Chceme přesvědčit Heynckese, potvrdil Hoeneß

01.02.2018, 23:08
Aktuality
Bayern Mnichov se po návratu Juppa Heynckese zvedl a směřuje k obhajobě mistrovského primátu, který by pod vedením ostříleného matadora nemusel být poslední. Prezident bavorského velkoklubu Uli Hoeneß potvrdil, že FCB chce zkušeného lodivoda přesvědčit k pokračování pro další sezónu...

Do letošního ročníku Bayern Mnichov vstupoval s velkými ambicemi, ovšem rozjezd se mu pod vedením Carla Ancelottiho nepodařil podle představ a tak došlo ke změně.

Italského stratéga, proti němuž stálo několik zkušených hráčů, nahradil starý známý Jupp Heynckes, který byl dříve s Bayernem Mnichov úspěšný, což potvrzuje i při čtvrtém působení na lavičce bavorského mužstva. Aktuálně má ligový obhájce na čele náskok 16 bodů.

Za normálních okolností by tak vedení Bayernu nového kormidelníka hledat nemuselo, ovšem Heynckes na návrat kývl s tím, že tradiční klub povede jen do konce sezóny.

Klub ze Säbener Straße se však s tímto nehodlá smířit a podle vyjádření prezidenta Uliho Hoeneße chce s 72letým matadorem prodloužit kontrakt i pro nadcházející ročník. "Nemáme žádné alternativy, pořád věříme, že dokážeme Juppa Heynckese přesvědčit, aby zůstal další rok," řekl k otázce ohledně nového trenéra Hoeneß. "Hráči mají Juppa rádi, snažíme se mu vysvětit, že jeho poslání v Bayernu zatím není dokončeno," uvedl. "Pořád je šance," věří prezident Bavorů.

V souvislosti s novým trenérem byl s Bayernem Mnichov opakovaně spojovaný Thomas Tuchel, jenž naposledy vedl konkurenční Dortmund, hodně se pak mluví i o Julianovi Nagelsmannovi z Hoffenheimu, ovšem vesnický celek nyní ještě progresivního kouče neuvolní.

Autor: Jiří Vojík / espnfc.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Z Uliho tuku by sa vypražili rezne minimálne pre celú africkú dedinu. Prasa hnusné ...

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej věhlasnej celek jako je Bayern nemůže sehnat trenéra, ten svět jde vážně do sraček

Reagovat
jv

On ho spíše nechce hledat, to je docela rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on se ten problém začíná docela prohlubovat, třeba u nás jsme před Josém taky nedokázali sehnat nikoho lepšího než byl Moyes nebo LVG jehož metody se ve fotbale úspěšně uplatňovaly někde do roku 2005. Ale tady je to spíš jak říkáš no, to je první kámen úrazu.

Reagovat
jv

Právě chtějí ještě aspoň na rok Juppa s tím, že potom dorazí Nagelsmann.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě se divím, že v době kdy fotbal ovládaj prachy už tam není, i když tuhle variantu nezastávám, ale jako jo, asi vědí co dělaj.

Reagovat
jv

Julian má na Bayern ještě čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Na světě je jen málo lepších trenérů než Heynckes.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas, ale je to stejný jako kdyby my jsme po Moyesovi angažovali SAFa, jen oddalování něčeho co musí skončit.

Reagovat
blade115

Tak pokud jim za ten rok nebo třeba i dva "dospěje" Nagelsman nebo se uvolní Low... Proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lowa chce už několik let Peréz.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rich

Myslím si, že vedení Bayernu dělá dobře, že zkouší Haynckese přesvědčit, aby prodloužil. Osobně si myslím, že ten jeden rok by mohl ještě vést Bayern. Třeba Muller, ten pod Ancelottim měl mizernou sezonu a teď, opět hraje velice dobře, přidal už pár gólů. Velké zlepšení díky Haynckesovi odvádí i Coman.

Je to prostě o tom, že Haynckes je výborný trenér a to nikdo nemůže popřít. Navíc v tuhle chvíli není lepší německý trenér, prostě není. Nagelsman je moc mladý a Tuchel se podle mě do Bayernu nehodí. A jelikož to vypadá, že Bayern konečně prozřel a nechce trenéra třeba z Francie nebo Španělska, ale chtějí Němce.

Chce to rok prodloužení a pak hned se kormidla chopí Low.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý, ale podle mě pravděpodobnější spíš, že prodlouží u DFB.

Reagovat
Rich

Já bych s tím moc nepočítal, Low dost často byl spojený s Bayernem, navíc Bayern se ho bude snažit ulovit a přesvědčit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ale nebude záležet na tom, jak dlouho ho mají vyhlídnutýho nebo jednají, přechod z repre na klub musí bejt těžkej a Löw už odmítl i jiný kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, ze ho vykopli predtim kvuli Pepkovo tiktiktiktiknudakakakakaka

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hlavne, že komentuješ to o čom nemáš prehlad.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se predved

Reagovat
BílíAndelDrcKo

čo sa mám čo predvádzat, Heynckes dlhodobo ohlasoval koniec, určite by konšpiráciou Bayern vyhodil trénera po takej megaúspešnej sezone a sezone pred tým... logika

Reagovat
smazaný uživatel

Jaka logika? Kdyz uz zime byl dohodnuty prichod Pepka.

Treble byl posledni sezonu, kdy skoncil. A odchod oznamil v zime az se vyplynulo, ze prijde Pep!

Zrovna odchod Jupp se rozebiralo uz v zime a ve spojeni, ze odchazi kvuli Pepkovo angazma a Bayern ma ambice vyhrat v dalsi roce LM. Kvuli LM vlastne sel Pep do Bayern

Respektive Uli nemohl ani cekat, ze Jupp je dovedou az k treble v tom roce, kdy ho vykopnou do zadku

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ved to nedáva logiku preboha ak by Heynckess nekončil aký zmysel by ho malo vyhadzovat preboha ked pred tým bol vo finále LM a mužstvo valcovalo aj dalšiu sezonu v kt. získalo tebble.... Heynces musel dávno oznámit že končí ved mal preboha nejakých 66 rokov a preto nechce pokračovat ani teraz. V množstve rozhovorv uviedol že všetko okolo toho a cestovanie ho už velmi unavuje. Určite by sa tam vrátil keby s ním tak pozametali ako sa snažíš naznačit ....

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze v te doby uz bylo jasne, ze prijde Pepek a pote zacal kecy od Jupp, ze konci a jde do duchodu. To co se mele bokem a pred noviny a fanousky, aby se nevytvorilo tlak na dalsi trenera.

Jupp byl u fandu dost oblibeny a zrovna dost fandu Pepka moc nechteli, kvuli prizpusobeni stylu.

A to uz se nelibilo i pred jeho angazma a dost se o tom povidalo v zime. Ano tesne predtim, nez vyhrali treble.

Navic, vykopli jeste neznamena, ze se rozejdou ve zlem. Dokonce Uli nekde zminil, ze Jupp byl jeden z tech co zustal kamarad i v dobe, kdy sedel kvuli dane.

Moje logika je: ze bayern podespal Pepka kvuli vyhru v LM. Jupp kvuli tomu proste musel skoncit nakonci sezonu. Nikdo netusil, ze zrovna na konci vyhrajou treble i LM.

Ten tym co mel Jupp byl hodne perspektivni a take hrali TOP do lonske SF v LM. To by byl Jupp hloupy, aby sel do duchodu s takovym tymu. Se stejnym tymem nedotahli ani Pep ani Ancelotti k vytouzenem LM. (Titul ve srandu ligu BL o jednoho velkoklubu:tymu se nepocita )

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Ešte ra, načo, preboha načo by Bayern menil Heynckesa takým spôsobom. Ak by bol s Heynckesom nespokojní tak ho vymenia hned v tej zime ako sa dohodli s Guardiolom. Toto je uplne smiešna konšpirácia.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to tak nechapes? 2 sezony bez LM uspechu a jeden z TOP kadr v Evrope... podepsali Pepka v zime a zrovna jim Jupp vyhraje treble na jare. Co je na tom tezkeho pochopit?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Bez uspechu preboha? Ved rok pred tým hrali finále s Chelsea, kt neštastne prehrali na penalty. Ved to bolo vtedy ich druhe finale za 10 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Bayern jde vzdy po vitezstvi ne? Proto sli pro Pepka a doufali, ze vyhrajou LM. A mezitim jim Jupp vyhral LM a treble byl doma.

Porad si myslim, ze pokud nedohodli s Pep tak brzo a Jupp by zustal o sezonu navic, tak by LM obhajili. Ale co, je to jedno... Stejne je mi bavoraci ukradeny

Reagovat
Rich

To co píšeš není logický, každý fanoušek Bayernu ti řekně, že Heynckes nebyl vyhozený. On sám řekl, že po těch dvou letech s Bayernem se rozloučí a chce mít klid. To bylo na konci sezóny 2012/ 2013. Vedení Bayernu to vědělo, že bude chtít jít na odpočinek, tak sehnali Guardiolu, kdy se očekávalo, že naváže na zopakování titulu, jenomže to se nikdy nestalo. Guardiola byl dobrý trenér měl úspěch taky, ale nikdy nevyhrál ligu mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

To se reklo a nakecalo na konci roku, kvuli uspesny treble.

To co se probehlo predtim v zime uz byl jiny kafe.

To mas fanda a fandu, kazdy kus to jiny prehled o situace.

Zrovna Pepkuv comeback byl hodne probirane a zacalo uz v zime ve spojeni s Jupp.

Treba to nekdo vnima jinak, ze Jupp skoncil sam. Ale nemyslim si, ze to tak je...

Dokazuje to i jeho navrat do Bayernu po vyhazov C.Ancelotti...

Porad si myslim, ze Bayern mohl ten dalsi rok obhajit LM a skoda, ze Jupp musel jit.

Reagovat
Bayern +

Nie je pravda, však si sám protirečíš. Veľmi zjednodušene povedané: Bayern zohnal Guardiolu už v zime a Heynckess to tak trochu zahral do autu a povedal, že končí pre tie a tie dôvody. Vôbec to nebolo tak, že Jupp sa definitívne rozhodol skončiť a NÁSLEDNE NA TO Bayern zháňal Guardiolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak diky a konecne. Pises to tak jak to presne vidim i ja.

Akorat, ja to neumim napsat jednoduse

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
C-M@ster

A víš určitě, že ho vykopli a že sám nekončil?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
maxton

ted uz ti neodpise

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nedozvime nikdy, jestli skoncil nebo ho vykopli na ukor Pepka....

https://www.theguardian.com/football/blog/2013/may/24/jupp-heynckes-bayern-munich-pep-guardiola

http://www.the42.ie/jupp-heynckes-bayern-munich-3630305-Oct2017/

Mam na vec svuj nazor co se tyce odchod po treble s vyvazeny a mlady/perspektivni tym v te dobe. Dost se mluvilo v te dobe o velmi nekorektni oznameni prichodu Pepka do Bayernu.

Vlastne totez se stalo pak pulrocni predstih s oznameni jeho prichodu do City.

Sice nemam az tak rad Bayern(asi kvuli finale LM vs MU), ale to spanelske znasilneni si bavorskeho velkoklubu nezaslouzilo. Fakt na Bayern se nedalo divat ...

Za Jupp to byli nemecke fotbal v bavorskem stylu, ktere velmi podobal Bayern kolem roku 99 potazmo 2000/01... Tot vse...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp chtěl sám skončit, nikdo ho nevyhodil.....Guardilejno se domluvilo dopředu, protože se dohodli na tom, že Juppa nechají po sezoně odejít, když chtěl trochu toho klidu

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Bayern a pár dalších klubov je v pozícii kedy si nemôže dovolit neuspech v žiadnej sezone a toto je toho dôsledok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl rád, kdyby to Jupp už položil a angažovali někoho jako Korkut.

Reagovat
Setwo

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Dufan

Ještě je volnej Gisdol

Reagovat
Rich

Říká fanoušek Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Heynckes je neskutecne zvedl, i po psychicke strance...Kdyz si vzpomenu, jak byli dole kdyz jeli do Parize a ja tu nakladacku celkem predpokladal....a vnimani Bayernu ted, kdyz to je zas ta drticka co rozdrti cokoliv a jde z nic zas strach...Plus je to samozrejme i skvelej kouc co praktikuje koukatelnej fotbal...

Reagovat
BílíAndelDrcKo

hlavne mi príde, že je to tréner kt. dokáže načasovat formu mužstva po psychickej aj fyzickej stránke. Ja od Bayernu očakávam od 1/4-finále LM skvelé zápasy. Celkovo sa v LM rysuje konečne poriadna zápletka

Reagovat
ThePigFeathers

Jupp je záruka úspěchu a koukatelnyho fotbalu....

Reagovat
Bastaron

Snad se to povede.

Reagovat
Bayern +

Bolo by dobre

Reagovat
Amos

Nejlepší trénujici kouč současnosti.

Umi paradne pracovat s psychologii hracu a meni Bayern pravidelne nna vyherni stroj!

Reagovat
FC Porto FC

Opravdu smekám před Heynckesem. Přijde přinese úspěchy a koukatelny fotbal a to není jen tak

Reagovat
Rich

Reagovat
C-M@ster

Německý Vrba?

Reagovat
andrew96

Až na Euro souhlas.

Reagovat
vladino10

neskutočne nás dvihol..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele