Český klubový fotbal zažívá nejhorší léto od sezony 2010/11

08.08.2014, 08:41
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (96)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za to u nás by to bolo dokonlé, len škoda toho Trenčínu.

Reagovat
smazaný uživatel

Páči sa mi, že Česi berú jeden neúspech, teda jednu neúspešnú sezónu za tragédiu a pritom nedávno mali tímy v základných skupinách. Zatiaľ čo u nás sa radujeme keď jeden tím sa z času na čas prebojuje do EL. Je vidieť, že v Česi majú iné ambície a sú podstatne náročnejší na svoje kluby. Za môj klub musím povedať, že dosiahol fajn výsledky lebo máme strašne úzky káder a napriek tomu zvládajú po kondičnej stránke tieto zápasy v krátkom časovom období úplne s prehľadom. Jazdia celých 90 minút a na nič sa nevyhovárajú. Teraz by som si želal nejakého priechodného súpera lebo štvrté kolo sme už hrali dvakrát a ani raz to nevyšlo. Atraktívnych súperov si môžeme vychutnať v skupine. Bolo by super keby sme mali až dva kluby v hre. To sa nám ešte nepodarilo. Spartak je však na vzostupe lebo novým štadiónom sa mi zdá, že rastie aj klub ako taký a momentálne mi to pripadá všetko, ako príprava na nový štadión. Ľudia sa futbalom bavia, mobilizujú sa, prežívajú to veľmi intenzívne a len škoda, že nemáme ŠAM postavený už teraz. Ja si dnes želám Rapid alebo Spartu a to najmä kvôli výjazdu.

Reagovat
Kang & Kodos

Ty ambice sou daný právě těma posledníma rokama, kdy bylo pravidlem, že Jsme měli minimálně 1 zástupce v pohárech i na jaře. v předchozích 3 letech byla Plzeň 2x v Lize Mistrů, a v EL si poradila s Neapolí, Šachťarem nebo Atléticem. Sparta předloni v EL málem vyřadila Chelsea a Liberec loni ve skupině 2x remizoval se Sevillou, pozdějším vítězem EL. To se pak vyřazení ve 3. předkole bere dost těžko

Reagovat
smazaný uživatel

O tom práve hovorím. Ale pamätám si úspechy českého futbalu aj dávnejšie. Vaše kluby aj keď vypadli dokázali hrať a potrápiť silné kluby. Svojho času aj Teplice. Preto sa mi nepáči, že v týchto diskusiách vidím Slovákov, ktorí sa tu vytešujú na účet českých klubov.

Reagovat
Kang & Kodos

Teplice, párkrát Boleslav, samozřejmě Slavia......Mě se to taky moc nelíbí, ale vám ty poháry letos fakt sedli. Naposledy byl ve skupinách Slovan, když vyřadil AS Řím, nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, bol to Slovan. Aj teraz si zahrá minimálne skupinu EL. Keby sme sa dostali aj my, bola by to senzácia a konečne by sa dostal Spartak opäť na európsku mapu. Tieto predkolá nič neznamenajú a páči sa mi, že vy sa s nejakým 4 kolom neuspokojujete. Nám toto myslenie chýba a potom aj tak vyzerá naša liga. Jedno s druhým súvisí.

Reagovat
Kang & Kodos

Nemyslim si, že by to bylo nemožný. Tottenham a Dněpr, to by znamenalo konec. Proti Maccabi byste asi byli outsideři, ale nic hroznýho by to nebylo. S Curychem hrál loni Liberec v předkole a žádnej zázrak to nebyl. Jestli neposílili, máte určitě šanci. Jak je na tom Nacional, to nevim.

Reagovat
exot12

Tak ambície sú vec jedna, ale tvrdiť, že postup cez napr. Švédsky tým je samozrejmosť nemá nič spoločné s ambíciou. Kde je zdraví rešpekt voči súperovi? Podľa mňa väčšina ľudí o švédskej lige nemá páru a napriek tomu povedať, že postup je samozrejmosť či povinnosť mi príde prehnane optimistické!

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Sparta ani Rapid to nebude....škoda

1 Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)

2 FC Zürich (SUI)

3 CD Nacional (POR)

4 Tottenham Hotspur FC (ENG)

5 FC Dnipro Dnipropetrovsk (UKR)

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohto vám jednoznačne prajem kohútov kvôli atraktivite, lebo mám pocit, že tý vaši chlapci ušatý cez nikoho z týchto neprejdú...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvedomujem si, že máme malé šance na postup, ale prekvapenia a senzácie sa dejú v jednom kuse takže by som si prial radšej iný klub než Tottenham.

Reagovat
smazaný uživatel

V Európe vám samozrejme fandím, ale nevidím to moc červeno čírno s možnosťami...za úvahu by stáli Ukrajinci, ktorý teraz asi moc na futbal nemyslia alebo Portugalci, ktorý vedia byť poriadne náladový

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádne ten samotný postup do play off je pokrok lebo sme sa nedávno ešte len zachraňovali, mužstvo bolo v troskách, tím bol príliš starý a dnes hráme futbal, ktorý má hlavu a pätu, káder je veľmi perspektívny, kondične sú na tom perfektne, i keď ako som spomínal vyššie káder je úzky. Splnili sme však podmienku a to vyradiť mužstvá, ktoré sú slabšie a teraz môžeme len prekvapiť. Včera to bola po fanúšikovskej stránke reklama na futbal a naozaj je len škoda, že ten štadión nemáme už hotový. To by už stáli ľudia na kasách Nech si to hráči užijú a fanúšikovia nech majú pekné spomienky. Momentálne nemôžeme mať ambície ako Plzeň, či Sparta a dokonca ani Slovan, ktorý má o triedu lepší káder než my. Môžeme skutočne len prekvapiť.

Reagovat
JozkokozleJ

Postupit sa neda cez Tottenham a Dnipro. Cez ostatnych, samozrejme i s davkou stastia, ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podarilo. Žilina a Petržalka už hrali v jednej sezóne EL

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel si LM? Plus Košice hrali LM.

Reagovat
Ferguson6

No vzhladom na výkony Liberca to Košice mohli dotiahnuť o kolo ďalej.

Reagovat
widlak

Zato Košice jsou zatím válec

Reagovat
patrikhm

Snad se podaří Spartě postoupit do základních skupin a s trochou štěstí bude ztrácet i Rumunsko, Řecko, Turecko.. A příští rok už naplno!!!

Reagovat
Jajinek

Soupeři Sparty...:

FK Sarajevo (BIH)

Apollon Limassol FC (CYP)

PEC Zolle (NED)

FC Astana (KAZ)

Debreceni VSC (HUN)

Se vší úctou...z tohodle se musí postoupit!

Reagovat
Mr.Mike

no nechtěl bych ten Limassol..ten bude hodně nepříjemnej

Reagovat
exot12

Nechcem aby moje hodnotenie vyzeralo nejak naduto, ale úprimne kde beriete toľké sebavedomie? Nič v zlom, máte rozhodne lepšie kluby a aj lepších hráčov ako my, ale my nie sme pre Vás merítko, ale nemyslíte si, že niektoré kluby a súťaže hrubo podceňujete? Veď si len zoberte koľko hráčov opustilo Vašu ligu a koľko z nich sa naozaj presadilo? Posledný svetlý prípad ma napadá Bony? To je podľa mňa lepší ukazovateľ ako úspech v dvojzápase s papierovo lepším súperom.

Reagovat
smazaný uživatel

Proto třeba nefandím žádnému českému klubu ani nesleduji českou ligu... Plno fanoušků nedokáže uznat, že naše liga je otřesná (to nemluvím o korupci a jiných věcech, jsem z Příbrami, takže o korupci a prodávání zápasů toho vím hodně ). Přesně jak píšeš, podle mě je měřítkem kvality hlavně to, jak se hráči dokáží prosadit jinde. Ať už se jedná o karieréru hráče v jiném klubu a nebo hře týmu proti klubu z jiné země. Navíc zde chybí nějaká pokora a respekt k soupeřům. Tento týden se to jen potvrdilo, že naše kluby a hráči už dávno nejsou na nějaké důstojné pozici...

Reagovat
ACSeRw!n

zabij se, diky

Reagovat
smazaný uživatel

to neni o těch papírově slabších soupeřích, ale o těch silnějších. Jak se píše výše, Plzeň porážela Neapol, Atlético, Šachťar, hrála vyrovnaně s Milánem, Schalke. Sparta potrápila Chelsea, Liberec Sevillu, vyřadil Udine atd. A to, jestli se nějakej jednotlivej hráč prosadí v zahraničí, by tedy opravdu nemělo být měřítkem, záleží na výsledcích těch týmů

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem byt blby, ale zo Slovenskej ligy vysiel Matič a hrava v Chelsea. tym padom dosiahol viac ako Bony a podla tvojho meritka by mala byt tym padom nasa liga lepsia, ako ceska. a to podla mna nie je je to kvalita toho jednotlivca... takze tento "ukazovatel" neberiem ako "lepsi"

ale ak chces posudzovat podla toho, tak kolko "kvalitnych" hracov vyslo z tych lig, z ktorych su mozni superi Sparty? Dobre, o Holandskej sa bavit nemusime , ale BIH, CYP, KAZ a HUN? neviem o tom, ze by hraci z tychto lig hromadne zaplavovali kvalitne sutaze

takze sebavedomie by malo byt na strane Sparty...

Reagovat
Error

Z české ligy Džeko, z maďarské zase Bešič. Síla ligy určitě hraje určitou roli hlavně v tom, jak talentované hráče si můžeš dovolit přivést. Na tom je potom závislý i počet těch, kteří se prosadí v top 5 ligách. Ale jasně, taky bych tomu nepřikládal extra váhu.

Reagovat
Kang & Kodos

Hm...žádná Skandinávie Limassol by byl nepříjemnej, a cestu do Kazachstánu jim fakt nepřeju. Z tohohle se postoupit musí

Reagovat
smazaný uživatel

Co by chtěli dělat v EL, kdyby nepřešli přes takový soupeře!

Reagovat
PJ

pozor na Astanu... ta si se Švédama vytřela zadek

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Reagovat
r.mrazik

pres ten Kypr by se asi nepreslo...

ostatni jsou hratelni lepe...i kdyz ta astana...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem ako môže byť obyčajný Cyprus tak vysoko keď ani raz nehrali na MS ani ME

Reagovat
widlak

V EL nehrajou reprezentace

Reagovat
r.mrazik

hodne cizincu...relativne dost penez...?

Reagovat
Kang & Kodos

Moldavsko, nebo Kazachstán sou, co se týče reprezentací úplně v prdeli a i tak Tiraspol a Karaganda postupujou do skupin EL. Prostě tam hrajou převážně Brazilci a Argentinci

Reagovat
Kang & Kodos

Jinak to není Zolle, ale Zwolle

Reagovat
Kang & Kodos

Zlatá střední cesta

Reagovat
widlak

Já tedy naopak myslím, že všechny týmy budou těžké a největší šance je snad přes Zwolle.

Reagovat
Stiksxx

Tak to zadrž. Zwolle je nejhorší z těch všech. To bude pro Spartu stopka

Reagovat
Ferguson6

Zwolle porazilo Ajax vo finále poháru aj superpoháru, navyše ten pohár 5:1.

Reagovat
widlak

To je pravda, ale pořád ty ostatní týmy nemusí být horší. Bohužel v těchto pro někoho pralesních ligách je spousta peněz a hraje tam dostatek kvalitních hráčů.

Reagovat
johnik

kde se tohle dá zjistit?

Reagovat
smazaný uživatel

Na internetu.

Reagovat
dexik

Jsou nějaké náznaky ze by Uhrin skončil?

Reagovat
smazaný uživatel

To už by byl pryč podle mě... Leda by teď shořel v lize

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zaslouzena facka

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych zareagovat na bleskovku - vyjádření Uhrina ml.:

" Musíme si zanalyzovat, proč děláme takové chyby. Určitě se na nás projevilo, že ta příprava byla krátká, zvláště když se reprezentanti zapojili později, ale měli bychom být dostatečně rozehraní na to, abychom nedělali takové chyby. Zda to může ohrozit moji pozici, je otázka na vedení," zhodnotil utkání kouč Dušan Uhrin mladší. (ČTK)

Jaký reprezentanti ??? Copak někdo z nich byl na MS že si stěžuje že se zapojili později ??? To že hráli v červnu přípravák přeci nemůže ovlivnit přípravu těch hráčů. A pokud je nechal do půlky července se flákat - to je jeho problém. Nic proti ale začín být pěkně ufňukaný. U mě Je to škoda ale oba (i SPA) potřebovali tyto vyřazení jako sůl. Plzeň je po odchodu Vrby poloviční a to mě jako fanouška mrzí snad se z toho vyhrabou ale asi pod jiným trenérem.

Reagovat
Sosi

jako má za sebou 2 přápravy, to je mu málo? buď nemá koule na to s tím týmem něco udělat, nebo na to nemá. Měl by si to ujasnit.

Reagovat
smazaný uživatel

je lahsie vyhovarat sa na hracov, ako si priznat, ze si proste slabsi trener ako Vrba

Reagovat
Sosi

Jsem neskutečně nasranej, a to jsem ten zápas ani neviděl. Paclík musí myslet na sebevraždu. Co tam Vrba roky budoval, poslal teď Uhrin celý do hajzlu. Ale 1. hrát klíčový zápasy sezony s Bakošem na hrotu? wtf? 2. Už půl roku Uhrin vidí, že záloha Hořava - Hrošovský je o level jinde než s Horváthem, jenže ten se vždycky jednou za zápas ukopne a všichni z něj jsou na větvi. No a za 3. hrát o Evropu s Procházkou a Hubníkem? To má být vtip nebo se nikdo z vedení na ty předchozí zápasy nedíval? Hlavně že nakoupili nepotřebný Chramosty a Vaňky, ale že by koupili stopera klidn za 30 mega, to je nenapadne. Diletantsví nejvyššího stupně, třeba jim to ale prospěeje a konečně udělají řez a hráči začnou zase trochu makat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je tragická, na to dojela Plzeň i Sparta, že by byl problém sehnat pořádný hráče do obrany??

Reagovat
smazaný uživatel

Bakos je najvacsie prekvapenie tohto roka. a to nemyslim v dobrom to tam fakt nemate lepsich utocnikov? Myslel som, ze Tecl ho uz davno vytlacil a ze Chramosta ho tiez strci do vrecka. Ale co sa tyka Horvatha, nebudem s tebou suhlasit. toto je hrac, akych je v nasich ligach malo. toto je ten rozdielovy hrac, vdaka ktoremu sa Plzen presadila v europe. a neviem teda aku ma vykonnost teraz, ale ak uz na to nema, tak ma Plzen problem. lebo takyto hrac sa neda len tak lahko nahradit...

Reagovat
PP

Tragikomedie.. A stejný činitel prakticky u všech týmů - katastrofální obranná práce.

. U vybrakovaného Liberce či Bolky pro Lyonu nikdo moc neočekával, ale evidentní to bylo u Sparty a Plzně. Tady bych vyzdvihl ještě neschopnost obou trenérů nasazením zoufalých obránců typu Procházka, Hubník, Kováč..

Reagovat
exse

Je to vystřízlivění, ale nic zásadního. Teď to chce jen aby Sparta napravila zaváhání a dostala se do skupiny. Tím pádem bychom se mohli dostat na nějaké 4 body, což by nám zajistilo to 15. místo na pár sezón dopředu.

Reagovat
Sosi

Jinak kdo by čekal, že nakonec skoro nejlepší výsledky uhraje Boleslav

Reagovat
Kang & Kodos

Budou tady ještě vycházet články Evropské koeficienty po pohárovém týdnu?

Reagovat
PJ

samozřejmě budou

Reagovat
Kang & Kodos

Tak to bude pro příznivce koeficientu očistec

Reagovat
smazaný uživatel

Statisticky vzato tu musí být i několik masochistů. Takže O.K.

Reagovat
Kang & Kodos

Tak to ale letos bude pořádnej hardcore

Reagovat
smazaný uživatel

Pycha predchadza pad

Reagovat
PP

máš tam chybu.. Má tam být Picha Procházka upad..

Reagovat
smazaný uživatel

picha prochazka hasil darovani mice souperi od Hubnika

Reagovat
Sosi

Plzeň zachrání už jen návštěva Bystroně u Procházky s Hubníkem...

Reagovat
smazaný uživatel

+1 nema chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Tak Sparta by mohla nahradit ten lonský rok a dostat se do finále EL, aby nahradila svůj fail z lonska.

Reagovat
Talker

A tam by mohla samozřejmě prohrát díky nespravedlivé penaltě, pokud možno...

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi se radši zabít modrá lůzo..

Reagovat
smazaný uživatel

Limberský, že má letos formu ? včera 2 góly - jasná jeho chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Autor to asi myslel jako ve srovnání se zbytkem týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je tím, že hráli přátelák v červnu za repre, jak psali výš

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak nějak berme tento týden jako fakt. Nejde pořád překvapovat do plusu. To řada výsledků v posledních letech přece byla. Tento týden je možná šok, ale v dlouhodobém průměru to spíš vyrovnal někam, kde do objektivně vzato je.

Prostě se podívejme pravdě o očí a klidně dál milujme fotbal i české kluby.

Howhg!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by Sparta nepostoupila do základní skupiny Evropské ligy, poprvé v historii samostatné České republiky by se stalo, že nebudeme mít žádného zástupce v hlavní části Evropské ligy (Poháru UEFA) i Ligy mistrů. Jak jsem ale viděl potenciální soupeře Sparty, to by byla snad ještě větší ostuda než vypadnutí s Malmö, kdyby přes jednoho z těchto soupeřů nepostoupili.

Reagovat
Liquid

snad se to stane

Reagovat
widlak

Blbost, právě když kouknu na ty soupeř, tak to klidně může dopadnout stejně jako s Malmö.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať dostane Sparta kohokoliv, bude favoritem a nepostup by byl už druhá ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

A koho by teda chtěli ve čtvrtým předkole?

Reagovat
Liquid

tak tu Astanu nebo Zwolle, sice na Holanďany dlouhodobě umí, jenže Zwolle teď dalo v superpoháru Ajax, a ten zrovna snad Sparta porazit nedokázala, je škoda, že nemá v potenciálních soupeřích Elfsborg nebo třeba Zoryi Luhansk, tam by dokonce mohli sázkovky vypsat kurz na sestřelení sparťanského letadla

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic zpět... Legie vyloučena

Reagovat
smazaný uživatel

českej fotbal je zoufalost, zase pujdeme pěkně dolů někam za 20 místo kam patříme....

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si zvyknout znovu na to, že postup do skupiny je obrovský úspěch a ne očekávaná samozřejmost. Pak to půjde. Teď jsou fanoušci naštvaní jen proto, že vidí pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko. I pro příští rok to 14.-15. místo udržíme celkem v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patrikhm

Ale prd! Patříme do toho 15. určitě. Jenom jsme si teď mysleli na 13., 12. a pro letošek je to v háji.. Snad se podaří Spartě postoupit do základních skupin a s trochou štěstí bude ztrácet i Rumunsko, Řecko, Turecko..

Reagovat
goodbay

Aha, takže Sparta měla lehkého soupeře a Plzeň s Libercem těžkého? Čekal jsem, že postoupí minimálně 2 kluby. Petrolul jako doteď hrál kde? To spíš Malmo je tradiční účastník předkol v Evropských pohárech. Petrolul je hrál jen loni. Plzen určitě těžšího soupeře, než měla Sparta, neměla.

Reagovat
smazaný uživatel

Koneckonců Rumunsko je jen asi o 15 míst výš v žebříčku. A i kdyby to nahráli jiní, tak Petrolul je v lize musel předběhnout, aby se dostal do EL ne?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
vinetou

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně si nemyslím, že Sparta má lepší kádr než Malmo nebo Hacken ,spousta zahraničních lig je lepší než ta naše ubohá kapr liga.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele