Cítím napětí, prohlásil před manažerským debutem Giggs

21.03.2018, 21:11
Aktuality
Ryana Giggse s Walesem čeká první soutěžní představení, když se společně s Čínou, Uruguayí a Českou republikou zúčastní China Cupu. Bývalý křídelník přiznává, že před manažerskou premiérou pociťuje nervozitu...

Čtyřiačtyřicetiletý trenér je legendou Manchesteru United, se kterým během více než dvou desetiletí věrných služeb dokázal získat 13 ligových titulů a dvakrát triumfoval v Lize mistrů.

Následně bývalý waleský reprezentant, jenž za svoji domovskou krajinu odehrál 64 mezistátních utkání s bilancí třinácti vstřelených branek, krátce jakožto dočasný manažer vedl právě tým z Old Trafford, přesto až nyní na Giggse čeká velká premiéra na trenérské pozici.

Giggs na lavičce Walesu nahradil Chrise Colemana, jenž s ostrovním týmem dokázal na předloňském mistrovství Evropy postoupit až do semifinále, a nyní přiznává, že cítí nervozitu. "Začínám cítit nervozitu," uvedl Giggs. "Jako hráč jsem nikdy nebyl nervózní, ale na této pozici máte na starosti daleko víc věcí, nad kterými musíte přemýšlet," vysvětlil manažer.

"Jako hráč se ujistíte, že si plníte svoje úkoly v rámci týmu, ale jako manažer si neustále kladete nějaké otázky," řekl Giggs. "Je přede mnou úplně jiná role," je si vědom.

Celým jménem Ryan Joseph Giggs si uvědomuje tlak, zvláště když nastupuje po úspěšném předchůdci, jenž s Walesem konečně dokázal postoupit na závěrečný turnaj. "Nejdůležitější je vyhrávat," připouští Giggs. "Mám štěstí, že jsem zdědil skvěle připravený tým s dobrým týmovým duchem. Chceme hrát atraktivně a fotbalem se bavit," řekl na závěr waleský kouč.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Milan.B

kde?? v nohaviciach???

Reagovat
ACSMan

Prošla ta bráchovo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

To bude výbuch, že to bude slyšet až v Brně.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to bude mega, když o tom budou vědět i na konci světa, až tam kde lidi přepadávají dolu.

Reagovat
Anacron

Svým chováním mi připomíná Zidana, tou klidnou silou, ale nevím jak to bude vypadat v repre no, moc mu nevěřím.

Reagovat
Uwe háže buly

Jít z nuly k repre mi přijde jako blbost.

Reagovat
Anacron

No hlavně mi přijde takovej neprůraznej na trenéra nebo nevím , super záložník, ale jako trenér mi moc nesedí, ale třeba mu to půjde

Reagovat
mayday

Navíc k repre, která rozhodně není top, nicméně za poslední roky nějaký výsledky mají a tak ty výsledky bude chtít veřejnost dál. Dost těžká pozice na začátek.

Reagovat
Anacron

O to horší horší no, myslím že to co dokázali na ME byla výjimka spíš. Ale i tak je to sympatická repre.

Reagovat
mayday

Taky myslím. Na další turnaje budou postupovat těžko. Tedy na EURO s 24 týmy asi o postup hrát tak nějak budou, ale stejně ten vrchol je asi za nimi. Navíc Bale uz toho asi tolik ani nenahraje.

Reagovat
Anacron

No Bale ten nevypadá jako tahoun do budoucna.. nehledě na to že ho v realu už nechci.. každopádně Giggs si myslím že bude mít velkej problém naplnit očekávání nebo aspoň nezklamat

Reagovat
mayday

Jeho boj.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rezan

to je to nejhorší. Teď mají ve Walesu velký oči a skoro jakýkoliv výsledek bude zklamání

Reagovat
jenage

Z nuly? Trénoval největší klub na světě.

Reagovat
vodka

u walesu je to celkem tradice

Reagovat
Azazelo RD

"Nejdůležitější je vyhrávat." Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Ty jsi tak jednoduché a předvídatelné ...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak. A ty si nič.

Reagovat
Nihilister

To jsi mi to teda moc nenandal .

Reagovat
Le Gunner

Tak jeho jméno tomu ostatně napovídá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rezan

nech ho. Je to ubohý trapáček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele