Conte si z Bournemouthu stáhl Akého, počítá s ním až na tři posty

08.01.2017, 21:35
Aktuality
Strmě vzhůru stoupá hvězda nizozemského defenzivního univerzála Nathana Akého. Ten se ještě v létě nevešel do plánů nově příchozího manažera Chelsea Antonia Conteho, v posledních týdnech ale podával skvělé výkony na hostování v Bournemouthu a italský stratég rázem otočil. Hostovačku předčasně ukončil a s Akém, zdá se, počítá přinejmenším na pomezí prvního týmu...

Pro 21letého Akého se po hostováních v Readingu a Watfordu jednalo už o třetí takovou zkušenost v kariéře poté, co si za Chelsea již jako sedmnáctiletý teenager odbyl ligový debut v prosinci 2012. Teď to vypadá, že se na Stamford Bridge s oporou nizozemské jednadvacítky poprvé řádně počítá.

Akému nějakou chvíli trvalo, než se prosadil i v Bournemouthu, ihned při své premiéře v ligovém základu se však 19. listopadu uvedl vítěznou trefou do sítě Stoke City. Jeho gól následně pokořil také Liverpool, zatímco jiná obráncova branka proti Southamptonu žádný větší význam neměla.

Nathan Aké za Cherries nastupoval výhradně na pozici stopera, v Chelsea by ale jeho využití mělo být pestřejší. Antonio Conte se po ukončení hostovačky sám nechal slyšet, že mladíka plánuje využít jako jednoho ze tří stoperů, ale i ve středu zálohy, a že ho na tréninku vyzkouší rovněž coby možný záskok za levého křídelního beka Marcose Alonsa.

Blues takto získali výjimečně univerzálního leváka a vzhledem k blížícímu se návratu dlouhodobě zraněného Kurta Zoumy už podle všeho do obrany nikoho kupovat nebudou. Francouzský stoper se pomalu vrací po 11měsíční absenci a Conte již v pátek prozradil, že proto nejspíš v lednu nikoho nepřivede.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com, chelseafc.com

Komentáře (611)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele