Cillessen se s Ajaxem rozloučil největším přídělem, jaký pamatuje

25.08.2016, 09:24
Aktuality
Velice smutné loučení s Ajaxem, kde strávil uplynulých pět sezon, má za sebou Jasper Cillessen. Jak trenér Peter Bosz, tak sám brankář po odvetném utkání předkola Ligy mistrů s Rostovem potvrdili, že ještě toho večera reprezentační jednička přeletí do Barcelony jednat o přestupu, v dobré náladě tak ale rozhodně nečinila...

Loni to byl Rapid Vídeň hned ve třetím předkole, tentokrát ruský vicemistr v předkole čtvrtém, tedy posledním. Cillessen odchytal všechny čtyři inkriminované duely a inkasoval celkem deset branek. Čtyřikrát, jako včera, nebyl pokořen v ani jednom z předešlých 142 startů za Ajax.

"Tohle je otřesné 'sbohem'. Hráli jsme v příliš pomalém tempu a nechali se předčít ve většině duelů," povzdychl si po drtivé prohře 1:4 zlomený brankář, jenž v Amsterdamu plnil roli jedničky od sezony 2013/14. Předtím působil akorát v Nijmegenu, který ho i vychovával.

"Po takové porážce neodcházím předními dveřmi, ale těmi zadními. Což je škoda. Nejraději bych ještě jednou a naposledy Ajaxu pořádně pomohl," hlesl dále po neúspěchu Cillessen, jenž v Rusku lovil balon ze sítě hned třikrát v rozmezí necelé čtvrthodiny (52. - 66. minuta).

Samotný Ajax naposledy tolik branek obdržel v domácím poháru v prosinci 2014, když Cillessenův náhradník Diederik Boer neúspěšně čelil Vitesse (0:4). To tehdy kuriózně trénoval Peter Bosz, nyní lodivod amsterdamských titánů, pod jehož vedením se zatím mužstvo hledá i v lize.

Z prvních tří kol Ajax vydoloval jenom čtyři body a velké problémy má prozatím s bráněním standardek, z nichž napříč sedmi soutěžními vystoupeními inkasoval už šestkrát. Konkrétně v Rostovu se pak trápil i směrem dopředu, když první ránu mezi tři tyče vysílal až střídající Schöne v 73. minutě.

Na nizozemské vicemistry nyní čekají boje v základní skupině Evropské ligy, které se už ale Cillessena týkat nebudou. Místo sedmadvacetiletého brankáře má potom v Amsterdam Areně zaujmout shodou okolností jeho náhradník z bronzového mistrovství světa 2014, Tim Krul. Ten má v Ajaxu hostovat z Newcastlu i s možností využití opce.

Autor: Tomáš Daníček / vi.nl

Komentáře (147)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
-Carles-

On teda vážne príde

Reagovat
Puskas

a zadními dveřmi pro jistotu

Reagovat
fantomas

Nn, těma odchází

Reagovat
Puskas

To vím, ale raději jimi bude i vcházet.

Reagovat
Riviera Kid

Ter Stegen - Cillessen.

To nevypadá moc dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně jalová brankařská dvojice dobrá leda do Football Managera.

Reagovat
cr7sux

Pane Peter Bosz to se stane kdyz nehraje Venca...

Reagovat
shitcool

nebyl ani na lavečce

Reagovat
Manik...

Brava nahradit Cillessenem

Reagovat
Visca el barca

To je zas argument. Jde na pozici dvojky. Copak Chelsea nahrazovala Čecha top hráčem? Odchod Brava mě sere, ale dva tak dobrý golmany v týmu neudržíš.

Reagovat
Baronne

Chelsea za příklad bych zrovna nedával, páč Courtois je přeceňovanej posranec a Begovič se mě líbil víc..

Reagovat
johan14

Keby si nekecal, čo také Bego ukázal?

Reagovat
Baronne

Nemusel ani tolik ukazovat, protože Courtois ukázal úplný hovno

Reagovat
johan14

Máš pravdu. Titul v PL a La Lige má každý k o k o t.

Reagovat
Baronne

Mluviim o posledních dvou sezónách v Chelsea, v La Lige byl dobrej, v PL chytá pravidelně sračku

Reagovat
johan14

Kto bol v bráne v majstrovskej sezóne? PČ to nebol.

Reagovat
Baronne

Tys ho asi moc neviděl chytat co? Já měl za ty dvě sezóny Chelsea nasledováno docela dost matchů, takže jsem na vlastní oči viděl, že chytá jak kretén.

Reagovat
johan14

Ja swom videl všetky, a chytal dobre. Jak kretén chytá teraz Big Pete v Arsenale.

Reagovat
Baronne

Jo já nejsem salty kvuli tomu že Čech nechytal, ten chytá jak kretén už dýl... Ale Courtois bohužel chytá 2 sezony jako matlák, vůbec žádná jistota, úplně zbytečný kiksy..

Reagovat
johan14

Uznávam, že u Atlétov bol lepší, no ten hate na neho je prehnaný. Minulú sezónu hrala hlavne obrana na pi..

Reagovat
Baronne

Mě spíš právě přijde že ten hype je přehnanej . Ale na obraně se shodnem, ta je tragická do teď, když dostanem v poháru dva góly od Rovers.. A posila pořád nikde

Reagovat
johan14

Je ten Ter naozaj tak dobrý? Počkám si.

Reagovat
Baronne

Neni..

Reagovat
patas92

Je

Reagovat
JM

Reagovat
patas92

Za svoje působení vychytal Barce 3 velké trofeje, kolik toho vychytal Keylor za stejnou dobu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vychytal Takze nebyt jeho, tak ty trofeje Barca nema?

Reagovat
patas92

Zásluhu na nich má dost velkou

Reagovat
JM

Za tu dobu, co je jednička - tedy ty velké soutěže chytá (rok) hned vychytal Ligu mistrů. V této sezoně by měli být oba (Keylor i Ter Stegen) jasné jedničky, tak můžeme potom porovnat, kdo je lepší brankář

Reagovat
patas92

tak se příště hned nesměj jak kokot

Reagovat
JM

Smál jsem tomu, že jsem od tebe ani jinou odpověď nečekal. U tebe už jsou takové reakce automatické

Reagovat
patas92

Takže Ter Stegen není dobrý brankář?

Reagovat
CHONG

Ne

Reagovat
johan14

Je? Určite? Počkám si.

Reagovat
patas92

Lepší než Bravo zatím asi není, ale nevím, proč by se o něm mělo pochybovat. Loni na podzim dostal pár hloupých gólů, ale pak už chytal dobře. Celou předminulou sezónu, kdy vychytal Ligu mistrů, chytal perfektně.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Baronne

Reagovat
CHONG

Reagovat
Baronne

Reagovat
patas92

Jsi kretén, no

Reagovat
CHONG

Nezvládáš

Reagovat
JM

Mě o tom zatím ještě úplně nepřesvědčil, ale rád si počkám, jak se mu povede teď, kdy má být jasná jednička.

Reagovat
johan14

Pepka neznášam, ale určite vie, koho a prečo kupoval.

Reagovat
Lamskej#RMCF

Stegen není dobrý. ..vždy když sem ho viděl chytat, věděl sem proč chytá Bravo. ..i když ten sám taky není extra třída. ..

Reagovat
patas92

Reagovat
Manik...

Vychytal... To je jako když Casilla vychytal LM

Reagovat
patas92

Casilla byl jednička pro LM?

Reagovat
smazaný uživatel

tak on ten Cilessen jako dvojka nebude takovej problem jakoze ter Stegen ma byt jednicka

Reagovat
Manik...

Čecha nahradili Begovičem, to se ti nezdá dostatečně kvalitní náhrada?

Reagovat
smazaný uživatel

Ktory klub ma dvoch uplne top brankarov a udrzi ich spolu dlhsie nez rok? Velmi dobre na tom je napr. Arsenal kde je Ospina a CFC s Begovicom, ale inac spravidla je skoro vsade dvojka nejaky priemerak z pochopitelnych dôvodov.

Reagovat
veikko

Nehorázně špatný gólman, mohli by ještě vyměnit ter Stegena za Zoeta a Real si to s Atléticem rozdá o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich přestupy absolutně nedávají logiku, přeci s takovou akademií nemají za potřebí kupovat mladíky z Kolumbie, kteří se ani nemusí etablovat, nebo platit za hostování hráči, který za rok zmizí. Navíc ty přestupy ven jsou za úplně směšný částky (Ricardo van Rhijn, Fischer, van der Hoorn). A ve finále angažování Bozse asi nebyl úplně chytrý tah, už ona samotná příprava byla katastrofa a zatim dvě výhry v sezóně .. na klub jako je Ajax dost smutný.

Reagovat
fantomas

Že Bosz bude potřebovat čas, a hodně času, bylo jasný od začátku. (Aspon se nevypadlo hned ve 3. předkole, aby byl tým uplně bez pohárů, jako minule.) Proto se měl ale taky podpořit posilama, a místo toho Overmars a spol. zatim jen sedí a čumí.

Reagovat
Stiksxx

Ti zmínění hráči odcházeli za směšný částky, protože pořádně nehráli a nebyli na vrcholu.

Reagovat
smazaný uživatel

úplně nasledovaný je nemám, ale přesto odešli dva hráči do obrany a zalepilo se to Westermannem. A přeci jen Rhijn měl dříve celkem solidní zájemce a vyřeší se to Bruggama, to mi nějak nejde do hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

s van Rhijnem to dojebali uplne

Reagovat
jáá

to máš bohužel pravdu...já ho měl děsně rád...tahal tu lajnu nahoru dolu, nebál se jít dopředu, centry, střely z dálky atd...Tete má 10 míčů a 10 se otočí a nahraje zpět na Veltmana nebo mu běží pomoct Bazoer....viz včerejší utkání...pak je tam El Ghazi úplně sám, předtím mu dost pomáhal van Rhijn a mělo to výsledky....ale van Rhijn byl zraněný, tak tam šoupli Teteho a nejednou ho van Rhijn neposadil a když se zranil Tete, tak tam Boer dal Veltmana na RB místo aby dostal van Rhijn šanci...třeba můj otec ajax nesleduje, ale když ho viděl v Jablonci, tak nejhorší hráč na hřišti, třeba mu křivdím, ale rád ho určitě nemám jojo tehdá se o van Rhijna zajimali v AC, myslím, že i Inter atd...

Reagovat
Stiksxx

Já taky moc ne. Vím, že Rhijn hrával celkem pravidelně, pak ho vytlačil ze sestavy Tete, o kterém tady mluví fanoušci Ajaxu, jako o nejhorším RB, který v Ajaxu viděli. Je to asi blbost, ale mě prostě přijde, že de Boer (a nevím, jestli na příkaz Overmarse) chtěl hrát s co nejmladšíma klukama. A to se malinko projevilo i na těch příchodech útočníků, kterým je 18 let a Traoré teda víc. Já osobně bych koupil v týhle chvíli prostě hotovýho 24-25 let útočníka, nejlépe z ligy, aby se nemusel adaptovat, který by mi střílel goly. A až tohle by fungovalo, tak můžu začit experimentovat s 18letýma klukama.

Reagovat
jáá

přesně tak, jsme v situaci, kdy nám to hoří v zádu a nefunguje ve předu, takže to chce někoho, kdo ty goly prostě dá, ale Traore včera nulový...

Reagovat
Stiksxx

Nakonec se dá říct, že jste promarnili van Wolfswinkela.

Reagovat
jáá

já čekal, že po něm půjdou, protože s Gomézem jsem ani na 5 minut nepočítal (i když jsem skrytě silně doufal) ale Balotelli je Balotelli, to by bylo pod jeho úroveň jít k nám

Reagovat
Stiksxx

No počkej. To by bylo pod vaší úroveň brát takovýho kokota jako je on. Rád vás samozřejmě nemám, ale tohle bych vám nepřál.

Reagovat
jáá

tak já proti vám nic nemam a v Evropě fandím všem NL, tak říkal jsem si, že by to možná bylo zajímavý angažmá, kdyby se chytnul, kdyby ten vůl hrál a makal, tak mohl být neskutečný, ale někdy ty kolečky v tý hlavě úplně nefungují to možná mohl přijít i ten hroťák z Tel Avivu, kde byl Bosz..na začátku přestupovýho, takových spekulací a nakonec výsledek zero

Reagovat
Stiksxx

Tak na evropské scéně je to úplně něco jiného.

Reagovat
Switchback

Někdo kdo má Ajax nakoukanej a může ho trochu zhodnotit? Většina ho má zafixovanýho jako tragéda na penalty ale to je celkem fuk, ty se proti nám stejně nekopou ...

Reagovat
smazaný uživatel

uplnej prumerak, nechytne nic navic nez co na neho neleti, nedela kiksy ale v ered neni moc tymu, ktery by ho dokazali vic proverit

Reagovat
smazaný uživatel

a este k tomu aj kokotko

Reagovat
smazaný uživatel

Ked ho Barca kupuje ako cistu dvojku a skoro vsetky zapasy bude hrat Stegen tak to je dobry buy pretoze je tazke udrzat dvoch top GK v jednej brane a Cilessen je velmi kvalitny ajked doteraz nehral v top klube, ale to aj Bravo bol v Sociedade este v 30 rokoch, ale tak vseobecne na trhu je napr Gigi Donnarumma momentalne najvacsi talent na GK v Europe co uz v 16/17 rokoch je fakt opora AC a ajked je "nepredajny" tak prave Barcelona je klub kt. by ho vpoho mohol ziskat a aj som to trochu ocakaval pretoze to by bolo riesenie tej pozicie na dalsich 15 rokov ak by naplnil potencial, takze nejake lepsie moznosti sa najdu

Reagovat
Switchback

Snad jo, já mu i celkem věřím ... snad si aspoň zachytá v CdR

Reagovat
Stiksxx

Ty voe tohle je ostuda. Opět rusové sbírají body do koeficientu a vzdalují se nám. Ajax se tak zavrtal do své vlastní filozofie, že mu ujíždí vlak.

P.S. Cillessen dělá chybu, že jde do Barcy a Barca dělá chybu, že Cillessena kupuje.

Reagovat
johan14

Vám sa vzdaluje asi tak 10 líg, bohužiaľ aj nám.

Reagovat
Puskas

Vám tím pádem tak 20.

Reagovat
johan14

Čítaj môj príspevok DOKONCA, milí Ferenc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dantetomas

Nebud sovinista to my sa vzdalujeme ligam pred nami

Reagovat
Puskas

oběma?

Reagovat
Puskas

o jéj, špatně jsem to přečetl, beru zpět

Reagovat
dantetomas

Ak to pojde takto, tak coskoro aj to bude

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to videl ajax-win, cilessen-win, barca-loose

Reagovat
johan14

Reagovat
Stiksxx

Tak Ajax určitě vyhraje. Přestup bude tak za 10 mega a výš. Ale řekl bych, že spíš prohraje Cillessen než Barca. Jako dvojka by měl stačit, ale on sám si moc už nezahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak kvalitou je Ajax jeho strop, v zadnym lepsim mancaftu ho chtit nebudou, asi ma dostatek sebereflexe a uvedomuje si to taky, takze ma na vyber mezi tim, aby do duchodu chytal v Ajaxu nebo si sel vydelat prachy, byt v kabine s nejlepsimi svetovymi hraci a okusit jine prostredi v La Lize

Reagovat
Stiksxx

tak bohužel to takhle je no. Ale peníze by si vydělal i v širší špičce Serie A nebo Ligue 1 a zaroveň by ale i chytal. Otázkou je, jako mohl mít další nabidky samozřejme.

Reagovat
Alons0

Jeden z nejpřeceňovanějších brankářů světa.

Reagovat
Stiksxx

Asi tak.

Reagovat
Baronne

On se přeceňuje? Já myslel že každej ví že to je průměrák

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
Rudnevs

Ajax Krul je dobrá náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

jak ty prestupy posledni dobou mrdaj, tak tohle se jim povedlo, Krul > Cilessen

Reagovat
Rudnevs

To by som priamo nepovedal, ale aj Krul je dobrý.

Reagovat
livefan

Krul je určitě lepší.

Reagovat
johan14

Johan 14 sa obracia v hrobe.

Reagovat
Hurrikane

A PAN TRENÉR BOSZ odejde kdy?

Reagovat
Hurrikane

A PAN TRENÉR BOSZ odejde kdy?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ho barca taky koupí

Reagovat
Baronne

Masip by roli dvojky nezvládnul?

Reagovat
Baronne

Masip by roli dvojky nezvládnul?

Reagovat
Stiksxx

Nedávno jsem se taky koukal na historii Traorého pod Boszem. A on dal během 13 zápasů 1 gól. Ať si ho tam dává v lize, ale v pohárech bych radši viděl Dolberga.

Reagovat
Free_player

Sakra to ne né ? to bych už radši bral Harta ....

Reagovat
johan14

Lenže Hart na lavičku nepôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní přestupovou politiku Ajaxu opravdu nechápu. Bosze by měli vyhodit, hraje úplné h.

Reagovat
CHONG

Dobrá posila, snad si zachytá co nejvíc

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme si s vámi mohli vytírat prdel s údajně marným Valdésem, zvládneme to i s Cillessenem

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
CHONG

Však se o tom brzy přesvědčíme

Reagovat
Manik...

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mor fotbalu. Ale alespon budou moc hořet v bráně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kdo v barce bude chytat LM, kdyby se náhodou Ter Stegen zranil? Cillessen totiž moct nebude

Reagovat
cr7sux

bude, predkola se nepocitaji

Reagovat
smazaný uživatel

Může... Na předkola se to pravidlo nevztahuje

Reagovat
smazaný uživatel

ale to neplatilo vždycky toto pravidlo ne?

Reagovat
cr7sux

tad 2-3roky to plati myslim

Reagovat
cr7sux

*tak

Reagovat
smazaný uživatel

nemusíš na mě hned kroutit očima, jen si pamatuju, že to dřív nešlo, nějak jsem tu změnu nezaznamenal

Reagovat
cr7sux

Nekroutil jsem na tebe, ale chtel jsem ti naznacit ze si nejsu uplne jisty

Reagovat
Josifek

tak to si nevybral moc vhodnýho smajlíka

Reagovat
Mercury

do poslední chvíle jsem doufal, že nepřijde...jak to přestupové léto dobře začalo a tak blbě skončí. Už jen dát 30+ za Paca, odpálit Munira a...pachuť..

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Stiksxx

Milik za 32 mil. eur.

Cillessen za 12 mil. eur.

A Ajax vytáhl na stůl 20 mil. eur za Baileyho. Ten ale prý zůstává v Genku.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz se mela Barca rovnou dohodnout na vymene Hart - Bravo

Reagovat
Manau

Hart by dvojku určitě nedělal

Reagovat
pawelFCB

Stegen je sice kvalitni golman a bude jednicka..ale pokud se zrani nebo vylouci,tak to bude pro Barcelonu pruser. Cillessen fakt nema kvalitu na to,aby ho v pripade nouze nahradil...

Reagovat
BBystr

jezis za Barcelona dakym zazrakom vzdy posle dobrych brankarov prec a zoberie taketo dreva

Reagovat
OTASi

Taková díra hype jak svině...

Reagovat
smazaný uživatel

I takovej Vaclík mi přijde kvalitou jinde.. Nepochopítelný ze strany Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda odchodu Brava, je to najlepsi brankar sveta.

Reagovat
Stiksxx

Tak Ajax nakonec dostane asi 14 mega.

A prej ten Stegen není 100%, tak o víkendu by mohl už chytat.

Reagovat
Mercury

nestraš

Reagovat
Stiksxx

Bilbao je dobrej soupeř. Alespoň ho prověří.

Reagovat
Mercury

to radši ať chytá Masip

Reagovat
Stiksxx

výkupní klauzule 60 mega.

Reagovat
blaugrana

Nehorázne, ako sa tu kope nohami okolo seba. Kto považoval Brava v Sociedade za svetovu triedu a nepriechodny múr? Dosť mimo to Cillessena odsudzovať. Od tych z bielej strany ma to neprekvapuje, ale to fnukanie fanúšikov Barcy.

Reagovat
Mercury

viděl si ho někdy chytat? ten člověk je synonymem inkonzistence a nespolehlivosti...na Barcu absolutně nemá a doufám, že ho v jejím dresu neuvidím jinde než šoupat nohama na lavičce...srovnání s Bravem je uplně mimo, ten byl o level vyšší třída už když do Barcy přicházel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zase to srovnávání s Bravem neodsuzoval - on byl sice výborným gólmanem už u Socek, ale jeho přestup se taky většinou považoval za chybu. Hlavně ta jeho cena byla tenkrát strašně kritizovaná. Jestli si pamatuju správně.

Reagovat
Manik...

Bravo měl svoje kvality

Reagovat
smazaný uživatel

Jako takhle - málokterýho hráče jsem chtěl do Barci míň, než právě Cillessena. Na stranu druhou mě může překvapit jen a jen mile. Nemůžu jinak, než si počkat, jestli je to fakt takové jelito, za který ho mám.

Bravo OUT a Cillessen IN nedává smysl, to se nemusíme bavit. Celé naše letní vystoupení mi připomíná naše vodáky na OH - celou trať v čele, abychom se na poslední protivodě převrátili ...

Reagovat
Filipow

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele