Coutinho prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu s Barcelonou

08.01.2018, 15:54
Aktuality
Barcelona oficiálně představila Philippeho Coutinha. Brazilský ofenzivní hráč se na Nou Camp stěhuje z Liverpoolu, který může celkem vyinkasovat 160 milionů eur, obě strany podepsaly smlouvu do roku 2023...

Reprezentant Brazílie je odchovancem Vasco da Gama, odkud se ve velmi útlém věku vydal do milánského Interu, nedokázal se však prosadit, načež hostoval v Espanyolu.

Ani to však Coutinhovi nepomohlo k trvalému místu v sestavě Nerazzurri a před pěti lety se tak ofenzivní záložník přesunul do Liverpoolu, který tehdy zaplatil 13 milionů eur.

Pětadvacetiletý hráč záhy začal Reds investované peníze vracet a zejména během uplynulých tří let se zařadil k největším oporám Liverpoolu, kde se mu dařilo společně s krajanem Robertem Firminem.

Spojení brazilského dua však nebude pokračovat, neboť Coutinho se po úspěšném absolvování zdravotní prohlídky přesunul do Barcelony, která opačným směrem může společně s bonusy poslat až 160 milionů eur. "Jsem šťastný, jak už jsem řekl, přestoupit do Barcelony bylo mým snem. Chci klubu splatit důvěru výkony na trávníku," řekl Coutinho po podpisu smlouvy na pět a půl roku.

Barcelona tak dotáhla do úspěšného konce jednání, které začalo již během letní přestávky, tehdy se však ještě Coutinho do katalánského mužstva nestěhoval. "Jsme nadšeni, že se nám podařilo přivést Philippeho Coutinha, o kterého jsme stáli od léta," řekl prezident Josep Maria Bartomeu. "Při realizaci tohoto přestupu byla nejdůležitější trpělivost," vyhlásil.

Coutinho se tímto transferem stane třetím nejdražším hráčem historie, před ním jsou pouze krajan Neymar a Kilyán Mbappé, kteří během letní přestávky posílili Paris Saint-Germain. "Přivedli jsme jednu z hvězd světového fotbalu, která tady bude po mnoho let," pochvaluje si Bartomeu. "Chci poděkovat Liverpoolu, že nechal Coutinha odejít," uzavřel funkcionář.

Brazilský šikula si však na debut ve svém novém působišti musí počkat, neboť aktuálně laboruje se zraněným stehenním svalem, který ho má udržet na marodce zhruba tři týdny.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (1249)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele