Chelsea na hostování přivedla útočníka Pata

30.01.2016, 10:07
Aktuality
Alexandre Pato se stal oficiálně posilou Chelsea. Ta získala 26letého útočníka na půlroční hostování z Corinthians, součástí dohody je rovněž blíže neupřesněná přestupová opce...

Stále mladý útočník si udělal jméno během více než pětiletého působení v AC Milán, postupně však díky sérii zdravotních problémů vypadl ze sestavy a nakonec odešel do Corinthians.

Nyní se Pato do Evropy vrací, když ho na půlroční hostování s opcí získala Chelsea, kde by měl nahradit Falcaa, jenž se nedokázal prosadit. "Jsem šťastný, že jsem mohl podepsat Chelsea. Těším se, až budu moci hrát," prohlásil po podpisu smlouvy sám Pato. "Není to pro nás riskantní přestup. Proto přichází na hostování, abychom dokázali zjistit, jestli se dokáže přizpůsobit," uvedl na adresu nové akvizice manažer Guus Hiddink.

Nyní již bývalý brazilský reprezentant odehrál za svoji zemi celkem 28 soutěžních zápasům, ve kterých se desetkrát střelecky prosadil. Pato se rovněž účastnil Olympijských her 2008 a 2012.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (929)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele