ČESKÁ KVALIFIKAČNÍ NOMINACE

26.08.2005, 19:00
Aktuality
Trenér českého národního týmu Karel Brückner oznámil nominaci pro dvě následující kvalifikační utkání v Rumunsku a s Arménií, která nás čekají za týden v sobotu a ve středu. Pavel Nedvěd návrat definitivně zavrhl a nebude tak hrát ani Mistrovství světa v Německu.

"Pavel Nedvěd nezměnil svůj názor a v tuto chvíli platí jeho rozhodnutí, že je pro něj reprezentační kariéra uzavřena," uvedl na tiskové konferenci Karel Brückner. Po posledním zápase, ke kterému Nedvěd nastoupil v semifinále Eura 2004 s Řeckem a který kvůli zranění nedohrál, hned v září oznámil, že končí s reprezentační kariérou. Byl zraněný, unavený a dotkly se ho spekulace v novinách. Česko začalo hrát kvalifikaci bez něj a vede si v ní dobře.

Optimisté doufali, že se Nedvěd vrátí alespoň na Mistrovství světa 2006 v Německu, pokud na něj český tým postoupí, nebo už na závěr kvalifikace o MS. Jeho manažer Zdeněk Nehoda tyto informace vyvrátil a potvrdil, že záložník Juventusu definitivně v reprezentaci končí a nebude hrát ani mistrovství světa. "Vím, že se před rokem reprezentace vzdal. Bylo tam nějaké zvažování, ale teď mi potvrdil, že své původní rozhodnutí nepřehodnotil. Takže platí, že s reprezentací končí," řekl Brückner. Na otázku, jestli je jeho návrat reálný, Brückner odpověděl: "Poslední rozhodnutí přišlo s odstupem času, s chladnou hlavou. Jestli jsou šance? Kdepak, to už je za hranicí."

Do nominace se dostali znovu po zranění Marek Jankulowski a Tomáš Rosický.

Český tým čeká důležitý zápas v Rumunsku v sobotu 3. září ve 20:00 v Constantě a doma s Arménií ve středu 7. září od 17:30 v Olomouci.


Nominace:

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha), Petr Čech (Chelsea FC), Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje).

Obránci: René Bolf (AJ Auxerre), Zdeněk Grygera (Ajax Amsterdam), Tomáš Hübshman (FC Šachťor Doněck), Marek Jankulowski (AC Milán), Zdeněk Pospěch (Sparta Praha), David Rozehnal (Paris Saint-Germain), Tomáš Ujfaluši (ACF Fiorentina).

Záložníci: Tomáš Galásek (Ajax Amsterdam), Karel Poborský (Sparta Praha), Jan Polák (1. FC Norimberk), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund), Rudolf Skácel (Heart of Midlothian FC), Vladimír Šmicer (Girondins Bordeaux), Marek Heinz (B. Mönchengladbach).

Útočníci: Milan Baroš (Aston Villa), Tomáš Jun (Trabzonspor), Jan Koller (Borussia Dortmund).

Autor: Tomáš Václavek

Komentáře (15)

Přidat komentář
Zdeno

No hlavně ať jsou všichni borci připravení hrát, hlavně ať ne nezraní útočníci, jinak si neumím znovu představit Lopaťáka z Turecka v útoku.......

Reagovat
HOST*Maniac

...jůn? proč ho furt staví dyť je to dřevo...

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujou ho na lavičce

Reagovat
Zdeno

No tak přesně tohodle ňoumu myslím - to že ho Sparta prodala pryč ještě za ty prachy si teď můžou pochvalovat ještě 3 roky.... pan Palič. Ach jo - doufám, že když spálí ještě sto šancí, tak už to uvidí i Bruckner - a těch sto šancí - to mu nebude zase tak moc trvat, jestli ho dokonce i postaví, což když při nás bude štěstí stát, se nestane....

Reagovat
smazaný uživatel

Bruckner se vyjadril, ze se mu nelibi Jarolimova defenziva, cimz me teda definitivne nasral, protoze Sionko ji ma jeste daleko horsi

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsi to četl?

Reagovat
smazaný uživatel

V patecnim Sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky! Z toho článku aspoň jasně vyplývá, že Jarolíma sleduje, ale nehodí se mu do koncepce. Takže bychom to tak měli brát, každý trenér je odpovědný za svůj tým...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proc tam chyby Lokvenc vzdyt nam rozhodl uz nekolik utkani i kdyz se mu v Salzburku ani moc nedari tak ho tam mel dat. Lepsi nez Jun

Reagovat
smazaný uživatel

Lokvenc je zraneny nebo alespon byl. Bruckner ho mozna v pondeli donominuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě je pořád zraněný, kvůli jeho zdravotnímu stavu nebyl donominován ani v pondělí.

Reagovat
HOST*

Trošku mě štve, že furt povolává Brůckner Kinskýho s Blažkem, podle mě si už zaslouží šanci Laštůvka, možná bych vyzkoušel aji Zítku...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v nějakým přáteláku třeba vyzkoušet někoho jinýho ...

Reagovat
HOST*

Laštuvka a Zitka určitě skojí za pozornost...

Reagovat
HOST*Kjetil

Lokvenc je dřevák, co takhle dát do nominace Rilkeho? Teplice!!! Já vím, nemá šanci, protože nehraje v tý zkurvený Spartě. Ale co předvádí v lize a i proti Minsku, to stojí za pozornost. Nesporně lepší než Jůn s Lokvencem dohromady.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele