Davies a Vorm posilami Tottenhamu, Sigurdsson jde do Swansea

23.07.2014, 21:37
Aktuality
Tottenham Hotspur a Swansea City dnes oznámily dohodu zahrnující hned tři hráče. Do londýnského celku se přesouvají brankář Michel Vorm a obránce Ben Davies, opačným směrem pak putuje záložník Gylfi Sigurdsson, který už za waleské mužstvo v minulosti hrával...

Finanční detaily zůstaly zahaleny tajemstvím. Jisté jsou jen délky kontraktů, které hráči ve svém novém, resp. staronovém působišti podepsali. Jednadvacetiletý bek Davies se upsal Kohoutům na pět sezón, třicetiletý Vorm stejně jako čtyřiadvacetiletý Sigurdsson dostali smlouvy o rok kratší.

Islandský středopolař už na Liberty Stadium působil na jaře 2012, kdy hostoval z Hoffenheimu. Tehdy vstřelil sedm branek v osmnácti zápasech a vysloužil si tak přestup do Tottenhamu, v němž vydržel dvě sezóny.

Rovněž dva ročníky má za sebou Ben Davies v Premier League, od srpna 2012 se vypracoval v první volbu na pozici levého krajního zadáka a rychle se dostal i do waleské reprezentace. Vedle Spurs o něj údajně stál také Liverpool.

Vorm je čerstvým medailistou z mistrovství světa v Brazílii, kde si za nizozemskou reprezentaci připsal jeden symbolický start v závěrečném utkání o třetí místo. Ve Swansea dělal týmovou jedničku od srpna 2011, kdy přišel z Utrechtu, už v květnu ale na jeho místo přišel Łukasz Fabiański.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (1043)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele