Česká liga - souhrn 18. kola

24.02.2017, 19:56, aktualizováno 27.02.2017, 18:53
Komentáře a souhrny
Mladá Boleslav se rozešla s Teplicemi nerozhodně. Slavia rozstřílela Příbram a posouvá se na čelo před Plzeň, která si ze Zlína odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. Sparta na celé čáře vyhořela v Jablonci. Sobotní odpoledne na góly obecně bohaté nebylo. Jihlava na úvod kola porazila Hradec a bodově se na svého protivníka dotáhla...

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1

27.02.2017 17:00

Góly: 23. Jakub Nečas - 64. Marek Červenka

Mladá Boleslav si v dohrávce kola připisuje další bod za nerozhodný výsledek 1:1, tentokráte s Teplicemi. Domácí sice po prvním poločase vedli zásluhou Jakuba Nečase, ale konečné slovo měl Marek Červenka.

Prvních dvacet minut utkání nenabídlo divákům zhola nic. Ve 23. minutě ale nastal zlom, neboť domácí šli do vedení. Zničehonic se dostal k balónu Jakub Nečas, který využil zaváhání Vondráška a povedenou ranou překonal brankáře Grigara. O několik minut později se dostal do slibné příležitosti Vukadinović a po něm na druhé strané pálil nepřesně Tomáš Kučera. O něco nebezpečnější byla ale Mladá Boleslav, Vukadinoviče v další tutovce vychytal Grigar a vzápětí z rohového kopu hlavičkoval těsně mimo stoper Da Silva.

Mladá Boleslav vedla po prvním poločase 1:0, takže na tahu byly ve druhém dějství Teplice. Žádný nápor hostů se ale nekonal. Naopak v 52. minutě nebezpečně pálil Vukadinović, ale Grigar tentokrát zasahovat nemusel. Ze strany Teplic to rozhodně na žádné vyrovnání nevypadalo, Mladá Boleslav je do ničeho nepouštěla, přesto došlo v 64. minutě na vyrovnání. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Hora a celou akci ještě vyšperkoval přesnou přihrávkou na Marka Červenku, který překonal brankáře Šedu. Po hodině hry se tedy začínalo odznova.

A šance byly na obou stranách. Fillo pálil jen do připraveného Šedy, zatímco Magera na druhé straně netrefil branku. V 76. minutě byly Teplice blízko obratu, ale Kučerovu ránu i dorážku Hory skvěle zlikvidoval Šeda. Zároveň šlo o poslední zajímavý okamžik v celém utkání. Mladá Boleslav si tak rozdělila body s Teplicemi 1:1.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Sparta Praha 3:1

26.02.2017 17:30

Góly: 9. Mirzad Mehanović, 20. Mirzad Mehanović, 87. Ondřej Mihálik - 90+3. David Lafata (pen.)

Čtyři góly v Rostově a nyní tři góly v Jablonci. Sparta prožila další kolaps a cílová stanice jménem titul se výrazně vzdálila. Jablonec předvedl kompaktní výkon a víceméně všechny své příležitosti proměnil. Dvakrát se prosadil Mehanović a jednou Mihálik. Kosmetickou úpravu provedl v nastavení z pokutového kopu Lafata.

V úvodu zápasu charakterizovala obě strany snaha, ale většina akcí končila před pokutovým územím. Sparta se nicméně dostala do komplikací už v deváté minutě, kdy prohrál hlavičkový souboj obránce Kadlec a Mirzad Mehanović pohotovou volejí poslal Jablonec do vedení. Inkasovaný gól Spartu paralyzoval a o pár minut později přišel další zásah. Pospíšil šajtlí vyzval Mehanoviće a ten na malém vápně zvýšil na 2:0.

Sparta byla v prvním poločase bezzubá. Ve druhém dějství sice převzala iniciativu, ale byl to opět Jablonec, kdo mohl udeřit. Útočník Doležal ale trestuhodně netrefil prázdnou branku. Až pak začaly přicházet i šance Sparty. Konaté z nadějné pozice přestřelil a proti Sáčkově technické ráně zasáhl brankář Hrubý. Letenští se usadili na polovině domácích a také se dožadovali pokutového kopu. Obránce Hybš byl v šestnáctce "zahákován", ale sporný okamžik sudí jako penaltu neposoudil.

S přibývajícím časem Sparta otevírala hru a Jablonci se naskýtaly možnosti rychlých protiútoků. V 85. minutě z rychlého brejku unikl Mihálik, před Kadlecem zasekl, ale skvěle zasáhl Koubek. Jablonec nicméně zůstal u balónu a po rohovém kopu se k míči dostal znovu Mihálik a pěknou střelou pod břevno pojistil jablonecké vítězství. Poslední slovo měla nakonec Sparta, už v nastavení byl faulován Václav Kadlec a nařízenou penaltu proměnil David Lafata. Poté sudí okamžitě zápas ukončil.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:8

25.02.2017 19:15

Góly: 59. Josef Divíšek - 8. Milan Škoda, 17. Jan Sýkora, 29. Josef Hušbauer, 55. Michael Ngadeu, 61. Muris Mešanović, 73. Michael Ngadeu, 78. Michael Ngadeu (pen.), 82. Jan Bořil

Česká nejvyšší soutěž bude mít po 18.kole nového lídra. Pražská Slavia předvedla demonstraci síly a nešťastnou Příbram rozdrtila výsledkem 8:1. Hattrickem se blýsk kamerunský šampión Michael Ngadeu, ale řádili i jíní, zejména dvorní nahravač Jan Sýkora. Prosadilo se i tradiční duo Škoda s Mešanovičem.

Mohli bychom to nazvat "vražděním neviňátek", Slavia svého soupeře totálně rozcupovala a dokonale využila bezbrankové remízy Plzně. Nesmíme ale zapomínat, že Viktorka má stále jedno odložené utkání s Bohemians k dobru.

Příbramští chtěli navázat na poměrně dobrý výkon ze hřiště Viktorie Plzeň, ovšem Slavii vůbec nestačili a už po půlhodině hry bylo takříkajíc hotovo. Slavia sice mohla po hlavičce Treglera inkasovat, ale to se nestalo a pak už na její konto naskakovala jedna branka za druhou. Po Sýkorově přesné přihrávce se v šestnáctce prosadil Milan Škoda a jen o chvíli později sám Sýkora hlavičkou zvyšoval na 2:0. Příbram byla pod velkým tlakem a po půlhodině hry zvyšoval už na 3:0 Josef Hušbauer. Dalšímu besnění byli domácí do konce poločasu ušetření, ale ve druhém dějství se vrátilo takřka dvojnásob.

V 55.minutě si na rohový kop naskočil Michael Ngadeu a skóre se začínalo formovat do podoby debaklu. O chvíli později sice povedenou akcí snížil střílející Josef Divíšek, ale to bylo jen dráždění hada bosou nohou. Jen o dvě minuty později přidal další přesnou přihrávku Sýkora a také Muris Mešanovič se zapsal mezi úspěšné střelce.

A stále to ještě nebyl konce. Čtvrthodinu před koncem zvýšil křižnou střelou na 6:1 Michael Ngadeu a za dalších šest minut dokonal čerstvý africký šampión hattrick. Lupták totiž ve vápně fauloval Tecla a Ngadeu dostal příležitost zahrávat pokutový kop. Kamerunectoho využil, hattrick neodmítl a zvýšil na 7:1. Poslední slovo měl obránce Bořil, který využil přesného centru Zmrhala a uklidil balón do prázdné branky. Slavia potupila Příbram osmi brankami a je novým lídrem.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:0

25.02.2017 17:00

Góly: -

Také ve Zlíně diváci neviděli ani jednu branku. Šlágr kola sice šance nabídl, ale předvedli se oba brankáři, Dostál s Kozáčikem. Každopádně výsledek 0:0 je pro Viktorku ztrátou, pokud totiž Slavia vyhraje v Příbrami, půjde do čela.

Aktivněji vstoupili do utkání domácí, Viktorka se nezvykle bránila, ale žádné z šancí neskončily gólem. Diop v klíčový moment nezkrotil balón a Živulić střílel vedle. Ve 30.minutě zase zkazil radost domácímu týmu zdvižený praporek a Jugas pro změnu Kozáčika zblízka nepropálil.

Až ve 32.minutě se v nadějné pozici objevil Poznar, byla to vůbec první šance Plzně v zápase, ale skvěle zasáhla obrana, která Poznara na poslední chvíli odzbrojila. V nastavení první půle ještě zahodil další šanci Jugas a více už se nestalo. Viktorka nesehrála vůbec dobrý poločas, ale Ševci svých příležitostí nedokázali využít.

Zlín každopádně pochopil, že aktivitou mají na to, aby Plzeň srazili na kolena. Pořádně nahecovaný vlétl do druhého poločasu a Viktorka jen s obtížemi neinkasovala. Proti Živulićově ráně skvěle zasáhl Kozáčik a Diop jen o minutu později orazítkoval břevno! Ševcí zkrátka pálili jednu šanci za druhou a to je mohlo vyjít draho. Po hodině hry totiž Viktorka málem udeřila. Po Petrželově centru byl ve stoprocentní pozici Hubník, ale ani jeho šance gólem neskončila.

A zahazovalo se dále, branku odmítli Diop s Holíkem, i v nastaveném čase Krmenčík, jehož vychytal Dostál. Právě oba brankáři byli nakonec ústředními postavami bezbrankového zápasu.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0

25.02.2017 16:30

Góly: -

Vršovický Ďolíček za devadesát minut branku neviděl a pro domácí je to vzhledem k výkonu na Spartě velké zklamání. Nehrál se vůbec špatný fotbal, šance byly k vidění na obou stranách, ty největší spálili Havel a Tetteh.

Slovácko se muselo na trenérské lavici obejít bez potrestaného Stanislava Levýho, ale s tímto handicapem se celek z Uherského Hradiště popasoval dobře.

Utkání začalo šancemi na obou stranách. Tu vůbec první mělo Slovácko, Civić ale zblízka nedokázal překonat brankáře Berkovce. Vzápětí na druhé straně střílel z vyložené pozice nad Dominik Mašek. Mnozí možná očekávali větší aktivitu v podání Bohemians, musíme ale potoknout, že Slovácko bylo na hru Klokanů velice dobře připravené. Po Koného hlavičce musel opět zasahovat Berkovec. Po půlhodině hry musely oba týmy sáhnout ke střídání, protože se nepříjemně srazili Krch s brankářem Berkovcem. Do branky Klokanů se postavil náhradník Fryšták a místo Krcha vyběhl na trávník Šmíd.

Vyrovnaná partie se přelila i do druhého poločasu. Opět byly k vidění šance na obou stranách. Navrátil střílel vedle a proti Kavajevovi předvedl skvělý zákrok brankář Heča. Po hodině hry se blýskl krásnou akci Milan Havel a Heču zachránila branková konstrukce! Daníček zase pálil těsně vedle, takže Fryšták nemusel zasahovat.

Necelých pět tisíc diváku viděli fotbal nahoru dolu a v pořádném napětí byl i trenér Stanislav Levý. Jeho svěřenci mohli klidně vyhrát, ale Tetteh z tutové pozice přestřelil. Poslední gólový okamžik nabídla 88.minuta, kdy Kavajev neprostřelil Heču. Bohemka se tak rozešla se Slováckem mírně 0:0.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:0

25.02.2017 16:00

Góly: 80. Jakub Řezníček

Zbrojovka se po delší době může radovat z domácího vítězství a rovnou důležitého. Konfrontace s Libercem totiž byla přímým bojem o záchranu. Tu přiblížil domácím střelec Jakub Řezníček.

První vážnější moment zápasu přinesla 13. minuta a krásná práce Ashira, po které pálil z první Lutonský, avšak brankář Dúbravka předvedl dobrý zákrok. Nebezpečí tím nebylo zažehnáno a z následného rohového kopu hlavičkoval nad Kijanskas. Liberec se předvedl až ve 27. minutě, obrovský závar před Melichárkem ukončil až avizovaný ofsajd. Poté už opět útočilo především Brno. Řezníček nejprve střílel vedle a ve 44. minutě po Zavadilově centru orazítkoval břevno! Zbrojovka měla více ze hry, ale poločasové skóre zůstalo nerozhodné 0:0.

Aktivita domácích pokračovala i po změně stran, Ashiru odcentroval na Řezníčka a jeho hlavičku lapil Dúbravka. V další velké šanci se ocitl Lutonský, z voleje ale těsně přestřelil branku. Liberec se víceméně jenom bránil a směrem dopředu nebyl vůbec nebezpečný. Zbrojovka svojí územní převahu dlouho nemohla zužitkovat, nakonec se to ale povedlo. Deset minut před koncem utkání poslal do šestnáctky centr Zavadil, následně ho Pavlík vrátil na malé vápno a Jakub Řezníček poslal Zbrojovku do zaslouženého vedení.

Slovan měl deset minut na to, aby s výsledkem něco udělal. A šanci na to měl. Pět minut před koncem vychytal volný přímý kop Potočného Melichárek a dorážka Ševčíka mířila mimo tři tyče. Více než Liberec hrozili v nastavení z brejků hráči domácího celku, ovšem výsledek 1:0 pro Brno už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - MFK Karviná 0:0

25.02.2017 13:30

Góly: -

Fotbalisté Dukly doma na Julisce nenašli recept na defenzívu Karviné a jenom remizovali 0:0. K vidění byla celá plejáda obrovský šancí, Olayinka dokonce orazítkoval tyč, ale diváci zkrátka gól neviděli.

Dukla měla převahu a velkou, jenomže obranný val v čele s brankářem Laštůvkou zůstal nepokořen. Domácí se mohou zlobit jen sami na sebe, neboť tolik šancí, co promarnili, se hned tak nevidí.

Kdyby Dukla po první čtvrthodině vedla 2:0 nebo 3:0, nikdo by se asi nedivil. Olayinka, Podaný a Mustedanagić měli jedno společné: fantasticky je vychytal Laštůvka. Karviná byla pod tlakem celý první poločas a v podstatě jen přežívala jednu zahozenou šanci za druhou. Trenér Jozef Weber moc dobře věděl, že tohle je čekání na gól a už v prvním poločase se rozhodl střídat. Hře Karviné to ale nepomohlo.

Také po změně stran byla územní převaha Pražanů drtivá. Olayinka dokonce v 62. minutě orazítkoval tyč. Karviná toho směrem dopředu moc neukázala, až čtvrthodinu před koncem vystrašil domácí obecenstvo rovnou dvakrát Budínský, ani v jednom případě však síť nerozvlnil. Na druhé straně přestřelil z jasné pozice branku Holenda a to podtrhlo vešekrý zmar domácích. I kdyby se hrálo ještě do zítra, Dukla by snad branku nevstřelila. Karviná tak získává velice cenný bod.

Více informací k zápasu

Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 3:1

24.02.2017 18:00

Góly: 23. Dāvis Ikaunieks, 27. Dāvis Ikaunieks, 35. Pavel Dvořák - 52. Jakub Šípek

Boj o záchranu se dramatizuje. Vysočina zvládla důležitý záchranářský souboj s Hradcem a po výsledku 3:1 se bodově dotáhla právě na Votroky, ale také na Liberec a Zbrojovku. Domácí rozhodli o výhře už v prvním poločase, ve kterém vstřelili všechny tři branky.

Vysočina se do svého soupeře pustila s velkou chutí a Ottmar si připsal první zákrok už ve 4.minutě, po hlavičce Rabušice. Na druhé straně vyzkoušel Hanušovu pozornost Schwarz. Ve 24.minutě Jihlava odstartovala Jihlava ofenzivní smršť, která nakonec byla rozhodující. Davis Ikaunieks nejprve předvedl výbornou práci v pokutovém území a střelou podél golmana Ottmara otevřel střelecký účet utkání. A hned tři minuty na to tentýž hráč využil perfektního Urblíkova pasu za obranu a pohotovou střelou pod břevno zvýšil na 2:0. Hradec se ze dvou slepených gólů nemohl vzpamatovat a ve 35.minutě přišel už třetí úder. Pavel Dvořák dostal až příliš mnoho prostoru i času a přesnou střelou zajistil tříbrankový rozdíl. Od čtvrté branky v rozmezí pouhých patnácti minut uchránil hradecké skvělým zákokem Ottmar.

Pro trenérský štáb Votroků toho bylo příliš a tak už ve 39.minutě došlo k prvnímu střídání, kdy Mudru nahradil Žondra. Hradci to ale k žádnému zlepšení nepomohlo, těsně před přestávkou zazdil další velkou příležitost nepolapitelný Ikaunieks.

Jihlava vedla po prvním poločase vysoko 3:0 a byla blízko důležitým třem bodům. Hradec však situaci nevzdával a jeho snahu ještě vydatně podpořila rychlá kontaktní branka. Martanův milimetrový pas využil Jakub Šípek. Hradec ožil a Šípek měl zanedlouho na kopačce druhý gól, jenomže to by musel trefit zařízení.

V závěrečné fázi utkání nadělal Hanušovi starosti z těžké pozice Žondra a neméně zajimavá byla i přízemní střela Trubače, po které si Hanuš připsal další úspěšný zákrok. Vzrušivé momenty přineslo i nastavení, každopádně výsledek 3:1 se už beztak nezmněnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha18125140:1341
2.Viktoria Plzeň17124127:940
3.Sparta Praha18105332:1635
4.Fastav Zlín1896327:1833
5.FK Mladá Boleslav1886430:2030
6.FK Teplice1866620:1724
7.MFK Karviná1865723:2723
8.FK Jablonec1756626:2621
9.Dukla Praha1855823:2220
10.1. FC Slovácko1848620:2520
11.Zbrojovka Brno18310521:2919
12.Bohemians Praha 19051754815:2319
13.Slovan Liberec1837811:1816
14.Vysočina Jihlava1837814:2616
15.FC Hradec Králové17511118:3116
16.1. FK Příbram18231313:409

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (971)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele