Čaj o páté: Je Burnley skutečně na odpis?

01.10.2014, 17:21
Názory a komentáře
V neděli si kdekdo se zájmem v anglické nejvyšší soutěži udělal jasno minimálně v jedné věci: Burnley se mezi elitou příliš neohřeje a okamžitě poputuje zase o patro níž. Což se opravdu může velmi snadno stát; v první řadě by nicméně nebylo na škodu uvědomit si veškerý kontext a přestat činit ukvapené závěry...

Tvůrci televizních programů v posledních týdnech průměrnému divákovi Premier League na ruku zrovna nešli; a zejména rozvržení minulého kola vzbuzovalo vášně. Nedělní i pondělní program tehdy obstaraly výhradně celky z druhé poloviny tabulky a na ně přece není nikdo zvědavý.

Na celou problematiku lze nicméně pohlížet i z docela odlišného úhlu: protože se k celkům jako Burnley a West Bromwich v sobotu odpoledne běžně nedostaneme, lze takový osiřelý nedělní zápas pojmout jako ideální příležitost takto upozaděné celky blíže poznat.

Ostatně, kdo si naladil třeba pondělní dohrávku 4. kola mezi Hullem a West Hamem, ten v žádném případě neprohloupil. Z obou stran se na KC Stadium hrál kvalitní fotbal, padaly hezké branky a kolem dokola si oba mančafty udělaly tu nejlepší možnou reklamu.

Burnley na to šlo v neděli přesně opačně - a nezvykle silná záře reflektorů mu v konečném důsledku daleko spíš udělala medvědí službu.



Že se nedělní výbuch Burnley na půdě West Bromwiche rovnal jisté anomálii a nikoliv pravidlu, mělo být všem zřejmé hned na první pohled: od jakž takž rovnocenného soka Burnley dosud nikdy neinkasovalo více než jednu branku, což se navíc do té doby stalo jen jednou - kdysi dávno ve druhém kole.

Co odhaluje teprve pohled o něco bližší, jsou pak ještě některé další specifické okolnosti, které je při náležité analýze daného utkání potřeba brát v úvahu. Manažer Sean Dyche totiž musel mimo jiné řešit náhlé vypadnutí dvou navýsost sehraných a výborně se doplňujících středních záložníků, Deana Marneyho s Davidem Jonesem, což jej přivedlo do takového stavu zřejmé paniky, až vůbec poprvé v tomto ročníku vsadil na odlišné rozestavení - v tomto případě 4-5-1.

Jakmile se ocitl bez svého vrchního běhavce i spolehlivého rozehrávače, z nichž ten druhý (bez pořádné alternace napříč kádrem Burnley) meškal vůbec poprvé za celý ten rok svého angažmá u Clarets, pojal zkrátka Sean Dyche nikterak nelogické podezření, že by střed pole mohl v jeho oblíbeném 4-4-2 nepěkně hořet. Rozhodl se proto zajistit dva středopolaře ještě jedním, což by vlastně bylo v naprostém pořádku, kdyby přitom neignoroval toho jediného klasického střeďáka, kterého měl v tom okamžiku k dispozici (Chalobaha). Místo toho Dyche kuriózně sáhl po dalším - v podstatě pátém - borci zvyklém operovat převážně u postranní čáry; a na katastrofu bylo zaděláno.

Clarets se takto - z velké části nedobrovolně - připravili o veškerou (defenzivní) stabilitu, která je v uplynulých měsících charakterizovala, a nic potom nenapravilo ani poločasové přetočení systému zpět do familiárního 4-4-2 (4-4-1-1). Tehdy už sice Burnley bylo schopné alespoň čas od času nějak smysluplně zahrozit, s perfektním pohybem ofenzivních hráčů WBA si nicméně hostující záložníci nadále vůbec nevěděli rady (viz třetí gól, jemuž předcházel zarážejícím způsobem banální průnik středem pole).

Sečteno podtrženo: pokud už tedy nutně potřebujeme cokoliv vyčíst z nedělního střetnutí WBA s Burnley, měli bychom předně dospět k závěru, že se relativně nezkušený manažer úvodem zbrusu nové výzvy prostě a jednoduše spálil. Byla mu udělena lekce, jakou v počátcích utržil kdekdo; a hlavní teď především bude, jak Sean Dyche dokáže zareagovat...



Že v tuto chvíli není ztracené zhola nic, dokazuje už jen letmý pohled na tabulku: poslední Burnley přeci od sedmé příčky odděluje ubohých pět bodů. Příčina je vskutku prozaická: neuvěřitelné množství remíz.

Letos jsme byli svědky již 21 nerozhodných výsledků, což po zaokrouhlení činí stěží vídaných 35 % procent všech konečných skóre. Loni jsme kupříkladu po odehrání 60 zápasů registrovali plicht všehovšudy dvanáct; a pro větší číslo jsem se musel vrátit o rovných 22 let dozadu, kdy byla tehdy ještě 22členná Premier League teprve v plenkách.

Na první pohled jde tedy o dosti výjimečnou výchozí pozici; a tak pokud se někdy dělání závěrů na startu měsíce října perfektně rovnalo dělání závěrů ukvapených, je tomu tak právě letos. Stačí si koneckonců vzít k ruce události roku 2010, kdy se při shodném počtu remíz po šesti kolech na samém dně tabulky se třemi body klepal Everton; a přece nakonec skončil sedmý.

Tím samozřejmě nechci byť jen naznačovat, že se tehdejší Toffees nacházeli na stejné kvalitativní úrovni jako letošní Clarets, to v žádném případě; ovšem coby ukázka toho, jak může speciálně takhle vyrovnaná tabulka zkraje podzimu zavádět, nám tenhle příklad poslouží víc než dobře.

A parta vedená charismatickým Seanem Dychem by se v něm doopravdy mohla i měla inspirovat - Moyesův tým totiž tehdy šestizápasovou šňůru bez výhry neutnul pomocí nějakého razantního řezu sestavou; právě naopak. Skotský manažer i v době té největší krize zkrátka důvěřoval svému hráčskému materiálu a systému, který se mu osvědčil v minulosti, až černou sérii přeci jen protrhl.



To samé by nyní měl udělat rovněž Sean Dyche, jakkoliv se zrovna nachází v pozici, kterou sám vlastně vůbec nemá osahanou.

Loni totiž zaprvé s Burnley odstartoval špičkově, ba se mu dokonce v tomhle ohledu podařilo zlomit klubový rekord. A zadruhé tehdy proslul zcela minimální rotací, kdy k ligovému utkání v průměru nominoval 10,2 členů předešlé zahajovací jedenáctky, a napříč pěti nejvyššími anglickými i čtyřmi skotskými soutěžemi v tomhle směru nenacházel konkurenci.

Tentokrát mu podobně rigidní přístup znemožňuje situace na marodce. Tam již na jaře upadl 20gólový Sam Vokes, čímž se před Dychem rozprostřel podobně palčivý problém, jaký o víkendu řešil při zmíněné absenci Davida Jonese - také rodák ze Southamptonu se totiž zdá být docela dobře nenahraditelný.

Stále teprve 24letý forvard, který už jako vyjukaný mládenec roku 2009 výrazně pomohl Wolverhamptonu zpátky do Premier League, je totiž prototypem starého dobrého "target mana", který zvláště takto staromódnímu hernímu projevu Moorites poskytuje naprosto zásadní podpěru.

Loni to byl právě Vokes, na něhož mířily přehršle dlouhých balonů; a taky to byl hlavně on, kdo z nesmírně předvídatelného systému dělal systém mimořádně funkční. Nyní - při stále stejně nekreativní záložní linii, kde se i křídelní hráči jako Boyd s Arfieldem předně starají o vyhrávání balonů, a ne už tak o jejich efektivní distribuci - rázem není o koho se opírat.

Sean Dyche sice v létě rozumně investoval do správně udělaného hroťáka Jutkiewicze, ten však zatím na rozdíl od Vokese nezvládá přidávat onu (klíčovou) střeleckou nadstavbu. Polskému útočníkovi tedy sice nelze upřít vysokou pracovní morálku, cokoliv navíc od něj ale zatím očekávat nelze.

Na druhou stranu, pokud znovu necháme stranou poněkud deviantní případ nedělní prohry na The Hawthorns, lze také u Burnley bez Vokese (potažmo Ingse) vysledovat jistou vzestupnou tendenci, co se ofenzivního snažení týče.

Clarets se s přibývajícími koly prokazatelně osmělovali, což lze dokumentovat třeba na statistice zkompletovaných přihrávek v útočné třetině. V této konkrétní herní činnosti se hoši z Turf Moor lepšili doopravdy zápas od zápasu, aby od 31 % takových pasů (Chelsea) došli až k 42 procentům (Sunderland).

Ono dva týdny staré měření sil s Black Cats pak bylo obecně jakýmsi průlomem. Dycheovi svěřenci zaznamenali zdaleka největší množství takzvaných klíčových, chcete-li "šancetvorných" přihrávek, kterých jim statistici serveru Squawka napočítali hned 14 (při dosavadním průměru 6,5 na utkání); a nahoru šli také v oblasti střelecké aktivity, když své štěstí pokoušeli rovnou 17krát (s dosavadním maximem ve 12 projektilech).

Tahle všechna zjištění by měla příznivce Burnley daleko spíš naplňovat optimismem; a proto nějaká přehnaně osudová interpretace událostí minulého kola dle mého opravdu není na místě.

Pořád šlo koneckonců o vystoupení v cizím prostředí, zatímco v tom domácím brankář Tom Heaton už 236 minut nenašel přemožitele...



Pro Clarets je přitom defenzíva zcela evidentně základem úspěchu. Znát to bylo již ve druhé lize, kde se Burnley - stavějící na famózní chemii dokonale sehrané zadní čtveřice - vytasilo s nejpevnější defenzívou od QPR sezony 2010/11. A že se mu tuhle pověst dařilo potvrzovat také v nejdůležitějších zápasech postupového ročníku.

Čisté konto vínoví udrželi při potvrzování skvělého startu do sezony na půdě silného Derby (3:0); dále neinkasovali ani tváří v tvář velkému favoritovi z Loftus Road (2:0); nulou vzadu se prezentovali také v březnu proti tomu samému soupeři, který v tu chvíli nepříjemně dotíral na jejich druhou příčku (2:0); a konečně i razítko za úspěšnou sezonou, respektive definitivu návratu do PL z duelu s Wiganem, doprovodil Heatonův čistý štít (2:0).

Co je však speciálně pro nás podstatné, je pak skutečnost, že se pevná defenzíva dříve ukazovala být ideálním receptem na úspěch také mezi anglickou smetánkou.

Pokud se nic dramaticky nezmění, má nyní Burnley s osmi obdrženými brankami po šesti kolech (což je mimochodem vizitka na úrovni Chelsea nebo ManCity) v pohodě nakročeno k inkasování méně než 60 gólů v rámci celého ročníku. Zde přitom uvažte, že z posledních 15 sestupujících pouze Birmingham roku 2011 finišoval ještě pod touto (zdá se) magickou hranicí.

Měli bychom tedy už takhle brzy počítat s další takovou výjimkou? Nemyslím si.

Zároveň pokud už někdo byl v Premier League schopen udržet tři čistá konta v řadě, není od věci ho považovat za skutečně zkonsolidovaný mančaft, který vážně ví, co dělá. Za poslední desetiletku se třeba takový husarský kousek povedl všehovšudy jedinému padajícímu celku (Watford; 2007), takže ačkoliv byste klidně mohli něco takového považovat za pouhou kosmetiku, něco víc na schopnosti vydržet neinkasovat podobně dlouho přeci jen být může.



Pro svou první zkušenost s Premier League si Burnley v srpnu roku 2009 vyvolilo převážně ofenzivní tvář, aby se přes raketový start blýsklo tak akorát nejpropustnější obranou a okamžitým sestupem.

Tentokrát na to jdou Dyche a spol. přesně opačně; a jakkoliv se ani oni neobejdou bez několika systémových vad (jako nezvládaných standardek na obou koncích hřiště), v jádru očividně představují mnohem vyspělejší kolektiv, než za jaký šlo považovat Coyleovy Moorites.

Pojďme jim tedy dát ještě alespoň pár "druhých šancí"; třeba už jen pro sympatickou bezprostřednost a žoviálnost manažera Seana Dychea, bez přehánění kultovní postavy britské trenérské scény...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (216)

Přidat komentář
Swarley

super věc, nevím, co s tím má pořád někdo za problém

Reagovat
smazaný uživatel

ja mám radšej kakao, ale nemám problém ani s čajom.

Reagovat
Swarley

kakao o páté?

Reagovat
smazaný uživatel

kakao vždy

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
SunFells

Radši tu kávičku

Reagovat
fff

Aj ked o piatej uz aj pivko sa da ... just sayin

Reagovat
smazaný uživatel

Já začínám pracovní den ráno v 6:00 decákerm Jacka Danielse a když jsem byl v srpnu na celkové preventivní prohlídce, řekli mi, že mám výsledky jako vrcholový sportovec

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že krev plná steroidů, hovno přetékající potravinovými suplementy a většina kloubů v hajzlu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne... to bych napsal, že jsem měl výsledky jako 35 letý bulharský vzpěrač

Reagovat
smazaný uživatel

:)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale klouby mám shodou okolností dost v hajzlu, to je však právě následek toho sportování, vedoucího k trvalé invaliditě

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem zrovna při dělání dřepů s činkou přemítal, jestli já toho sportu nebudu jednou litovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se s činkami také trápím už nějaký ten pátek a po třicítce mě začal pořádně bolet záda, zejména v noci, kdy se nehýbám. Byl jsem s tím už u xy lékařů a nepomohl mi ani jeden, tak s tím prožívám jak se dá. Kupodivu když necvičím, tak mě to bolí víc než když makám, tak teď už fakt nevím, co je lepší. Možná to se mnou někdy po čtyřicítce jednou sekne nadobro, však uvidím, ale například takový mrtvý nebo rumunský tah jsem už před nějakou dobou musel zcela vyřadit z reportoáru - to už prostě kvůli bolesti nejde. Mám však například kamaráda, který má 57 let, cvičí od čtrnácti a nemá žádný zdravotní problém, takže ono pokud to má jednou přijít tak to asi přijde tak či tak.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře napsané

Reagovat
vodka

nejvyšší čas...

Reagovat
Swarley

Reagovat
fantomas

Co konkretne? Podobne rozvrzenej program?

Reagovat
Swarley

mám na mysli tvé psaní a odkazuju na kritiku, která se tu docela často objevuje...super téma, parádně napsáno a já jsem rád za každou takovou věc, která se tu objeví...jen pokračuj

Reagovat
fantomas

Tady de o to, ze v tomhle pripade sem si tema sam vybral a podle vlastnich predstav zpracoval. U reportu mam prubehem zapasu jasne dano, o cem psat, a tak si to zpestruju podobnyma kejklema, kterym se ostatni neustale potrebujou smat. Uvedomuju si to, na druhou stranu myslim, ze mam jako nekdo, kdo pise tenhle jeden typ clanku sedm let, na neco takovyho mensi pravo. Jinak bych s tim holt musel jedine seknout.

Nicmene diky moc za podporu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

tak kritika samozřejmě není špatná věc a je dobré vědět, kde se dá něco zlepšit a na čem zapracovat...něco na tom bylo, ale nicméně mi poslední dobou přišlo, že se to tady nějak přehání...možná u spousty lidí už jen tak ze srandy, ale sem tam je potřeba slyšet i pozitivní ohlasy, tak proto jsem to psal...

Reagovat
fantomas

Je fakt, že ta kritika se už dle mě stala kontraproduktivní a vyloženě vysměvačnou, ale to asi neni tak uplně na mym posouzení. Co už.

Reagovat
Counter

ale prosímtě

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Reagovat
Counter

Raději ho už nepokoušej, za chvilku ti vmete do tváře Pellého.

Reagovat
fantomas

Řiká mistr opakovanýho "vtipu".

Reagovat
SunFells

Přinejmenším sílou ve vzduchu ideální náhradu?

Reagovat
Counter

Reagovat
miky10

Reagovat
soukup

Já to rozhodně nekritizuju ze srandy, ale s plnou vážností. Navíc z jednoduchého důvodu - report ze zápasu by měl mít za cíl především přenos informace v co nejpřijatelnější podobě, pokud musím některé věty číst několikrát, abych je pochopil, je to špatně. Stejně tak další klasické zprávy. Tento článek má naopak jako komentářový text možnost být jazykově složitější a vůbec mi to nevadí.

Vzhledem k tomu, že studuju novinařinu a nějakou dobu sem v redakci pracoval o tom taky trochu vím

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Counter

do puntíku. Když tohle fantomas neví, je s podivem, že si mohl dovolit takové nejapnosti celých sedm let a nepřijde mu na tom nic divného.

Reagovat
fantomas

Nejapnosti ty seš fakt legrační.

Ale dobře, doklepu tuhle sezonu a pak rád uvolnim pozici někomu profesionálnějšímu. Fakt tu nemínim zaclánět a znesnadňovat někomu cestu k poznání vývoje zápasu. (Což na druhou stranu nikdy nebyl pravej důvod tvý kritiky, že ano, ty ty reporty čteš čistě proto, abys mě pak moh veřejně shodit v diskuzi.)

Reagovat
Counter

Ty to nazveš kejklema, já nejapností a jsem za legračního... Ok no.

Nechápu, kde se v tobě bere ta uraženost, soukup ti to tady krásně a citlivě vypsal. Je prostě rozdíl mezi zápasovým reportem a článkem, pod kterým momentálně diskutujeme. Pod jedním zachovej nějakou strojenou profesionalitu, pod druhým se můžeš vyřádit dle libosti.

A nemám potřebu tě nijak shazovat, tvoje reporty tě shazují samy o sobě :-P

Reagovat
fantomas

Žádná uraženost se ve mně nebere. Já vim, že svou práci odvádim dle svýho nejlepšího vědomí a svědomí, to tu očividně řadě lidí neni po chuti - v zájmu webu rád ustoupim profesionalitě. Jednoduchý.

A kdybys tu potřebu vážně neměl, nevídal bych tejden co tejden pod souhrnem tvoje "highlighty" mých reportů.

Reagovat
Counter

Heh, nic takového nedělám, jen asi ve dvou případech si tvých kousků všimli jiní a já se k nim přidal se svým příspěvkem.

A jinak bych se akorát musel opakovat. Jako dlouholetý pisatel bys měl umět rozlišit mezi několika žánry a podle toho svůj styl uzpůsobit. Ne naopak, že se všechny texty bez ohledu na svou funkci přizpůsobují tobě...

Reagovat
smazaný uživatel

ty ho sem opravdu chodíš shazovat a on to píše fakt "strašně". Nechcete si podat ruce?

Reagovat
Counter

Já se sem chodím bavit, ne někoho konkrétního shazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo zmíní,že tam má něco do očí bijícího, ty přijdeš a analyzuješ to ještě víc do hloubky. Já zrovna fantíka nevyhledávám a už vůbec bych se ho nechci nijak zastávat a souhlasím s názorem soukupa vejš. Ale pokud to jeho nadřízenému nevadí,tak snad nemusíš pořád kopat né?

Reagovat
Counter

Já si odjakživa rád hraju s jazykem, mám v tomto ohledu docela vytříbené cítění. Tudíž zrovna takovéhle debaty mě baví obzvláště. Není v tom nic osobního. Když se třeba vojdovi povedlo nasázet několik chybek do článku o Swansea, taky jsem to dopodrobna rozpitval...

A jen proto, že něco někomu tam nahoře nevadí, ještě neznamená, že tady lidi nemůžou vyjádřit své připomínky v diskuzi (-.-)

Reagovat
Counter

Jinak synonymem slova nejapný je nevhodný, což dle mého zrovna tady sedí docela přesně

Reagovat
Arne

Doufám, že to s tím odchodem myslíš jen maximálně v souvislosti s preview/reporty, ne celkově... Já je nečtu (když nepočítám službu), takže je nemůžu hodnotit, ale čtu tyhle články a byla by škoda, jeden ze dvou lidí na webu, co umí tyhle věci psát, šel pryč kvůli nějakým žabomyším válkám.

Reagovat
fantomas

Jistě, jen s ohledem na preview/reporty.

Reagovat
SunFells

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

fantik je strasne formalny, tot vsjo

Reagovat
fajdax

Reagovat
vodka

no, u tech reportu bych to nenazval formalnosti, to je proste exhibionismus a úplně zbytečný. tady ať si klidně píše jako humphrey appleby a ničemu to nevadí, ale konkrétně u těch reportů to strašně sráží vůbec chuť si ho přečíst, protože od reportu čekáš shrnutí dění na hřišti, žádný ekvilibrismus mezi jednotlivýma souvětíma...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Tuxedo

Jasny kandidát na zostup spoločne so Sunderlandom a QPR.

Reagovat
Minister

Sunderland nie... radšej Newcastle.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem sice fanda Newcastlu, jen nestranný pozorovatel, ale pořád tu jejich strašnou formu jaksi neumím pochopit - vždycky když se podívám na jejich soupisku a srovnám ji s jinými mužstvy z druhé poloviny tabulky PL mi to vychází tak, že papírově nemají vůbec špatný mančaft, nedokáží jej však nějak sehrát a naladit na vítěznou vlnu... fakt nevím, v čem je jejich problém, škoda je i to, že se zranil Siem de Jong, neboť ten, pokud byl zdravý hrával v Ajaxu jako malý bůh a myslím si, že hráč jako on by se neztratil ani v PL

Reagovat
Kang & Kodos

Tsssss.....máme stejně proher jako City

Reagovat
Recik

Skvělé čtení. Více takových článků Jen by mne zajímalo; zda-li je autor fanouškem klubu; nebo si jen vybral téma

Reagovat
smazaný uživatel

ne-e, hefy fandí Wiganu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Vybral tema.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadnou Burnley, QPR a Crystal Palace, který i když se to teď na začátku ligy možná tak nezdá časem ztratí dech a přijde jedna prohra za druhou

Reagovat
bayern987

Doufám že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, líbíte se ti hra CP? Já jim jaksi nevím přijít na chuť.

Reagovat
smazaný uživatel

Na nich je obdivuhodný, že dokáží vyhrát téměř kdekoliv. Prohrát bohužel také. Nevyzpytatelný soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo. Absolutně nevyzpytatelná je ta jejich ofenzíva - mají tam všechno hráče, který se považují nebo se svého času považovali za naděje anglického fotbalu jako Campbell, Gayle nebo Zaha, no a takový Chamakh to je kapitola sama o sobě, při určité příznivé konstelaci a načasování momentální formy by však z toho mohl být možná smrtící útok.

Reagovat
bayern987

Crystal ať si klidně spadne ale QPR doufám zůstane v PL.

Reagovat
Talker

At spadne QPR, jinak mi to je relativně jedno.

Reagovat
bayern987

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Side

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SaianSupaCrew

Simon Pegg

Reagovat
fantomas

Ale notak

Reagovat
SunFells

Reagovat
Talker

Uz z nadpisu bylo jasne, kdo to psal

Reagovat
SunFells

Už jsem se bál, že to tentokrát nikdo nezmíní.

Reagovat
Talker

Uz jen vůli fantikovi jsem to napsat musel

Reagovat
13

Já nevim jestli je to jen můj problem, ale jak mám na netu číst nějakej delší text, tak se k tomu většinou nedonutím. Tyhle fantomasovo úvahy mě ale snad donutí si to vytisknout, protože to je trochu něco jinýho než ty články bez duše, kterých je na internetu dost a dost.

Reagovat
domingo

Vsak tohle je relativne kratkej text..

Reagovat
Wat

Asi tak.

Reagovat
fantomas

Nejlepší pochvala, jakou sem si moh přát

Reagovat
soukup

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Maresma

Hezky clanek, diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Wesley Sneijder said he rejected the chance to join Manchester United in the summer "because he wanted to play Champions League football".

Reagovat
stiflerovamama

kde sme ?

Reagovat
miky10

Někdo za půl hodiny draft Fantasy NHL?

Reagovat
SunFells
Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Reagovat
SunFells

http://tinyurl.com/nd8g4su

Aby toho nebylo pro mufany málo

Reagovat
smazaný uživatel

dorazilo nas to, to je pravda

Reagovat
SunFells

Reagovat
nani92

Reagovat
Zaschrona

OT: Byl by tu nejaky zajem rozjet NBA fantu? Bych se tentokrat mozna dal i do ty organizace...

Reagovat
Godwinson

Využiji téma. Mě by zajímalo, jestli někdo nedělá tu fantu nhl b ...

Reagovat
Honza Matoušek

Joo, juhů, konečně

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Moc dlouhé (-.-)

Reagovat
fantomas

Jednou je to o Africe, jindy o Asii, pak moc dlouhé, pak pořád ještě moc dlouhé.

Vzorná práce kecala... teda pardon, vizionáře.

Reagovat
miky10

Ty si fakt kouzelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
SunFells

Ta provokace byla dost zřejmá.

Reagovat
fantomas

Možná kdyby Counter dělal někdy taky něco jinýho a jen "neprovokoval".

Reagovat
SunFells

Dělá, nahoře to myslí vážně.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Si podivín..

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SunFells
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

100. pre čaj

Reagovat
Wat

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
fajdax

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Infernoqt

Nani : ‘I’m a Manchester United player, I’m here at Sporting to get back to my best."

no neke, to jsem zvědavej

Reagovat
Sandstorm

Já raději čaj o šesté.

Reagovat
Sandstorm

Fulham tři výhry po sobě bez Magatha

Reagovat
smazaný uživatel

Peknej clanek, dobre sis vybral tema. Porad se pise jen o tech nahore, tak je to pekna zmena

Reagovat
vodka

120. pro Dannyboye

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
kiwwi

Reagovat
niflheim

Reagovat
r.mrazik

je to borec...prijde mi,ze na nem jde hrozne videt,jak ho ten fotbal bavi (a nebo ma jen takovy ksicht...ale to je fuk )

Reagovat
kiwwi

http://i.ytimg.com/vi/C41ZFD5P6EQ/0.jpg

a my sa musime pozerat na unudeneho Persieho a frustrovaneho Rooneyho

Reagovat
fff

Reagovat
Tolstobik

Vymenit Falcaa za Welbze byla monsterpicovina (aj kdyz je Falcao nepochybne good player)

Reagovat
Swarley

s tou zbytečností souhlasím, na druhou stranu, Falcao je nepochybně mnohem lepší player

Reagovat
kiwwi

Falcao je super, uplny ideal by bol utok Falcao - Welbz a pod nimi Wazza

Reagovat
mithro

ako hlboko pod nimi?

Reagovat
kiwwi

pozri, keby bolo na mne, tak mame teraz utok Falcao - Welbeck, pod nimi hra Mata ktory sa strieda so Shinjim a Rooney hra v zalohe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

a daily mail přišel s tímto

MUFC are 'set to poach' Southampton 1st team physio Matt Radcliff to help club's injury crisis. He is expected to join next week.

zrovna nedokážu říct, na kterých postech se nám měnili lidé, ale na ta zranění jako za poslední až dvě sezony jsme nikdy tak moc netrpěli

Reagovat
SunFells

Ty vole, za chvilku se Southamptonu začnou krást i údržbáři.

Reagovat
vodka

trávníkáře bych ale vzal, ty vzory, co jsou schopni vymyslet by na OT vypadaly líp

Reagovat
SunFells

Šak oni se dávaj nějaké ocenění a Saints jsou v tomto Arsenalu v patách

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, prijde mi ze i pod SAFem jich bylo dost. hlavne vzadu byl porad nekdo zranenej. tu poslednis ezonu urcite.

Reagovat
TheAdy

TL::DR

Reagovat
smazaný uživatel

Další super článek! Vynikající práce díky!

Reagovat
Counter
Reagovat
Counter

Jinak fantastický článek samozřejmě, Jonathan Wilson umí.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Counter
Reagovat
Zaschrona

Reagovat
SunFells

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fff
Reagovat
fff

A 100k pre Dannyho je este super plat, cakala by som, ze si vypyta aj viac.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
vladis271

a je pravda, že Balloblbec bere 110k?

Reagovat
smazaný uživatel

100

Reagovat
božský John

Ja si driv taky do fantika taky rad rejpnul ohledne jeho psani, ale co tady nektery predvadej pod kazdym jeho clankem, to je normalni hon na carodejnice. Chapu treba soukupovu vytku ohledne reportu, je vecna a urcite neni na skodu, ale ten zbytek je k zbliti

Reagovat
božský John

Ja si driv taky do fantika taky rad rejpnul ohledne jeho psani, ale co tady nektery predvadej pod kazdym jeho clankem, to je normalni hon na carodejnice. Chapu treba soukupovu vytku ohledne reportu, je vecna a urcite neni na skodu, ale ten zbytek je k zbliti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jaký zbytek? Vždyť nic jiného než soukupova výtka se tady neřeší. Naopak je tu řada pochvalných komentářů.

Reagovat
smazaný uživatel

nechtěl tě jmenovat

Reagovat
j_mrazik

Counter je zbytek.

Reagovat
soukup

Reagovat
Jardin

Reagovat
Bayern +

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
soukup

soukup hlavně doteď naivně doufal, že když na to čas od času upozorní, že tím fantíkovi pomůže a ten se zkusí ve zpravodajských článcích krotit no podle všeho se buď nezmění nebo skončí, takže asi budu držet hubu, protože je škoda aby skončil a taky je škoda, abych na to vůbec upozorňoval, když za tím pak vidí jen nějakej útok na svoji osobu a ne doporučení

Reagovat
smazaný uživatel

to isté sa mu snažím roky vysvetliť

Reagovat
fantomas

Ne, nesnažíš.

Reagovat
smazaný uživatel

nemôžeš byť taká netykavka fantík a brať všetko smrteľne vážne

Reagovat
vladis271

vy fakt preview a review čítate? Ja som to nikdy nečítal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

tak když nemám čas se hned mrknout na MOTD, tak to občas proletím, preview ani ne, ale review si tak 3-4 přečtu.

Reagovat
vladis271

ja pozerám MOTD len ked vyhráme. Minulú sezonu som si predplatil na roky dopredu.

Reagovat
fantomas

Za útok považuju maximálně Counterovy komentáře, protože u něj je to běh na dlouhou trať a opírá se tu do kdejakýho redaktora (v jeho případě de facto kolegy).

Tvý připomínky beru, ale už sem ti dřív normálně odpověděl, že kompletně změnit styl prostě nedokážu. Kdybys čet i reporty, který překládám, protože je nevidim v přímym přenosu, zjistíš, že sou podstatně sušší a dost pravděpodobně odpovídaj tvý představě. Takže to fakt neni tak, že bych byl extrémně tvrdohlavej; to jen když se něco odehrává přímo přede mnou a já to můžu popsat vlastními slovy, tak mě holt v první řadě nenapadne "xy vystřelil, yx vyrazil...".

Reagovat
soukup

já to i vcelku chápu a nečekám, že budeš psát nějaký suchý články o holých větách, to taky není dobře, jen to občas už prostě nedokážu přelouskat a říkám si, že musím dát najevo, že tohle už je příliš. Ona je to taková trochu profesní deformace, protože sem už slyšel tolikrát jak se co má psát a nemá psát, že mě to pak bije do očí, když to výrazně vybočuje

Reagovat
fantomas

Já to chápu no, proto sem se taky - mezi náma - nehlásil na žurnu. Asi to začnu dělat tak, že si po sobě aspoň ty reporty, co píšu přímo u fotbalu, začnu číst, a co mě samotnýho uhodí do očí, to upravim. To by mělo zamezit aspoň těm nejhoršim "exemplářum".

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jsou to tzv. vizionářské rady.

Reagovat
Talker

Ja hlavně nechápu, proč nebo kso tady do fantika rejpe. Jeho clanky mam rad, vadily mi poslední dobou jen ty nadpisy, které jezdily po obrazovce v minulem dílu...

Reagovat
kiwwi

Welcome back to United, Ji-sung Park! The ex-Reds midfielder is returning to serve as an ambassador.

njn, nic ine to byt nemohlo

Reagovat
Swarley

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vodka

když už nic, tak teď aspoň ideálně zapadne do kotle NU...

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Suso declares himself out for a couple of months with a groin problem which requires surgery.

https://pbs.twimg.com/media/By7ma7fIIAATlqz.jpg

Reagovat
Kowe

tak tady je ten zakopanej pes včerejška

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prečo sa mi zdá, že dal aj Adebayor za nás hetrik v LM? Asi mi jebe.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

tebe pekne jebe dominik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Harry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele