Can stále nepodepsal novou smlouvu. Letos zůstane, ujišťuje Klopp

15.08.2017, 15:20
Aktuality
Spoustu starostí má v úvodu nové sezony manažer Liverpoolu Jürgen Klopp. Jeho tým v prvním kole anglické ligy jenom remizoval s Watfordem, nyní ho čeká první duel playoff o Ligu mistrů proti Hoffenheimu a nejisté je další setrvání hned několika hráčů. O přestup už požádal Philippe Coutinho, budoucnost pak stále nevyřešil Emre Can...

Třiadvacetiletý německý záložník působí na Anfield Road čtvrtým rokem a není vyloučeno, že letošní sezona bude jeho posledním v dresu Reds. Smlouva mu totiž běží jenom do června 2018 a na nové se stále nedohodl, celou situaci už několik týdnů pozorně monitoruje Juventus.

"Do této chvíle nedošlo k podpisu, taková je situace. Stále jednáme. Abych byl upřímný, nepřijde mi ideální, že jsme se ještě nedohodli, ale to je v pořádku, musíme to brát tak, jak to je. Jeho mysl se netoulá někde jinde. V jeho věku se jedná o důležitý kontrakt. Jsem si stoprocentně jistý, že v současné situaci ho neprodáme. Tím spíše, když se jedná o člena základní sestavy. Bude zde hrát i v tomto roce, co se týče další budoucnosti, teprve uvidíme," řekl Klopp.

"V Německu dochází k podobným tlakům ve chvíli, kdy má fotbalista kontrakt na poslední sezonu, v Anglii jsou to dva roky před vypršením smlouvy. Loni nebyl opravdový důvod k jednáním, letos jsme k nim už sáhli. Je jasné, že ho chceme udržet a on chce zůstat. Je to o několika detailech. Není to o tom, že bychom museli rozhodnout o nákupu dalšího hráče na stejnou pozici, který bude stejně kvalitní. Emre je na dobré cestě, doopravdy se zlepšil v řadě aspektů a je důležitým hráčem Liverpoolu. Může hrát na několika postech. Situace není perfektní, byl bych raději, kdyby vše bylo už podepsané, ale stále jsem pozitivní ohledně toho, že najdeme správné řešení pro obě strany," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (654)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele