Cazorla: Spekulacím o konci kariéry nevěnujte pozornost

30.07.2017, 12:47
Aktuality
Ligová sezona 2017/2018 se blíží ke svému startu a je otázkou, kdy do ní bude moci zasáhnout Santi Cazorla. Španělský záložník Arsenalu má dlouhodobě zdravotní potíže a některé hlasy dokonce mluví o vynuceném konci aktivní kariéry, něco podobného ovšem dvojnásobný mistr Evropy odmítá...

32letý Cazorla má v Londýně smlouvu na poslední sezonu a na trávníku se naposledy objevil v říjnu loňského roku. Následně ho začaly pronásledovat potíže s kotníkem a achilovkou a do postiženého místa se mu dokonce dostala bakteriální infekce. Celkem absolvoval osm nejrůznějších chirurgických zákroků a jeho návrat se neustále oddaluje.

"Takovým spekulacím nevěnujte pozornost. Ti, kteří chtějí můj konec, mě znovu uvidí hrát. Vrátím se. Nevím, jak daleko od návratu jsem, ale jsem přesvědčen o tom, že budu znovu hrát svůj fotbal na nejvyšší úrovni. Pracuji na tom a snad budu zpět co nejdříve. Jsem přesvědčen o návratu," nechal se slyšet Cazorla.

"Problém je v tom, že lékaři přesně nevěděli, o co se jedná. Nejhorší věci pak máte v hlavě, ale jel jsem do Španělska, našli bakterii a nyní to vypadá, že problém je vyřešen. Vypadá to, že další operace už nebudou potřeba. Teď jsem velmi šťastný a začal jsem s rekonvalescencí, což jsem chtěl. Začal jsem před dvěma týdny a do návratu je stále daleko. Nemám sílu ve šlaše ani svalovou hmotu. Potřebuji čas, ale z uplynulých dvou týdnů mám velkou radost. Nechci stanovovat datum návratu, pokud bych ho nesplnil, byla by to velká rána," řekl dále.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (307)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele