Chtěl jsem kariéru uzavřít ve Werderu, prohlásil Pizarro

29.07.2018, 18:48
Aktuality
Claudio Pizarro se počtvrté během své kariéry vrátil do Werderu Brémy, kde se po příchodu z Kölnu dohodl na roční spolupráci. Peruánský kanonýr chce na Weserstadionu uzavřít aktivní hráčskou kariéru...

Rodák z Callao se poprvé do severoněmeckého klubu vydal již v roce 1999 z Alianza Lima a dobrými výkony si následně vysloužil přestup do ambiciózního Bayernu Mnichov.

Pizarro si vyzkoušel také působení v Chelsea, odkud se formou hostování vrátil do Brém, načež se do známého prostředí stěhoval natrvalo a opět se zařadil k tahounům SVW.

Historie se opakovala, neboť zkušený útočník si dobrými výkony zasloužil přesun na Säbener Straße, kde od roku 2012 tři sezóny vykonával roli spolehlivého náhradníka.

Přišel další návrat do Werderu, kde si na své konto zapsal 14 ligových gólů, na tuhle hranici už však v dalším ročníku, zejména vinou zdravotních problémů, nedosáhl. Uplynulou sezónu potom bývalý reprezentant Peru strávil s Kölnu, ale nedokázal pomoci zamezit sestupu.

Nyní se pověstný kruh uzavřel, neboť 39letý kanonýr se opětovně vrátil do Brém, kde hodlá zakončit profesionální dráhu. "Jsem rád, že jsem dostal možnost k dalšímu návratu do Werderu, a mám možnost ukončit kariéru v klubu, ve kterém jsem na evropské scéně začal," pochvaluje si Pizarro. "Těším se na předávání svých zkušeností, ale nezastírám, že bych chtěl být platný i na trávníku. Jsem přesvědčený, že společně nás čeká vydařená sezóna," vyhlásil.

Na podzim čtyřicetiletý útočník za Brémy nastoupil do 271 soutěžních utkání, ve kterých si na své konto zapsal 144 gólů a je tak historicky nejúspěšnějším klubovým střelcem. "Byli jsme s Claudiem v kontaktu a obě strany vyjádřily touhu, že by chtěly, aby tady ukončil kariéru," řekl sportovní ředitel Frank Baumann. "Nakonec jsme se dohodli a věříme, že nám pomůže," dodal směrem k návratu brémské ikony, která se domluvila na spolupráci do roku 2019.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (48)

Přidat komentář
FC Porto FC

Tak snad ještě pár golu za Werder dá

Reagovat
smazaný uživatel

počtvrté ...tak sis splnil sen...

Reagovat
smazaný uživatel

Blázen že už neskončí ve 39 letech a pak půjde do Dortmundu a pak se zas vrátí do Brém

Reagovat
smazaný uživatel

Matěj Vydra je lepší.

Reagovat
LidoOP

Ještě aby ne, když je o 13 let mladší

Reagovat
John Obi Mikel

asi tak

Reagovat
Josifek

Otázka je, jestli i tak je pořád lepší

Reagovat
JohnnyDynamite

werder začíná být zajímavý,ale návraty harnika a pizzara to je chyba...

Reagovat
stas87

V com?

Reagovat
vladino10

Těším se na předávání svých zkušeností, ale nezastírám, že bych chtěl být platný i na trávníku.

z tohto je jasné, že ani on sám už necíti, že by mal hrať na trávniku nejakú dôležitú úlohu, ale ako vzor pre chalanov okolo neho, legenda a kopec skúseností určite pomôže v inom smere..kde je problém?

Reagovat
JohnnyDynamite

Pizzara chápu v tom,že to bere jako rozlučkovou sezonu,ale v poslední době přivedli hodně utočníků což moc nedává smysl když by potřebovali náhradu za Januzovice a Delaneye a hlavně posílit obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel Klaasem, to je hodně velká kvalita.. Harnik taky pro werder není špatný hráč.

Reagovat
stas87

Ale on neprichadza do zakladnej zostavy a ani na post prveho nahradnika. Skor bude mentor pre Eggesteina a bude pozitivny vplyv do kabiny, teoreticky moze zacat aj trenersku karieru po ukonceni hracskej a v tejto sezone uz moze zacat sbierat skusenosti. Ak sa tym smerom vyda.

Podla mna sa upravi system hry tak, aby v nom bolo uspesnych co najviac hracov, ktori prisli v tomto okne. A Kohfeldt je typom trenera, co sa neustale uci a nezostava pri jednom rozostaveniu a nedrzi sa ho ako baran. Posilnit utok bolo potrebne, pretoze na ihrisku Stuttgartu ten tim posobil uplne bezradne a ani na lavicke nebol nikto, kto by pomohol. A VfB skvele branilo v zapasoch doma. Tam bol ten najväcsi zmar a tam Kohfeldt s Baumannom pochopili, ze ak sa ma Werder posunut hore a vymanit sa z pasma zostupu, tak to pojde najskor cez ofenzivu. Po rokoch tak mame kam siahnut a mozeme poslat kvalitu z lavicky. Co mi zatial nevadi, ale casom bude je fakt, ze sme pre hracov prestupna stanica za lepsim. O rok v lete budeme asi odolavat ponukam za Augustinssona, Pavlenku a mozno aj za Rashicu..A ja by som v buducnu rad videl to, ze pustime vzdy len jedneho, maximalne dvoch hracov a tim sa prilis neoslabi.

Bol by som osobne rad, ak by Claudio dostal v poslednom kole proti RB doveru od zaciatku a rozlucil sa tak na Weseru s fanusikmi. A ked to nebude plnych 90. minut, tak aspon dvadsat minut by dostat mohol. Hlavne ale nech sa od neho co najviac nauci Eggestein a v buducnu nas potiahne v utoku.

Reagovat
Vilppu

Místo Juna snad bude alternovat Klaassen, složení obrany je poměrně jasný, ale je pravda že za Delaneyho by ještě někdo přijít mohl (měl)

Pavlenka - Gebre; Moisander; Veljkovic; Augustinsson - Eggestein; ??? - Klaassen - Rashica; Kruse; Kainz

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Respekt

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Recoba Inter

Bundesligová legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Witsel podle všeho asi k nám. To už by pak těch streďáku bylo najednou přespříliš.

Pro Rodeho a Sahina už pak definitivně u nas nevidím misto.

Reagovat
db18

zrovna takový nesympaťák...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Witsel v repre ukázal, že i po Res angažmá v Číně je stále dobrý fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Witsela som mal rád ešte v Anderlechte a Benfice, ale po prestupe do Ruska a potom Číny som sa o neho prestal zaujímať. Nechápem tej nákupnej politike Dortmundu v súčasnosti, dvoch hráčov už toto leto preplatili a teraz príde skoro 30-ročný borec, ktorého očividne viac zaujíma vlastná peňaženka, ako nejaké ambície a úspechy. Predpokladám, že bude stáť cez 20 mega, čo by nebol až taký problém, ale na CM je to podľa mňa zbytočný nákup, nemá ani perspektívu, ani takú kvalitu, aby tú zálohu niekam posunul.

Reagovat
smazaný uživatel

no a navíc fakt netuším jak by to pak všechno chtěli poskládat:

Bude se hrát pravděpodobně 4-3-3 ale i tak na ty 3 střeďáky tam je moc hráčů prostě.

Götze, Dahoud, Delaney, Witsel mají největší šance samozřejmě a pak minimálně jeden z dvojice Sahin a Rode snad odejde.

Já bych to rád viděl nějak takhle:

Hitz - Piszczek, Diallo, Akanji, Guerreiro - Delaney, Götze, Dahoud (Witsel) - Pulisic, Phillip (pokud jako vážně nepříjde ještě hroťák), Reus

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa hrot ešte musí na 100% prísť, už sú dokonca aj nejaké špekulácie o Higuainovi Ale tak sa snáď Watzke ešte nepomiatol. Ja myslím, že v tej zálohe bude aj Weigl, ak neodíde do PSG a povedal by som, že Pulisic pôjde ešte toto leto preč. Favre to bude mať mimoriadne náročné no

Reagovat
andrew96

Absolutně tomu nerozumím. Snad z toho dneska definitivně sešlo.

Reagovat
Josifek

Reagovat
raduinho

Tahle prodejná kurvička měla už dávno skončit. V lednu půjde ještě do Bayernu a za rok zase zpátky do Brém. Kokotko.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš být hodně nešťastný v té slovenské dědině z které píšeš na internet

Reagovat
raduinho

V podstatě máš pravdu, píšu z Brna. Neštastný je možná tak Pizzaro, který pendluje mezi kluby jak kurvička.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Vole, do Bayernu ve skro 40ti? tak to by byl totální Král, kdyby mu to vyšlo, i tak je borec.

Reagovat
Zark

hmm, tak ono mu bude 40 ještě před lednem

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem slyšel od mého kamaráda, že za vedení jeho příbuzného v jednom klubu mu bylo svazem přímo zakázáno postoupit do vyšší soutěže z marketingových důvodů v hokeji. Začínám mít pocit, že to neplatí jen pro hokej a ne jen pro naší zemi. Proč mám pocit, že některé kluby schválně stagnují? Jako sorry, se vší úctou k Pizarrovi. Co za perspektivu je to pro Werder? Neměl by zvláště takový klub stavět na mladých? Rozumim tomu, že poskládat tým není tak snadné jako ve FM nebo ve fifě, kde na koho si ukážeme a máme peníze, ten k nám jde. Ale proč takové přestupy? Vždyť musí nějak scautovat a na nějakého mladíčka musí mít vždycky. Ne každý stojí 90 mega, když to není Mbappé.

Reagovat
smazaný uživatel

generator nahodnych slov?

Reagovat
smazaný uživatel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua.

Reagovat
Hany45

Po prvé se vrátil dveřmi, po druhé oknem, po třetí okénkem ve sklepě a teď se vrátil komínem

Reagovat
Zark

pokaždé dvěma. víš o tom hovno

Reagovat
Hany45

Nerozumím řeči tvého kmene.

Reagovat
Zark

dveřma

Reagovat
Pride

OT: Howedes do Lokomotivu. Může mi někdo vysvětlit proč? Pamatuju si ho jako velkou oporu Schalke, tak jak je možné, že se s ním najednou nepočítá?

Reagovat
Kixi Syhimour

Měl špatnou sezónu v Juventusu, decimovala ho zranění a moc toho nenahrál + se uvažuje o návratu Leonarda Bonucciho z AC Milán, nebo že Caldara dotsane více prostoru

Reagovat
Pride

Ale on byl v Juventusu jen na hostování pokud vím. To znamená, že se měl vrátit do Schalke kde byl vždycky opora.

Je mi jasný, že by byl Juventusu k ničemu, ale nechápu proč ho nechce Schalke.

Reagovat
Rudnevs

V Schalke pre neho nie je miesto, neplánujú s ním.

Reagovat
Rudnevs

A teraz po sezóne v Juventuse to zasa tak prekvapivé nie je, on vtedy odchádzal kvôli tomu, že mu Tedesco zobral pásku i stabilné miesto v základnej zostave... Ťažko povedať prečo, trebárs tam bolo niečo osobné alebo mu proste len nesedel do systému.

Reagovat
Pride

Aha, díky. Já jsem si pořád myslel, že odcházel že Schalke, protože chtěl do většího klubu a ono je to úplně jinak.

Reagovat
Rudnevs

Nie, to určite nie... On sám pri odchode vravel, že keby mu niekto pred pár týždňami povedal, že zo Schalke odíde, tak ho označí za blázna. Mal ponuky z rôznych veľkých klubov, kde mohol vyhrávať tituly, ale vždy sa rozhodol ostať v Schalke, pretože je podľa jeho vlastných slov oveľa emotívnejšie a lepšie, keď sa podarí vyhrať titul raz za čas než keď vyhráva každý rok titul trebárs s Bayernom. Keby s ním neprestali počítať, tak by tam podľa mňa ostal do konca kariéry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele