Češi v zahraničí: V Polsku se trefili Mareš a Ondrášek. Skóroval i Jankto

30.07.2018, 10:53
Aktuality
Českým útočníkům se dařilo v Polsku a Maďarsku. Prosadili se Zdeněk Ondrášek a krásně také Jakub Mareš. Oba zajistili svým týmům vítězství. Michael Rabušic z maďarského klubu Haladás Szombathelyi také gólově přispěl k bodovému zisku svého týmu. V přípravném utkání za Sampdorii se trefil i záložník Jakub Jankto. Podívejte se na jeho zásah.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý odehrál s kapitánskou páskou na ruce celé utkání za Basilej proti Xamaxu Neuchatel. Jeho tým však ani ve druhém ligovém kole nezvítězil. Alespoň však poprvé bodoval za remízu 1:1.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček nastoupil v základní sestavě Lokerenu proti Genku a odehrál 81 minut, než byl vystřídán. Jeho tým však prohrál vysoko 0:4.

Příprava


Záložník Jakub Jankto se střelecky prosadil v novém dresu Sampdorie v přípravném utkání proti Parmě. Ve 42. minutě zvyšoval na 2:0. Sampdoria nakonec zvítězila 3:1.

Janktův gól v čase 1:06



Polsko


Útočník Zdeněk Ondrášek v pátečním zápase Wisly Krakov proti Legnici otevřel ve 43. minutě skóre zápasu. Po rohovém kopu byl ve správný čas na správném místě. Bývalý mládežnický reprezentant měl jednu šanci ještě před svým gólem, tu mu ale obránce zblokoval na roh. Ve druhém poločase potom trefil po brejku tyč. Na hřišti vydržel Ondrášek celých 90 minut a Wisla zvítězila 2:1.

Ondráškův gól v čase 0:30



Gólově se v sobotu prosadil v Polsku další český forvard Jakub Mareš v 78. minutě utkání proti Zaglebie Sosnowiec rozhodl o vítězství svého Zaglebie Lubin 2:1. Mareš se dostal do samostatného úniku a tváří v tvář brankáři zvolil chladnokrevnou kličku a zakončení levačkou do odkryté branky. V nastaveném čase pak mohl přidat ještě jednu branku, nicméně po zasekávače pouze nastřelil brankáře.

Marešův gól v čase 1:38



Legia Varšava zvítězila na hřišti Korony Kielce 2:1 a byl u toho také český obránce Adam Hloušek, který odehrál celé utkání.

Záložník Martin Pospíšil hrál za Jagiellonii Bialystok a přispěl k vítězství nad Arkou Gdyně 2:0. Připsal si dokonce asistenci u druhé branky Karola Swiderskiho.

Ve druhé lize odehrál celý zápas za Odru Opole záložník Jakub Habusta a přispěl k vítězství 1:0 nad Sandecjou Nowy Sącz.

Daniel Bartl a Petr Schwarz nastoupili v základní sestavě za Raków Częstochowa proti GKS Jastrzebie a pomohli k remíze 2:2. Bartla vystřídal v 57. minutě další Čech Tomáš Petrášek, Schwarz odehrál celé utkání.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks odehrál celé utkání za Dinamo Záhřeb proti NK Rudeš. Jeho tým zachraňoval remízu 1:1 na poslední chvíli v nastaveném čase.

Slovensko


U vítězství Žiliny 2:1 nad Nitrou asistoval obránce Filip Kaša, který odehrál celých 90 minut.

Brankář Patrik Macej odchytal celý zápas za Dunajskou Stredu proti Michalovcům. Jeho tým zvítězil doma jasně 4:1.

Obránce Filip Twardzik a křídelník Erik Daniel odehráli celých 90 minut ve vítězném zápase Ružomberku v Trenčíně. Tým trenéra Davida Holoubka venku vyhrál 4:1.

Kazachstán


Oba Češi v barvách Šachtaru Karagandy Lukáš Droppa a Egon Vůch odehráli celý zápas na půdě Irtyše Pavlodar. Pomohli tak k remíze 1:1. Šachtar je v ní po dvaceti kolech na 10. místě, což by na konci sezóny znamenalo baráž o udržení v kazašské Premier League.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic skóroval za Szombathelyi  Haladás proti Ujpésti. Ve 23. minutě český forvard vyrovnával na 1:1. Zápas nakonec remízou i skončil, ovšem 2:2. Celý zápas odehrál za Haladás také obránce Vít Beneš.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (41)

Přidat komentář
shitcool

Na hřišti vydržel Ondrášek celých 90 minut a vysla zvítězila 2:1.... Vysla?

Reagovat
dinss

Jinak Mareček hrál podle Livesportu na hrotu.

Reagovat
Sosi

obrana nebo útok, prašť jak uhoď

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Skalda29

nahodou to dal v pohodě...Punkty máme

Reagovat
dinss

This is my sen..

Myslim, že mu tak v pohodě rozumí. Polština je hodně podobný jazyk.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Reagovat
ratusek

Řezáč tehdy míchal snad 5 jazyků, tohle je v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
spider_8

Děkujem hlavně kibicům

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Čechopolština, paráda

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Mares ten najazd premenil ako skusemy mazak. Vo finale mal stastie ze ta strela isla presne medzi nohy obrancu co bol na ciare, ale vyriesil to najlepsim sposobom. A po oslave so spoluhracmi este osobne dosiel k Boharovi a podakoval sa mu za skvelu prihravku vdaka ktorej isiel sam na brankara. Aj na rozhovor po zapase si trufol a dost lamanou polstinou to zvladol.

Reagovat
Mass

Mě to přišlo že mluvil česky, jen přidal pro mě pár vtipných polských slovíček jako pilka, punkty napastnik nebo kibic

Reagovat
Blasphemer

Droppa je ve stejným týmu jako Egonek?

Reagovat
Baronne

Jo, dvojka k pomilování

Reagovat
Blasphemer

Jojo, taková reprezentativní.

Reagovat
mayday

Při společných večerech u filmu to musí být konverzace jak víno.

Reagovat
ratusek

při společných večeřích

Reagovat
Han střelil první

Tak Droppa nebyl potížista. Jenom tedy za sebou nechává spoušť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tým snů.

Reagovat
lampas

Rambo je zpět Snad mu vydrží zdraví, pořád je to jeden z nejlepších českých útočníků.

Reagovat
dinss

A pritom se neprosadil ani v Jihlavě.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Alan_Shearer

A tak jasne, do 30 nejlepsich by se mozna vesel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
salaminoo

neuvěřitelně nesympatický člověk ten Jankto

Reagovat
dave30

Když vidím ten Genk. Nemá někdo informace o Brabcovi? Na livesportu ho neustále uvádějí na jejich soupisce, ale dlouhodobě není ani na lavičce a mluvilo se o jeho přestupu...

Reagovat
C-M@ster

Jako... Brabce za velký prachy prodali do zahraničí a za ještě větší koupili horší hráče, přičemž kdyby mu nabídli tolik peněz, co nabízejí zahraničním, třeba by zůstal.

Reagovat
dave30

Nevím, kolik má Jakub v té Belgii, ale tolik jako Kaya určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ta Basilej nějak slábne už druhým rokem

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jim jenom letos odešel Vaclík, Lang a Elyounoussi, tedy největší opory týmu. A to jim v zimě ještě utekl Akanji a Steffen, takže jim chvilku potrvá než to zase kvalitně doplní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Janktův gól hustá faleš.

Reagovat
JessePinkman

Ondrášek snad se mu budou vyhejbat zranění a bude dávat góly i nadále.

Reagovat
dave30

Vydra se údajně nedohodl v Leedsu (a přitom klub byl ochoten zaplatit 11mega), jsem zvědavý, jak to s ním dopadne. Na druhou stranu chápu, že když měl jít do horšího, tak si chtěl alespoň finančně pomoci. Uvidíme, doufám, že se nepřepočítá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele