Co ukázal zápas Bayernu s Arsenalem

17.02.2017, 17:56
Názory a komentáře
Fotbaloví fanoušci, již nesledují pravidelně (nebo vůbec) utkání německé Bundesligy, museli být z vyjádření směřujících z tábora fanoušků Bayernu překvapeni. Tohle že má být nejslabší Bayern za dekádu? Ten, který vede Bundesligu o sedm bodů?

Definitivně pak mohly v očích nezainteresovaného člověka vypadat jakékoliv stížnosti či poznámky na Ancelottiho celek směšně po středeční parádě v Lize mistrů. Die Roten rozdrtili nebohý Wengerův tým 5:1 a suverénně tak o sobě dali vědět coby jeden z adeptů na zisk cenné trofeje - stejně jako den předtím Emeryho PSG.

Faktem je, že středeční vystoupení mnichovských v Champions League bylo jednoznačně jedním z nejlepších v celé sezoně - osobně ho řadím do Top 3 vedle ligových zápasů s Wolfsburgem a Býky z Lipska. Kromě zejména ve druhém poločase parádního fotbalu a nemohoucnosti Arsenalu však utkání ukázalo potenciál německého mužstva, jež zatím v Bundeslize mnichovský celek neukazoval. Zde jsou hlavní body, které utkání přineslo:

1) Lahm je stále skvělý (když chce)

Tenhle hráč chce skončit? Proboha proč? To si musel říkat každý fotbalový fanoušek, jenž měl tu čest vidět ve středu večer Philippa Lahma. Kapitán Bayernu na pravém beku piloval lajnu ukázkově a jeho hru zdobily narážečky s Arjenem Robbenem i skvělé pasy do vápna. Celou sezonu to ovšem od třiatřicetiletého obránce zdaleka taková paráda nebyla. Zejména na podzim měl kapitán mistrů světa především problémy s rychlostí a podporou ofenzivy, na což doplácel zvlášť při zranění Robbena na křídle hrající Thomas Müller.

I to vedlo Ancelottiho k tomu, že se pak v prosinci rozhodl Lahma postavit na pár zápasů do středu zálohy, kde při Lahmově klesající rychlosti a dynamice šlo spíše využít jeho přehledu a technických schopností. Utkání proti Arsenalu ovšem ukázalo, že Lahm na svou roli na pravém beku stále stačí - a pokud by měl v podobných výkonech pokračovat, lze jeho plánovaný odchod považovat (stejně jako v případě vale německé reprezentaci) za unáhlený.

2)Thiago je rozdílový hráč (když hraje tam, kde má)

Pokud měl středeční večer v Mnichově jednoho krále, byl jím Thiago Alcântara. Španělský šikula vstřelil dva góly a na třetí přihrál, přičemž mohl dosáhnout i hattricku, kdyby v závěru střetnutí nenechal gentlemansky branku střídajícímu Müllerovi (a tím tak zarmoutil všechny návštěvníky restauračních zařízení vyhlížející sud piva zdarma). Především však v utkání ukázal své hlavní přednosti - skvělou technickou vybavenost, výborné čtení hry a schopnost dostat svůj tým do šance skvělou finální či předfinální přihrávkou.

To však šestadvacetiletý Španěl značnou část sezony neukazoval - v Ancelottiho trojici středních záložníků byl na podzim často z nepochopitelných důvodů nucen hrát toho nejblíže stoperům a většinu času tak jen posouval míče ve středu hřiště, z čehož Bayern pochopitelně těžit nemohl.

3) Xabi Alonso není tak hrozný (když má čas)

Osoba Xabiho Alonsa je v očích fanoušků Bayernu a fotbalu obecně rozhodně v současné době v mnichovském mužstvu tou nejkontroverznější. Zatímco příznivci Die Roten zuří pokaždé, když španělského elegána najdou v základní jedenáctce, nezaujatí diváci nechápou, proč by hráč, jehož si pamatují ve velmi dobrém světle z angažmá v Liverpoolu a Realu Madridu, nadělal mezi mnichovskými tolik zlé krve. Pravdou je, že Xabi rozhodně patří k nejhorším hráčům Bayernu - je pomalý, rozehrávka mu dlouho trvá, jeho ztráty míče často končí pro Bayern tragicky a jeho nedbalá poziční hra často vytváří ve středu hřiště prostor, jehož soupeř může využít.

I v utkání proti Arsenalu se Xabi nevyvaroval minely, když svým laxním a pozičně mizerným bráněním značně usnadnil cestu Sánchezovi k vyrovnávacímu gólu. Ve zbytku utkání však zkušený středopolař hrál velice dobře - vzhledem k tragickému středu pole, se kterým Arsenal do Mnichova přijel, a celkově zmatené hře celé defenzivy měl Alonso mnoho času na to si rozmyslet, co s míčem podnikne, a díky chabému napadání Gunners tak mohl ukázat to, v čem je skutečně dobrý - a to je jeho přehled a technika, díky níž tak svými centry a přesnými přihrávkami dopředu (!) skutečně patřil k těm nejlepším.

4) Douglas Costa je half-season wonder

Pamatují si na to možná všichni fanoušci německého fotbalu. Srpen 2015, úvodní utkání Bundesligy mezi Bayernem a Hamburkem. Mnichovský tým svého soupeře dle očekávání smetl a na hřišti kraloval Douglas Costa - letní posila ze Šachtaru Doněck pak v neskutečných výkonech pokračovala po celý zbytek podzimu a svými rychlými výpady a ofenzivními výstupy na levém křídle uchvátila diváky po celém světě. Pak však Brazilcova hvězda spadla dolů a utkání s Arsenalem v plné nahotě ukázalo smutnou realitu: Costa je totálně z formy a na své výkony z podzimu 2015 může leda s nostalgií vzpomínat. Je pomalý, neúspěšný v osobních soubojích a mizerně bránící - jako alternativa za stále velmi dobře hrajícího Ribéryho tedy v současnosti absolutně neobstojí.

5) Ancelotti nemá rád Müllera

Thomas Müller vždy patřil k nejdůležitějším hráčům Bayernu. Ať už na hrotu mnichovského klubu řádili Pizzarro, Gomez, Mandžukić nebo Lewandowski, německý vtipálek a jeden ze symbolů klubu stále patřil k základním stavebním kamenům mužstva. To se s příchodem italského kouče změnilo. Vzhledem k rozestavení 4-3-3, na které Ancelotti téměř výhradně sází, musel Müller značnou část sezony nastupovat na pravém křídle, kde nedokázal dostatečně uplatnit své ofenzivní schopnosti (o to více kvůli chabé podpoře Lahma na pravém beku) a svou jedinečnou schopnost najít si správné místo ve vápně a bez okolků skórovat.

Také to tedy mělo za následek Müllerovu chabou ligovou produktivitu, která až dosud čítá jediný gól. Ancelotti navíc už na začátku angažmá kritizoval hráčovu slabou atletičnost a fyzické dispozice, což bude nejspíš i důvodem, proč se z Müllera zřejmě definitivně stal žolík na pomezí základní sestavy a lavičky.

Tak jako tak, Bayern si zřejmě neomylně kráčí za pátým bundesligovým titulem v řadě - Dortmund má problémy především sám sebou a Hasenhüttlovo Lipsko je stále příliš mladé na to, aby hned ve své první sezoně mezi bundesligovou elitou útočilo na Meisterschale. V Lize mistrů to rozhodně taková snadná práce nebude, ale jak ukázal právě duel proti Arsenalu, potenciál a kvalitu Ancelottiho celek rozhodně má - a pokud se vyvaruje věcí, jež stály za bídnými výkony Bayernu v dosavadní většině sezony, klidně se může Philipp Lahm loučit s fotbalem s trofejí pro vítěze Champions League nad hlavou.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (191)

Přidat komentář
p-e-t-k-o

Ukázal - kto je pán

Reagovat
Milan.B

sa nechvastaj

Reagovat
p-e-t-k-o

teraz mozem

Reagovat
JackDaniels.

Kto ma kvalitu !

Reagovat
Rox

Dává ta poslední věta u Lahma smysl ? Když bude pokračovat v takhle dobrejch výkonechT tak není jeho odchod unáhlený...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude končit na vrcholu, to už je teď dost pravděpodobné. A tak to chtěl.

Reagovat
Rox

Už to opravili, původně tam bylo v tý větě nelze

Reagovat
Rox

Nedávala smysl ta věta (ne smysl).

Reagovat
vilp

Jestli se Xabimu v takové situaci vyčítá "laxní a pozičně mizerné bránění", tak to někteří lidé v hlavě asi nemají v pořádku. To autor opravdu myslí vážně? Viděl vůbec ten gól? Takový Alaba se na celou dohrávku penalty jako obránce a daleko rychlejší hráč úplně vykašlal. Že byl u míče Sánchez jako první, je asi logické, když ho přímo k němu Neuer vyrazil. A Xabi? Zmátlo ho prvotní promáchnutí Alexise, čímž si vlastně celou dorážku nachystal, jenže jak má bránící hráč rozběhlý do protipohybu míče reagovat na absolutní štěstí útočníka, který to chtěl sám zahrát úplně jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba se na to vykašlal neb byl Xabi v lepší pozici a každej, kdo někdy hrál fotbal, ví, že na malym prostoru se dva bránící hráči sami sobě kolikrát spíš pletou než že by byly k užitku. A i kdyby Sanchez nepromáchl tak to neospravedlnuje Xabiho podběhnutí. Ještě bych to byl ochotnej omluvit, kdyby to ale Xabi nepředváděl naprosto pravidelně. Rozebíhá se naprosto bezmyšlenkovitě proti hráčovi, kterej si ho snadno obhodí a Xabi s jeho brzdnou dráhou poloviny hřiště okamžitě propadá a vytváří díru na středu hřiště..

Reagovat
vilp

Prosím tě, před zahráním penalty stáli oba u sebe na stejném místě, tak tady nepiš blbosti o lepší pozici. A že neospravedlňuje? To si děláš srandu, ne? Xabi byl rozběhlý a Sánchez střílel, takže měl v tom momentu čekat podobný zvrat? Vy fakt nejste normální. Jinak zbytek mě vůbec nezajímá, já řeším jen tuhle situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

No a proč byl Xabi rozeběhlej, jako by chtěl provat síť.. v tom případě je to jeho naprosto bídné čtení hry, což ho přesně vystihuje.. Na tu situaci jsem se díval milionkrát a Xabi ten balon prostě podběhl a běžel po naprosto nesmyslný traektorii ve který by byl k ničemu i kdyby Alexis nepromáchnul..

Reagovat
vilp

Bídné čtení hry. To aby se dal na věštectví (ale pozor, raději i spolu s Martínezem a Hummelsem, kteří to dobíhali a podběhli úplně stejně, tupci). By mě zajímalo, co bys říkal, kdyby to Neuer podruhé vyrazil (v případě, že by Sánchez nepromáchl) a Xabi to z plného běhu odhlavičkoval na roh, což se běžně stává.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě nikdo nepíše, že gol je Alonsovo vina a je v tom namočenej jen on. Píšu, že tu situaci rozhodně mohl řešit lépe a vzhledem k tomu, že je to podbíhání a propadání u něj naprosto běžná záležitost, jen to podtrhuje tuhle situaci a co se Hummelse s martinezem týká, tak kryly dráhu případný střely, asi každej kdo hrál fotbal zná situaci, kdy se spolíhá na svého spoluhráče v lépe postavené pozici, ale spoluhráč selže... jinak to už je "co kdyby", co kdyby si ho tam pak sám Alonso sklepl, takže asi tak . Tímto je to pro mě uzavřený neb je jasný, že sis přišel za každou cenu pohádat a očistit chudáka Alonsa, kterej ve tvejch očích spíš Bayern táhne než naopak..

Reagovat
vilp

To je neuvěřitelný, co si dokážeš vymyslet. Tak Hummels běžel krýt střelu, aby pak v její moment stál mimo bránu (a pravda je taková, že kdyby do té případné dráhy opravdu běžel, tak měl nějakou šanci míč vykopnou a gól to ani nemusel být). Je pravda, že jsem v reakci na článek přišel Xabiho bránit, ale je to pořád lepší, než sem přijít a vymýšlet si s prominutím úplně šračkoidní argumenty k tomu, abych vše mohl hodit na záškodníka Alonsa a udělat si při tom dobře. A protože se s tebou už o fotbale nechci bavit, tak ti poradím, aby sis raději pořádně zopakoval skloňování přídavných jmen, ty tvoje patvary se nedají číst.

Reagovat
smazaný uživatel

vareni z vody v praxi...

Reagovat
Spalovač šancí

Při penaltě není jiná možnost, než se bezmyšlenkovitě rozběhnout ...

Reagovat
PP

a ještě budeš psát "kdo někdy hrál fotbal ví".. Ty jsi nezažil situaci odraženého balonu od brankáře? I když je 5 obránců na 1 útočníka, tak když to dostane k nohám, tak ho mezi těma 5 chlapama dá do brány. Zaprvé - to promáchnutí zmate úplně každého a Alexis měl ten balon na prsou a poslal ho z voleje do brány. A zadruhé - žádný hráč na světě během 1 vteřiny nezastaví ve sprintu, neudělá pár kroků zpět do protisměru a ještě aby zblokoval balon či ho vykopl.

Reagovat
vitasrp

Tohle je jeho bídný čtení hry jo? Luxusní

Reagovat
raduinho

synku, tys hrál fotbal možná tak v přípravce

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja ho taky nemusim moc, je to skaredej zrzek, navic nesympatickej...Ale cteni hry ma snad nejlepsi na svete a to i po spoooousty let zpatky Navic dobre diriguje tempo zapasu, skvele meni teziste hry, dobra kopaci technika, skvely oci-periferni videni...Fakt skvelej hrac.

Reagovat
db18

Xabi byl rozběhlý?

Reagovat
inbloom

Nesmysl, při penaltě musíš běžet sprint a tady to nemůžeš vůbec počítač jako chybu Xabiho.

Reagovat
vladino10

Mna by skôr zaujímalo prečo tam išiel sprintovat práve xabi na tu penclu, tam sa hra o stotiny, alaba tam napr nebezal vôbec, pritom ten keby to dobehol tak sú tam dvaja..alaba zbadal že neuer vyrazil a povedal si "fajn, sme v suchu"..

Čo sa xabiho týka neznášam ho, ale on šiel do toho vyslovene s tým, že alexis trafí už tu prvu vyrazenu loptu, to čakal snáď každý kto na to pozeral..

Argument "alaba tam nesiel lebo by si zavadzali"..prečo teda ten extrémne pomaly alonso vybehol skor?

Alaba si tam nikoho nedržal, nikoho nebránil, tam kde bol bol proste zbytočný..po tej pencli mal ako oveľa rýchlejší hráč ísť on..

Druhá vec je to, ze xabi takéto situácie priťahuje, ale toto konkrétne by som uplne ako jeho chybu nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi byl lépe postavenej, víc vlevo a měl to k míči blíž.. proč zrovna on, to je otázka.. Tohle nevnímám jako jeho nějakou obrovskou minelu, ale mohl tu situaci řešit líp. To jakym způsobem jí řešil jen přesně vystihuje jeho způsob hry. Spíš je z vilpovo příspěvků níže očividný, že přišel za každou cenu obhajovat Alonsa.. Jinak výstižnej článek, pod vše se můžu podepsat..

Reagovat
vladino10

Alonso bol v tom šprinte o dva kroky pred alabom už v momente keď Alexis strieľal..všimni si, kde stojí alonso v momente keď neuer ešte vyráža loptu a kde stojí alaba, my sme tam fskt na ten najdlhší šprint poslali najpomalšieho hráča..

Dá sa to zvaliť aj na xabiho, ale nemá o nič väčší podiel ako iní hráči čo tam boli..aspoň za mňa..neboj sa, porobi on ešte túto sezónu nejaké chybičky kde sa zhodneme, že to je len a len on

A zvyšok uvidíme vo štvrťfinále, lebo na jednej strane je po výsledku 5:1 ťažko kritizovať a na druhej arsenal bol naozaj trapny (pri góle thiaga po lewovej paticke, myslím druhy, odporúčam si pozerať ktorým smerom má otočenu hlavu mustafi, ten ss tam snáď miesto bránenia rozprával s krajnym obrancom)

Uz pod zápas s arsenalom som ti ale písal, ze možno sa na ten futbal nepozerá dobre, ale ja verím tomu, že máme šancu dačo uhrať oveľa viac ako minulú sezomu- pep rotoval zápas čo zápas v obrovskom množstve, čo podľa mňa často znamenalo istú nezohratost, z ktorej potom pramenila fakt deravá, túto sezónu sa aspoň ja pri protiútokoch súpera cítim o doat bezpečnejšie ako pod pepom..

Reagovat
vladino10

*fakt deravá obrana..

+ Aj tí extrémne vysunutí stopéri vpredu, až v zalohe pod pepom (nečudo, že fungovala keď sa do zálohy trepali aj tí čo mali brániť)..a potom to končilo tak, že sa súperovi stačilo vymaniť z pressingu (v bl to tímy nedokázali, top kluby v lm áno) a super šiel do prečíslenia..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, kdybych ten zápas neviděl, soudě podle obsahu článku bych tipoval, že Bayern dostal bůra.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi je akorát takovej obětní beránek fanoušků Bayernu.

Reagovat
stas87

Tak pockaj na dalsie zapasy v CL a na chvile, ked mu super neda minimum casu na to, aby sa okolo seba poobzeral a presne prihral. Jeho rozohravka pod tlakom je naprosto sialena, pozicne zacina byt v BL chvilami mimo..len ze potom su zapasy proti dolnej polovici BL a ty mas dojem, ze je to rozdielovy hrac, nepokazi jedinu prihravku a rozdava milimetrovo presne pasy. Ono uz to bolo vidiet v zapasoch v BL proti BVB. Ked hrala Borussia natlakovy, rychly a hlavne agresivny futbal, tak bol Alonso naprosto v lese.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ho má trenér využívat jenom proti těm slabším týmům. Já jsem ho viděl loni asi třikrát (což je dost málo, to je pravda), ale nikdy tak špatnej nebyl. Navíc proti kvalitnímu presinku má problém většina hráčů.

Reagovat
db18

V lize téměř pravidelně nejhorší hráč a když soupeř pressuje, tak je základem našeho neúspěchu...

Reagovat
Bayern +

Nechcel by si ho vidieť proti utorňajšiemu PSG napríklad...

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi jasný, je mu 35 let. Proti záloze PSG v úterý shořela i celá záloha Barcelony.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
raduinho

Reagovat
vilp

Jinak Costa mi proti Arsenalu nijak špatný nepřišel. Pravda je, že celé levá strana byla na hřišti vidět o dost méně než levá, ale pokud se Douglas dostal k míči, tak to rozhodně tak hrozné nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je ten, že křídlo patří v Bayernu ke klíčovému postu. Musí tam hrát rozdílový hráč a to Costa v současné formě není. Má problém přejít přes hráče a jeho centry jsou taky špatné. Proti Arsenalu dost měnil posty, ale do hry se moc nedostal, hlavně první poločas to bylo tragické.

Reagovat
vilp

Tragické v čem? Tak si představuji hráče, co bude všechno kazit. Na něm je vidět, že si tolik nevěří a že mu to už nevychází tolik jako loni, ale ve středu vůbec neztrácel, v kombinaci byl dobrý, měl tam i pár slušných momentů a že by to odflákl směrem dozadu jsem taky neviděl. Nejvíc mi vadí asi ty centry, on se pořád uvolnit umí a tu kličku z místa má pořád stejně rychlou, ale ve vápně vůbec neumí trefit spoluhráče, to je pravda. Za mě takový průměrný výkon, nic moc navíc, nic moc špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjmenuj prosím Costovo slušné momenty. Já si pamatuju akorát jeho střelu někdy na konci zápasu, kdy byl Arsenal na kolenou. To že hráč na křídle nic nezkazí neni vizitka dobré hry. Neviděl jsem od něj jedinou přihrávku s myšlenkou, všechny šly jen zpět na Alabu nebo do středu, dále si od něj pamatuju naprosto lacinou ztrátu v podání střely nazdařbůh a toť vše, na bránění se kolikrát taky vykašlal. Veškerý centry obstaral také Alaba, v podstatě by nebyl rozdíl, kdyby Costa vůbec nebyl na hřišti (nadsázka). Jestli stačí k podání dobrýho výkonu od útočně laděnýho hráče nic neposrat a nekazit přihrávky, tak tým může pravidelně sbírat 0 vstřelenejch gólů přičemž by všichni útočící hráči podávali dobrý výkony neb by nic neposrali..

Reagovat
vilp

Jinak ještě k té jeho formě. Myslíš, že mu Guardiolv styl sedl víc než Carlův? Podle mě jo, při tom neustálém tlaku na míč se asi cítil mnohem lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragický ve smyslu, že se vůbec nedostal do hry, tak jak by měl. Je jasné, že nic nezkazíš, když nic neuděláš, ale Costa tam je od toho, aby byl on ten tahoun.

Není to jen můj názor, že byl tragický. Byl nejhůře hodnocený hráč Bayernu, dokonce překonal i špatného Alonsa a to je co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

"nic nezkazíš, když nic neuděláš".. naprosto výstižně řečeno , nevím, proč mam vždycky tendence to tak okecávat..

Reagovat
smazaný uživatel

Neseděl, už na jaře hrál takhle špatně. On se zasekl sám od sebe, problém je v jeho hlavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc si začal hrát na ublíženého a myslí si, že ho Bayern brzdí. V létě se asi bude pakovat.

Reagovat
vilp

Co jsem viděl Bayern na jaře, tak byl pořád výborný, hlavně v Play-off LM.

Jenže "špatný" Alonso odehrál skvělý zápas. Na rozdíl třeba od Alaby.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný Alonso odehrál špatný zápas i proti neexistující záloze udělal několik blbých chyb. Alaba odehrál svůj standart, který trochu níže než dříve.

Reagovat
vilp

Tak když umíte hledat chyby i tam, kde nejsou, tak se tvému názoru nedivím. Tím bych to ukončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečné ztráty míče nejsou chyby? Stejný názor jako já mají i renomované deníky. Ok, jsem rád, že jsi to ukončil. Nebaví mě se dohadovat s paličatými lidmi, kteří nemají pravdu.

Reagovat
vilp

Co jsem teď vzpomínal, tak jsem si vybavil jednu (ale opravdu zbytečnou). Jestli jich bylo víc, tak to potom ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba byl v útočnym snažení vidět víc než Costa a zároveň se většinou stíhal vracet.. To že nebyl vzadu úplně vždy je spíš chyba jalovýho Costy nebo středu, kterej ho má při jeho výletech krejt.. A skvělý zápas? Já si pamatuju několik lacině ztracenejch balonů po pressu soupeře a naprosto standartní dirigování hry ulehčený impotencí soupeře. I tak to do skvělýho výkonu mělo daleko.

Reagovat
db18

Alaba hrál dobře... navíc musel celou levou stranu zvládat sám, protože Costa se vytratil někam do středu a jen se tam motal...

Reagovat
db18

Dobře hrál jenom jeden podzim, pak už to byl průměr, letos je to často taková Dočkalovská bída...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Furia Ceca

Co ten Müller, prodají ho v létě? Bayern již hodněkrát ukázal, že s odstřelením důležitých hráčů nemají vůbec problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Müller zostane.Toto nie je rozhodnutie Ancelottiho ale vedenia a tí ho nepustia za žiadnu cenu.Okrem toho nevidím najmenší dôvod predávať hráča ako Thomas len zato že momentálne nemá formu(čo ide samozrejme ruku v ruke s tým v akej formácii sme pod Ancelottim začínali

Reagovat
smazaný uživatel

To ukázal maximálně tak Pep..

Reagovat
Furia Ceca

Gomez, Mandžukić, Kroos, Schweinsteiger... To už je delší časový období.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale všechno je to "paradoxně" Pepovo éra. Jinak po návratu Uliho si nemyslím, že by Muller odešel. Naopak mi přijde, že Bayern nemá úplně tendenci se zbavovat hráčů a kolikrát to skoro zavání přesluhováním než zbavovánim se.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ale zapomínáš na to, že třeba ten hráč může sám o sobě chtít odejít a Bayern ho násilím držet nebude

Reagovat
db18

To si zrovna vyjmenoval jen kousky Pepa... Před ním to odnesl "akorát" Lúcio.

Reagovat
Kornovec

Manchester United, Juventus ?

Reagovat
Furia Ceca

Inter ho prý chce...

Reagovat
db18

Reagovat
cink

Si debil?

Reagovat
db18

Co by ho mělo lákat do Interu? Plus skutečnost, že ho nezaplatíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Koho máš na mysli?

Reagovat
Furia Ceca

Gomez, Mandžukić, Kroos, Schweinsteiger

Reagovat
Jardman

Schweini chtěl odejít, Gomez odešel úplně v ideální moment, od tý doby to s ním jde z kopce. Mandžu též chtěl odejít, protože se bál konkurence Lewiho a s jediným Kroosem s tebou souhlasím, to byla největší píčovina. Nechtěli mu dát plat, kterej chtěl, tak ho prodali za dvacku do Realu a z Realu přivedli Alonsa, kterýmu ten plat dali...

Reagovat
Furia Ceca

No prodej Mandžukiće mě dost překvapil, bral jsem ho jako prvotřídního bombera... U nás sice vyloženě bomber není, ale je neskutečný, kolik toho odmaká a ten jeho celkový přínos pro tým! Lewandowskiho jsem tenkrát za úplnou TOPku nepovažoval, ale vytřel mi zrak.

Ježíši... Tak to je děsný, protože on je po všech stránkách naprosto výbornej. Ale pořád jste na tom líp než my... Juventus je gentlmanský klub, takže když si nějaká hvězda zažádá o přestup, tak mu vedení vyhoví. Už si takhle o přestup zažádali Vidal s Pogbou. Já když jsem ho včera viděl v MU v sestřihu se Saint-Etienne, já byl zase tak nasranej...

Reagovat
vladino10

A čo ste mali urobiť? Lepšie ako keby vám to tam mali rozosierat a robiť bordel, bohužiaľ..aj keď zo strany pogbu tomu prestupu nerozumiem, vrátiť sa do klubu odkiaľ ho vykopli+ ked nehrajú ani LM..nie ste závislí na jednom hráčovi, ked niekto chce ísť, tak nech ide, klub ako juve si nepotrebuje kaziť renomé..

Čo sa mandzukica tyka on mal aj nejaké problémy s pepom, po odchode sa vyjadroval, ze ten herný štýl mu nevyhovuje..mne chýba celkom, čo toho ten odmakal, pre mňa veľký sympaťák..

Práve pre tú svoju pracovitosť vytlačil gomeza aj keď dával menej gólov ako on, gomez potom logicky nechcel vysedávať a siel preč..+pep veľmi útočníkov ako gomez neobľubuje, v bayerne nemal buducnost..

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
db18

No, ten problém s Pepem vznikl hlavně v okamžiku, kdy ho posadil, aby se dál nemohl snažit o zisk ocenění pro nejlepšího střelce.

Reagovat
db18

Dokud tam bude Uli, tak je neprodejný.

Reagovat
Pasha

Tendencia Mullera je presadiť sa vtedy, keď príde k vypätým zápasom. Typický clutch player, rovnako tak Lewandowski, až nechápavo pozerám, ako dokáže vždy udrieť v dôležitých momentoch

Reagovat
Furia Ceca

A co Coman vlastně? Jak mu to jde? Vůbec letos o něm neslyším...

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle sezonu je bud zraněný, nebo nulový. Zítra možná bude hrát od začátku. Teď se rozhoduje o tom, jestli se využije opce. Spíš to začíná vypadat, že ne.

Reagovat
Furia Ceca

Naposledy jsem o něm četl, když Ancelotti říkal, že se do Juventusu už nevrátí. Já ho teda zpátky ani nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl ještě zraněný a čekalo se, že bude hrát lépe. Teď dělá vše proto, aby se do Juve vrátil. Navíc budou potřeba prachy na Gnabryho a snad Brandta, kteří jsou mnohem univerzálnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to neviděl jako chybu Comana. Je mladej, potřebuje důvěru, navíc je to hráč, kterej hodně těží z rychloti a prostoru, jenže když se naše protiútoku dost často vedou stylem 10. přihrávek, hlavně neztratit balon, tak se útočí do plnejch ještě než se dostanem k soupeřovo vápnu.. Spíš bych se bál jeho náchylnosti na zranění..

Reagovat
smazaný uživatel

On bohužel může hrát jen v jednom stylu, to ukázal i na ME. Já budu radši, když se nekoupí. Nevidím v něm takový potenciál, aby někdy mohl hrát pravidelně základ v Bayernu, navíc bych radši zabudovával mladé Němce.

Reagovat
jenculko

Reagovat
Furia Ceca

No u nás je taky plno... Z těch mladých tam máme Keana, Dybalu a Pjacu, do toho možná přijde Alexis a já bych chtěl ještě někoho z dvojice Berardi-Bernardeschi, takže koukejte Comana koupit!

Reagovat
Kornovec

co ten Matuidi? v lete by to mohlo klapnout, pokud mu to sedne, posila jako hrom. Alexis by byl skvely, ale spis do Realu :)

Reagovat
vladino10

A ako by si si to napr ty predstavoval s tými posilami na kraj?

Lebo predsalen, my budeme potrebovať nahradiť ribéryho a potom v tesnom závese aj robbena a brandt má 20 rokov.. v bayeri hra základ, čo by sme mu teraz vedeli ponúknuť my?

Ak si chceme udržať ten status top klubu popri barce a RMA, môže hrať za nás základ 20 ročný chalan?

Nepochybne veľký talent..Ale..

Ja to nemyslím v zlom, len si neviem predstaviť ako sa na tú obmenu pôjde, podľa mňa potrebujeme hotového hráča ak chceme RR nahradiť..a v takom prípade by sme zrejme brandtovi ktorý hrá v bayeri základ nemohli ponúknuť lepšiu šancu na rozvoj ako ma tam..

Reagovat
smazaný uživatel

Brandt by si zahrál hodně, Franck je už zdravější nebude. Horší než Costa by nebyl. A jakého hotového hráče by sis představoval? Křídel na úrovni RR moc není. Klidně bych radši na pár let vyklidil pozice, sestavil šlapající stroj a zase se vrátil na vrchol. Přestupová politika Bayernu posledních let mi stejně moc neseděla. První vlaštovka je Süle.

Reagovat
vladino10

No píšeš, že "ribery uz zdravší nebude"..a práve o tom hovorím- v tom prípade by bol brandt číslo 1 ak bude costa takto pokračovať..a tam kde ma napr barca neymara alebo chelsea hazarda by sme my mali 20 ročné ucho..preto som ja doteraz v prdeli z toho, že sme za pár šupiek nevzali draxlera..

Na pár rokov "vyklidit pozice"..lenže kým vyklidime tie pozície, tak lewandowski bude mať cez 30 a zrazu bude treba nahrádzať jeho a mullera a kľudne sa moze stať, ze ak ten status úplne top klubu neudrzime, tak nám proste niektorí hráči povedia nie a pôjdu do realu alebo barcy..máme najlepšie zloženú obranu má svete, na papieri kvalitnú zálohu a dobrý útok..teraz by bola podľa mňa hlúposť nechať si ten status a pozíciu zobrať..v dnešnej dobe to uz bohužiaľ nejde bez veľkých investícií, dnes uz robbena za 20 mega ako kedysi nekupime..Neviem koho by som si predstavoval, taký Alexis bude mať rok pred koncom zmluvy a neverím že je v tej mizerii arsenalu spokojný..koľko by mohol stáť?

A viem si predstaviť, že brandt by mu kryl chrbát, ale aby bol ako prvá voľba..a vieš, hlavne nikde nie je istota, že sa chytí a nepremarni svoj talent, viď gotze alebo shaqiri..ak by sme všetko investovali na to, že šak raz bude aj brandt top, tak nebudeme bayern, ale dortmund..a ešte ak by to s nim nevyšlo, tak by to bolo zbytočné stratené roky..

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky ono, Bayern už nechal utéct Leroye, Draxlera a nechci aby to byl i Brandt. Alexis není klasické křídlo podle mě a bylo by to drahé lepení tak za 50-60 mega jen na pár let. Pak už je možnost snad jen Reus a to je zase skleňenka ve stejném věku jako Alexis.

Reagovat
vladino10

Myslíš že rok pred koncom zmluvy by to bolo za 50-60?

Netrúfam si to odhadnúť, ale.. do takých 40 by som do toho asi šiel..podľa mňa to je aj tak dosť za hráča ktorý by o rok šiel free..

No a mohlo by to byť riešenie na 3-4 roky, práve ten čas, ktorý možno ten brandt bude potrebovať..zavarili sme si, že sa to rieši až teraz a podľa mňa si za to aj zaplatime pekným balíkom..budovať mašinu a uvoľniť pozície by bolo rozumne keby mame ten káder fakt prestarnuty, ale nas momentálne tlačí fakt iba post krídelníkov..Ale takí alaba, muller, lewa, thiago atď si určite nezaslúžia aby par rokov zabili tým, že budeme budovať mašinu..

Neviem ti povedať riešenie, reus kvôli tým zraneniam určite nie..Ale hlavu si tým nelamem, v pohode to môže skončiť tak, že vytiahneme niekoho koho nikto nepozná..verím, ze keď sme sa vykašľali na toho draxlera, tak vedenie musí mať nejaký plán..

Reagovat
smazaný uživatel

Tých mladých šikovných krídel je na svete dosť,ale nie každý má na to aby hral v základe klubu akým je Bayern.Ten Alexis by bol fajn,ak by to bolo za tých 50 tak ja v tom pri súčasných prestupových cenách problém nevidím.Dlhodobo si drží svoj štandard,je rýchly,technicky extrémne vybavený a okrem krídla by vedel zahrať aj na opačnom krídle aj na hrote v prípade nejakej rotácie alebo zranenia iného hráča...Brandt je nemecký talent,odmaká si celý zápas a vie zahrať tiež na viacerých ofenz.postoch.Je to taká kúpa do budúcna ako aj Süle.Dosť sa spomína aj Lemar z Monaca,osobne by som ho ale nekupoval.Coman aj Costa boli lepší a druhú sezónu im to moc nejde(aj keď u oboch vidím obrovský potenciál a viem že sa zase zdvihnú).Takže my z toho celého vychádza že momentálne jediný reálne dostupný hráč na úrovni Ribéryho alebo teda Robbena je Sanchez

Reagovat
celeb

neskutocne. Costa s Comanom vyzerali ako trefa do cierneho. Pod Pepkom hrali famozne a cakal som, ze sa stany tahunmi aj u Carla. Asi si moc nesadli. Lenze ak ma problemy aj s Millerom a Thiaga stahuje dozadu alebo na lavicku ...

Reagovat
JuventusFC1897

hlavne nech nam prileti zvysnych 21m € a nie je vobec potreba o nom nieco pocut

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
db18

...nejdřív nám vy dejte 18 milionů za to stvoření co vám občas hraje na stoperu.

Reagovat
JuventusFC1897

to stvorenie snad v lete poleti naspat do Mnichova.

Reagovat
Jardman

Protože vůbec nehraje Zprvu zleha hrál, ale špatně, poté se zranil, nyní se vrátil, ale nedostává příležitost

Reagovat
Pipo123

V lige hraju totalne hovno, takze vyhra nad Arsenalom dost prekvapila

Reagovat
smazaný uživatel

A preto sme prví v tabulke že? Niektorí tunajší užívatelia sú ozaj len ovce bez názoru kopírujúce názory iných

Reagovat
Pipo123

No jasne sledujem kazdy zapas Bayernu kedze Eurosport ani nic ine nevie dat. Ta hra je hnusna, pomala, ak aj da Bayern gol tak potom prestane hrat a je to trapenie do konca zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

V každom zápase hej??Čo tu splietaš prosím ťa...Keby si pozeral každý zápas ako tu o sebe vehementne tvrdíš tak by si videl že tá hra nie je vždy rovnaká.Nedominujeme tak ako za Guardiolu a je zle,dominovali by sme a zase by bolo zle....Chorí ľudia

Reagovat
andrew96

Zato vy, kteří hážete citróny a blitky pod názor, se kterým nesouhlasíte, jste tu ozdobou. S Pipovým názorem se podle mě shoduje dost fanoušků Bayernu, on to jen napsal na plnou hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že sa ukázalo, že by bol Bayern nejaký silný. Ale skôr to, že Arsenal je na tom momentálne fakt zle.

Reagovat
Jardman

Taky si myslím, že to bude hlavnější důvod

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a co ten Renato Sanches, bude v budoucnu hrat?Ze zacatku sezony celkem hraval, ted uz moc ne, spis vubec ne, ani v poharu..

Reagovat
smazaný uživatel

Hrával ale s výkonmi aké podával za Benficu sa to nedá porovnávať.Okrem toho tam Ancelotti furt pchal Alonsa.Ak po tejto sezóne Xabi odíde tak by mohol dostať viac príležitostí v základe spolu s Kimmichom.Určite ho neodpisujem ešte

Reagovat
smazaný uživatel

Dik, ze si odpovedel i po par dnech

No, treba se ti to nebude libit, ale toho Kimmicha precenujete...uz sem ho videl hrat na 4 postech a divnej teda...Snad jen ve stredu zalohy se mi trochu pozdaval a jeden zapas na Lahmove fleku, ale jinak v nem nic extra pro Bayern nevidim. Ale tak budu vam verit, ze si ho tady piplate pro zaklad v Bayernu, ale to sou jen reci na EF... On bude starnout Xavi , Xabi odejde, Vidal to taky cely neobeha...A navic si myslim, ze treba po pristi sezone muze byt jinej trener, jina koncepce, rozestaveni...ten stred vam bude horet casem a sehnat svetovyho stredaka neni jednoduchy. Opravdu spickovych hracu, na ktery by se mel zamerovat velkoklub predevsim, je poskrovnu..A Bayern, jako jeden ze 3 nej klubu na svete v tomhle nemuze delat nejaky kompromisy---ja fandim Arsenalu a kompromisu do stredu zalohy, kraju kridel a lepeni hrotaku mam plny zuby..a taky to tak vypada...Giroud ti da v 10 zapasech 17 golu a pak 18 zapasu nema ani asistenci, natoz gol, stredaci hrajou kridla, ostrovnim hracum se bezmezne veri (Wheelchair, Ramsey, Welbeck, Walcott), hraji polozdravi hraci....Vsechno jeden velkej kompromis, navic rizlej pseudoloajalitou, to se dnes uz asi nenosi

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode Keď sa tu niekto niečo slušne pýta,malo by mu byť odpovedané.S Kimmichom s tebou absolútne súhlasím.Jasné,nie je to momentálne hráč do základu veľkoklubu akým my sme,ale pre budúcnosť klubu a zachovanie toho nemeckého,čím sa Bayern pred Guardiolom vyznačoval.Najlepšie zahrá v strede,lenže každý vo vedení ho vidí ako náhradu na RB za Lahma.On sám sa však veľakrát vyjadril,že na RB hrať nechce a že sa bude snažiť vybojovať si miesto do stredu,resp.do základu.To znamená že na Lahmovo miesto sa buď kúpi špičkový obranca odinakiaľ,alebo nejaký miestny hráč ako napr.Weiser,Ginter,lenže to zas budeme za vykrádačov BL,alebo sa kúpi hráč s potenciálom ktorý nebude mať na základ(napr.Henrichs z Bayeru),ale bude to kúpa do budúcna a na RB sa dá Rudy,ktorý príde v lete z Hoffenheimu.Čo sa týka Arsenalu,dúfam že Arsene po sezóne skončí a príde tréner,ktorý kvalitne(rozumne)doplní posty ktoré u vás treba a začnú sa zase zlaté časy.Teoreticky,ak by sa stalo že Wenger odíde,koho by si si ty predstavoval ako ideálneho nástupcu na post trénera k vám?

Reagovat
miguel bain

Spíš co ukázalo posledních 6 zápasů ne? Že nemáme trenéra ale pouze ekonoma....

Reagovat
smazaný uživatel

1.)Lahm je skvelý stále o tom nikto nepochybuje

2.)Neviem.Sedí mu to CAMko to áno,ale vie zahrať dobre aj v strede ihriska(bohužiaľ asi len v 4-3-3)

3.)Pár dobrých zápasov je vždy menej ako tých pokazených.V lete preč!

4.)Costa je makač.Trénuje tvrdo a nie s nosom hore ako iný hráči v iných kluboch na tomto poste.Myslím že sa zodvihne a že bude opäť podávať výkony ako v predošlej sezóne.Ak aj nie tak ho pustíme a pôjdeme po Alexisovi

5.)Kravina!

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago je ale vážně na CAM produktivní.. blbé je, že to je Thomasova pozice. Ale jak říkáš, umí zahrát dobře i ve středu, tzn. Thomas do základu, Alonso ven a do středu Vidal - Thiago!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ukázalo se možná tak to, jak jsme my zásluhou hlavně Wengera v píči. Zápas s náma teď už ani nemůže bejt pro top tým nějaký měřítko..

Reagovat
smazaný uživatel

To není jen Wengerem, ale i sílou kádru, která na špičku nemá. Jediný top fotbalista je Alexis.

Reagovat
Furia Ceca

A ten je na odchodu do Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně jestli se takhle budeš smát až Wenger odejde.

Reagovat
Pasha

Keby len smiať...

Reagovat
vladino10

Tak mi vymenuj posty, na ktorých máte lepších hráčov ako bayern..

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Já tady nic srovnávat nebudu. Každopádně máme kvalitní tým, kterej by ale na určitých postech potřeboval ještě posílit, to je bez debaty. Možná na středu zálohy, když je Cazorla poslední dobou víc zraněnej než na hřišti, stoprocentně na levym beku a na křídle/hrotu. Ale to je pod Wengerem těžký, ten si myslí, že má top kvalitu všude a spolíhá na ty svoje koně.

Reagovat
vladino10

Jasné, že ten káder ma kvalitu, ale tak na top 4 v PL a štvrťfinále ligy majstrov..samozrejme nehovorím že by sa s týmto kadrom nedal predvádzať lepsi futbal a hlavne futbal, kde sa prehra so cťou, ale ten káder na tituly (=špička) nemá..

Uvidíte po wengerovom odchode..

Reagovat
Ragnar Lothbrok

No já teda doufam, že novej trenér by si to přestavěl podle sebe, vyházel ty co na to nemaj a přived posily.

Reagovat
Svatej

Se divim ze Atleti vyhrali ligu, kdyz nemaj nejlepsi hrace na svych postech. Tahle logika porovnavani hracu je na hovno.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
vladino10

"ale i sílou kádru, která na špičku nemá"

Ako inak chceš porovnávať silu kádra, ty genius?

To, že vtedy vyhrali titul neznamená, že mali lepší káder

Reagovat
Svatej

Silu kadru porovnas x ruznyma faktorama a urcit ho jenom na zaklade toho, ze vycucnes jednoho hrace za druhym a porovnas ho se souperem, je hloupost.

Potrebujes spravne nastavenej system na miru usitej svymu materialu, psychickou i mentalni pripravu, spravnou chemii a x dalsich veci. Oni nejenze vyhrali titul, oni jeste pravidelne v prubehu nekolika let porazeli ty tymy, ktere mely bejt kvalitou jednotlivcu nad nima. Kterej kadr je pak lepsi ? Ten, co ti vyhraje titul nebo ten, co ma Messiho na hrotu ?

Jinyma slovama Arsenal uplne v pohode mohl nakopat Bayernu prdel, hrace ma dost slusny, ale maji Arsena, kterej na ostatni faktory uplne jebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Ja som nikde nenapísal, že keď má niekto lepších hráčov tak musí automaticky vyhrávať..v mojom ponímaní mal taký real počas éry galacticos silný káder napriek tomu, že nič nevyhrali a v lm ich klepal lyon..Ale káder v mojom ponímaní a hráčov kvalitných mali..

Ja vykladam slovo káder užšie ako ty a predstavujem si pod tým jednotlivých hráčov v tom kádri..

Ako keď máš rovnicu, ja do tej rovnice dosadzujem na jedno miesto káder (pre mňa jednotliví hráči, nie káder ako myslis ty), na ďalšie psychiku, na ďalšie systém atď..

Pre mňa mal lepší káder real aj v sezóne keď vyhralo titul atletico- atletico nevyhralo vďaka kadru ale vďaka systému, vďaka tomu ako si to sadlo, vďaka chémii..natahujeme sa tu kvoki tomu, ze mame obaja odlišnú terminológiu..

Ale poviem ti tolko- arsenal má troch, maximálne štyroch top hráčov..a s tým môžte vyhrat titul v dlhodobej súťaži- ale tak ako atletico, jednorazovo, proste "ked motyka vystrelí" (samozrejme to nebolo úplne iba o motyke,ale tam kde strácali na real v sile kádra, tak tam mali lepsiu tú chémiu a system..)

Hráčov má arsenal dosť slušných, lenže stále o level pod bayernom..S mega dobrou taktikou ak by wenger nejak extra prestal ancelottiho ste vyhrať mohli, ale..ale

Za tým, že arsenal má hráčov tak na štvrťfinále LM si stojím, na semi nemajú, pravidelne určite nie..Neviem či si pozeral euro 2016, ja si presne pamätám ako vyzerala hra nemecka s boatengom a ako vyzerala keď sa boa zranil a vystriedal ho mustafi, ten chalan je od boatenga o level nižšie..

A ak má bayern na takmer každom poste o level lepšieho hráča, tak jasne, mozte ho poraziť, ale to by si u vas všetko muselo sadnúť ako riť na serbel- tak ako leicestru alebo atleticu, ktoré nemajú tak kvalitný káder, ale vďaka chémii tých hráčov na ihrisku a systému ktorý hrali, sebadovere to vyhrali aj cez to, ze ti hráči neboli tak kvalitní..a ďalších 10 rokov sa im to nepodarí

Reagovat
vladino10

Samozrejme tým nechcem brániť toho vášho wengera, lebo to čo ste predviedli bola tragikomedia a tí hráči aj keď nie sú tak kvalitní ako ti v bayerne by pri dobrom systéme mali mať na to, aby bayern minimálne potrápili..

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, najde se v Arsenalu pár světových hráčů... velká část základu je ale průměr.

Reagovat
smazaný uživatel

No zapomněl jsem na Kose, možná Bellerin s Oxem se vypracují. Mesut by tam patřil, kdyby...

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kornovec

Ozil ma taky svoje momenty, ovsem take na odchodu

Reagovat
Frantszek

Ted mel svuj moment na odchodu......ze hriste

Reagovat
smazaný uživatel

Ozila nechat, a Alexis papa..a ja budu spokojenej

Reagovat
aramaki

Fanúšik Bayernu by mal najmä vnímať hru v 1. polčase a z toho vyvodiť závery. A tie by skutočne neboli až také dychberúce, aj keď Bayern mal určite niekoľko dobrých šancí. Druhý polčas bol o totálnej strate organizácie hry po zranení asi najkľúčovejšieho hráča Arsenalu - Koscielneho (nie, hru Arsenalu skutočne nedrží nad vodou len Alexis). To je možno akoby Bayern prehrával o dva góly a zranil by sa im Lewa, neviem či dobrý príklad.. Arsenal v danej chvíli (zač. 2. polč.) potreboval najmä ustáť 15 minútový tlak Bayernu a potom by bol pravdepodobne obraz hry dosť podobný tomu z 1. polčasu. To sa nestalo, keďže dirigent defenzívy a kapitán mužstva bol striedaný hráčom, ktorý ani nevie po anglicky. Po dvoch zlepených góloch sa už hráči mentálne zosypali. Nie preto, že by nechceli, skôr preto, že chceli konečne uspieť až príliš a po polčase to vyzeralo fakt nádejne. Wenger by v každom prípade mal mužstvo psychicky pripraviť tak, aby sa dokázalo otriasť aj po zranení takého dôležitého hráča akým je Kosc. Myslím si, že v prípade, že Arsenal nebude hrať finále FA Cupu a v lige sa nebude dariť podľa očakávania (aspoň 2-3 flek) Arsene sa s klubom rozlúči a nájde si job v niektorej repre. A ja mu to doprajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ukazalo sa zrejme max. to ze nie je rozdiel medzi zapasom najlepsieho Bayernu s najlepsim Arsenalom a najhorsieho Bayernu s najhorsim Arsenalom

Reagovat
CHONG

Carletto

Reagovat
stas87

Lemar by mal prist ako nahrada za Riberyho, ten chalan ma len 21 rokov ale hra ako keby mal o styri roky viac. Takze by Bayern nemal prevahat tuto moznost, on by nemusel byt ani tolko predrazeny a tych 40 mega pri dnesnych cenach nie je nic zavratne. Ale to je len moja myslienka a pochybujem, ze sa vobec niekedy zrealizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ukazalo? To, jak je Arsenal pod Wengerem strasne (ne)pripraveny... Ten rozdil tam takovy proste neni. Jestli nekdo chce tvrdit, ze vetsina hracu Arsenalu jsou prumeraci, tak jsou padli na hlavu

Reagovat
Le Gunner

Já si myslím, že Wenger hodil Mesutovi do jídla vepřové.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si, že to docela slušně ukázalo, jak se bundesliga vyrovnala premier league... nehledě na to, že by jí Bayern vyhrál o parník.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by ji možná vyhrál, ale zbytek těch týmu by hrálo v PL tak střed tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jakých týmů? Freiburg, Augsburg ?....to pak jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako třeba Dortmund, Schalke...

Reagovat
smazaný uživatel

Vy se v tý bublině jednou udusíte...

Reagovat
vladino10

no ja ti neviem, posledná konfrontácia schalke- arsenal v roku 2012 skončila výhrou schalke a remízou, bvb arsenal jeden zápas vyhrali bvb 2:0 a jeden arsenal 2:0 v roku 2014 (áno, vtedy keď bol dortmund posledný tím bundesligy a juventus im nakoniec naložil myslím 4:0)

Akoze ja viem, že arsenal nie je nejaká vykladna skriňa pl, ale..

Vezmime si príklad z tejto sezóny, ako dopadla konfrontácia leverkusenu a tottenhamu?

Reagovat
raduinho

spadni z tý hrušky

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by nevedel ktorá bije, v takej konkurencií sa ešte neocitol

Reagovat
Bayern +

A preto si z Arsenalu spravil trhací kalendár... what a logic.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře napsaný Piky ♠

Reagovat
Bayern +

Ancelotti navíc už na začátku angažmá kritizoval hráčovu slabou atletičnost a fyzické dispozice tejto vete v živote nepochopím, ako to Ancelotti vlastne myslel...

A ďalšia vec je Costa. Je pravda, že šiel s formou dole, ale štatistiky nemá najhoršie. Boli zápasy, v ktorých hral tužku ale sám ich rozhodol, proti Darmstadtu napr. slušne oživil a prihral Robbenovi na gól. Chápem, že jeho výkony nie sú optimálne, ale podľa mňa dopláca podobne ako Műller na zmenu manažéra. A že nedokáže adekvátne nahradiť Ribéryho? Wtf? To ako má Franckovi dvojku robiť kto? Hazard? Smiešne...

Reagovat
Le Gunner

Upřímně řečeno, Bayern pořádně nesleduji, aspoň co se týče zápasů, ale jsou Ribéry a Robben stále takové neotřesitelné stálice? Já měl za to, že už se tak rok, dva počítá s tím, že jsou ,,za zenitem" a tak...

Reagovat
Bayern +

Tak zrovna nedávno som len tak spomínal, že je to celkom sila aby Robben s Ribérym (ktorých pár jedincov kvôli IP statusu a vysokým platom) vyhadzovalo už v sezóne 11/12 a oni úplne v kľude prežili enklávu Schweiniho, Gomeza, Lahma, Kroosa, Badstubera, ...

Ale oprávnene. To, že sme si odjebali vyššie vymenovaných hráčov je jebnutosť vedenia. Obaja samozrejme kvôli veku a náchylnosti už nebudú nikdy plná paľba typu MSN, to je jasné, ale ich drží nad vodou najmä to, že aj po polročnom zranení dokážu byť zo sekundy na sekundu (s nadsázkou povedané) rozdielovými hráčmi celého Bayernu. Robben aj sám, Ribéry s jeho povestne precíznymi áčkami, tie má nenormálne...

Reagovat
Le Gunner

Super, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben a Ribéry je to čo na tomto Bayerne bolo najkrajšie. Najúžasnejšie krídla aké som kedy videl.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se budeme soustředit čistě na jejich hru a ne na Robbenovy simulace a celkovou odpornost obou dvou.

+ je třeba přidat to, že bez úžasný spolupráce a podpory top class beků za prdelí by taky tolik nevynikli

Reagovat
smazaný uživatel

za zenitem určitě ne, spíš na marodce

Reagovat
db18

Douglas na to nedoplácí tolik, jako Thomas. Costa byl průměrný už pod Pepem (vyjma té první půl sezony), to co předvádí teď je ještě pod tím, co hraje Thomas, když mu to fakt nejde... akorát se za ten zápas nějak šťastně připlete ke gólu (jako proti VfL, kdy by ta střela šla mimo, ale Luiz si jí srazil do brány).

Já bych tam v absenci Francka v klidu dal Thomase, který by pak stejně spíše působil ve středu, protože i za Costu to musel obstarat hlavně Alaba a pak se na křídlo docela často vytahoval i Thiago.

Reagovat
technecium

Thiago měl zůstat v Barce. To je provar desetiletí

Reagovat
Jardman

Kroos je větší

Reagovat
smazaný uživatel

je to celý totálně retardovaný. Thiago a Guardiola měli zůstat v Barce, Kroos a Schweini v Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Nemalo by zmysel keby Muller hral v systeme 433 v strede zalohy? Napr zaloha Vidal (Alonso)- Muller (Sanchez), Thiago (Kimmich)

Reagovat
db18

Takhle to fungoval pod Pepem, akorát to si na papíře říkalo 4-1-4-1 (nicméně na hřišti by obě tyto sestavy vypadali téměř totožně)

Reagovat
db18

Ideálně bych tu sestavu viděl na: http://sharemytactics.com/83179/

(samozřejmě než se zdraví Ribéry a Boateng + konečně taky nějaké minuty pro Comana a druhého z dvojice RS / Kimmich )

Reagovat
Bayern +

Nepáči sa mi ten Thomas tam ale že vôbec...

Neuer - Lahm, Javi, Mats, Alaba - Vidal - Robben, Thiago, Ribéry - Műller - Lewa

Ale to by Carlo nesmel byť posraný hrať len s jedným DM...

Reagovat
db18

Tak ten Thomas tam je jakože na oko, prakticky by byl podhrot (to se mi ale už nepovedlo ho tam napasovat) a Alaba by měl levou stranu pro sebe s tím, že by mu tam někdo ze záložníků (nebo Thomas) občas vypomohl... (proti Arsenalu se tak hrálo, jen Costa nedělal nic... )

Reagovat
technecium

Takže jako z Pepa?

Reagovat
db18

Ne, to by byla stoperská dvojice Alaba - Kimmich

Reagovat
Bayern +

* Alaba - Rafinha

Reagovat
db18

Reagovat
technecium

Nebylo to protože tam nebyl Hummels a zbytek byl věčně zraněnej?

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Caute Borci chcel by som sa spytat že aktuálne je najlepši strelec Ligy majstrov Messi s 10 golmi a teraz Barca vypadne a Cavani sa dotiahnie napr na 10 golov tiež kto bude najlepši strelec ?? mám to podané za väčšiu čiastku tak pls ako to je ? Kto odohra menej zapasov ?

Reagovat
cink

Kurz se vyděli dvema

Reagovat
smazaný uživatel

a obě půlky si nechá sázková kancelář, aby si nikdo nestěžoval

Reagovat
cink

Jako já sice žiju v Anglii 10 let ,ale myslím, že tohle je všude stejné

Reagovat
Uwe háže buly

V Anglii si to nechá sázkovka a ty zaplatíš daň.

Reagovat
cink

:)

Reagovat
smazaný uživatel

jasně se ukázalo,kvůli komu se musí upravit LM na pevnou účast, protože anglické kluby by se pak už nemuseli dostat přes týmového ducha Rostova nebo Ludogorce ani z předkol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele