DE JONG JDE DO HAMBURKU

26.01.2006, 20:14
Aktuality
Nizozemský reprezentant Nigel De Jong odchází z Ajaxu Amsterdam, dohodl se na smlouvě s německým Hamburkem. Ten za jeho služby zaplatí pouze 1,5 milionu eur.

Cena je to velmi nízká, ale 21letý De Jong měl v Ajaxu smlouvu už jen do konce sezóny, v létě tedy mohl odejít zadarmo. Zájem o něj mělo hned několik klubů z celé Evropy - Sevilla, Celtic, West Ham, Dortmund a jako poslední také Tottenham, kde měl De Jong v posledních dnech údajně jednat o podmínkách. Všichni tito zájemci však pravděpodobně chtěli De Jonga získat až v létě a toho Hamburk využil.

V druhém týmu Bundesligy De Jong podepsal smlouvu na čtyři a půl roku a setká se se dvěma reprezentačními kolegy, Khalidem Boulahrouzem a Rafaelem van der Vaartem. V národním týmu Oranjes odehrál už deset zápasů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to, ze tam ide De Jong este ako tak chapem, ale preco tam isiel nedavno velky hrac Vaart, tak to uz nechapem. Mimochodom Vaarta by som bral do barcy na lavicku. keby bol lacny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím nevím, ale Van der Vaart se před přestupem do Hamburku v Ajaxu docela trápil, takže o jeho angažování do skutečně top velkoklubu se nemohlo ani uvažovat. A řekni mi proč by měl jít do Barcy na lávku? Tam by ho byla škoda....

Reagovat
smazaný uživatel

tak prave nemecko mi ako vhodne miesto pre neho nepripadalo a do barcy? protoze sa mi paci. ber to len subjektivne. je zbytocny, sedel by, ale mal by som z neho radost. samozrejme je to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v Německu se mu zatím se mu daří fakt hodně. Je tahoun a dokázal se výborně aklimatizoval, co jsem slyšel... Do budoucna bych ho v Barce chtěl vidět, ale na lávku určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ja nehovorim, ze sa mu tam nedari. pre mna je to mozno najlepsi hrac nemeckej ligy. Bohuzial nemeckej.

a co sa tyka toho , ze ho chcem v barce je to len otazka sympatii. samozrejme po fotbalovej stranke je to blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Dříve se mluvilo o tom, že Vaart je na 99 procent už v BArce, já ho tehdy chtěl, ale výkonnsot klesla, potřebnost taky a chování má dost namyšlené.

Reagovat
HOST*PUYOL

Za rok a pol im ukradnu dvoch dobrych hracov ma dostanu minimalne odstupne

Reagovat
smazaný uživatel

V Hamburku musí mít nějakého skvělého hypnotizéra, protože takové hráče za takové "drobné" by v Ajaxu nemohli pustit s čistým rozumem.

Reagovat
HOST*cmman

Až na to, že jim končila smlouva a odmítali ji prodloužit, van der Vaart už neměl motivaci v Ajaxe a měl rozepře jak s trenérem, tak s vedením klubu a vkabině taky zrovna nebyl oblíbený. Proto tak nízké smlouvy

Reagovat
HOST*cmman

Kua, žádné smlouvy, ale přestupní částky

Reagovat
smazaný uživatel

A myslíš si, že toto nevím a s tím hypnotizérem jsem to myslel vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že s to fakt myslel vážně. Tak nedělej, "ironie" to určitě nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda až budu příště na něco myslet, tak řeknu tobě, ať to sem napíšeš, ty to určitě budeš vědět líp než já!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Príchod e Jonga je predsa dôkazom. Ja si pamätám HSV ako špičkový nemecký mančaft a myslím, že týmito prečstupmi sa chcú vrátiť na výslnie / aj sa im to vcelku darí /. Navyše Vaart je tam superstar, kdežto napr. u vás by bol len jeden z radu alebo jeden po Ronaldinhovi. Načo by mu to bolo? To isté De Jong a trebárs i Ailton. Potrebuje sa znova chytiť a vybral si dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

uz som snad napsal, ze to je blbost a chcem ho len na zaklade sympatii. to vsak chcem kopu futbalistov. zas to neberte tak doslovne.

Reagovat
smazaný uživatel

To bol len príklad..

Reagovat
smazaný uživatel

Podceňuješ Německou ligu,vůbec není tak špatná,jak si myslíš.Van der Vaart šel do nejlepšího mužstva,do kterého mohl.2.nejlepší tým ligy a je hlavní hvězda.Jít třeba do Španělska nebo Itálie,musel by bojovat o místo v sestavě,nehrál by tolik,co v Hamburku a nebo by hrál za nějaký průměrný klub.A to by si fotbalově pohoršil při odchodu z Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita ligy je relativny pojem.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu,ale německá liga určitě patří do TOP 5.V těch má každá svou určitou kvalitu a taky své slabiny.Hráči,kteří uspějí v Německu, se v "lepších" ligách rozhodně neztratí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak inam ako do top 5 som ich neradil, ale ...

Reagovat
Shevchenko

No Hamburk dost posiluje... v létě v.d.Vaart a v zimě Ailton s de Jongem.

Reagovat
smazaný uživatel

o mozno pribudne aj Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby přišel i on, tak by se Hamburk dostal na úrověň Bayernu a byl by skvělej souboj o titul.Podolski je skvělěj útočník, na bundesligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do úrovně Bayernu má ještě hodně daleko a musel by koupit ještě moc hráčů, aby se k ní vůbec přiblížil. Navíc na úroveň Bayernu se nedostane nikdo, to neni jenom o kádru, Bayern je oproti všem německejm klubům někde jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

No teraz hamburg bude podla mna urcite hrat LM minimalne po dobu 3 rokov ak samozrejme nezbankrotuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele