Costa po sporu s Contem nebude čelit Leicesteru, půjde do Číny?

13.01.2017, 21:49
Aktuality
Před devíti dny Chelsea utrpěla první porážku po 13 kolech vítězné série, nyní Blues inkasují další ránu. Podle obvykle dobře informovaného Telegraphu se nejlepší střelec Premier League Diego Costa pohádal s trenérem Antoniem Contem a byl vyřazen z nominace pro sobotní výlet do Leicesteru. Hlavu mu prý "plete" nabídka z Číny...

Telegraph i Guardian tvrdí, že Diego Costa se zbytkem týmu netrénoval již tři dny po sobě, když má za sebou rozepři s kondičním trenérem i Contem samotným. Zrovna nedávno se přitom hovořilo o snaze Chelsea si kanonýra pojistit poté, co v létě Costa překousl vlastní touhu po návratu do Atlétika Madrid.

Do celé věci se teď navíc vkládá čínská strana, která španělskému útočníkovi nabízí až 30 milionů liber ročně, čímž by z něho udělala nejlépe placeného hráče planety. Costův agent Jorge Mendes aktuálně v Číně je a včera se sešel s bohatým vlastníkem Tianjinu Quanjian.

Tianjin se už v nedávné době s jedním velkým přestupem vytasil, když ulovil Axela Witsela, stále mu však zbývá zaplnit jedno místo v cizinecké kvótě. Za Diega Costu má údajně nabízet až 80 milionů liber; na problémového střelce by pak eventuálně čekala spolupráce s ex-doněckým tvůrcem hry Jádsonem.

Brazilský rodák v této sezoně po slabším minulém ročníku opět platí za jednu z nejzářivějších hvězd v Anglii, když se celkem podílel na 19 gólech svého týmu (14 branek a pět asistencí). Pouze Alexis Sánchez byl dosud produktivnější.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk, theguardian.com

Komentáře (425)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele