České Budějovice odvolaly Cipra

29.08.2007, 13:52
Aktuality
České Budějovice jsou v letošním ligovém ročníku prvním týmem, který mění trenéra. Vedení jihočeského klubu dnes odvolalo kouče Františka Cipra. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky, řekl předseda představenstva klubu Karel Poborský. Jeho nástupce je už prý znám, vedení ale jméno nového lodivoda zatím tají.

Dynamo uhrálo ze čtyř dosud odehraných ligových zápasů pouze tři body a v tabulce mu patří 11. příčka. V úvodním kole porazili Jihočeši 2:0 olomouckou Sigmu, poté ale následovaly prohry ve Zlíně, se Slavií a v Jablonci. Budějovičtí vždy prohráli rozdílem jediné branky.

Cipro nastoupil do Českých Budějovic 1. dubna 2005, když vystřídal Roberta Žáka, nynějšího kouče Mostu. Největšího trenérského úspěchu dosáhl šedesátiletý trenér v roce 1996, kdy se Slavií získal titul. Působil také v Brně, Blšanech, Plzni, Teplicích a v rakouských klubech FC Tirol a LASK Linec.

Největšími kandidáty na uvolněné místo hlavního trenéra jsou dosavadní sportovní ředitel jihočeského klubu Jiří Kotrba nebo další v Budějovicích dobře známý muž Pavel Tobiáš.

Autor: Petr Hašek / ctk.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aspoň bude mít Kotrba co .urvit.

Reagovat
Kily

mám na to úplně stejnej názor

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že v Budějkách už asi 10 let vybírají ze stejných trenérů. Ale raději bych asi vzal toho Tobiáše, ten to tam aspoň na chvíli dokáže zvednout, od Kotrby už se nic čekat nedá... Ale hlavně by se měli zamyslet nad tím, na co ten kádr vlastně má, brát hráče jako Hunal je nejkratší cesta k sestupu...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Hlavně je sranda, že mu tam toho Hunala dotáhli, aby pak za dva zápasy Cipra vyhodili (přitom on byl možná jediným, kdo ho tam chtěl). Fakt nepochopitelné, od Poboráka mě to docela překvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Hunal byl asi to nejlepší, co si mohli dovolit a někoho kvůli zraněním potřebovali. Těžko říct, na co maj - Olomouc porazili v klidu, se Zlínem a Jabloncem projeli, Slavii byli druhej poločas vyrovnanym soupeřem. Takovej Zach to vede mnohem hůř a pořád se drží. Vůbec to přecenění kádru je nějaká nová móda - Brno chce být třetí, Liberec s Boleslaví boj o titul ( a prodaj opory )...

Po kolikáté že by se Tobiáš vrátil, po čtvrté?

Reagovat
smazaný uživatel

To přesně nevím, ale jejich poslední desetiletka byla bídná. Jednou 8., jednou 10., ale jinak 13. a hůř, přičemž hned 3x spadli. Takže jaképak tam chtějí mít ambice?

Na druhou stranu si asi uvědomili, že při těch sestupových sezónách zasáhli až moc pozdě, navíc Cipro už tam byl dlouho a Tobiáš, ač ho teda moc nemusím, to zrovna tam vždycky nějak dokázal zvednout. Horší by to bylo s Kotrbou, např. jeho vztah s Hunalem prý není zrovna ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Když sme po nich chtěli Černýho, tak Karel mluvil něco o odpovědnosti investorům a horní polovině tabulky. To bez posil nepůjde. Oni fakt chodí v kruhu - stejní trenéři, zálohu stavějí kolem Vozábala, kterej tam začal letos svou pátou kapitolu, každej rok naberou dost hráčů do základu na hostování, v létě jim utečou a můžou to budovat znova. Takhle se víc než bojů o záchranu nedočkají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele