Cavani zvolen hráčem sezóny, zbylé kategorie pro Monako

15.05.2017, 21:46
Aktuality
Paris Saint-Germain chtě nechtě ukončí svoji čtyřletou nadvládu nad francouzskou nejvyšší soutěží a přepustí titul Monaku, jeho nejlepší střelec Edinson Cavani se však alespoň dočkal individuálního ocenění a byl zvolen nejlepším hráčem sezóny, zatímco ostatní ceny v rámci Ligue 1 sebrali zástupci knížecího celku...

Uruguayský kanonýr v hlavním městě gólově nahradil Zlatana Ibrahimoviće, který anketu o nejlepšího hráče vyhrál třikrát v předchozích čtyřech ročnících, a celkem se na ligové scéně trefil pětatřicetkrát. Cavaniho výkony ale byly pouze jedním z mála pozitiv na uplynulých měsících v Parku princů.

Pařížany totiž předčilo ASM, kterému k jistotě prvního titulu od roku 2000 stačí buď zisk jednoho bodu ze dvou zápasů, nebo alespoň nepřijít o výrazně lepší skóre oproti PSG. Za strůjce monackého úspěchu je považován portugalský stratég Leonardo Jardim, jenž byl označen za nejlepšího trenéra sezóny.

Ocenění mezi brankáři vyhrál jeho svěřenec, chorvatský reprezentant Danijel Subašić, a mezi mladíky nemohl zvítězit nikdo jiný než Kylian Mbappé. Ten je v současnosti mnohými považován za největší talent světového fotbalu a často je přirovnáván k Thierrymu Henrymu, který cenu pro nejlepšího mladého fotbalistu vyhrál přesně před dvaceti lety.

Nejlepším francouzským hráčem působícím v zahraničí byl zvolen N'Golo Kanté, jenž po loňském senzačním triumfu s Leicesterem získal titul v Premier League rovněž v dresu Chelsea a v této kategorii předčil loňského vítěze Antoina Griezmanna.

Autor: Petr Vaněček / soccerway.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
El-Pistolero-68

Vystoupil ze Zlatanova stínu.

Reagovat
Counter

Akorát nechápu, jak mohl vyhrát i Subašić. To v lize chytá tak dobře, nebo v ostatních klubech ani není nikdo lepší?

Reagovat
Israha

Individuálně byli lepší gólmani (Pelé, Ruffier, Cardinale, možná i Lafont...), ale nikdo z nich nechytal za tak kvalitní obranou a dostávali tím pádem ve větších zápasech poměrně dost gólů. Tohle je individuální ocenění za práci celého týmu, víceméně...

Reagovat
Counter

Reagovat
El Campeon
Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší hráč a ještě pobaví diváky, prostě poklad

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty ceny byly za letošní sezou..

Reagovat
smazaný uživatel

názory na Cavaniho, zda si to zasloužil? padaly tu názory, že často jen doklepává, co mu ta hvězdná záloha naservíruje a ještě toho přivela spálí..

Reagovat
Azazelo RD

Nezaslouží. Obyčejnej doklepávač, co nedá dva žongly a umí jen dávat góly.

Reagovat
andrew96

Ale táta ho mydlil, tak je teď tam, kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, on sice vela golov da ale aj vela spali. Su utocnici, ktory si to zasluzi najviac i ked Cavani je najlepsi suter.

Reagovat
smazaný uživatel

No Zlatan, no party...

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Fairplay

Palič Cavani, kam to ta liga dopracovala. Měli to dát Bernardovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Zaslouženě. Neuvěřitelně ligu válcoval, přebil "efekt Emery" a jenom díky němu se PSG zachránilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kavaný

Reagovat
REPLIKATOR

Pařížské Kavárny

Reagovat
Pyroman

Jardim i Mbappe byli jasná volba, tam není o čem (bohužel třeba pro Favreho a Cypriena, kteří by si taky ocenění zasloužili, ale v téhle konkurenci to jinak dopadnout nemohlo). Subašič za gólmany fakt ne, ale tam byla celkově ta nominace úplně mimo... Cardinale, Ruffier i Pele by si to zasloužili víc, přitom je UNFP bůhvíproč nedala ani do top 4, zatímco Trappa nebo Lopese jo. Cavani jako nejlepší hráč asi dává smysl, bylo to víceméně jenom mezi ním a Silvou. Po tom slabším začátku se Cavani chytl famózně a vydržel v tom tempu vlastně až do konce sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem fanoušek pelého, ale měl (nevím jestli pořád) nejvíc nul v Evropě a podával velmi dobré výkony, a nebyl ani v nominaci? Pardon, ale to mi přijde naprosto k smíchu.

Reagovat
Langi

k smíchu už je i to, že je tam Trapp a hlavně Lopes, který hlavně na podzim podával spíše podprůměrné výkony

Reagovat
Reggie

Silvou myslis Bernarda? Fakt hral tak super? Ja Ligue 1 vubec nesleduju, ale jinak se mi libi vzdycky, super hracik Takovyhle typy mam nejradsi!

Reagovat
Pyroman

Jo, Bernarda. Celou sezónu byl skvělý, pro ofenzivu Monaka naprosto klíčový hráč. Za rok za dva může klidně být mezi úplnou špičkou v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Super sezona. Diky do Manchesteru. Ale v prvni polovine zahazoval zase mnoho sanci. Mohl mit tech golu vic. Ale asi na tom pak zapracovali s Emerym

Reagovat
smazaný uživatel

Subasic je vynikajuci brankar ale to je trocha blbost, kedze chytal za najkvalitnejsou obranou v lige a jednou s najlepsich obran v Europe ...skor by som to ocenenie dal Cardinalemu alebo Pelemu, ktory sice bol na jesen riadna diera ale postupne chytal paradne. Cavani to ocenenie dostal lebo bol najlepsi strelec, pre mna osobne najlepsi hraci Mbappe, B. Silva, Laca alebo Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou z nejlepsich obran na svete? Videl jsi, jak ta obrana horela proti lepsim/top tymum z Evropy? Kolik jim dalo golu ManCity? Nebo jak je tam provetraval Auba? Nebo jak je vyskolilo Juve... tym je to sympaticky, ale ta obrana byla prave docela slaba. Mozna to stacilo na L1, ale na Evropu to zdaleka nema.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz hrajes utocne, tak vzadu nemuzes mit skalu. Obrana Monaca se vyrovnala obrane City a ten tym vyhral ligu pred psg a dostal se do semifinale lm. Takze zas tak asi nehorema ta obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Si ale je potrebne uvedomit ze oni hraju ofenzivny futbal. A tejto taktiky sa Jardim drzi proti vacsine superom, ci su to velkokluby v CL. A ked proti celkom Man City ci BvB, co su timy vyznavajuci tiez utocny styl hry a maju uzasne ofenzivnych hracov tak nemozes cakat ze pri hre aku Monaco praktikuje udrzia nulu. Skor suhlasim s uzivatelom extraprase ktory reagoval na tento prispevok. Kazdopadne diky za nazor

Reagovat
mastakillah

Edi

Reagovat
ttopi

Vzhledem k tomu, jak střelecky dominoval, je to zasloužená volba. Rozdíl mezi ním a druhým Falcaem je obrovský, přestože Falcao dotáhl Monako k titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouženě !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď Monaco nerozpreda a na mape bude ďalšia Borusia, Atletico atď...

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě teda tam nemá co dělat Veratti, a dost bych se hádal o toho lacazetta zda by si to tam nezasloužil spíš Thauvin.... Sidibé OK, ale možná by nebylo od věci tam dát Pereiru, který válel za Nice celou dobu. Subasic mimo, za mě Cardinale... a i když nejsem jeho fanoušek, ale že nebyl Pelé nominován je naprostý výsměch, má nejvíc čistých kont v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě tedy Cardinale Mendy Glik Silva Pereira - Bernardo Silva - Seri - Sanson Mbappé Cavani Thauvin. Jako fakt se omlouvám, ale Thauvin za sezonu 15 golu, a 9 asistencí jenom v Lize ... Nejproduktivnější křídelník ligy, lepší statistiky než Mbappé, a Golů má ze hry stejně jako Lacazette, když bychom nepočítali jeho 10! penalt. a Sanson vede tabulku asistencí s 12 asistencemi, dohromady ve dvou klubech, i s aklimatizací 7 v OM, 5 v Montpellier ... celý rok konzistení.

Reagovat
domingo

By me zajimalo, co by jako Ruffier musel udelat, aby si za letosek tu cenu zaslouzil vic.

Reagovat
Pyroman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele