Casillas zvažuje budoucí angažmá v Major League Soccer

29.01.2015, 09:05
Aktuality
Iker Casillas celou dosavadní kariéru odchytal v Realu Madrid, ve svých třiatřiceti letech ale začíná přemýšlet nad tím, že by si na závěr své profesionální dráhy mohl vyzkoušet angažmá v jiné zemi. Španělský reprezentační brankář by v tom případě upřednostňoval zámořskou MLS...

Casillas má momentálně s Bílým baletem kontrakt do června 2017, často se ale spekuluje, že by ho mohl mezi třemi tyčemi nahradit mladý krajan David de Gea. Momentálně spolu s ním ve španělské metropoli působí také kostarický hrdina Keylor Navas, který ale zatím na delší dobu důvěru nedostal.

Bez ohledu na současnou situaci Casillas prozradil, že pokud by měl někdy z Realu Madrid odejít, preferoval by zámořskou zkušenost. "Nebyl bych schopen opustit Madrid a podepsat týmu, který hraje proti němu. Pokud bych hledal nové dobrodružství, mohla by to být nějaká rostoucí liga, jako je MLS. Rád bych zažil jiný styl fotbalu," uvedl v rozhovoru pro Wall Street Journal.

Pod zámořských médií měla Casillasova slova v tamních klubech velký ohlas a svůj zájem údajně mají hned tři z nich - Los Angeles Galaxy, Toronto FC a New York City, kde působí jiný španělský internacionál David Villa. Pokud by madridská ikona za velkou louži skutečně zamířila, mohla by zde ročně přijít na šest milionů eur.

Casillas působí v prvním mužstvu Realu Madrid od roku 1999 a vedle pěti ligových titulů s ním zažil i tři triumfy v Lize mistrů. Velmi úspěšný byl i ve španělské reprezentaci, se kterou opanoval dvakrát mistrovství Evropy a také světový šampionát 2010 v Jihoafrické republice.

Autor: Petr Vaněček / insidespanishfootball.com

Komentáře (504)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele