tak dostanou bůra od každého lepšího soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

co máme řikat my.. my byli schopný hrát vyrovnaně s tou jejich 70´ generací a ted by jsme dostali bůra od současnejch italů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele