Chelsea udělala z Moraty nejdražšího španělského hráče historie

21.07.2017, 20:08
Aktuality
Álvaro Morata byl oficiálně představen jako nová posila Chelsea. Ta se na příchodu španělského útočníka z Realu Madrid dohodla ve středu, hráč dnes úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a následně také podepsal smlouvu...

24letý fotbalista podepsal v Londýně smlouvu na pět sezon. Blues za něho zaplatí šedesát milionů liber, žádný jiný španělský hráč za takovou sumu nikdy nepřestoupil.

Morata je odchovancem Realu Madrid a po působení v Juventusu se do Bílého baletu loni vrátil. Celkem stihl dvacet soutěžních branek, přesto nebyl po individuální stránce spokojen, trenér Zinedine Zidane totiž dával přednost Karimu Benzemovi a na španělského reprezentanta v důležitých zápasech zůstávalo místo jenom na lavičce náhradníků.

"Álvaro svou třídu prokázal na té nejvyšší úrovni a jeho kvality budou důležitým přídavkem," nepochybuje technický ředitel Michael Emenalo.

Moratovi by místo v kabině mohl uvolnit jeho naturalizovaný krajan Diego Costa, který nehraje nejdůležitější roli v dalších plánech manažera Antonia Conteho.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (859)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele