ČEŠI V ROTTERDAMU VYDŘELI BOD

30.03.2003, 23:26
Aktuality
Česká reprezentace má za sebou utkání roku. V kvalifikaci o Euro 2004 se utkala se svým největším konkurentem ve skupině, s Nizozemskem. A přestože především úvodní minuty hrozily debaklem, odvezli si Češi ze stadiónu De Kuip důležitý bod za remízu 1:1, když na van Nistelrooyův gól odpověděl Jan Koller...

Hned od úvodu bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. Už ve třetí minutě se do přímého kopu opřel Seedorf a Petr Čech mohl děkovat dobře postavené brance, míč mířil naštěstí pouze do tyče. Také další minuty zápasu patřily domácím, vypracovávali si jednu šanci za druhou a několikrát nechali vyznamenat brankáře Petra Čecha. Českou vlajku držel nad vodou především Pavel Nedvěd, který často zakládal protiútoky, a pak Jan Koller, který jako tradičně vyhrával téměř všechny vzdušné souboje a dlouhé pasy rozděloval na nabíhající záložníky. Naopak téměř neviditelný byl Tomáš Rosický, to však lze přičíst dlouhé absenci, kterou má "Rosa" kvůli zranění čerstvě za sebou.

Celých 45 minut čeští reprezentanti udrželi nerozhodný výsledek. Kdyby se v prvním poločase nenastavovalo, šlo by se do kabin za bezbrankového stavu. V nastaveném čase však Rafael van der Vaart uvolnil Clarence Seedorfa, ten přesně nacentroval na vzdálenější tyč a nikým nehlídaný Ruud van Nistelrooy si v podobných situacích ví rady – dostal "Oranjes" do vedení. Po přestávce se obraz hry českého mužstva hodně změnil k lepšímu, na hřišti už nebyl jen jeden tým. V 59. minutě měl velkou šanci Grygera, ovšem míč, který z jeho kopačky mířil zřejmě do sítě, odkopl obránce Jaap Stam. V 67. minutě přišel na hřiště Milan Baroš a hned svým prvním dotykem míče zařídil vyrovnání. Obešel Edgara Davidse a Franka de Boera, z těžké pozice přihrál před branku Janu Kollerovi a ten se zblízka nemýlil – vyrovnal na konečných 1:1. V závěru utkání se domácí pochopitelně snažili strhnout vedení zpět na svou stranu, ale dobře pracující obrana českého týmu už další chybu neudělala.

Ve druhém sobotním utkání třetí kvalifikační skupiny si své první body připsalo Bělorusko, které doma zdolalo Moldávii 2:1. Skupinu i nadále vedou Holanďané, ovšem jen díky lepšímu skóre. Stejný počet bodů, tedy sedm, má i druhá Česká Republika. Třetí Rakušané ztrácí pouhý jeden bod, čtvrté je Bělorusko se třemi body a poslední Moldávie bez bodu. Program kvalifikace pokračuje už ve středu 2.4., česká reprezentace na Letné přivítá Rakousko a Moldávie změří síly s Nizozemskem. Bělorusko má volno.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobrej bod kluci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele