Coquelin nastálo opouští Arsenal, upsal se Valencii

11.01.2018, 17:01
Aktuality
Francis Coquelin poprvé ve své kariéře profesionálního fotbalisty nebude platit za kmenového hráče Arsenalu. Postarala se o to španělská Valencia, které defenzivního středopolaře vykoupila za údajných 12 milionů liber a uvázala si ho smlouvou do roku 2022...

Rodákovi z Lavalu, kde vyrůstal v letech 2005-08, se v Arsenalu poměrně dlouhou dobu na řádné prosazení nevěřilo. Ještě v sezoně 2013/14 se ostatně Coquelin trápil na hostování v německém Freiburgu. O to větším překvapením bylo jeho následné zabydlení se v sestavě londýnského celku.

Coquelin se uchytil především po boku Santiho Cazorly a po určitou dobu se jevil jako nečekané řešení dlouhodobého problému Arsenalu na pozici štítového záložníka. Ještě v minulé sezoně se Coquelin objevil v největším počtu ligových zápasů na sezonu v kariéře (29), letos už ale sotva nastupoval.

Přesto byl o francouzského hráče zájem; v Premier League ho údajně chtěl West Ham. Nakonec však vyhrála Valencia, která z Emirates Stadium loni v létě vysvobozovala také stopera Gabriela a letos si vede nad očekávání ve španělské lize, kde sedí na třetí příčce o pět bodů před Realem Madrid. Součástí Coquelinovy smlouvy je 80milionová výkupní klauzule.

Autor: Tomáš Daníček / thescore.com, arsenal.com

Komentáře (374)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele