Cítím se tu jako ryba ve vodě, hlásí sevillský Moreno

20.02.2014, 22:05
Aktuality
Klub z Andalusie čas od času vyprodukuje velký talent, který se posléze prosadí v největších evropských týmech. Dalším z dlouhé řady by mohl být krajní obránce Alberto Moreno, který se i přes mladý věk stává jedním z klíčových hráčů sestavy a již kolem něj krouží nejeden pozorovatel. Hráč samotný však ze Sevilly odejít netouží a naopak se v týmu cítí skvěle.

Real Madrid, Arsenal či Manchester United - to je jen krátký výčet týmů, jejichž skauti již zaměřili na Morena pozornost. Talentovaný bek je sice původním povoláním obránce, ale na levé straně je připraven nastoupit prakticky kdekoli a vydatně podporuje také ofenzívu týmu. I když jej taková pozornost těší, hrát za Sevillu pro něj zatím představuje splnění všech snů.

V rozhovoru pro oficiální klubovou televizi Alberto Moreno jasně řekl: "Pro mě je Sevilla vším, dlužím svému klubu mnohé. Přišel jsem v roce 2004 a již od té doby jsem klubu zcela oddán. Lidé ve vedení mi věřili, pomáhali mi a dodali potřebnou podporu. Užívám si tady fotbal, cítím se jako malý kluk na pískovišti, jsem šťastný jako ryba ve vodě," popisuje Moreno.

Alberto Moreno Pérez se v roce 2011 dostal do druhého týmu Sevilly, za který odehrál 49 zápasů a vstřelil v nich šest branek. Zároveň s tím si jeho služeb začali všímat také trenéři příslušných věkových kategorií španělské reprezentace a na úrovni "jednadvacítky" si připsal osm utkání. Postupnými kroky se Moreno dostal až do prvního týmu a především v této sezoně patří k jeho základním kamenům. Dosud v dresu Los Rojiblancos nastoupil k sedmadvaceti zápasům a hodlá i nadále svými výkony týmu pomáhat.

Pro Morena se v každém utkání jednalo o nezapomenutelný zážitek, což dokazují následující slova: "Pamatuji si každý zápas, který jsem kdy odehrál. Nikdy ale nezapomenu ani na ty nejmenší detaily utkání. Po každém konečném hvizdu jsem myslel na svou rodinu a mé nejbližší. Moji rodiče mě provázejí na každém zápase a jsou ještě víc nadšeni než já. A když jsem poslal ten centr na hlavu Garyho Medela, který skóroval, viděl jsem mého bratra, jak bouřlivě oslavuje na blízké tribuně. Na to nikdy nezapomenu," uvádí Alberto Moreno.

Sevilla nadále bojuje v Evropské lize a ráda by ve dvojutkání s Mariborem navázala na slavné minulé dny. "Myslím, že máme vše potřebné pro dosažení něčeho významného. Celý tým je sjednocen a je mezi námi mnoho kvalitních a zkušených hráčů. Potřebujeme vyhrát, abychom našli zpět své sebevědomí a já doufám, že se nám to povede již v Mariboru," uzavírá talentovaný bek.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Ed_Hazard

ak odíde Coentrao, tak to bude ideálna náhrada

Reagovat
Benzema

kiezby prestupil do Liverpoolu

Reagovat
Kokesh

In the last two months, Alvaro Morata has only played 19 minutes.

Reagovat
smazaný uživatel

to proto ze je jeste vic neschopnej nez benzema,a ackoliv o jesém na zacatku sezony vedel malokdo z siroke verejnosti,tak oba dva kvalitou nebojim se rict vyrazne prevysuje.

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost , hovorit o niakom hracovi na zaklade 500 minut ze je neschopny , fakt kiez by sme si brali priklad od Wengera ktory nema problem postavit Sanoga

Reagovat
smazaný uživatel

Náhrada za Evru do MU ?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš, že by se mu chtělo do horšího?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ještě dlouho zůstane, v MU nebo Realu by se herně vzhledem k hvězdám asi zatím neprosadil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele