Česká liga - souhrn 11. kola

21.10.2016, 19:53, aktualizováno 23.10.2016, 19:52
Komentáře a souhrny
Plzeň proti Spartě ve šlágru kola uhájila nejtěsnější možné vedení. Slavia v sobotním večerním duelu těsně přemohla Slovácko. Sobota se jinak nesla ve znamení gólových přestřelek, které vítězně zvládly Teplice a Jablonec, Mladá Boleslav doma překvapivě jen remizovala s Brnem. Liberec si doma poradil s Hradcem Králové...

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0

23.10.2016 18:00

Góly: 26. Michael Krmenčík

Viktoria Plzeň zvládla dlouho očekávaný šlágr a Spartu doma porazila nejtěsnějším rozdílem 1:0. Sparťané měli několik šancí zejména v úvodu prvního poločasu, ale žádnou branku vstřelit nedokázali a naopak inkasovali z kopačky Krmenčíka.

Domácí vstoupili do zápasu poměrně nervózně a v prvních patnácti minutách byla aktivnější Sparta. První střelecký pokus vyslal na Kozáčika Lafata a plzeňský brankář musel rychle na zem. Ve 12. minutě se opora Viktoriánů musela znovu činit, rychlou akci letenských zakončoval Václav Kadlec, ale Kozáčik rychlým výběhem dobře zasáhnul. Do třetice pak Kozáčik vyrazil utáhlou střelu Dočkala, která by jinak zapadla k tyči. Sparta ze tří dobrých šancí nevyužila ani jednu a ve 26. minutě za to zaplatila. Navrátilec do sestavy Roman Hubník poslal na malé vápno milimetrový pas a Krmenčík, bráněn Holkem, špičkou kopačky rozvlnil síť!

Od vstřelné branky převzali domácí definitivně iniciativu a ve 29. minutě se dožadovali pokutového kopu. Krmenčík zůstal po souboji s Holkem na zemi, ale sudí Hrubeš se neodhodlal pískat. Okamžik to byl sporný, ke kontaktu určitě došlo, na druhou stranu Krmenčík pádu evidentně přidal. Tak jako tak, penalta se nekopala. Šance Sparty v prvním poločase ustaly a jejich nejnebezpečnější akci v této fázi zápasu odvracel Hubík na rohový kop. Před koncem prvního poločasu ještě nedosáhl ve slibné pozici na balón Řezník a výsledek 1:0 pro Viktoriány se nezměnil.

Krátce po změně stran měla Viktoria velkou šanci soupeři odskočit, ale míč směřující do prázdné branky odvrátil na poslední chvíli Michal Kadlec. Jinak byli Sparťané aktivnější a Lafatu opět skvěle vychytal Kozáčik. Za Plzeň to zkoušel v 61. minutě Hrošovský, ale střela mu vůbec nesedla. Aktivita Sparty z úvodu druhé půle začala rychle opadat a Plzeň znovu přebírala iniciativu. Po standardce Zemana hlavou minul Hejda a následná Hrošovského střela z druhé vlny jen těsně minula branku.

Svěřenci Davida Holoubka si hodně pomáhali fauly a několikrát si zahrávali s vyloučením. Minimálně Mareček mohl vidět za šlapák druhou žlutou, popřípadě střídající Costa, který bez možnosti hrát míč nesmyslně zajel do Poznara. Sparta se v závěru zápasu nemohla dostat do žádného tlaku a Viktoriáni viceméně v pohodě kontrolovali hru a výsledek 1:0 už nepustili.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:0

23.10.2016 14:00

Góly: 69. Daniel Bartl, 79. Daniel Bartl

Liberec pokračuje ve stoupání tabulkou a dnes porazil hradecké Votroky 2:0. Hosté rozhodně nebyli horším týmem. U Nisy měli několik vyložených příležitostí, ale ani jednu neproměnili. Liberec nakonec spasil ve druhém poločase dvougólový Daniel Bartl.

Liberec měl už v prvním poločase velkou převahu, ale žádná z jeho šancí gólem neskončila. Marković už v sedmé minutě hlavičkoval nad a pokus Breiteho musel s vypětím všech sil likvidovat brankář Ottmar. Ten byl s postupem času v čím dál větší permanenci. Další pokus Markoviće znovu vyrazil. Votroci ukázali něco směrem dopředu až po půlhodině hry, kdy převzali otěže zápasu. Nejprve jim výrazně pomohl brankář Dúbravka, kterému vypadl balón z náručí, ovšem Holeš chybu nepotrestal. Ještě blíže vedoucí brance byl Krátký, ale Dúbravka předvedl dobrý zákrok. Asi největší šanci prvního poločasu zazdil Černý, který pokazil přihrávku na Malinského, před kterým už zívala prázdná branka.

Závěr prvního poločasu se ukázal jako klíčový. Kdyby totiž Votroci vstřelili gól, utkání se mohlo ubírat zcela jiným směrem.

Každopádně zahazování šanci ještě nějakou chvíli pokračovalo i po změně stran. Nejprve Marković opět netrefil zařízení a krátce po něm si nepřišel na Dúbravku Malinský. Ten postupoval na slovenského brankář sám, ale ani tohle Hradec nevyužil.

Skóre se poprvé změnilo až v 69. minutě, a to ve prospěch domácího celku. Pohlednou akci Slovanu zakončil po přihrávce Ševčíka Daniel Bartl! Liberec se následně uklidnil a chvíli na to vstřelil druhý gól. A znovu u toho bylo duo Ševčík-Bartl, přičemž role se neměnily. Ševčík parádně odcentroval a Bartl na přední tyči zvýšil na 2:0. Hradec se ještě pokusil s výsledkem něco udělat, ale další branka už pod Ještědem nepadla.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:0

22.10.2016 20:05

Góly: 56. Jaromír Zmrhal

Slavia se dál veze na vítězné vlně. V Edenu to proti Slovácku neměla jednoduché, ale nakonec se dokázala ve druhém poločase prosadit. Jedinou branku vstřelil po pěkné kolmici Jaromír Zmrhal. Díky vítězství se Slavia minimálně do zítřejšího šlágru posouvá na druhé místo za Mladou Boleslav.

Slavia to proti Slovácku neměla jednoduché. V prvním poločase sice měla více ze hry a i si připsala více gólových šancí, ale Slovácko hrálo dobře organizovaně a podobně jako v zápase s Plzní bylo jisté v defenzívě.

Blízko vedoucí branky byli Zmrhal, který střílel vedle, a Deli, jenž zase trefil hlavou boční síť. O něco přesnější byl o několik minut později Škoda, jehož hlavičku od země musel Heča vytěsnit na rohový kop. Před koncem poločasu zase nezamířil přesně Hušbauer a obránce Frydrych v nadějné pozici na míč nedosáhl.

Golman Pavlenka si musel na první výraznější práci počkat až do druhého poločasu. V 54. minutě sice zasahovat nemusel, ale měl plné nohy práci, aby se stihl přesunout ke druhé tyči, kam mířil hlavičkující Břečka. Jen o dvě minuty později už Slavia vedla. Přesnou kolmici za obranu obdržel Jaromír Zmrhal a Heča musel lovit míč ze sítě - 1:0 pro Slavii. A sešívaní pokračovali v náporu, Frydrych z voleje však pálil vedle. To byla na delší dobu poslední šance Slavie. Slovácko se sice snažilo směrem dopředu něco vymyslet, ale chyběla patřičná kvalita.

Až v závěrečné desetiminutovce ohrozil Heču z přímého kopu Hušbauer, ovšem branku těsně přestřelil. Slavia viceméně kontrolovala hru a soupeři nic nedovolovala. Slovácko si krom rohových kopů nic nevytvořilo, na ten úplně poslední běžel i golman Heča, ovšem výsledek už se nezměnil.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - FK Teplice 1:4

22.10.2016 17:00

Góly: 19. Jan Hošek - 22. Pavel Dreksa (vl.), 30. David Vaněček, 55. Martin Fillo, 69. Michael Lüftner

Teplice připravily o neporazitelnost Zlín a v tomto kole i Karvinou. Tedy alespoň co se týče její domácí bilance. Karviná sice začala dobře a po brance Hoška vedla, ale Teplice čtyřmi brankami výsledek otočily.

Utkání začalo hodně divoce a velké šance na sebe nenechaly čekat. Tu první zazdil hostující Vaněček, který zblízka napálil břevno! Stejný muž vzápětí balón do sítě dostal, ale radost mu překazil zdvižený praporek. V 19. minutě si první gólovku vypracovali i domácí a rázem z toho byla vedoucí branka. Rohový kop prodloužil Zelený na Hoška a ten na zadní tyči otevřel skóre utkání! Jenomže vedení Karvinských trvalo jen tři minuty. Fillovu dělovku ještě Laštůvka vyrazil, ale snahu Dreksy odkopnout míč do bezpečí zachytit nemohl a po výstavním vlastňáku bylo vyrovnáno.

A ze strany hostů to rozhodně nebylo vše. Po centru Kroba se hlavou prosadil Vaněček a Teplice rázem vedly 2:1. Obrana Karviné začala kupit jednu chybu za druhou a Teplice měly i další možnosti. Vaněček dokonce nedokázal trefit odkrytou branku a když už míč směřoval do sítě, zastavil ho na brankové čáře Šísler.

Teplice dokázaly otočit nepříznivý vývoj a po prvním poločase vedly 2:1. A také do druhého dějství vstoupily lépe a brzy zvýšily už na 3:1. Pohlednou akci zakončil na zadní tyč Martin Fillo! Následně měly šance oba týmy, ale prosazovaly se jen Teplice. V 69. minutě vstřelil na zadní tyči čtvrtý gól Michael Lüftner a utkání bylo definitivně rozhodnuto.

Něco málo přes 4000 diváků ještě hnalo domácí tým do útoku a Karviná jejich tužby vyslyšela. S proměňováním šancí to však bylo špatné. Šísler v pádu nechal vyniknout Grigara a na druhé straně neproměnil tutovku Jeřábek, když zamířil vedle. Výsledek 4:1 pro Teplice nakonec setrval až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:3

22.10.2016 17:00

Góly: 31. Tomáš Přikryl, 63. Douglas, 79. Petr Mareš - 18. Jakub Řezníček, 72. Jiří Fleišman (vl.), 90. Michal Škoda

Hodně dramatické a strhující utkání viděli diváci v Mladé Boleslavi. Vedoucí tým celé české ligy držel do posledních minut nadějné vedení 3:2, ale konečné slovo měl Michal Škoda, který srovnal na konečných 3:3.

Zbrojovka tak sehrála podobné utkání, jako tomu bylo v domácím prostředí s pražskou Spartou, s tím rozdílem, že to byla ona, kdo dvakrát v zápase vedl. Konečná remíza 3:3 je určitě ztrátou pro Mladou Boleslav, která tak nevyužila jednak zaváhání Zlína a také vzájemného souboje Viktorie Plzeň se Spartou.

O něco aktivněji vstoupili do zápasu domácí, ale byli to hosté, kdo jako první udeřil. V 18. minutě se dostal do samostatného průniku Jakub Řezníček a svůj postup na Diviš zvládl! Mladá Boleslav se snažila o co nejrychlejší odpověď, ale Douglasovu hlavičku lapil Melichárek a Chramostovi scházel ke gólové radosti jen kousek. Každopádně aktivita Mladé Boleslavi byla odměněna ve 31. minutě. Matějovského rohový kop odvrátila Zbrojovka jen na kopačky Tomáše Přikryla a ten povedenou ranou srovnal na 1:1. Před koncem poločasu mohli domácí strhnout vedení na svojí stranu, ovšem Přikryl tentokrát úspěšný nebyl.

Další branky začaly padat až po změně stran. Nejprve oba celky pokračovaly v neproměňování šancí. Magera ani Přikryl na Melichárka nevyzráli a neuspěl ani s dobrou střelou z přímého kopu Řezníček. Až po hodině hry se znovu změnilo skóre a tentokrát ve prospěch domácích. Po závaru před brankou se nejlépe zorientoval Douglas Costa a Melichárek inkasoval podruhé. Brno však nezahálelo. Hyčka ještě na Diviše nevyzrál, ale v 72. minutě už bylo zase srovnáno. Do míče se opřel Vávra a po Fleišmanově teči neměl Diviš nárok.

Výsledek 2:2 Mladé Boleslavi nevyhovoval. Po střele Takácse se zatřáslo břevno a po té Marešově z volného přímého kopu se rozvlnila síť. Bolka tak znovu vedla a na tahu byla Zbrojovka. Jenomže čas neúprosně plynul, a kdyby v první minutě nastaveného času trefil branku Mebrahtu, bylo rozhodnuto. To se nestalo, místo toho přišel závar před Divišem a konečné slovo pro Michala Škodu, který ve skrumáži srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - FK Jablonec 2:4

22.10.2016 15:00

Góly: 56. Tomáš Pilík, 82. Štěpán Kacafírek - 11. Petr Jiráček, 19. Martin Doležal, 71. Vojtěch Kubista, 90+2. Stanislav Tecl

V sérii porážek pokračuje Příbram, která tentokrát v souboji dvou nejhorších obran nestačila na Jablonec. Ten také zvítězil po delší době a dočasný trenér Zdeněk Klucký tak prožil vydařenou premiéru. U Litavky padlo celkem šest branek a k vidění byla i červená karta domácího Ferrary.

Jelikož šlo o souboj nejhorších obran v celé soutěži, slibovalo utkání hodně branek a to se nakonec potvrdilo. U Litavky padlo celkem šest gólů a i šancí bylo jako máku.

Lépe do zápasu vstoupil Jablonec a už v 11. minutě se ujal vedení. Stanislav Tecl krásně našel Petra Jiráčka a ten střelou z první překonal Hrušku. Za dalších osm minut už hosté vedli o dva zásahy. Zkušený Rezek vyrobil hrubou chybu a doslova namazal do šance Martinu Doležalovi, který nezaváhal! Kouč Petr Rada mohl jen kroutit hlavou, co to jeho svěřenci na hřišti zase předvádějí. Příbram si ale také vytvořila šance a náhradní brankář Valeš musel několikrát zasahovat. Více práce však měl jeho protějšek Hruška, ten dvakrát vychytal Mahálíka a zasloužil se o to, že rozdíl mezi oběma soupeři byl jen dvoubrankový .

Domácí Příbrami se podařilo ve druhém poločase vstřelit kontaktní gól a dostat se zpátky do utkání. Tomáš Pilík z přímého kopu nachytal Valeše a vykřesal domácím naději. Obrana Příbrami se však v 70. minutě zase "vyznamenala", po rohovém kopu nechala hlavičkovat Kubistu a ten vrátil Jablonci dvoubrankové vedení. Vzápětí musel Hruška zase hasit další problémy a tím opět udržel domácí ve hře, neboť ti se další snižující brankou Kacafírka znovu vrátili do utkání.

Jenomže pak přišla červená karta pro Ferraru, který se provinil skluzem na Tecla a Příbram měla definitivně po zápase. V poslední šanci, už v nastaveném čase, postupoval sám na Hrušku Doležal, nehamounil a před prázdnou branku přihrál skórujícímu Teclovi.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1

21.10.2016 20:15

Góly: 43. Miloš Kopečný - 76. Milan Havel

Fastav Zlín potřetí za sebou nevyhrává a tentokrát jen remizuje s Bohemians 1905 1:1. Domácí sice vedli díky krásné střele Kopečného, ale Bohemka po změně stran srovnala, trefil se Havel. Konečná remíza je nakonec asi spravedlivá.

Převážná část prvního poločasu byla především taktickou bitvou. Oba celky se na sebe dobře připravily, ale přeci jenom o něco aktivnější byli možná trochu překvapivě hosté. Bohemka první poločas kontrolovala, ale do blízkosti gólmana Dostála se nedostávala. Výjimku tvoří Martin Hašek, jehož ránu musel zlínský brankář konečky prstů vyrážet na rohový kop. Ševci si vytvořili první šanci až ve 38. minutě, kdy Diop dobře nacpal balón na malé vápno, ale Kopečný ho nezasáhl. Přestože to v podání Zlína nebyla žádná sláva, dokázal nakonec první poločas vyhrát. Klokani si nepohlídali autové vhazování a Miloš Kopečný zpoza vápna nádhernou střelou nedal Budinskému šanci.

Na začátku druhého dějství mohl Zlín vstřelit druhou branku, ale Pazdera střílel těsně nad. Bohemka už ve druhém poločase hru neovládala, spíše naopak, kontroloval ji domácí Zlín a měl šance. Holíka dobrým zákrokem vychytal Budinský a Dame Diop v 73. minutě orazítkoval břevno! Pokud by dal gól, bylo by nejspíše rozhodnuto. Ale to se nestalo a krátce po Diopově břevnu Bohemka srovnala. Rohový kop domácí obraně propadl a nejlépe zorientovaný Milan Havel doklepl balón do sítě.

Čtvrthodinu před koncem se tak začínalo od začátku. Fastav doma remízu nechtěl, a tak se tlačil dopředu, krom menších závarů si však už nic vypracovat nedokázal. Zlín nakonec doma jenom remizoval 1:1.

Více informací k zápasu

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 1:1

21.10.2016 18:00

Góly: 37. Lukáš Zoubele - 71. Peter Olayinka

Vysočina Jihlava dál čeká na vítězství, neboť se ho nedočkala ani v dalším domácím zápase. S pražskou Duklou pouze remizovala 1:1, přestože vedla po krásné brance Lukáše Zoubeleho. Odpověď Dukly přišla dvacet minut před koncem v podání Olayinky.

První opravdu stoprocentní příležitost měli na kopačce hosté. V 9. minutě zakončoval na zadní tyči Jakub Považanec, ale ani nadvakrát nedokázal propasírovat balón za Hanušova záda! Další velká šance následovala o chvíli později, Juroška přehodil Hanuše a míč skončil na břevně. Do třetice pak neproměnil další vloženku Olayinka. Dukla spalovala a to jí v prvním poločase vyšlo draho. Rabušic na druhé straně branku ještě netrefil, ale ve 38.minutě zafungoval domácím rohový kop, kdy hlavičku Štěpánka rovnou z první dopravil do sítě Lukáš Zoubele! Radost domácího publika chtěl ještě do poločasu překazit Albiach, ale Hanuš podržel.

Ze strany jihlavských to paradoxně nebyl příliš dobrý poločas, nicméně skóre hovořilo v jejich prospěch. Udržet výsledek by ale podobným stylem hry bylo obtížné. Dukla byla i nadále aktivnější , Albiach v dobré pozici netrefil a Tetoura bez problému vychytal Hanuš. Domácí výsledek skutečně neudrželi, dvacet minut před koncem sice Hanuš zlikvidoval šanci Tetoura, ale proti dorážce Olayinky už nemohl nic dělat - 1:1.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla dvě solidní šance na obou stranách. Hlavičku Čajiče lapil Hanuš a v nastavení vychytal Urblíka Rada. Pro brankáře Dukly to byla jedna z mála situací, kterou musel v celém utkání řešit. Jihlava tak znovu nevyhrála, ale bod pro ní musí být vzhledem k průběhu ziskem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FK Mladá Boleslav1182123:1026
2.Viktoria Plzeň1182120:826
3.Slavia Praha1173121:924
4.Fastav Zlín1164120:1022
5.Sparta Praha1154219:1119
6.FK Teplice1143414:1115
7.Bohemians Praha 19051142512:1614
8.Dukla Praha1134416:1313
9.FK Jablonec1134419:2113
10.MFK Karviná1041514:1813
11.Slovan Liberec103348:912
12.Zbrojovka Brno1126314:2012
13.1. FC Slovácko1124512:1710
14.FC Hradec Králové113179:1910
15.Vysočina Jihlava110566:185
16.1. FK Příbram1110105:223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (685)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele