Coutinho přestoupí do Barcelony, Liverpool s transferem souhlasí

06.01.2018, 19:11
Aktuality
Philippe Coutinho se dočká přestupu z Liverpoolu do Barcelony. Ta o ofenzivního brazilského reprezentanta usilovala již v létě a nyní se jí konečně povedlo najít s anglickou stranou společnou řeč. Coutinho se stane druhým nejdražším fotbalistou historie...

Spekulace o chystaném odchodu Coutinha v posledních dnech sílily a pomohl tomu i fakt, že Jihoameričan neodcestoval se spoluhráči na tréninkový kemp do Dubaje. Barcelona za něho zaplatí 105 milionů liber, v závislosti na bonusech pak bude moci Liverpool dostat dalších 37 milionů liber.

Coutinho tak bude druhým nejdražším hráčem fotbalové historie. Vyšší sumu zaplatilo jenom PSG za Neymara, Barcelona v létě vyinkasovala 200 milionů liber.

Veškeré detaily transakce by měly být dojednány v průběhu následujících 24 hodin. Coutinho je aktuálně na cestě do Katalánska a prostředí dobře zná z dob působení v Espanyolu. Za Liverpool hrál od ledna 2013, tehdy ho Reds získali z Interu Milán za 8,5 milionu liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1849)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele