Community shield pro Manchester

05.08.2007, 19:05
Komentáře a souhrny
Manchester United získal první trofej v této sezóně, v anglickém Community Shield porazili na penalty Chelsea. Po devadesáti minutách svítilo na ukazateli skóre 1:1, v penaltovém rozstřelu pak byli United jasnými králi. Edwin van der Sar pochytal tři penalty, jeho spoluhráči tři proměnili.

Oba týmy během července přivedly řadu nových tváří, do základní sestavy však posily nominoval pouze kouč Chelsea José Mourinho. Krátce před zápasem se zranil John Terry, měl by chybět asi měsíc, jeho místo zaujal první z noviců, izraelský stoper Tal Ben Haim. Tím druhým pak byl francouzský záložník Florent Malouda. V týmu United se od začátku žádná z letních posil neobjevila a i na lavičce byla jen jedna z nich, portugalský talent Nani.

Úvod utkání byl podle očekávání vyrovnaný, na jedné straně se snažil Cristiano Ronaldo, ale obrana Chelsea byla i bez Terryho pevná, na straně druhé motal hlavy obráncům Shaun Wright-Phillips. Na první šanci vyprodané Wembley čekalo dvacet minut, do protiútoku utekl rychlík Ronaldo, míč se od něj dostal ke Giggsovi a Petr Čech musel proti jeho střele zasahovat. V šestadvacáté minutě měla velkou šanci Chelsea, Maloudův centr zprava lehce tečoval Essien a Mikelovy chyběly centimetry, aby míč usměrnil do sítě.

Tempo hry znatelně stouplo a brzy přišel první gól. Po křídle utekl Evra, dostal se s míčem až k brankové čáře, ale ještě jej stačil vrátit zpět na penaltu ke Giggsovi a kapitán United přesnou střelou pod břevno rozvlnil síť - 0:1.

Rudí ďáblové měli v tu chvíli navrch a Chelsea nemohla najít recept na překonání středu pole, ale když už se jí to podařilo, bylo z toho vyrovnání. Florent Malouda při svém debutu v soutěžním zápase za Chelsea utekl Riu Ferdinandovi, odolal i jeho tvrdým atakům ve vápně a zkušeně překonal Van der Sara - 1:1. Inkasovaný gól neunesl Wayne Rooney a nepěkně zajel do Petra Čecha, za což po právu inkasoval žlutou kartu.

Druhá půle začala beze změn, což vzhledem k neanglické teplotě 36 stupňů bylo trochu překvapení. Chelsea chtěla diktovat tempo hry, ale první velkou příležitost měl soupeř. A to hned tři najednou, nejprve Evrovu střelu zblokoval obránce, následný Ronaldův pokus skvěle zneškodnil Čech a poslední střelu z kopačky Giggse zastavil Cole.

I dál mělo utkání podobný obraz - Chelsea více držela míč, ale přímočařejší a nebezpečnější akce předváděli United. Hrálo se však bez větších šancí. V 73. minutě se hráči v červených dresech zlobili na rozhodčího, jenž nepotrestal postrčení Vidiče ve vápně. Hra byla oboustranně otevřená a další gól visel ve vzduchu, ale závěrečná čtvrthodina už žádné velké šance nepřinesla, neprosadil se ani střídající Nani, od něhož se čekají velké věci.

Prodloužení se v Community Shield nehraje, a tak došlo na penalty. Hrdinou rozstřelu se stal jednoznačně gólman Manchesteru Edwin van der Sar, sice nevytáhl žádný zázračný zákrok, ale pokaždé trefil směr a postupně vyrazil ne zrovna nejlépe umístěné pokusy Pizarra, Lamparda a Wright-Phillipse. Jeho protějšek Petr Čech u takové štěstí neměl, překonali jej Ferdinand i Carrick a když se jako třetí trefil Wayne Rooney, mohli se United začít radovat.

Manchester tak získal první trofej v sezóně, která sice není nijak zvlášť ceněná, ale určitě dodá velkou porci sebevědomí do začínajícího maratonu Premier League. Ta startuje již příští týden...


Chelsea - Manchester United 1:1 (1:1), 0:3 na penalty

Branky: 45. Florent Malouda - 35. Ryan Giggs.

Penalty:

Claudio Pizarro - nedal
Rio Ferdinand - 0:1
Frank Lampard - nedal
Michael Carrick - 0:2
Shaun Wright-Phillips - nedal
Wayne Rooney - 0:3.

Žluté karty: 33. Tal Ben Haim, 63. Ricardo Carvalho, 90. John Mikel - 45. Wayne Rooney.

Sestava Chelsea: Petr Čech - Ashley Cole (67. Lassana Diarra), Tal Ben Haim, Ricardo Carvalho, Glen Johnson (78. Steve Sidwell) - Joe Cole (82. Scott Sinclair), Michael Essien, Frank Lampard, John Mikel, Shaun Wright-Phillips - Florent Malouda (51. Claudio Pizarro).

Sestava Manchesteru: Edwin van der Sar - Wes Brown, Nemanja Vidič, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Cristiano Ronaldo, John O'Shea, Mickael Silvestre (68. Luis Nani), Michael Carrick, Ryan Giggs (81. Darren Fletcher) - Wayne Rooney.

Rozhodčí: Mike Halsey.
Wembley Stadium, 80731 diváků.

Autor: Petr Starý

Komentáře (31)

Přidat komentář
HOST*Fabregas

Tak sem si to predstavoval.........Chelsea at jde ze svou hrou nekam......ManUtd. is best

Reagovat
smazaný uživatel

správně

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

penalty..

Reagovat
Slejdy

jn cekal sem ze aspon jednu daji

Reagovat
smazaný uživatel

Ty penalty byly spíš špatně koplý, zvlášť za od SWP... Ale Van der Saara tím nechci shazovat. ManU se mi líbil víc i celkově... Gól dala ale hezčí Chelsea. Robben ani Ballack nehráli, proč asi...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no proč asi ?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no ani ta kombinace Manchesteru nebyla špatná.. svižná po ose Ronaldo, Evra, Giggs.. hezké

Reagovat
HOST*Riddick

Konečně se jim ta hnusná hra vrátila

Reagovat
HOST*Balu

Real prehral vo finale v Moskve s PSV, videl som poslednych 20 minut, Real nehral nic moc, bez napadu bez myslienky!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna v těch posledních minutách měl převahu naprosto jasnou, tos asi koukal vedle z okna, ne? Nebo opět kritika jenom proto, že je to Real?

Reagovat
HOST*Balu

No ak myslis ten platonicky tlak po setnastku tak potom ju mal, alebo mas namysli tie 2 sance v 85 minute??? Ja by som povedal ze PSV hru kontroloval az na tie 2 sance ale aj tie zvladol PSV bez ujmy.

Reagovat
HOST*mysman

stejne si tu kritiku zaslouzej:)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tragéde a fando neanglického anglického mužstva radši zalez hodně hluboko...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*asdas

chelsea uz nehraje to co hravala, mysli si ze penize nejakeho ruskeho bohace jim zajisti nejlepsi hrace. nekteri hraci v chelsea jsou hodne namysleny a hrajou jen pro sebe a to ten tym nici.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Edin se zase trefil.. já si mylsím, že by se mu mohlo dobře dařiti..

Reagovat
HOST*Arne

no tak proti nějakýmu Würzburgu (nebo jak se jmenujou) to nesmíš přeceňovat. to ukáže až BL

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no to je jedno, že to byl jen pohár proti nějakým upocencům.. ale vsítil..

Reagovat
smazaný uživatel

Papadopulos dal taky v přípravě hattrick proti nějakým neměckým vesnickým trampům.

Reagovat
HOST*Arne

neni gol jako gól, ale u vlků se časem prosadí, o tom nemusíme pochybovat

Reagovat
HOST*Manu

No tak jeste titul v lize v LM a FA cupu a staci

Reagovat
HOST*Arne

jen abys jim toho nenaložil až moc...

Reagovat
HOST*Manu

Neboj se,kdyby neco, tak ja mam vikendy volne takze jim mohu prijet pomoci, ty dva fiky za zapas bych dal

Reagovat
HOST*Arne

no, jestli by tě tam vůbec pustili...

Reagovat
HOST*hagis

No co napsat..zaslouzeny vitezstvi Manchesteru..!!!..chelsea=LOW..!jinak edwin dobre zachytal..!!!...jen tak dál

Reagovat
HOST*sterda

Tak z Čecha můžeme definitivně sloupnout nálepku penaltového specialisty.

Reagovat
smazaný uživatel

On ji někdy měl?

Reagovat
HOST*sterda

Právě že měl.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomíná Ikera, ten chytil na MS dvě proti Irsku a hned byl pro všechny komentátory ČT penaltový mág. Od té doby chytil v lize tak dvě z pětadvaceti .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele