CHELSEA: REKORDNÍ ZTRÁTA

27.01.2006, 20:11
Aktuality
Londýnská Chelsea sice nezadržitelně kráčí k druhému titulu v řadě, má ale i svou stinnou stránku - v minulé sezóně zaznamenala rekordní ztrátu. Z její pokladny zmizelo 140 miliónů liber!

Ztráta je mnohem vyšší, než jaká byla v prvním roce vlády Romana Abramoviče, v sezóně 2003-2004 klub prodělal 88 miliónů liber. Podle výkonného ředitele Petera Kenyona je to však v pořádku, všechno prý jde "podle plánu".

"Tato čísla reflektují pokračující restrukturalizaci klubu, kterou jsme začali v roce 2003. Za zvýšení ztráty můžou především mimořádné jednorázové výdaje, které nám pomohou dosáhnout našeho cíle, to jest vyrovnání rozpočtu v sezóně 2009/2010," uvedl Kenyon.

Za mimořádné výdaje označil platbu 25,5 miliónů za předčasné ukončení sponzorské smlouvy s firmou Umbro, dalších téměř 25 miliónů pak Chelsea prodělala na nepovedených nákupech Adriana Mutu a Juana Sebastiana Veróna, pět miliónů spolkla akademie pro mladé talenty. "Velký dopad mělo ukončení smlouvy s firmou Umbro, ale nový kontrakt s Adidasem zatím žádný zisk nepřinesl. Totéž platí o smlouvě se Samsungem, která je největší v historii Premier League," dodal Kenyon.

Roman Abramovič už do klubu "napumpoval" neuvěřitelných 330 miliónů liber, tedy téměř 14 miliard korun, z toho 265 miliónů na nákup hráčů. Na platy ročně "padne" přes sto miliónů liber.

Autor: Petr Starý

Komentáře (37)

Přidat komentář
HOST*Desteros

Abrahamoviče zavřou a Chelsea zbankrotuje

Reagovat
smazaný uživatel

presne chelsea je tym bez buducnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo ho to po čase prestane baviť a Chelsea zbankrotuje

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea opět spadne do toho průměru, kde patří a vše se vrátí do starých kolejí. Už žádní zmatení čeští fandové Chelsea nebudou, no ale možná budou, všichni totiž říkají, že ji fandí z dob ještě před Abramovičem. Vsadím litr, že Abramoviče uvězní ještě do konce tohoto roku, to je jasné jak facka. Láska a spravedlnost vždycky zvítězí nad lží a nenávistí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se s tebou klidně vsadím.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím však, že kursy na jeho uvěznění budou nízké, takže se to ani nevyplatí....

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké kurzy. Píšeš, že vsadíš litr, že ho uvězní, já vsadím litr, že ne. Vyhraješ ty nebo já, jiná možnost není. To máš vlastně kurz 2:1 bez manipulačních poplatků. Jen bych se chtěl ujistit, co myslíš tím litrem

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že vsadíš, že jej uvězní, ale ty jsi záporný úkaz fotbalového fanouška

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl vsázet na to, že ho zavřou, když si to nemyslím? Tím rozhodně nejsem žádným úkazem.

Reagovat
smazaný uživatel

protože bagr qawčo

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, každý člověk se vyjadřuje nějak (nemyslím to zle )

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by ste mali pravdu chlapsi

Reagovat
antimadrista

cha cha už to ty rusáci tunelujou

Reagovat
HOST*PUYOL

Tonto clanok je uplna blbost.

Mozno za uctovne obdobie vycislili stratu 140 mega,ale nechapen,co tam robia prestupy Verona a Mutua-spred 2,5 roka

A tie mluvy zacnu vynasat,takze uvidime za rok.

Inak dovolim si tvrdit,za CHELSEA JE ZISKOVA

Pretoze:

1:klub kupil za asi 100 mega libier a boli tam hraci ako:Gallas,Lampard,Terry,Gudjohnsen...

2:Chelsea ma kupit pozemok za 400 mega,kde ma stat 65 tisicovy stadion tiez za asi 400 mega,.

Velku cast tohto pozemku preda,lebo tam budu stat hotely...,ktore nebudu Abramovicove.Ak sa z neho medzicasom nestal developer Tu sa mu asi 200-250 mega vrati.

Stary stadio ma predat za 500 mega

Celkovo to znamena,ze do klubu da asi 650 mega a to budu mat novy stadion

Pevne dufam,ze v Champions League vypadnu,tomuto umelemu klubu NESMIE NIKTO FANDIT

Reagovat
PJ

Článek neni blbost, píše se o tom ve všech britských médiích, je to oficiální informace. Účetnictví klubu za tu sezónu vykázalo ztrátu 140 miliónů, tak to prostě je...

Co tam dělaji ty přestupy to nevim, tomu nerozumim. A jinak to s tim stadiónem je blbost, to si vymysleli novináři, Chelsea to popřela. Bude rozšiřovat Stamford Bridge a ne kupovat pouzemek a stavět novej stadión.

Reagovat
HOST*PUYOL

Ajtak jedine co Chelsey prajem je BANKROT.

Ale Abramovic ma asi 20 mld eur

Reagovat
HOST*Vitus Urbo

Nemůžu si pomoct ale Stamford Bridge mi nepříde tak moc nevyhovující aby museli okamžitě stavet nový stadion. Jedině že by Abram. nevěděl co s penězma. Ale myslím že (jak píše PUYOL) 400 čísel za pozemek a dalších 400 za stavbu je jako jednorázový výdaj moc i na něho.

Reagovat
smazaný uživatel

No ona se ty ziskovost dá říct jinak - prostě Abramovič investoval do firmy. Investoval ve stabilním britském prostředí, restrukturalizoval firmu, do který najmul špičkový zaměstnance, dal jim špičkový podmínky pro práci, nemusí platit nájem, protože sídlo firmy je ve vlastní nemovitosti, investoval do výchovy budoucích kvalifikovaných zaměstnanců, zbavil firmu dluhů, ze kterých by mesel platit úroky, navíc má zajištěný vysoký vedlejší příjmy. To všechno něco stojí, ale je jen otázka času, než přijde zisk. Kdo má aspoň ty nejprimitivnější znalosti ekonomiky pochopí, kdo nepochopí, je primitiv.

Reagovat
Mr.Jindros

Souhlas. Abramovič přece není blbej a má to dobře spočítaný... 14 miliard Kč. To je dost i v rámci našeho státu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,akorát mu je jedno,jestli ten zisk bude nebo ne.Ale ten zisk,který od toho očekával,už je teď.

Reagovat
HOST*Kuchta

Chelsea je hnusnej,umělej klub bez tradic a kořenů .Kéž by Abramoviče zavřeli a CHelsea zkrachovala.Co se sere do fotbalu,když tomu ani za mák nerozumí?Kdyby koupil Arsenal,Manchester nebo Liverpool tak to ještě pochopim,protože ty byly slavný a dobrý vždycky a maj kus historie.Finanční poměry se už skoro ustálily,když přišel ten ruskej oligarcha a všechno postavil vzhůru nohama a následek je jenom inflace ve fotbale.To neni normální,aby ostatní kluby museli čekat,kolik nabídně Chelsea .A všychni ty fanoušci Chelsea jsou typově stejný lidi jako fanoušci Sparty.Fandej jim jen proto,že maj prachy a jsou úspěšní.Kdyby Chelsea zkrachovala a na špici by se dostal např.Arsenal,tak by tyhle všichni "fanoušci" fandili jemu.Fuj,z takovejch lidí je mi na blití!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč do toho pleteš Spartu, ketrá má narozdíl od Chelsea historii, úspěchy a je stabilní

Ale můžu ti říct jedno. I kdyby hrála Sparta (Bože, chraň) ve třetí lize, tak sparťanem zůstanu a Spartu budu bránit právě oproti takovejm závistivcům jako jseš ty, ty tele

Reagovat
smazaný uživatel

Původně jsem si říkal, že takový ubožák si ani nezalsouží, abych na něho reagoval, ale když už ses ozval, tak se přidávám k tvému názoru. Sparta forever!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sparťani jsme a Sparťani zůstaneme

Reagovat
smazaný uživatel

Abramovič je jedinej člověk,kterej dokázal vytáhnout průměrný klub úplně nahoru.Takových,jako je on už bylo spousta,ale nikomu se to nepodařilo.Kdyby investoval do mužstev, o kterých píšeš ty, bylo by to k ničemu,protože by zůstaly,tam,kde byly.A taky nechápu,proč do toho pleteš Spartu.Tu nesrovnávej s Chelsea,ale s Realem,Juventusem,Bayernem.

Reagovat
HOST*Andy

Běž si něco honem vykuchtit, protože to co meleš je z hladu. Závist není moc hezká vlastnost, ale bohužel pro českou společnost na denním pořádku. Je mi vás líto.

Reagovat
HOST*Kuchta

Navíc Abramovič neni žádnej úspěšnej podnikatel,ale obyčejnej zloděj!Dalo by se říct takovej ruskej Kožený!Peníze má z dob ruský ropný privatizace,kdy tam lítaly úplatky ve stamilionech dolarů.On měl vazby na Berezovskýho,uplatil nějaký úředníky a přepsal na sebe majoritní podíl Sibněftu,do tý doby státního podniku.Mimochodem Sibněft je 3.největší ruská ropná společnost!

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlas

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tady souhlas. V Rusku to při privatizaci rozkradli úplně stejně jako tady

Reagovat
Mr.Jindros

Možná je to zloděj. Ale zatraceně chytrej, schopnej a v jistym smyslu obdivuhodnej. Já mít takový prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

presne. ako suhlasim s tym, ako ziskal sibneft. ALe na druhej strane uz predtym bola z neho velka ryba a schopny obchodnik. On i na tie uplatky musel zobrat peniaze. ja

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kdybys měl takové prachy, tak od něho Chelsea koupíš a necháš ji zbankrotovat, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bola teda sakra dobra narazka!

Mas odomna pochvalu

Reagovat
HOST*Andy

hey sorry, ale já myslím že těch Abramovichů bylo v Rusku víc a kradli všichni.

Reagovat
HOST*Becks

Jediný co se k tomu všemu dá říct je:SMRT CHELSEa..a nejvíc mně dostávaj ty lidi,kteří furt tvrdí že si Abramovič přivede do Chelsea koho chce,což je totální hovadina,kolik hráčů už chtěl??A kolik se mu na to vysralo..(Ronaldinho,Nistelrooy,Beckham,Shevchenko,Puyol,Eto´o,Adriano...atd. atd.

Jinak Chelsea hraje ten nejnudnějs¨ší fotbal co jen de!!Radši budu čumět třeba na WBA-Birmingham než na např.: Chelsea-Bolton.....Stejně jen otázka času kdy upadnou do toho středu a já si jen přeju ať je to co nejblíž,alespoň žr jí vyklep Mamchester a Terrymu pořádně sklapla držka..s těma jeho kecama že neprohrajou ani jednou v sezoně,no a co se týče Čecha,tak to neni anï náhodou lepší gólman, zanm min. 4 lepší gólmany jak on:Reina,der Sar,Buffon,Frey...Čech nechytí nic navíc,sebere pár centrů a hotovo!!!I ted dostává víc gólů(některé po jeho chybách)

Reagovat
HOST*Andy

Zato Beckham hraje ten nejlepší fotbal, co? Ty namyšlenej ňoumo!

Reagovat
HOST*Becks

Kdo tady řikal že hraje nejlepší fotbal???ale dá se na ty jeho supr pasy a senza trestňáky dívat.....Ať žije modla anglického fotbalu DAVID BECKHAM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele